Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dembele wrote: ↑18/10/2023 20:09
Kakve bi bile reakcije svijeta a i ove ekipe što podražaje Izrael da su Rusi bombardovali neku kijevsku bolnicu sa istim bilansom mrtvih kao u Gazi?
pa bombardovali su pozoriste u mariupolu gdje su se isto ovako civili sklonili
samo jebiga nisu im najavili da se moraju evakuisati pa nije bilo legitimno gadjanje...
Ja se dobro sjecam dana kad je pozoriste pogodjeno i tu je poginulo izmedju 100 do 500 ljudi.
Svijet se nije ni pocesao za glavu zaboravilo se sljedeci dan eto Dimu i ti isti se ne sjecas a ja to zovem licemjerem
Osjecam se ko Karanana ili Madner na temi Ukrajina
lajkujMe wrote: ↑18/10/2023 20:55
I da kao pravi Madner sjednem malo na zulj
Tkz krater od gbu bombe od 500 kg od koje je poginulo 1000 ljudi
1 sa 1 ali u metru
Bolnica u pozadini izgleda sasvim ne sravnjeno
trebao si prije negoli se ohrabris da nesto napises..prelistati sve varijante jdam-ova..ono nesto reklo ..tugo moja..a i izvor informacija ti je..nema dalje
1 sa 1 ali u metru
Iskreno, cudno je ovo sve, ali ne treba suditi. Po meni je Izrael ovo uradio, ali nemam dokaza.
Kolike god bili zrtve terorizma, imaju odgovornost da ne vracaju na isti nacin. Pojedinci tamo su gladni i zeljni krvi. Ministar odbrane je za Haga sa izjavama.
Sta je onom nasem Berki, govori o volframskim kuglicama, posmatra crijepove, a nema znakova gelera po autu.
Avetinho wrote: ↑18/10/2023 20:05
Znam da ti je prosto-proširenu rečenicu teško shvatiti, ali evo probaću ti objasniti upotrebom samo prostih rečenica.
Bibi je zvao Bolnicu u Gazi 3 dana zaredom.
Bombardovaće bolnicu.
Treba da evakuišu.
Bombardovanje bolnice je ratni zuločin i zločin protiv čovječanstva.
Bolnica u Gazi je obavijestila Nadbiskupa u Jerusalemu.
Bolnica u Gazi nije otjerala civile pred bolnicom.
Civili su pobijeni.
Kogod je učestvovao u ovom scenariju saučesnik je u zločinu IDF-a.
Nadam se da ti je ovo bilo malo lakše za shvatiti. Kao što vidiš, prethodna najava čina ratnog zločina ne amnestira počinioca, ali u zločinu implicira i njegove saučesnike na drugoj strani koji su za jeftine političke poene žrtvovali svoje civile.
Bibi zvao bolnicu? To neki novi momenti?
Ja koliko znam zvanicna suplja Izraela je da su se sami ubili. O kakvom onda zvanju bolnice pricas?
Ne znam majkemi ko je koga zvao. Samo sam u prostim rečenicama pokušao objasniti onom Hamasovcu o čemu se u ovom dole postu radi:
plavi_E wrote: ↑18/10/2023 17:05Nadbiskup Hosam Naoum, govoreći zajedno s patrijarsima i poglavarima crkava u Jeruzalemu, rekao je da je bolnica al-Ahli primila telefonska upozorenja da se evakuiše u subotu, nedjelju i ponedjeljak.
Zasto bi dobijali pozive ako ih nece gadjati.
Da je Nadbiskup u Jerusalemu tri dana unaprijed znao, i on i bolnica, da je Bibi naciljao bolnicu u svojoj raspamećenosti, ali su odlučili da poginule i ostalu javnost obavijeste tek nakon masakra.
1 sa 1 ali u metru
de se dogovori sa tim ološem sa tvitera je l autobomba, je l hamasova raketa od 300 miligrama ili hamasova bomba koja je nastimana nasred mejdana, bacena sa ramena iz bolnice, posto autobomba obicno pravi kratere jer auta se bacaju iz zraka i prave impakt na zemlju i tako dalje...
1 sa 1 ali u metru
trebao si prije negoli se ohrabris da nesto napises..prelistati sve varijante jdam-ova..ono nesto reklo ..tugo moja..a i izvor informacija ti je..nema dalje
Da si ti meni ziv i zdrav citao sam teorije
Ukljucujuci airburst Avio bomba
Od nje ne bi ostao ni ovaj kratercic
A okolina bi bila izresetana Srapnelima i tesko bi bila ostecena vanjska strana bolnice
....
Prije sto objavim nesto uzmem sebi bar sat vremena da provjerim izvore, provjerim jednu pa drugu pa nepristranu stranu i onda napisem nesto.
Jel ti to radis ili citas HAMAS telegram pa uzmes to zdravo za gotovo?
1 sa 1 ali u metru
Ovde sad pricaju o sdb bombama malog promjera do 250lb 100njak kg i rasprsakvajuce iznad tla. Bez ijednog gelera, dijela bombe dosad snimljenog sto bi ucinili odmah, jer bi bio neoborivi dokaz, plus trqgovi na okolinim zidovima , stablima, plus onda objasnjemje ogromnig broja zrtava
USA su imale nekih 30+ godina vakuma u kojem su bila jedina hiper-sila sto je svojevrsni presedan u ince multipolarnoj povijesti... i sta su napravili?
Osmi Socrates wrote: ↑18/10/2023 21:08
Možda da prestanete jedni druge zvati licemjerima. A i ova anti-zapadna histerija je... ne znam ni ja pravu riječ za to.
Rekli su nam na vakat mozda je vrijeme da se okrenemo istoku, al niko nije shvatao ozbiljno
1 sa 1 ali u metru
Ovde sad pricaju o sdb bombama malog promjera do 250lb 100njak kg i rasprsakvajuce iznad tla. Bez ijednog gelera, dijela bombe dosad snimljenog sto bi ucinili odmah, jer bi bio neoborivi dokaz, plus trqgovi na okolinim zidovima , stablima, plus onda objasnjemje ogromnig broja zrtava
Moj Sumire sta nam uradi Ukrajina znamo razlikovati sta je sta pogodilo u bobu
Dok se ovi iz sata u sat mijenjaju u misljenja koja Izraelska bomba je pobila 1000 Palestinaca ...
Cim mijenjaju misljenja svakih sat znas da im gori ne znaju sta bi rekli pokazali da su upravu...
Inace, gdje je tih 1000 mrtvih tijela? To bi se trebalo lako uslikati?
Gdje krv, gdje meso raskomadano? Gdje su lesevi? Jel ih ta fanzomska Izraelska bomba pretvorila u pepeo? Pa nema ni tijela da je ostalo?
Mislite li da je broj zrtava oko 1k oko bolnice, pa cak i 500 malo preuvelican s obzirom na vidjeni teren?
Da se razumijemo, jedna je previse, i vrlo moguce su u stotinama, s obzirom da se se tu vjerovatno krili. Medjutim, meni hiljadu ubijenih zvuci nemoguce.
1 sa 1 ali u metru
Iskreno, cudno je ovo sve, ali ne treba suditi. Po meni je Izrael ovo uradio, ali nemam dokaza.
Kolike god bili zrtve terorizma, imaju odgovornost da ne vracaju na isti nacin. Pojedinci tamo su gladni i zeljni krvi. Ministar odbrane je za Haga sa izjavama.
Sta je onom nasem Berki, govori o volframskim kuglicama, posmatra crijepove, a nema znakova gelera po autu.
Ma na koji nacin vama mozak funkcionise..poravnali pola gaze..hiljade ubijenih..ali ova bomba se razlikuje..jer je tamo neko rekao..poravnace oni sve sto se poravnati da..onaj narod tamo je osudjen na unistenje..a vi serite ko golubovi ovdje..
nego trebao si informacije o statickoj izdrzljivosti one konstrukcije izvjestaciti..mozda ti je nesto promaklo
Excel2 wrote: ↑18/10/2023 21:11
Mislite li da je broj zrtava oko 1k oko bolnice, pa cak i 500 malo preuvelican s obzirom na vidjeni teren?
Da se razumijemo, jedna je previse, i vrlo moguce su u stotinama, s obzirom da se se tu vjerovatno krili. Medjutim, meni hiljadu ubijenih zvuci nemoguce.
100 bi prihvatio da je bilo izmedju auta tu grupisano dobro
I to da je bas bas sretan pogodak, realnije 30 mrtvih i 100 do 150 ranjenih
Eksplozije bojeve glave nisu tako ubojite kao sto mislite.
Nije Hollywood film pa da se gine tako lako
Ma najgore lajkuj sto ovde izazovu u covjeku najgore da pocnes kontrirat a realno bio je masakr koliko god da je bilo, jer na onom travnjaku je bilo civila i djece koji su onde boravili spavali sta vec, kao i onoj kapeli uz crkvu, samo ne vjerovstno ona cifra koju su rekli jer ne vidim gdje Bi stali onoliko osoba koliko si rekli, premali prostor. Toliko toga se ne slaze, a opet sjetis se izrael palestina. Sta ovo meni treba,