zposao wrote: ↑18/10/2023 15:29
Ljudi ja opet govorim da ne nastupate tako kategorično.
Jesmo li svi okrenuli glavu kad je Brko ravnao kurdske gradove do temelja? Jesmo. Jesmo li svi mi onda "iskonski zli" kao što ti kažeš? Jesmo?
Jesmo li okrenuli glavu kad je neki dan Aliyev nicim izazvan protjerao 100-200 hiljada ljudi koji su tu zivjeli vijekovima? Jesmo. (Staljin je tu regiju poklonio azerbejdžanu iako su sve armeni živjeli tu.)
Jesmo li okrenuli glavu od Jemena? Jesmo. Jesmo li ISKONSKI ZLI zbog toga?
Nažalost svaki dan imamo rat negdje u svijetu i nevini ljudi umiru. Ali na 99% zločina ćemo okrenuti glavu a na jednom ćemo dokazivati svoju moralnu zgroženost.
Zapitaj se malo odakle ti pravo komšiju ili kolegu nazvati ISKONSKIM ZLOM zbog toga što se nije svrstao u tabore koje ti doživljavaš kao crne i bijele.
Ljudi smirite doživljaje. Dole na Bliskom Istoku sukob traje stoljecima i trajati ce jos toliko. Ne govorite nesto zbog cega ce vam poslje biti zao.
Dole je očigledno zivot jako jeftin i mnogi su spremni gurnuti vlastitu djecu u sukobe da nešto dokažu ili da pobijedi njihova ideologija ili vjera. Zapitajte se treba li to vama.
Meni ne treba. Meni je moje dijete vaznije od bilo koje ideologije i rata. Vazniji mi je i komsija i kolega sa posla.
Nažalost nemam utjecaja da mogu zaustaviti svjetske ratove i nepravde. Ali ne želim ni dolijevati kerozin na vatru jer sigurno nemam prave informacije sta se desava na terenu.
Svako ko moze gledati kako se nevin narod strelja i istrebljuju i pri tome braniti onoga ko nosi pusku je iskonski zao. Zamijeni rijec narod sa bilo kojim nemocnim i opet cu se sloziti sa tobom.
Brki treba suditi za ratne zlocine nad kurdima, PKK treba suditi kao teroristicku organizaciju.
Sukob Azerbedjana i Armenije nisam razumio, pa osim 3 posta nisam nista ni pisao tamo, a jedan od njih je bio da ne razumijem. Saudijce treba na sud za agresiju i ratne zlocine, i osoba koja ih opravdava je zla.
Laz je da se neko tamo bije hiljadama godina, to isto mozes reci zac citavu europu, i bio bi vise upravu nego za Palestinu. Ko, gdje kada? Imali smo krizarske ratove, nisu to bili ratovi sa stotinama hiljada zrtava kako ih ti mozda zamisljas. Kad su se muslimani i jevreji tu ubijali?
Balkan je vece bure baruta uvijek bio od Palestine.