Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
70% dijaspora, 10% Srbi iz RS i 10% Hrvati iz Hercegovine.
Dijaspora? Nikad. Pustite @Bobi -ja Ja mogu biti samo u proputovanju, privremenom radu.
Moj mi ratni put daje za pravo da ne prihvatam takva etiketiranja, pogotovo ne od podrumasa, poCetnika i UZP-ovaca koji su se nahvatali na Bobijev komentar, ratni put i to sto sam imao priliku da budem dijaspora kad je glava bila u pitanju a izabrao da ne budem. Dovoljno za ovu temu a ostalo je na onoj istorija 92-95.
Eh sad, sto se moderator u forumskoj diskusiji bavi nekim diskutabilnim radnjama da bi poengtirao u nekoj diskusiji je posebna prica. Zamisli da sad dobijemo na tacni sta je i ko Bobi, gde je je bio ili gdje je sad, sta je radio ili General War (koliko znam bio si sa druge strane nisana), ti Konami666 isto tako. Ali po pravilima foruma nije pa neka tako i ostane. Nisko Bobi ali hajde.
Potupno neTocno, em sto sam bio u ABiH, em da sam bio na drugoj strani, nebi bio ni na ovom forumu, jer nikakvog razloga nema za to da se druzim ovdje.
A ono je zajebancija, sasvim nemam nista protiv sto je neko otisao preko grane...da je meni trebalo, i ja bih isto uradio
sehohari wrote: ↑11/10/2023 16:20
Idiot je bio jednom izletio pa na 5 sekundi imao post a la Kecmanovic o muslimanima, sve bih dao da sam ga tada mogao screenshotovati prije nego sto ga je izbrisao.
Forum je pun prekoDrinskih neovisnih strucnjaka, masne kose s dvolitrom pive u ruci.
Stvarno smo idioti ako otvoreno kao zemlja stanemo iza Palestine, treba biti mudar do zadnje sekunde i prikloniti se onima, kojima se priklone najjači, i onima koji nam mogu valjati u budućnosti.
Zoooka wrote: ↑11/10/2023 16:23
Stvarno smo idioti ako otvoreno kao zemlja stanemo iza Palestine, treba biti mudar do zadnje sekunde i prikloniti se onima, kojima se priklone najjači, i onima koji nam mogu valjati u budućnosti.
Ne znam da li je vec pisano na temi da je Palestina velicala Milosevica, dok ga je Izrael zelio uhapsiti?
Glupo je sto se bosnjaci drze samo vjere kod formiranja stavova umjesto da budu sirokih shvatanja.
Ne znam da li je vec pisano na temi da je Palestina velicala Milosevica, dok ga je Izrael zelio uhapsiti?
Glupo je sto se bosnjaci drze samo vjere kod formiranja stavova umjesto da budu sirokih shvatanja.
Ne znam jel pisano, ali je sramota ako to ne znaju.
Jasta su, ako mislis na sve jevreje pod cioniste, ali niko to ne zna osim palestine i uzeg djela Sarajeva
Najvece zlo. 1939. su na sastanku u NY odlucili da ide masovno useljavanje u Palestinu, pravljenje jevrejske drzave i ciscenje od muslimana. Samo se vi pravite ludi
I taj "uzi dio Sarajeva" je stitio i sacuvao svoje jevreje od nacista u Drugom svjetskom ratu. Imaj to na umu kad nas uzimas u usta
Vrlo lako je procitati ako budes strazio da palestina kako nije postojala 1939, ne postoji kao drzava niti sada, jevreji su doboli drzavu na mjestu svog postanka cisto posteno od velikih sila a ni Jugoslavija nije bila protiv na mjestu gdje su vecinom ionako bila nomadska plemena i niko ih nije ni htio...i tako dalje, i tako blize...
Po svim vijestima iz Izraela, sprema se nesto do sada nevidjeno. Kazu da su ulice puste, sve je povuceno u kuce, samo vojska ide prema granicama a najvise prema Gazi. Kazu mediji oko 300 hiljada, Izrael kaze digli smo 360 hiljada rezervista.
Temeljito planiraju napad, imace podrsku i USA koja je osim Forda poslala i drugi nosac aviona, Ajzenhauer. Takodje salju dodatno oruzje Izraelu, tu se ukljucila i Njemacka koja salje svoje naoruzanje, a Britanci su vec najavili pomoc.
Nije fer prema Gazi ali oni imaju izbor, protjerati Hamas ili objesiti ih za muda, mozda bi to zadovoljilo izraelce.
Najvece zlo. 1939. su na sastanku u NY odlucili da ide masovno useljavanje u Palestinu, pravljenje jevrejske drzave i ciscenje od muslimana. Samo se vi pravite ludi
I taj "uzi dio Sarajeva" je stitio i sacuvao svoje jevreje od nacista u Drugom svjetskom ratu. Imaj to na umu kad nas uzimas u usta
Vrlo lako je procitati ako budes strazio da palestina kako nije postojala 1939, ne postoji kao drzava niti sada, jevreji su doboli drzavu na mjestu svog postanka cisto posteno od velikih sila a ni Jugoslavija nije bila protiv na mjestu gdje su vecinom ionako bila nomadska plemena i niko ih nije ni htio...i tako dalje, i tako blize...
Posteno od velikih sila bi bilo da je jevrejska drzava dobila mjesto na nekoj teritoriji Njemacke, nije da ga nije izgubila dovoljno 1918 i 1945.
Ovako su te jadne ljude napacene Holokaustom gurnuli u neku svoju koloniju u uzasnom okruzenju
Sve ok. Ali ne na racun drugih nomadskih plemena koja tu takodjer zive hiljadama godina, tu je problem. Oni su najavili cistu jevrjesku drzavu i sve sto rade od dolaska je upravo to. Etnicki ciste teritorij
Nama ne može niko valjati. Nije valjao Tito, ne valja nam demokratija, neće nam niko valjati
Stati iza Palestine ne znaci podrska Hamasu i teroristima. Ne znam sta tu nije jasno!?
General War wrote: ↑11/10/2023 16:27
Posteno od velikih sila bi bilo da je jevrejska drzava dobila mjesto na nekoj teritoriji Njemacke, nije da ga nije izgubila dovoljno 1918 i 1945.
Ovako su te jadne ljude napacene Holokaustom gurnuli u neku svoju koloniju u uzasnom okruzenju
Da je Judeja bila oko Minhena, predpostavljam da bi je tu i dobili...
Svašta sam čuo ali da neko brani Al Sisija od diskriminacije na forumu još nisam. E svašta.
Pa gore izjave su ovdje napisane i o Jevrejima i o Arapima, pa niko baš ne reagira. Ali Al Sisi je zaštićen Poveljom Ujedinjenih Naroda o nevrijeđanju političara.
Stati iza Palestine ne znaci podrska Hamasu i teroristima. Ne znam sta tu nije jasno!?
Ne treba stajati iza nikoga, treba mudro čekati i šutiti i pridružiti se jačem. No, glupi bošnjo baca drkitzu na Erdogana i Tursku, dok ga turci doje srbima i pripremaju plan da nas opet zauzmu ko nekad.
Sad si ti otisao vec u blizu historiju, pricamo o 47-oj
Pa sto mi nismo odmah dali 70% yeritorije Srbiji i Hrvatskoj, sto Zelenski nije dao ukrajinsku yeritoriju.....mislim, svi mi ovdje tudjim qrcwm mlatimo, al ovo je bas mlacenje...
Skupa sa posljedicama te odluke. Ne mozes odluciti da ces ratovati i onda kmecati okolo kako te bombarduju
Da je Judeja bila oko Minhena, predpostavljam da bi je tu i dobili...
Jeftina prica realno.
Mogli su im, ako nista dati i dvije drzave, a ne dati jednu teritoriju u takvom okruzenju pa da imaju sukobe iducih decenija.
To podrucje je bilo iz perspektive u 1946. gotovo nemoguce odrzati, drugo je sto su se arapske zemlje pokazale nesposobne u svojim ratovima protiv Izraela.
Evo, sta da su uspjeli ti ratovi? Sta onda?
dječak sa šibicama wrote: ↑11/10/2023 16:28
Po svim vijestima iz Izraela, sprema se nesto do sada nevidjeno. Kazu da su ulice puste, sve je povuceno u kuce, samo vojska ide prema granicama a najvise prema Gazi. Kazu mediji oko 300 hiljada, Izrael kaze digli smo 360 hiljada rezervista.
Temeljito planiraju napad, imace podrsku i USA koja je osim Forda poslala i drugi nosac aviona, Ajzenhauer. Takodje salju dodatno oruzje Izraelu, tu se ukljucila i Njemacka koja salje svoje naoruzanje, a Britanci su vec najavili pomoc.
Nije fer prema Gazi ali oni imaju izbor, protjerati Hamas ili objesiti ih za muda, mozda bi to zadovoljilo izraelce.
Pa upravo zbog politike izraela i svega sto im rade decenijama, palestinci podrzavaju hamas.
To ti je isto da kazes da je onaj sto je ubio svata na carsiji '92 kriv za rat u BiH, a srbi se naoruzali iz kasarni, vojska zauzela polozaje oko sarajeva, oruzje se dovlacilo kroz slicne svadbe mjesecima ranije, snajperisti imali polozaje... i sad celo ili koje vec kriv. Smijesno