Jel’ nam ovo Salik vaskrsnuo? :shockChmoljo wrote: ↑18/10/2023 14:54:Paradox76 wrote: ↑18/10/2023 14:47
Jesi to brzinski otišao na Google da čitaš recenzije Der Judenstaat ???
Kakve bolan propalice nezadovoljne svojim životima????
Čovjek napisao knjigu na osnovu dojma koji je na njega ostavila afera Dreyfus u Francuskoj.
Hajde sad na Google da i o tome nešto pročitaš.
Ne mislim da Jevreje treba istrijebiti, osuđujem svaki zločin.
Ali ne dajem ekskluzivitet samo Jevrejima da su žrtve zločina, i da na osnovu toga pravdaju svaki svoj zločin počinjen prvenstveno nad Palestincima, kao i sto su pomagali južnosudanske kršćane, Hinde u Kašmiru, pomaganje antislamskim režimima na Dalekom istoku, Burmi, Tajlandu, Filipinima, bliske veze u Azerbejdžanu sa Ebulfezom, koji je vatreni protivnik Irana, sve na račun antisemitizma i Holokausta.
možeš izguglati i šta je Protokol sionskih mudraca.
no, nemoj se sekirati. nisi jedini koji pjeni kada se spomene Holokaust.
Izrael je opet pocinio zlocin!
- eltroxin
#32026 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Last edited by eltroxin on 18/10/2023 15:12, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#32027 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ono to je hamas uradio, je crvena linija po uzoru na al kaidu 9/11, ili isil nekad tamo 2014te, prilikom ubijanja onih regruta u iraku,otprilike znaj usvi manje vise kakve bila reakcija amera i saveznika, cak se i spominjal... Znam da razumijes da zapad gleda na problem hamasa sada tim ocima i na identican nacin. Otuda i jednostrana podrska. Ko ce najvise ispastati pa civili naravno, nazalost. i sto je najgore uviek civili ispastaju.dr_Evil wrote: ↑18/10/2023 15:07Hamas je teroristicka organizacija, nije vojska Palestine jer takvo sto ne postoji. Nije drzava, i ne predstavlja palestinski narod.sumirprimus wrote: ↑18/10/2023 15:04
Vidis onda kako se zapad bori protiv terorizma zadnjih 2o i kusur godina, i nemojte onda da vas cudi jednostrana podrska izraelu. Hamas je napravio gresku u koracima, i presao crvenu liniju.
Ne postoji crvena linija u kojoj civili mogu biti ubijene kao odmazda za akt teroristicke organizacije. U tom slucaju su Spanci mogli da bombarduju Barcelonu svaki dan.
l ovo nije moje navijanje niti jbeno likovanje nedaj boze, ovo su vam fakti jebte, koje ne daju spomenut na ovoj temi bez da vrijedjau.
- dr_Evil
#32028 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne, to je laz sta si napisao.
Ne drze Izrael, Jordan i Egipat Hamas u logoru. Oni drze Palestince u Logoru jer sve tri drzave poricu postojanje Palestinske nacije, sve tri drzave su se htjele namiriti tom teritorijim i sve tri drzave pokusavaju Palestince predstaviti kao njihove, tu prednjaci Jordan koji pasose je dijelio sakom i kapom pokusavajuci tako doci do mora.
Nesto kao sto Bugarska daje Makedoncima pasose, samo da potpisu da ne postoje.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#32029 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
šta da čitam? Protokole sionskih mudraca? kako se to zove? salonski antisemitizam?Paradox76 wrote: ↑18/10/2023 15:11
Ovdje stvarno ima ljudi koji normalno razgovaraju, koji poznaju materiju, ne vrijeđaju.
Ima se fakat pročitati dobrih stvari.
Nažalost, nisi jedan od njih.
Igrom slučaja i spletom životnih okolnosti dosta sam dobro upućen u Bliski istok, napuštam raspravu sa osobom nedoraslom razmjeni mišljenja o toj temi.
Čitaj.
- dr_Evil
#32030 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nema crvene linije, palestinski narod nema veze sa teroristickom organizacijom kao sto ni Baski nisu mogli biti reflektovani na ETA-u. Mogu postojati samo isprike za ostvarivanje "konacnog rjesenja", gdje je Hamas korisna budala ili pijun na vecoj sahovskoj ploci.sumirprimus wrote: ↑18/10/2023 15:12
Ono to je hamas uradio, je crvena linija po uzoru na al kaidu 9/11, ili isil nekad tamo 2014te, prilikom ubijanja onih regruta u iraku,otprilike znaj usvi manje vise kakve bila reakcija amera i saveznika, cak se i spominjal... Znam da razumijes da zapad gleda na problem hamasa sada tim ocima i na identican nacin. Otuda i jednostrana podrska. Ko ce najvise ispastati pa civili naravno, nazalost. i sto je najgore uviek civili ispastaju.
l ovo nije moje navijanje niti jbeno likovanje nedaj boze, ovo su vam fakti jebte, koje ne daju spomenut na ovoj temi bez da vrijedjau.
-
sumirprimus
#32031 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Cime tacno provociram? prenosom informacija, raspravom, faktima koji vam se ne svidjau, pa daj niste toliko nezreli ? ako pogrijesim u prenosu priznam gresku i ?emmir1 wrote: ↑18/10/2023 15:09sumirprimus wrote: ↑18/10/2023 15:03
ono kome je do prepirki danas je dan biesa mozes na ulicu i svoje nezadovoljstvo iskazati kao neki na ulici. ovde se raspravlja.
Raspravlja se da.
Npr. primjetio sam da si trol koji samo provocira i da mu nije strano ni nasladjivat se ogromnim žrtvama.
Stoga niti sam te citirao, niti te pominjao, držim da svaka budala u doba interneta dobije prostor da pokaže kolika je budala.
No sa takvima poput tebe ne treba raspravljat, nego samo poslat u pickumaterinu
evo opet vrijedjas, a od juce prenosis samo info o gomilanju snaga, i mobiizaciji ljudstva u regiji, i sta mislis sta ce bit? i zasto im je predvodnik iran, a svi ostali arpaski susjedi sute i izbjegavjau direktno pomoci alestincima na bilo koji nacin? naravno bez uvreda i psovki, ono odrasli smo ljudi.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#32032 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
isti narod isti jezik isti neprijatelj ista vjera
https://tribun.hr/jordan-i-egipat-ne-ze ... ravnoteze/
Jordanski kralj Abdullah II izvijestio je u utorak na sastanku s njemačkim kancelarom OIafom Scholzom u Berlinu da ni Jordan ni Egipat neće biti voljni prihvatiti bilo kakve izbjeglice koje bježe iz Pojasa Gaze.
Šef jordanskog Kraljevskog hašemitskog suda rekao je za Human Rights Watch u svibnju 2013. da bi svaki priljev Palestinaca promijenio demografsku ravnotežu Jordana i potencijalno doveo do nestabilnosti.
===>>> odron
Jordanski kralj Abdullah II izvijestio je u utorak na sastanku s njemačkim kancelarom OIafom Scholzom u Berlinu da ni Jordan ni Egipat neće biti voljni prihvatiti bilo kakve izbjeglice koje bježe iz Pojasa Gaze.
Šef jordanskog Kraljevskog hašemitskog suda rekao je za Human Rights Watch u svibnju 2013. da bi svaki priljev Palestinaca promijenio demografsku ravnotežu Jordana i potencijalno doveo do nestabilnosti.
===>>> odron
- canvra888
#32033 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kaže lik ovdje se raspravlja, a i sam priznaje da objavljuje neprovjerene iskaze. Postaviš mu direktno pitanje ili ne odgovori, ili odgovori protupitanjem
I jah, kad već spominje period do unazad 2000 godina, a ne samo od 1948., kako to da Izrael dobi državu tek 1948?
I jah, kad već spominje period do unazad 2000 godina, a ne samo od 1948., kako to da Izrael dobi državu tek 1948?
-
detroit-mercy
#32034 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Zar Hamas ne drzi poluge vlasti u Gazi? Zar nisu izabrani u vlast tamo. Treba razgraniciti jesu li teroristicka organizacija ili pak legalni predstavnici politickog zivota.dr_Evil wrote: ↑18/10/2023 15:07Hamas je teroristicka organizacija, nije vojska Palestine jer takvo sto ne postoji. Nije drzava, i ne predstavlja palestinski narod.sumirprimus wrote: ↑18/10/2023 15:04
Vidis onda kako se zapad bori protiv terorizma zadnjih 2o i kusur godina, i nemojte onda da vas cudi jednostrana podrska izraelu. Hamas je napravio gresku u koracima, i presao crvenu liniju.
Ne postoji crvena linija u kojoj civili mogu biti ubijene kao odmazda za akt teroristicke organizacije. U tom slucaju su Spanci mogli da bombarduju Barcelonu svaki dan.
Iskreno, ne znam koji su kurac htjeli sa onim napadom.
A ovaj brutalni odgovor izraela na civilno stanovnistvo je van svake pameti i rezona. Nadam se da ce se neko pocesati i formirati sud za ratne zlocine nad civilnim stanovnistvom Gaze.
-
sumirprimus
#32035 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Vidis nekada tamo 202ote jedan je saudijski pisac, biznismen, rojalti sta god da je , iskreno objavio sve sto misli o palestincima, i na osnovu postupaka arapskih vlada, nije da je puno slagao u vezi odnosa prema palestincima, onda i ne cudi sto su se okrenli irancima.dr_Evil wrote: ↑18/10/2023 15:12Ne, to je laz sta si napisao.
Ne drze Izrael, Jordan i Egipat Hamas u logoru. Oni drze Palestince u Logoru jer sve tri drzave poricu postojanje Palestinske nacije, sve tri drzave su se htjele namiriti tom teritorijim i sve tri drzave pokusavaju Palestince predstaviti kao njihove, tu prednjaci Jordan koji pasose je dijelio sakom i kapom pokusavajuci tako doci do mora.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#32036 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
za sud treba da je izrael član tog međunarodnog suda kako se to kaže 
mislim da nije
i za Hag su svi pristali iz juze da im se sude
i zajebali se svi
mislim da nije
i za Hag su svi pristali iz juze da im se sude
i zajebali se svi
- JohnnyS
#32037 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Truba wrote: ↑18/10/2023 15:16 isti narod isti jezik isti neprijatelj ista vjera
===>>> odron
Neka gospodin Scholz primi palestinske izbjeglice sebi ako podržava politiku Izraela. A ne da se stoji uz Izrael, a da netko drugi plaća politiku Izraela
-
sumirprimus
#32038 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
izrael kad je spominjan i neron je bio u pelenama drug moj, a fakti kazu palestia nikad nije bila formalno drzava. nazalsot ali je tako.canvra888 wrote: ↑18/10/2023 15:18 Kaže lik ovdje se raspravlja, a i sam priznaje da objavljuje neprovjerene iskaze. Postaviš mu direktno pitanje ili ne odgovori, ili odgovori protupitanjem![]()
-
sumirprimus
#32039 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
opet mucki podmecete i lazete. ko se nasladjuje zrtvama??? ovo je u rangu onog sinocsnjeg klosarskg spominjanja mi djece! sram vas bilo.emmir1 wrote: ↑18/10/2023 15:09sumirprimus wrote: ↑18/10/2023 15:03
ono kome je do prepirki danas je dan biesa mozes na ulicu i svoje nezadovoljstvo iskazati kao neki na ulici. ovde se raspravlja.
Raspravlja se da.
Npr. primjetio sam da si trol koji samo provocira i da mu nije strano ni nasladjivat se ogromnim žrtvama.
Stoga niti sam te citirao, niti te pominjao, držim da svaka budala u doba interneta dobije prostor da pokaže kolika je budala.
No sa takvima poput tebe ne treba raspravljat, nego samo poslat u pickumaterinu
i opet u svoj svojoj nemoci vrijedjate.
-
Avetinho
#32040 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Tačno šta je "laž"? Sve si potvrdio šta sam i ja napisao, i onda rekao da je to laž. Zanimljivo ti je svađat se sa samim sobom.dr_Evil wrote: ↑18/10/2023 15:12Ne, to je laz sta si napisao.
- dr_Evil
#32041 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kako izabrani, kako ti zamisljas izbore u Gazi? Oni su teroristicka organizacija i nisu legalni predstavnici politickog zivota, ali! Medjunarodni akteri mogu da im daju legalitet i kredibilitet kao sto su dali kod nas paratvorerinama HRHB I RS.detroit-mercy wrote: ↑18/10/2023 15:18
Zar Hamas ne drzi poluge vlasti u Gazi? Zar nisu izabrani u vlast tamo. Treba razgraniciti jesu li teroristicka organizacija ili pak legalni predstavnici politickog zivota.
Iskreno, ne znam koji su kurac htjeli sa onim napadom.
A ovaj brutalni odgovor izraela na civilno stanovnistvo je van svake pameti i rezona. Nadam se da ce se neko pocesati i formirati sud za ratne zlocine nad civilnim stanovnistvom Gaze.

Ne znam ni ja sta su htjeli, kazem ti, korisni idioti za Izraelsku stvar. Problem je taj sto Hamasu nema ko da sudi, opet jer se ne dozvoljava kreiranje Palestine, moze im Izrael suditi, zasto da ne.
-
swanfilter
#32042 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Najgora mi je njihova privatizacija antisemitizma, a Semita kod njih u tragovima nema. Kako Semiti, a doslje iz Rusije, Poljske, Ceske, ostatka Europe i USA. Dok Semiti koji to jesu, Palestinci, fakticki se ne smiju nazivati tim imenom ...
-
Paradox76
#32043 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne moraš to, evo kreni od Artura Kestlera “Trinaesto pleme”, možeš dosta naučiti o Hazarima, gdje su bili naseljeni, gdje su se asimilirali kao i gdje se sad nalaze njihovi potomci.Chmoljo wrote: ↑18/10/2023 15:15šta da čitam? Protokole sionskih mudraca? kako se to zove? salonski antisemitizam?Paradox76 wrote: ↑18/10/2023 15:11
Ovdje stvarno ima ljudi koji normalno razgovaraju, koji poznaju materiju, ne vrijeđaju.
Ima se fakat pročitati dobrih stvari.
Nažalost, nisi jedan od njih.
Igrom slučaja i spletom životnih okolnosti dosta sam dobro upućen u Bliski istok, napuštam raspravu sa osobom nedoraslom razmjeni mišljenja o toj temi.
Čitaj.
Onda možeš isto odmah poslije, ali ne na Google, Loyda Georga, britanskog premijera, knjiga “Da li je to mir”.
Za početak ti dosta.
Javi kad završiš.
- dr_Evil
- canvra888
#32045 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Opet nisi odgovorio na pitanje, zašto je Izrael taj koji je dobio državu, baš tek 1948., čijim posredstvom i na koje načine?sumirprimus wrote: ↑18/10/2023 15:21izrael kad je spominjan i neron je bio u pelenama drug moj, a fakti kazu palestia nikad nije bila formalno drzava. nazalsot ali je tako.canvra888 wrote: ↑18/10/2023 15:18 Kaže lik ovdje se raspravlja, a i sam priznaje da objavljuje neprovjerene iskaze. Postaviš mu direktno pitanje ili ne odgovori, ili odgovori protupitanjem![]()
-
Dimu1927
#32046 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
A ko su iz te price ovi sto ravnaju gazu od 7.10 ? Gadjaju bolnice pekare itd ?sumirprimus wrote: ↑18/10/2023 14:46ti razumijes da su u toj prici arkanovci ovi iz hamasa?ali bukvalno iz 07.10?![]()
-
zposao
#32047 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
dr_Evil wrote: ↑18/10/2023 15:05Ma on je trolcina, 90% njegovih postova ne odgovaram. Ali nekad valja nahraniti trola
Ne vjerujem da je ista drugo.
Problem je sto na ovoj temi biti trol znaci biti iskonski zao. Samo zla osoba moze okrenuti glavu od ovoga sta se desava i ne poslati agresora u tri lijepe.
Ljudi ja opet govorim da ne nastupate tako kategorično.
Jesmo li svi okrenuli glavu kad je Brko ravnao kurdske gradove do temelja? Jesmo. Jesmo li svi mi onda "iskonski zli" kao što ti kažeš? Jesmo?
Jesmo li okrenuli glavu kad je neki dan Aliyev nicim izazvan protjerao 100-200 hiljada ljudi koji su tu zivjeli vijekovima? Jesmo. (Staljin je tu regiju poklonio azerbejdžanu iako su sve armeni živjeli tu.)
Jesmo li okrenuli glavu od Jemena? Jesmo. Jesmo li ISKONSKI ZLI zbog toga?
Nažalost svaki dan imamo rat negdje u svijetu i nevini ljudi umiru. Ali na 99% zločina ćemo okrenuti glavu a na jednom ćemo dokazivati svoju moralnu zgroženost.
Zapitaj se malo odakle ti pravo komšiju ili kolegu nazvati ISKONSKIM ZLOM zbog toga što se nije svrstao u tabore koje ti doživljavaš kao crne i bijele.
Ljudi smirite doživljaje. Dole na Bliskom Istoku sukob traje stoljecima i trajati ce jos toliko. Ne govorite nesto zbog cega ce vam poslje biti zao.
Dole je očigledno zivot jako jeftin i mnogi su spremni gurnuti vlastitu djecu u sukobe da nešto dokažu ili da pobijedi njihova ideologija ili vjera. Zapitajte se treba li to vama.
Meni ne treba. Meni je moje dijete vaznije od bilo koje ideologije i rata. Vazniji mi je i komsija i kolega sa posla.
Nažalost nemam utjecaja da mogu zaustaviti svjetske ratove i nepravde. Ali ne želim ni dolijevati kerozin na vatru jer sigurno nemam prave informacije sta se desava na terenu.
-
sumirprimus
#32048 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
na stranu sta mi mislimo da l je fer ili nije, poredim sa bliskom prosloscu i sa grupama koje su na isti nacin posmatrane kao hamas sada.Dimu1927 wrote: ↑18/10/2023 15:27A ko su iz te price ovi sto ravnaju gazu od 7.10 ? Gadjaju bolnice pekare itd ?sumirprimus wrote: ↑18/10/2023 14:46
ti razumijes da su u toj prici arkanovci ovi iz hamasa?ali bukvalno iz 07.10?![]()
dakle intervencije u afganistanu iraku i siriji.. kako su zavrsili talibani u kandaharu 2001 2002ge? kako isil u mosulu i raki? ovo nije likvanje ovo je fakat.
naravno da nije fer jebte, i da stradaju vecinom neduzni.
-
emmir1
#32049 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Berko pojasnio 3 videa koja su se pojavila.
Krater ne odgovara nekoj raketi koja ima bojevu glavu.
Ali odgovara raketi koja eksplodira u dodiru sa tlom i koja je namijenjena da pobije sto vise ljudi.
Video koji pokazuje snop raketa i jednu koja kao gubi snagu i mijenja smjer, odnosno propada, onda ide prekid videa pa nastavlja se video gdje se vidi eksplozija
Taj video kaze da je montiran
Ali odgovara raketi koja eksplodira u dodiru sa tlom i koja je namijenjena da pobije sto vise ljudi.
Video koji pokazuje snop raketa i jednu koja kao gubi snagu i mijenja smjer, odnosno propada, onda ide prekid videa pa nastavlja se video gdje se vidi eksplozija
-
Dimu1927
#32050 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Vec je neko postavio, taj video je iz 2022 godine. Znaci izrael lazeemmir1 wrote: ↑18/10/2023 15:30 Berko pojasnio 3 videa koja su se pojavila.