lajkujMe wrote: ↑18/10/2023 22:52
P.Starck wrote: ↑18/10/2023 22:10
@lajkujMe
Ne boj se. Viza za USA ti nikada neće ni trebati. Piši slobodno.
Za dvije godine online praćenja rata u Ukrajini (e vidiš to je rat, postoje suprotstavljene vojske) postao si vještak za eksplozivne naprave? Jbg.
Zašto cinično preuveličavaš broj žrtava?
Zašto je ova, baš ova eksplozija, djelo Hamasa a Izrael se javno hvali da je na ljudske životinje bacio 4000 tona različitih bombi u samo 6 dana?
Zašto su eksplozije na drugim objektima u blizini bolnice, uključujući i dva pogotka upozorenja u bolnicu, a sve unazad par dana, Izraelski a ovaj jedan nije?
Na kraju, moguće je. Ne vladamo informacijama. Nema potvrde treće strane. Jednako mislim i o dokazima protiv Hamasa. Nema potvrde treće strane. Daleko od toga da podržavam Hamas.
Ali čemu gorljivo braniti jedan incident a preći ravnodušno preko 4000 tona bombi u 6 dana na stambene blokove Gaze. Ovo nije rat. Nikada nije ni bio rat. Kao što u južnoafričkoj rep. nije bio rat. Apartheid.
Kada se oslobodiš straha i dopustiš da ti informacija da IDF i Hamas ne idu u istu rečenicu, da je IDF vojska države Izrael, finansirana samo od strane USA sa 3.5 milijarde dolara svake godine, da je Hamas skupina kriminalaca i kokošara u getu Gaze koje podržava Iran koji je i sam pod sankcijama, onda i samo onda, ili tada i samo tada će ti biti jasna hipokrizija zapadnih medija, vlada i ultradesničara Netenjahua kada kaže da su u ratu sa Hamasom. Ne možeš biti u ratu sa Hamasom niti možeš topom ubiti komarca. Da ne dajem poređenje sa našom poslovicom da se ne kolje krava zbog kile mesa, jer aludira na karikaturu Netenjahua zbog koje se dobije otkaz. Nema više Je suis...
E ovo postujem
Odlican tekst nema sta, naveo si me na razmisljanje.
Upravu si na nekim dijelovima teksta pogotovo boldirano to cu i da odgovorim:
Zašto cinično preuveličavaš broj žrtava?
Mislis da umanjujem broj zrtava?
Da zato sto je cifra od i to sad vidim 450 zrtava preuvelicana dramaticno za potrebe propagandne masine Irana.
(Da Irana jer Palestinci nemaju takvu infrastrukturu za propagandu to je ipak skupa drzavna masinerija).
javno hvali da je na ljudske životinje bacio 4000 tona različitih bombi u samo 6 dana?
Hmm za ovo mi treba izvor, necu da demantujem ali je to velik broj oko 4000 avio bombi uz jedno 400 do 800 naleta avionima. Logisticki veoma jebena stvar.
Iran koji je i sam pod sankcijama,
Stoji itekako, a sad cu ti ja objasniti i da jesi upravu za ostatak teksta a nisi.... ne svidja mi se njihova alternativa jeli ti to jasnije?
Necu da mi vladar bude ideologije kao sto je Putinova, Kim Jong Una ili Iranskih Mula.
Ja u tim vladama i vladarima i njihovim ideologijama vidim cisto zlo, mrznju i smrt.
Iran-Rusija-Kina-Sj. Koreja-Srbija
Ti mi nikada ali bas nikada nece biti uzor za drzavu, za naciju, za vjeru, za porodicu, za zivot.
Sta me navelo da osporim ovaj snimak? A ne druge?
Zato sto vidim na tom sninku providnu propagandu koju siri ta gornja "osovina" nije toliko protiv Izraela koliko je protiv Zapada.
Zapad pokusava da ugasi vatru ali ide veoma lose.
Putin, Kinez i Iran su napravili jak udar na "Zapad" ovim potezom.
Odjednom teska nestabilnost, protesti i napadi po citavoj Europi i Americi.
Sad ce opet doci do vecih sranja po svijetu.
A sve poteklo od malog Bunkerasa koji je odlucio da promjeni svjetski poredak (njegove rijeci) 24.02.2022 god.
U prevodu ljudino, nas konkretno, nas Bosance i Hercegovce koji ne znamo ciji smo i ne znamo i ne daju nam da izgradimo Naciju i drzatvornost ce uskoro da cekaju veoma teska vremena.
A mislim da znas na sta mislim ne moram ti docarati.
Vakat nam je gledati nasa posla i pripremiti se za buducnost koja je veoma nejasna i nestabilna.
PS. Ne treba meni Americka viza

dovoljan mi je

pasos.