Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
melac

#32326 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by melac »

mist wrote: 18/10/2023 21:19
Spoiler
Show
Koliko je covjecanstvo bolesno,strasno :(
Ja bih odmah usvojio, koliko meni ovo bude zao, djecak ko lutka. Pa jeste cemo nesto, ima krompira barem.
sumirprimus

#32327 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Zasto bas sad kad je najradikalnija izraelska vlada dosas i ovako krvavo kao nikad? Kome ovo najvise godi?
Sta su prvo ameri uradili poslali vojnu pomoc izraelu, kome treba vojna pomoc nasusno?
Kome je hamas isao u goste?
Excel2

#32328 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Excel2 »

husein_kapetan wrote: 18/10/2023 21:44
Excel2 wrote: 18/10/2023 21:20
De se odluci, ako su poravnali pola gaze, da li je broj zrtava u stotinama hiljada?
Istina je da imaju tehnologiju da ih pobiju sve u kratkom roku, a manje zrtava u 75 godina nego kod nas u 4. Naravno, logor u kojem zive je dovoljna zrtva sama po sebi.
Nego koliko su..koliko po tebi treba umrijeti?? ma koji je vama ku..ac.. ali ima logike..mentori onih tamo oprobano znaju kako se stotine hiljada nevinih za dan ubija..hrani se duhovima njihovih uspijeha..
da ne citam vjerovao ne bi..
Ne mislim ti odgovoriti, kad svakako sam pricas sa sobom.
ZoomZoomKiwi

#32329 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ZoomZoomKiwi »

melac wrote: 18/10/2023 21:49
mist wrote: 18/10/2023 21:19 Koliko je covjecanstvo bolesno,strasno :(
Ja bih odmah usvojio, koliko meni ovo bude zao, djecak ko lutka. Pa jeste cemo nesto, ima krompira barem.
Heroj mali, ne plače.

:( srce mi se slama kad ovo vidim plak'o bi k'o godina
User987

#32330 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by User987 »

Pozivam moderatore da zatvore ovu temu. Ovdje lažni ljubitelji Palestinaca troše dragocjeno vrijeme koje imaju da milion puta ponove iste fraze o patnjama Palestinaca i palestinske djece. Ne razumijem nikako. Toliko potrošiti vremena umjesto bez veze umjesto kupiti avionsku kartu i priključiti se Palestincima, uzeti pušku i boriti se za Palestince.
ZoomZoomKiwi

#32331 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ZoomZoomKiwi »

Ako je to kriterij, onda treba cijeli forum ugasiti.
vjeshalica

#32332 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by vjeshalica »

Excel2 wrote: 18/10/2023 21:27
EFD22 wrote: 18/10/2023 21:25

:thumbup:
Profesor se obrukao drama. Sta ima hiljade kuglica…
Pa jeste ikad vidjeli vozilo u Ukrajini pogodjeno time?
De ba prejebo si covjeka koji se bavi cijeli zivot raketnom balistikom dok si ti samo iskenjažu po forumima pravio, a da o stvarnom zivotu ne govorim. Da stvar bude gora, ne znas ni dobro citati tekst niti znacenje rijeci.
sumirprimus

#32333 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Profa je objasnio skolski dvije opcije, obje su u igri do konacnog dokaza diiejlova ralete/bombe.
Ono sto najvise cudi, je da bi palestinci dosad objavili da ima ista interesantno. To njih treba pitati.
lajkujMe

#32334 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by lajkujMe »

sumirprimus wrote: 18/10/2023 21:50 Zasto bas sad kad je najradikalnija izraelska vlada dosas i ovako krvavo kao nikad? Kome ovo najvise godi?
Sta su prvo ameri uradili poslali vojnu pomoc izraelu, kome treba vojna pomoc nasusno?
Inace u imenu imaju rijec "osovina"

To je taj slobodni progresivni svijet zvan Rusija-Kina-Iran-Sjeverna Koreja

Ah da Srbiju tu trpamo jel tako?
splinter

#32335 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by splinter »

Oops. Hej pa cionisti opet gađaju bolnice. Ma nije moguće. Ne želim da vjerujem.
Mrvice_ba

#32336 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Mrvice_ba »

Opet gadjana bolnica, sada crvenog krsta. Vjerovatno je opet pala raketa mozda sad tamilskim tigrovima.
ZoomZoomKiwi

#32337 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ZoomZoomKiwi »

splinter wrote: 18/10/2023 22:02
Spoiler
Show
Oops. Hej pa cionisti opet gađaju bolnice. Ma nije moguće. Ne želim da vjerujem.
Četvrta već.

Slučajno valjda.
husein_kapetan

#32338 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by husein_kapetan »

User987 wrote: 18/10/2023 21:24
Jordan1961 wrote: 18/10/2023 20:02 Lijepo je Andrej sve to objasnio. Onima koji hoce da citaju i imaju fizicku mogucnost da razumiju procitano. Apologete cionistickom terorizma su opravdano iskljucene iz ove skupine:

Naša ravnodušnost i spremnost da višedecenijski zločin podržimo i opravdamo temeljno je kulturološki pripremljena. Ona je duboko utemeljena u našem obrazovanju, kulturi: u civilizaciji, ako hoćete.
Sjetite se scene iz nekog – bilo kog, svejedno je – vesterna. Zli, okrutni Indijanci napadaju naselje doseljenika. Njihovi su zločini užasni, barbarski. Uključuju otmice žena i skalpiranje. Kada se napokon pojavi konjica, mi smo sretni. Osveta stiže. Dok konjica vrši odmazdu, naša su srca puna spokoja: ima pravde na svijetu. Pa da je kao mačka.
U tim fimovima o krvavoj kolonizaciji Divljeg zapada nedostaje samo jedna stvar: kontekst. Nedostaje informacija. Informacije, zapravo. Na primjer ona da je nad zlim, okrutnim, barbarskim Indijancima počinjen genocid. Na primjer ona da su doseljenici naselili njihovu zemlju. Da su, recimo, okupatori sistematski ubijali životinje kojima su se starosjedioci hranili da bi neprijatelje tako pomorili glađu. Da je manje-više kompletno starosjedilačko stanovništvo Južne Amerike pobijeno donesenim im bolestima na koje nisu imali imunitet: u najfatalnijoj epizodi biološkog napada ikada viđenoj. Nedostaje informacija da su divne, plavokose, bogobojazne porodice doseljenika okupator, a okrutni Indijanci borci za slobodu.

Tako je, na genocidu, nastala zemlja koja je vodeći globalni promoter i zaštitnik ljudskih prava. Njeni su filmovi o osvajanju Zapada bili iznimno popularni i u Titovoj Jugoslaviji. Koja se protivila imperijalizmu – pa i onom na Bliskom Istoku. Ali je imala soft spot za vesterne. Koji su djeci prikazivani na školskim raspustima, u Ljetnjem i Zimskom televizijskom bioskopu. I mi smo to gledali i navijali za kauboje. Iako smo znali da su Indijancima oteli zemlju a one koji su preživjeli zatočili u logore.
Mislim da malo jednostrano i naivno gledaš stvari. Indijanci u Sjevernoj Americi nisu imali državnu organizaciju i granice. Živjeli su od lova i mijenjali lokacije. Došla je naprednija civilizacija i nastala najmoćnija svjetska sila. Ti procesi odvijali su se u cijelom svijetu i da ih nije bilo jos uvijek bi lovili lukom i strijelom. Uvijek su jači i napredniji osvajali i potčinjavali. Mislim da ti kao i mnogi drugi smatras da je i Palestincima oteta zemlja, ali svi koji tako misle zaboravljaju da ni Palestinci nisu imali državu. Država ti je jedina garancija opstanka, a ne vjera ili nekakakav osjećaj da je zemlja tvoja. Pogrešna percepcija, iluzije i samobmane su veoma prisutne i kod nas Bosnjaka jer ima puno onih koji smatraju vjeru najvažnijom pa se automatski stavljaju na stranu Palestinaca i svih drugih muslimana. Koliko je to pogubno i glupavo ne treba puno objašnjavati. Nama je važna država, a ne ummet, odnosno islamski svijet. To je prilično nebitno. Muslimanski svijet je pun razlika i različitih interesa i nama je najvažnija država BiH za opstanak. Ali, evo vidimo orgijanja na portalima i komentarima punih mržnje prema Židovima i Zapadu. Okruženi Srbima, Hrvatima, Madjarima, Evropom itd., a to se nadiglo, vjerovatno i oni iz dijaspore što primaju socijalu od Zapada. Mala šaka jada uljuljkana postojanjem OHR-a i obećanjem Amerike da će štititi integritet i suverenitet BiH, sikće i bljuje vatru. Cijela Evropa na strani Izraela, a mi kontra. Nista nismo naučili, ništa ne kontamo. A islamski radikali medju nama zadovoljno trljaju ruke i zakuhavaju.
Lik hladno opravdava jedan od najvecih genocida ikad napravljenih..ali ima on objasnjenje..fukara se ne postaje takvi se radjaju..dzaba sve..kolonizirali ljudine skoro cijeli svijet..porobili..istrijebili koliko je trebalo..ostalo u ropstvo ujarmili...jaram majka..
Kako ce ljudino neko imati svoj komad zemlje kada im ih tamo dovukose i obznanise da nihovo nije njihovo..izrael je na terorizmu nastao i nista se decenijama nije promjenilo.. a ti se zapitaj .. ako si bosnjak..sta si ti napravio da tvom narodu bude bolje..i ne s..eri previse
sumirprimus

#32339 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

lajkujMe wrote: 18/10/2023 22:01
sumirprimus wrote: 18/10/2023 21:50 Zasto bas sad kad je najradikalnija izraelska vlada dosas i ovako krvavo kao nikad? Kome ovo najvise godi?
Inace u imenu imaju rijec "osovina"

To je taj slobodni progresivni svijet zvan Rusija-Kina-Iran-Sjeverna Koreja

Ah da Srbiju tu trpamo jel tako?
Logi. Ko se najvise smije putler.
vjeshalica

#32340 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by vjeshalica »

EFD22 wrote: 18/10/2023 22:03
splinter wrote: 18/10/2023 22:02
Spoiler
Show
Četvrta već.

Slučajno valjda.
Ja msm da je plinska boca samo krhnula. :roll:
jeza u ledja

#32341 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by jeza u ledja »

Vozdra raja :-) wrote: 27/12/2008 19:18
test01 wrote:Zasto palestinci ispaljuju rakete na civile u izraelu tj.Hamas?
Zato sto je Izrael okupirao njihovu zemnju!

Sta bi ti uradio da ja tebi otmem tvoju kucu :?:
Ovisi kakvo naoruzanje imas.
SanskiBiser

#32342 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SanskiBiser »

lajkujMe wrote: 18/10/2023 21:43
To je to :)

A ja ispao kao cetnik ovdje koji brani Izrael
:roll:
nece skontati ljudi ovo je interna zajebancija....ali moram :lol:

Image
lajkujMe

#32343 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by lajkujMe »

SanskiBiser wrote: 18/10/2023 22:06
lajkujMe wrote: 18/10/2023 21:43

To je to :)

A ja ispao kao cetnik ovdje koji brani Izrael
:roll:
nece skontati ljudi ovo je interna zajebancija....ali moram :lol:

Image
:lol: :lol: :thumbup:
°u°

#32344 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by °u° »

melac wrote: 18/10/2023 21:39
Hajvan wrote: 18/10/2023 21:07 USA su imale nekih 30+ godina vakuma u kojem su bila jedina hiper-sila sto je svojevrsni presedan u ince multipolarnoj povijesti... i sta su napravili?

LOL
Najmanje mrtvih i ratovima i konfliktima od kad je vijeka i svijeta i pored genocida u Ruandi, ogromnog broja zlocina u Iraku, Jugoslavija, Somalije i sl., za vrijeme njihovih 20 godina najmanje mrtvih u sukobima u odnosu na broj stanovnistva na planeti.
Od WWII - 2001. je na 153 lokacije u svijetu bilo 248 sukoba, od kojih je US pokrenula 201. Naravno ni jedan na svom teritoriju https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articl ... 2030/#bib4

Nakon 2001. je bilo još njihovih ratova, Afganistan, Irak, Sirija.... Rokanje dronovima po Pakistanu (Obama 10 x više nego Bush)...
U ratovima protiv "terorizma" od 2003. i narednih 10 godina u Iraku, Afganistanu i Pakistanu je prema procjeni nobelom nagrađene organizacije Ljekari za društvenu odgovornost stradalo 1.3 miliona ljudi, civila https://www.digitaljournal.com/world/st ... cle/429180

A prema nekim procjenama u njihovim ratovima nakon 9/11 je stradalo 4.5 - 4.7 miliona ljudi https://watson.brown.edu/costsofwar/
Last edited by °u° on 18/10/2023 22:11, edited 2 times in total.
Jordan1961

#32345 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Jordan1961 »

User987 wrote: 18/10/2023 21:24
Jordan1961 wrote: 18/10/2023 20:02 Lijepo je Andrej sve to objasnio. Onima koji hoce da citaju i imaju fizicku mogucnost da razumiju procitano. Apologete cionistickom terorizma su opravdano iskljucene iz ove skupine:

Naša ravnodušnost i spremnost da višedecenijski zločin podržimo i opravdamo temeljno je kulturološki pripremljena. Ona je duboko utemeljena u našem obrazovanju, kulturi: u civilizaciji, ako hoćete.
Sjetite se scene iz nekog – bilo kog, svejedno je – vesterna. Zli, okrutni Indijanci napadaju naselje doseljenika. Njihovi su zločini užasni, barbarski. Uključuju otmice žena i skalpiranje. Kada se napokon pojavi konjica, mi smo sretni. Osveta stiže. Dok konjica vrši odmazdu, naša su srca puna spokoja: ima pravde na svijetu. Pa da je kao mačka.
U tim fimovima o krvavoj kolonizaciji Divljeg zapada nedostaje samo jedna stvar: kontekst. Nedostaje informacija. Informacije, zapravo. Na primjer ona da je nad zlim, okrutnim, barbarskim Indijancima počinjen genocid. Na primjer ona da su doseljenici naselili njihovu zemlju. Da su, recimo, okupatori sistematski ubijali životinje kojima su se starosjedioci hranili da bi neprijatelje tako pomorili glađu. Da je manje-više kompletno starosjedilačko stanovništvo Južne Amerike pobijeno donesenim im bolestima na koje nisu imali imunitet: u najfatalnijoj epizodi biološkog napada ikada viđenoj. Nedostaje informacija da su divne, plavokose, bogobojazne porodice doseljenika okupator, a okrutni Indijanci borci za slobodu.

Tako je, na genocidu, nastala zemlja koja je vodeći globalni promoter i zaštitnik ljudskih prava. Njeni su filmovi o osvajanju Zapada bili iznimno popularni i u Titovoj Jugoslaviji. Koja se protivila imperijalizmu – pa i onom na Bliskom Istoku. Ali je imala soft spot za vesterne. Koji su djeci prikazivani na školskim raspustima, u Ljetnjem i Zimskom televizijskom bioskopu. I mi smo to gledali i navijali za kauboje. Iako smo znali da su Indijancima oteli zemlju a one koji su preživjeli zatočili u logore.
Mislim da malo jednostrano i naivno gledaš stvari. Indijanci u Sjevernoj Americi nisu imali državnu organizaciju i granice. Živjeli su od lova i mijenjali lokacije. Došla je naprednija civilizacija i nastala najmoćnija svjetska sila. Ti procesi odvijali su se u cijelom svijetu i da ih nije bilo jos uvijek bi lovili lukom i strijelom. Uvijek su jači i napredniji osvajali i potčinjavali. Mislim da ti kao i mnogi drugi smatras da je i Palestincima oteta zemlja, ali svi koji tako misle zaboravljaju da ni Palestinci nisu imali državu. Država ti je jedina garancija opstanka, a ne vjera ili nekakakav osjećaj da je zemlja tvoja. Pogrešna percepcija, iluzije i samobmane su veoma prisutne i kod nas Bosnjaka jer ima puno onih koji smatraju vjeru najvažnijom pa se automatski stavljaju na stranu Palestinaca i svih drugih muslimana. Koliko je to pogubno i glupavo ne treba puno objašnjavati. Nama je važna država, a ne ummet, odnosno islamski svijet. To je prilično nebitno. Muslimanski svijet je pun razlika i različitih interesa i nama je najvažnija država BiH za opstanak. Ali, evo vidimo orgijanja na portalima i komentarima punih mržnje prema Židovima i Zapadu. Okruženi Srbima, Hrvatima, Madjarima, Evropom itd., a to se nadiglo, vjerovatno i oni iz dijaspore što primaju socijalu od Zapada. Mala šaka jada uljuljkana postojanjem OHR-a i obećanjem Amerike da će štititi integritet i suverenitet BiH, sikće i bljuje vatru. Cijela Evropa na strani Izraela, a mi kontra. Nista nismo naučili, ništa ne kontamo. A islamski radikali medju nama zadovoljno trljaju ruke i zakuhavaju.
Iskreno, moj post veze nema sa Bosnom i situacijom niti sam povlacio paralele.
Da podrzim ovo sto radi Izrael u ovakvoj situaciji? Evo Dodik i Covic su 100% iza Izraela. Valjda je to dosta od nas.
Ovo je cisto stvar medjunarodnog prava, ljudskih prava i humanizma. Ni jedno od to troje ne vrijedi za slucaj Palestine i Palestinaca. Ako u ljudima ima imalo ljudskosti, nije tesko biti na strani pravde i dobra.
Last edited by Jordan1961 on 18/10/2023 22:12, edited 2 times in total.
P.Starck

#32346 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by P.Starck »

@lajkujMe
Ne boj se. Viza za USA ti nikada neće ni trebati. Piši slobodno.
Za dvije godine online praćenja rata u Ukrajini (e vidiš to je rat, postoje suprotstavljene vojske) postao si vještak za eksplozivne naprave? Jbg.

Zašto cinično preuveličavaš broj žrtava?
Zašto je ova, baš ova eksplozija, djelo Hamasa a Izrael se javno hvali da je na ljudske životinje bacio 4000 tona različitih bombi u samo 6 dana?
Zašto su eksplozije na drugim objektima u blizini bolnice, uključujući i dva pogotka upozorenja u bolnicu, a sve unazad par dana, Izraelski a ovaj jedan nije?
Na kraju, moguće je. Ne vladamo informacijama. Nema potvrde treće strane. Jednako mislim i o dokazima protiv Hamasa. Nema potvrde treće strane. Daleko od toga da podržavam Hamas.

Ali čemu gorljivo braniti jedan incident a preći ravnodušno preko 4000 tona bombi u 6 dana na stambene blokove Gaze. Ovo nije rat. Nikada nije ni bio rat. Kao što u južnoafričkoj rep. nije bio rat. Apartheid.

Kada se oslobodiš straha i dopustiš da ti informacija da IDF i Hamas ne idu u istu rečenicu, da je IDF vojska države Izrael, finansirana samo od strane USA sa 3.5 milijarde dolara svake godine, da je Hamas skupina kriminalaca i kokošara u getu Gaze koje podržava Iran koji je i sam pod sankcijama, onda i samo onda, ili tada i samo tada će ti biti jasna hipokrizija zapadnih medija, vlada i ultradesničara Netenjahua kada kaže da su u ratu sa Hamasom. Ne možeš biti u ratu sa Hamasom niti možeš topom ubiti komarca. Da ne dajem poređenje sa našom poslovicom da se ne kolje krava zbog kile mesa, jer aludira na karikaturu Netenjahua zbog koje se dobije otkaz. Nema više Je suis...
JohnnyS

#32347 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by JohnnyS »

EFD22 wrote: 18/10/2023 21:53 Ako je to kriterij, onda treba cijeli forum ugasiti.
Ima li još neka tema gdje se nekažnjeno vrijeđa druge forumaše?

Svakako je razumljivo da se ljudima pomrači kad vide užasne snimke, ali moderacija da uz osmijeh pusti vrijeđanje neistomišljenika sigurno nema na nijednoj drugoj temi
Dimu1927

#32348 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dimu1927 »

Bodkin wrote: 18/10/2023 21:38
Dimu1927 wrote: 18/10/2023 19:53

moras biti bas genocidas da 7 dana svakih 15 minuta ubijas jedno dijete, u ime nekakve samoodbrane...

to sto se nisu odbranili na "svojoj" teritoriji je drugi par cipela... ravnati stambene zgrade u nadi da ces zakacit nekog od hamasovaca... kao sto rekoh, samo izgovor da provodis genocid
Znaci nema odgovora?
Sta ako je hamas u civilnim zgradama. Sta bi ti uradio?
dobio si odgovor
Dimu1927

#32349 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dimu1927 »

lajkujMe wrote: 18/10/2023 20:54
Dimu1927 wrote: 18/10/2023 20:10

pa bombardovali su pozoriste u mariupolu gdje su se isto ovako civili sklonili

samo jebiga nisu im najavili da se moraju evakuisati pa nije bilo legitimno gadjanje... :(
Ja se dobro sjecam dana kad je pozoriste pogodjeno i tu je poginulo izmedju 100 do 500 ljudi.
Svijet se nije ni pocesao za glavu zaboravilo se sljedeci dan eto Dimu i ti isti se ne sjecas a ja to zovem licemjerem :)
ne razumijem sta hoces da kazes, niko se ne sjeca ?

nije se pocesao ? milijarde pomoci ukrajini u vojnoj opremi, sankcije rusiji ?

jel iko siljio da su ukrajinci bombardovali ?
ZoomZoomKiwi

#32350 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ZoomZoomKiwi »

JohnnyS wrote: 18/10/2023 22:11
EFD22 wrote: 18/10/2023 21:53 Ako je to kriterij, onda treba cijeli forum ugasiti.
Ima li još neka tema gdje se nekažnjeno vrijeđa druge forumaše?

Svakako je razumljivo da se ljudima pomrači kad vide užasne snimke, ali moderacija da uz osmijeh pusti vrijeđanje neistomišljenika sigurno nema na nijednoj drugoj temi
Nisam o tome govorio, niti sam ikoga vrijeđao na bilo kojoj, pa i ovoj temi.

Itekako sam protiv toga, ko ne može doprinijeti diskusiji na konstruktivan način, nek posmatra sa strane, možda štagod nauči.
Locked