Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Paradox76

#31977 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Paradox76 »

Chmoljo wrote: 18/10/2023 14:19
Paradox76 wrote: 18/10/2023 14:06

Ako si pročitao vise od 50 stranicu u životu, onda si sigurno propustio pročitati knjigu Theora Herzla “Der Judenstaat” (Jevrejska država).
S obzirom na tvoj vokabular i uvrede, naslućujem štiva koja su te oblikovala.
e u pravu si. tu sam knjigu zaboravio.

ok je onda, neka ih je nijemac pobio.
Ne brini, primjetio sam.
Ja tebe niti vrijedjam, niti pokušavam da tvoje stavove da promijenim.
Treba sagledati sve da bi se imala šira slika, tek tada se može shvatiti trenutno dešavanje na Bliskom istoku.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#31978 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

sakib_jebivjetric wrote: 18/10/2023 13:54 Image

Ovdje praviti Izrael je isto kao da negdje oko Buenos Airesa kreneš praviti državu za muslimane.
pola pustinja druga polovica razdijeljena medju sektama narodima plus manjine u vidu autohtonih i radničke snage
dobiješ tigrovu kožu

a da ne idemo u činjenicu da su u kini muslimani manjina i nemaju nikakave efekte na politiku
a da je nigerija najbrojnija zemlja kršćana treća ja mislim po redu i lapo lapo je skoro u nigeriji s muslimanima
tu su i poluraspale i propale države tipa jemen i somalija koje ne bi niko normalan davao na nikakve spiskove
iran kao možda predvodnik napada na izrael šaren da ne kažem ko pršut poludiktatorski pod sankcijama nekim stalno BEDA što bi forumaši rekli za mađarsku

itd itd
Hakiz

#31979 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hakiz »

dr_Evil wrote: 18/10/2023 14:21
Hakiz wrote: 18/10/2023 14:17
Ako nešto smatraš svetinjom koju ne smije se kaljati, onda je ti prvi ne trebaš koristiti u dnevnopolitičke i druge profane svrhe.

Ako ti koristiš, daješ pravo svima drugima da je korsite u svoje dnevnopolitičke i profane svrhe.

Ne mogu i jare i pare.
To je istina.

Ali ja i dalje ne bih dirao holokaust, postoji mnogo drugih nacina da se teroristickoj drzavi nastaloj na etnickom ciscenju zacepe usta.

Filozofski niti politicki nije mudro ulaziti sa takvim argumentom u raspravu. Uvijek ima nesto starije
Ovako to ide:

Izrael napravi zločin. Krene EU ili čak i Amerika da ih naruže.

Izarel kaže, ali holokaust.

EU i Amerika se ušute, izivinu Izraelu i zaborave na zločin.

A onda drugima kažeš, ne spominjite holokaust.

Izrael se smije i trlja ruke.

Nema šanse kada Izrael kaže, ali holokaust, da Amerika i EU kažu, a jok, to završeno prije 80 godina, ne pali više. Kada bi to rekle, onda bi se moglo ostaviti po strani holokaust u ovakvim rapsravama.
Last edited by Hakiz on 18/10/2023 14:32, edited 2 times in total.
sumirprimus

#31980 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Zanimljivo, nisam znao da su suadijci i palestinci na "ostroj nozi"...?
Avetinho

#31981 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

archi_a wrote: 18/10/2023 14:15 Hiljade raketa je palo na Gazu!!! Napravljen je černobil! Hiljade domova i objekata je oštećeno, stotine srušeno do temelja! Hiljade civila ubijeno i ranjeno, stotine djece ubijeno, masakrirano!!! U programu uživo! Al ova jedna raketa, baš tu raketu niste vi! "Sami sebe gađali, nego šta!" Poznato nam je to tumačenje od lokalnih zlotvora! :oops:
Ebalo mamu zločinačku. Čisto zlo!
E ovdje si u pravu i to su gotovo svi svjetski mediji i analitičari i komentatori zanemarili. Jedina omaška je što se ista logika može primijeniti i na Hamas. I oni su opalili hiljade, i mnoge su završile gdje ne treba.

U suštini je nevažno ko je opalio, šta je dovelo do ovoga je mahniti sukob dvije nepomirljive ekstremističke strane.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#31982 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

Hakiz wrote: 18/10/2023 14:29
Izrael napravi zločin. Krene EU ili Čak i Amerika da ih naruže.

isto je i u BiH što god kažu hrvati ili srbi trebalo bi ovo ono

odgovor je UZP i genocid u srebrenici prijedoru...

cela bosna celovita necepljiva nedeljivo pravo itd... onda nabrojiš sve bošnjačke interese u BiH
ko jebe ostale narode

vidiš da je kod nas slična retorika samo nemamo oružja
sajber87

#31983 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sajber87 »

dr_Evil wrote: 18/10/2023 14:15
sajber87 wrote: 18/10/2023 14:12
Ako se nesto nije desilo ili se nije desilo kada neko od nas misli da je trebalo ne znaci da se nece desiti, sta zapad i usa znaci za nas vidjeces u buducnosti, sacekaj odluku o imovini
Bit ce presudjeno u Dodikovu korist, a nama prikazano kao da je drzava dobila nesto. Iz supljeg u prazno, to pitanje Alija da je imao pameti, znanja i dobre volje trebao je rijesiti u Daytonu.
Konkretno sta to znaci, kakva bi to odluka bila po tebi, ovo sto si rekao ne znaci realno nista, da nas je sda naguzila jeste ali moramo gledati kako se vaditi iz govana, plakanjem nad prosutim mlijekom nista necemo postici naprotiv
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#31984 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

Paradox76 wrote: 18/10/2023 14:26
Chmoljo wrote: 18/10/2023 14:19

e u pravu si. tu sam knjigu zaboravio.

ok je onda, neka ih je nijemac pobio.
Ne brini, primjetio sam.
Ja tebe niti vrijedjam, niti pokušavam da tvoje stavove da promijenim.
Treba sagledati sve da bi se imala šira slika, tek tada se može shvatiti trenutno dešavanje na Bliskom istoku.
zbog tvojih "stavova" ljudi su ubijani sistematski.

ali ti slobodno možeš imati stav da jevreje treba istrijebiti jer su mešetarska gamad velikih noseva. not to ga ne čini istinom, niti historijskom činjenicom.

zato je volej u mozak pozivati se na čitanje knjiga. i otvaranje očiju i perspektiva. što je samo sintagma ljudi koji misle da su dokučili svjetsku politiku na način da su je stavili u ruke zlih židova koji upravljaju svim svjetskim procesima.

inače, kad si već pomenuo Herzl knjizi Jevrejska država poprilično tačno i detektuje ko su nosioci takvih ideja. zavidne propalice nezadovoljne svojim životom, koji u takvim dešavanjima naroda vide svoje prilike da se domognu priznanja i boljeg života.

možda te ta knjiga toliko i boli, jer si se prepoznao u njoj.
dr_Evil

#31985 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Ovako to ide:

Da, i sta bi iskusan trol recimo sumir ili prpa uradili? Jednostavno bi presli preko tog "holokaust" i nastavili da pucaju informacije koje idu njima u korist.

Ja se slazem da to apsolutno ide tako kao sto ti kazes, ali to prolazi zato sto Izrael radi sve u dogovoru sa Amerikom ili EU, a holokaust koriste kao argumente kreiranja javnog mijenja, zajedno i dogovoreno.

Taj argument ne mozes pobiti, a desio se je. Ono sto je bitno je da taj genocid nema nikakve veze sa onim sta se desava danas, kao sto ni genocid nad muslimanima Spanije nema veze sa Palestincima danas, u teoriji.,

Dakle zaobici te izjave i fokusirati se ona ono sta je bitno za ovaj dogadjaj. Ne dozvoliti sebi da te neko uvuce na teren koji oni zele, ne mozes pobijediti.
Chmoljo

#31986 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

Avetinho wrote: 18/10/2023 14:32
archi_a wrote: 18/10/2023 14:15 Hiljade raketa je palo na Gazu!!! Napravljen je černobil! Hiljade domova i objekata je oštećeno, stotine srušeno do temelja! Hiljade civila ubijeno i ranjeno, stotine djece ubijeno, masakrirano!!! U programu uživo! Al ova jedna raketa, baš tu raketu niste vi! "Sami sebe gađali, nego šta!" Poznato nam je to tumačenje od lokalnih zlotvora! :oops:
Ebalo mamu zločinačku. Čisto zlo!
E ovdje si u pravu i to su gotovo svi svjetski mediji i analitičari i komentatori zanemarili. Jedina omaška je što se ista logika može primijeniti i na Hamas. I oni su opalili hiljade, i mnoge su završile gdje ne treba.

U suštini je nevažno ko je opalio, šta je dovelo do ovoga je mahniti sukob dvije nepomirljive ekstremističke strane.
sa tim što treba naglasiti da je ključ mira u rukama Izraelaca. da hoće, sutra bi se moglo završiti i biti mnogo mirnije.

kao i Beograd na našem mikroplanu.
Bodkin

#31987 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bodkin »

Chmoljo wrote: 18/10/2023 13:21
sumirprimus wrote: 18/10/2023 13:14

samo ime ove teme je diskvalificirajuce.
pa i nije sumire.

ono što je Hamas uradio, nije imalo obilježje akta agresije jedne države na drugu, nego klasičnog terorističkog čina. jeste, žrtve su ogromne, ali ono nije bio akt sistema, nego akt organizacije koja nema obilježja države.

za Izrael se to ne može reći.

ovo nije rat države na državu. ovo je rat države protiv onih koji nemaju kud.

sistem protiv neartikulisane svjetine.
Mislis kao kad je usa razbucala afganistan?
Chmoljo

#31988 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

SanskiBiser wrote: 18/10/2023 14:23 Ozbiljna analiza eksperta...
dobro za pročitati.
Chmoljo

#31989 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

Bodkin wrote: 18/10/2023 14:34
Chmoljo wrote: 18/10/2023 13:21

pa i nije sumire.

ono što je Hamas uradio, nije imalo obilježje akta agresije jedne države na drugu, nego klasičnog terorističkog čina. jeste, žrtve su ogromne, ali ono nije bio akt sistema, nego akt organizacije koja nema obilježja države.

za Izrael se to ne može reći.

ovo nije rat države na državu. ovo je rat države protiv onih koji nemaju kud.

sistem protiv neartikulisane svjetine.
Mislis kao kad je usa razbucala afganistan?
ja ne vidjeh da je Kandahar aneksiran Teksasu, ni doseljenička naselja oko Herata.
sajber87

#31990 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sajber87 »

canvra888 wrote: 18/10/2023 14:18
sajber87 wrote: 18/10/2023 14:12

Ako se nesto nije desilo ili se nije desilo kada neko od nas misli da je trebalo ne znaci da se nece desiti, sta zapad i usa znaci za nas vidjeces u buducnosti, sacekaj odluku o imovini
Čekamo evo od rata neke konkretnije poteze... Sve je u rangu zabrinutosti, obećanja ili mrvica. Nisu u stanju ni da sačuvaju trenutni Dayton od kršitelja istog, a kamoli da implementiraju neko novo rješenje koje su spominjali da je trebalo da sljeduje nakon prelaznog Daytona. Pred nama je, mada se samo deluzionalan čovjek oslanja na njihova obećanja pored vlastitog iskustva ispraznosti tih obećanja.
Dobijali smo sanse mjenjale su se u korist bosne mnoge stvari godinama a onda smo govno pojeli odbijanjem aprilskog paketa( sbih nas pokopala) od tada smo sa inckom koji je ppsravljen da spava po kazni na hladjenju, padom sda sateliti ekipe dobijamo novu sansu samo moramo biti pametni. Svako je jak onoliko koliko su mu jaki saveznici zapamti. Niko sam ne moze nista osim da propadne
Avetinho

#31991 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

Chmoljo wrote: 18/10/2023 14:33
Avetinho wrote: 18/10/2023 14:32

sa tim što treba naglasiti da je ključ mira u rukama Izraelaca. da hoće, sutra bi se moglo završiti i biti mnogo mirnije.

kao i Beograd na našem mikroplanu.
Tačno, ali im Hamas ulijeće ko kec na jedanes. Zato ga se treba riješiti.
dr_Evil

#31992 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Truba wrote: 18/10/2023 14:32

cela bosna celovita necepljiva nedeljivo pravo itd... onda nabrojiš sve bošnjačke interese u BiH
ko jebe ostale narode

Ima istine, Bosnjaci zloupotrebljavaju svoje stradanje, ali cu dodati samo jednu stavku. Palestinci nemaju nikakve veze sa Holokaustom, a preko njihovih ledja su naplaceni grijesi arijevaca.

Hrvatska i Srbija, te jedan vrlo mali dio bosanskih Srba i Hrvata imaju mnogo veze sa UZPom i Genocidom, a za svoje grijehe su nagradjeni, i saucesnici dnevne politike sa Bosnjacima.

A kamo srece da imamo zajednicki cilj da napokon postanemo civilizovani i moderni, i da zajedno koracamo ka napretku. Nece se desiti za nasih zivota.
Hakiz

#31993 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hakiz »

Truba wrote: 18/10/2023 14:32

ko jebe ostale narode

Razlika je u tome što Izrael koristi holokaust u borbi protiv onih koji mu ga nisu napravili.
DaysleepeR

#31994 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by DaysleepeR »

dr_Evil wrote: 18/10/2023 14:21

To je istina.

Ali ja i dalje ne bih dirao holokaust, postoji mnogo drugih nacina da se teroristickoj drzavi nastaloj na etnickom ciscenju zacepe usta.

Filozofski niti politicki nije mudro ulaziti sa takvim argumentom u raspravu. Uvijek ima nesto starije
Ovako to ide:

Izrael napravi zločin. Krene EU ili čak i Amerika da ih naruže.

Nema šanse kada Izrael kaže, ali holokaust, da Amerika i EU kažu, a jok, to završeno prije 80 godina, ne pali više. Kada bi to rekle, onda bi se moglo ostaviti po strani holokaust u ovakvim rapsravama.
Fulio si jednu..

Izrael napravi zločin.

Krene raja prizivati Hitlera i holokaust.

Krene EU ili čak i Amerika da ih naruže.

merk030

#31995 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by merk030 »

Biden je totalno skrenuo, čovjek ne veže šta priča. Već dugo on ne djeluje kao da je pri sebi, treba na neku procjenu ići.

Kao, da spriječi smrt još nedužnih civila radit će sa Izraelom i partnerima, a ovi samo djecu i žene ubijaju.

Razumijem interese i sve, ali pretjerano seru, a sve očima vidimo.
Hakiz

#31996 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hakiz »

dr_Evil wrote: 18/10/2023 14:33
Ovako to ide:

Da, i sta bi iskusan trol recimo sumir ili prpa uradili? Jednostavno bi presli preko tog "holokaust" i nastavili da pucaju informacije koje idu njima u korist.

Ja se slazem da to apsolutno ide tako kao sto ti kazes, ali to prolazi zato sto Izrael radi sve u dogovoru sa Amerikom ili EU, a holokaust koriste kao argumente kreiranja javnog mijenja, zajedno i dogovoreno.

Taj argument ne mozes pobiti, a desio se je. Ono sto je bitno je da taj genocid nema nikakve veze sa onim sta se desava danas, kao sto ni genocid nad muslimanima Spanije nema veze sa Palestincima danas, u teoriji.,

Dakle zaobici te izjave i fokusirati se ona ono sta je bitno za ovaj dogadjaj. Ne dozvoliti sebi da te neko uvuce na teren koji oni zele, ne mozes pobijediti.
Naravno da nema, ali sam Izreal ga koristi da opravda ono šta radi danas. Sve da svi hoće da ostave holokaust i ne koriste ga, sam Izrael insistira na njegovom korištenju.

Opet kažem, kada bi svi drugi rekli da holokaust jeste činjenica, ali nebitna za današnje događaje, bilo bi OK. Ali ne kažu to, povuku se i Izraelu legitimišu holikaust kao argument.

Ne možeš ga izbjeći sve i da hoćeš.
dr_Evil

#31997 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

merk030 wrote: 18/10/2023 14:41 Biden je totalno skrenuo, čovjek ne veže šta priča. Već dugo on ne djeluje kao da je pri sebi, treba na neku procjenu ići.

Kao, da spriječi smrt još nedužnih civila radit će sa Izraelom i partnerima, a ovi samo djecu i žene ubijaju.

To ti je kad Arkanovci ulete u Bijeljinu pa vade ljude u gacama iz kuca, a na vijestima slusas o cijelnocnoj junackoj borbi protiv zelenih beretki sta su zeljele da Bijeljinu poklone Aliji kao prvi ociscen grad.
sumirprimus

#31998 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Onda isto tako mozes reci nebitno je sta je bilo samo prije 75 godina ako neces gledat 2000 godina ,ili ako neces krenuti od zadnjeg dogadjaja vezano za 07.10og
dr_Evil

#31999 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Hakiz wrote: 18/10/2023 14:44
dr_Evil wrote: 18/10/2023 14:33

Naravno da nema, ali sam Izreal ga koristi da opravda ono šta radi danas. Sve da svi hoće da ostave holokaust i ne koriste ga, sam Izrael insistira na njegovom korištenju.

Opet kažem, kada bi svi drugi rekli da holokaust jeste činjenica, ali nebitna za današnje događaje, bilo bi OK. Ali ne kažu to, povuku se i Izraelu legitimišu holikaust kao argument.

Ne možeš ga izbjeći sve i da hoćeš.
To ce samo reci da nisu dorasli politici koju vode. Kazem ti upadanje direktno u zamku trola. Politicari visokog nivoa nigdje nisu glupi da upadnu u tu zamku, sto ce reci da su saveznici Izraela pa namjerno upadaju u istu. Popune medijski prostor sa tim da ti ne mozes doci do relevantne informacije.

Zato, iako smo apsolutni nebitni osim svojoj porodici, hajde da i mi ne upadamo u istu.
sumirprimus

#32000 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 18/10/2023 14:44
merk030 wrote: 18/10/2023 14:41 Biden je totalno skrenuo, čovjek ne veže šta priča. Već dugo on ne djeluje kao da je pri sebi, treba na neku procjenu ići.

To ti je kad Arkanovci ulete u Bijeljinu pa vade ljude u gacama iz kuca, a na vijestima slusas o cijelnocnoj junackoj borbi protiv zelenih beretki sta su zeljele da Bijeljinu poklone Aliji kao prvi ociscen grad.
ti razumijes da su u toj prici arkanovci ovi iz hamasa?ali bukvalno iz 07.10? :-)
Locked