Izrael je opet pocinio zlocin!
- hilmija frlj
- Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine
#27451 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Izraelski list Haaretz otkrio je dokaze da je premijer ove zemlje Benjamin Netanyahu namjerno podupirao vlast Hamasa u Gazi, videći palestinski ekstremizam kao bedem protiv stvaranja palestinske države.
"Svako ko želi osujetiti uspostavljanje palestinske države mora podržati jačanje Hamasa i prebacivanje novca Hamasu", navodno je rekao premijer na sastanku njegove stranke Likud 2019.
"Ovo je dio naše strategije – izolirati Palestince u Gazi od Palestinaca na Zapadnoj obali", dodao je.
Ove komentare još nisu potvrdili drugi izvori. No, Tal Schneider iz Times of Israela napisao je u nedjelju da su Netanyahuove riječi "u skladu s politikom koju je on provodio", što je malo osporilo i na neki način ojačalo kontrolu Hamasa nad pojasom Gaze.
Štaviše, napominje Schneider, "istu poruku ponovili su desničarski komentatori, koji su možda primili brifinge o tom pitanju ili razgovarali s višim vrhom Likuda i razumjeli poruku." Neki Netanyahuovi pouzdanici rekli su istu stvar, kao i vanjski stručnjaci.
Podsjećamo, militanti Hamasa su u subotnjem napadu na jug Izraela ubili stotine vojnika i civila, zauzevši nekoliko pograničnih gradova, koje su pod pritiskom izraelske vojske (IDF) morali napustiti.
"Svako ko želi osujetiti uspostavljanje palestinske države mora podržati jačanje Hamasa i prebacivanje novca Hamasu", navodno je rekao premijer na sastanku njegove stranke Likud 2019.
"Ovo je dio naše strategije – izolirati Palestince u Gazi od Palestinaca na Zapadnoj obali", dodao je.
Ove komentare još nisu potvrdili drugi izvori. No, Tal Schneider iz Times of Israela napisao je u nedjelju da su Netanyahuove riječi "u skladu s politikom koju je on provodio", što je malo osporilo i na neki način ojačalo kontrolu Hamasa nad pojasom Gaze.
Štaviše, napominje Schneider, "istu poruku ponovili su desničarski komentatori, koji su možda primili brifinge o tom pitanju ili razgovarali s višim vrhom Likuda i razumjeli poruku." Neki Netanyahuovi pouzdanici rekli su istu stvar, kao i vanjski stručnjaci.
Podsjećamo, militanti Hamasa su u subotnjem napadu na jug Izraela ubili stotine vojnika i civila, zauzevši nekoliko pograničnih gradova, koje su pod pritiskom izraelske vojske (IDF) morali napustiti.
-
toska
#27452 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
opet ispočetka, Izrael ima samo saveznika Ameriku ne saveznike.Bodkin wrote: ↑11/10/2023 11:06Ne ide to tako u medjunarodnim odnosima. Ili si uz saveznike uvijek ili nisiskafiskafsnjak wrote: ↑11/10/2023 10:20
Pa na strani sam njihovoj kada smatram da je ok. Smatram da je na Ukrajinu izvrsena agresija i tu sam na strani Zapada. Na Kosovu su Srbi htjeli uraditi genocid i tu se slazem sto su zaustavljeni. E danas su na strani Izraela koji ce genocid izvrsiti..... ne mogu navijati za to.
- Dupli_skalp
#27453 Re: Hamas je opet počinio zločin!
sam naziv teme je degutantan. a i ne čudi s obzirom da je istu otvorio samopriznati sda bot s drugih tema - "bogoljub".
ovo i treba ključati sa ovakvim nazivom.
- hilmija frlj
- Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine
#27454 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Otvori sebi temu
- Dupli_skalp
#27455 Re: Hamas je opet počinio zločin!
sve je moguće, neko "gore" želi da se pokrenu novi ratovi, da se malo skrene pažnja s rusije.hilmija frlj wrote: ↑11/10/2023 11:14 Izraelski list Haaretz otkrio je dokaze da je premijer ove zemlje Benjamin Netanyahu namjerno podupirao vlast Hamasa u Gazi, videći palestinski ekstremizam kao bedem protiv stvaranja palestinske države.
- Dope_Man
#27456 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ko od moderatora je legenda koja je promijenila naziv tene na "Hamas je opet pocinio zlocin!" nakratko...
Al ga zabiberi, zasluzio si pivu
Al ga zabiberi, zasluzio si pivu
-
Hakiz
#27458 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jedno je što mi konstatujemo.Bobi wrote: ↑11/10/2023 11:04 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/kako ... /231011039
Pa mi smo ovdje sa 100 % konzezusom konstatovali da je Hamas izraelska tvorevina a oni to sad objavljuju.
Drugo je kada sam Izrael to potvrdi.
- Dupli_skalp
-
Benjo34
#27460 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kao da ce misljenje bilo kojeg naseg politicara promjeniti cinjenicu da je nama Palestina svakako namjenjena ma koga podržavali. Kome to nije jasno dovoljno vidjeti da RS postoji.
- skafiskafsnjak
#27461 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa nisam ja predsjednik drzave neke nego samo obicna jedinka koju niko nista ne pita. Glupo mi je da neko takav razmislja tako sto si ti napisao iznad.Bodkin wrote: ↑11/10/2023 11:06Ne ide to tako u medjunarodnim odnosima. Ili si uz saveznike uvijek ili nisiskafiskafsnjak wrote: ↑11/10/2023 10:20
Pa na strani sam njihovoj kada smatram da je ok. Smatram da je na Ukrajinu izvrsena agresija i tu sam na strani Zapada. Na Kosovu su Srbi htjeli uraditi genocid i tu se slazem sto su zaustavljeni. E danas su na strani Izraela koji ce genocid izvrsiti..... ne mogu navijati za to.
-
Hendrix
#27462 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ma dzaba pricas, zaboravili smo sta se desavalo i glumimo svjetsku moralnu vertikalu. Koliko lajkova za palestinsku majku? Pa ja imam komsiju koji je gad da ga nema nadaleko, rodjenog brata zajebo i otjero, troje djece kuci a zenu vara po kafanama, citav komsiluk okrenuo naopako radi svojih ideja o prosirenju parcele i plus duzan para ljudima na sve strane. Tipicni lokalni prevarant. Taj isti lik non stop stavlja slike Palestine i kao salje sure i uci za njih. Ma dusa od covjeka.User987 wrote: ↑11/10/2023 09:38Ti nisi samo smiješan. Znači, neko ti spasi život, ali ti mu pljuneš u lice. Jarane, mi i dalje zavisimo i zavisićemo od Evrope i Amerike, a nimalo ne zavisimo od Palestine i Hamasa. Za Agfanistan, Libiju i Irak imam razumijevanja, kontaš? Kontaš li jarane?skafiskafsnjak wrote: ↑11/10/2023 09:30
Znaci, samo zato jer je Zapad spasio BiH, mora se biti na strani Zapada ?
Sta su radili u Afganistanu, Libiji, Iraku ? Jesu te zemlje spasili?
Ne budi smijesan.
Nismo mi nikad imali strategiju ni geopolitiku, uzdamo se u Erdogana izgubljeni u vremenu i prostoru. Mi smo beznacajno mali u svjetskom poretku i moramo da izaberemo silu da nas gura. A ne da seremo o pravdi kad je ni kod kuce nemamo.
-
Bodkin
- dr_Evil
#27464 Re: Izrael je opet počinio zločin!
Pa dobro, tema je stara, a vecinom je teroristicka drzava Izrael ta koja vrsi zlocine. Evo sad je takva slucajnost da je teroristicka grupa Hamas pocinila zlocin koji se ne moze nicim opravdat, ubijanje civila je jednostavno terorizam.Dupli_skalp wrote: ↑11/10/2023 11:15sam naziv teme je degutantan. a i ne čudi s obzirom da je istu otvorio samopriznati sda bot s drugih tema - "bogoljub".
ovo i treba ključati sa ovakvim nazivom.
Sto naravno ne opravdava zlocine teroristicke drzave koje sada upravo gledamo po Gazi, jer ubijanje civila je jednostavno terorizam, u ovom slucaju i ratni zlocin.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#27465 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa vidi, mi smo trenutno najbolji balkanski politički analitičariHakiz wrote: ↑11/10/2023 11:19Jedno je što mi konstatujemo.Bobi wrote: ↑11/10/2023 11:04 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/kako ... /231011039
Pa mi smo ovdje sa 100 % konzezusom konstatovali da je Hamas izraelska tvorevina a oni to sad objavljuju.
Drugo je kada sam Izrael to potvrdi.
- auspuhc
#27466 Re: Hamas je opet počinio zločin!
Trebalo bi promijeniti naslov teme svakako.
-
Bodkin
#27467 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mozda ali sve drugo je licemjerstvo. Zasto? Zato sto ima toliko desavanja na globalnoj sceni da ako vec biras situaciono na cijoj si strani, garant da ces doci u situaciju da bude smijesno jer ces se naci kako podrzavas dvije suprotne strane u razlicitom kontekstu.skafiskafsnjak wrote: ↑11/10/2023 11:21Pa nisam ja predsjednik drzave neke nego samo obicna jedinka koju niko nista ne pita. Glupo mi je da neko takav razmislja tako sto si ti napisao iznad.
Kosovo je separatisticki pokret ili oslobodilacki
Isto tako i kurdi
Samo je pitanje o kome se radi ali cesto ces dobiti odgovor da podrska ide nekad separatistima, nekad drzavi
Tako i u slucaju hamasa i izraela
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#27468 Re: Hamas je opet pocinio zlocin!
Nije niko. Vec ti kad odgovaras mozes postaviti naslov pa to izgleda ovako.

Last edited by laserShow on 11/10/2023 11:31, edited 1 time in total.
-
saimidin
#27469 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nije hamas izraelska tvorevina, već im ja godilo da se pojavi konkurencija plo pa su ih "pogurali", tj nisu ih mlatili kao plo, podijeli/zavadi pa vladaj, a evo vidimo i da je hamas svojim idiotima dao da kolju sve redom, i sad će se to klanje iskoristiti za opravdavanje genocida nad palestincimaBobi wrote: ↑11/10/2023 11:04 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/kako ... /231011039
- skafiskafsnjak
#27470 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sto se Kosova tice npr. Slazem se sa tim da je bila potreba za reakcijom jet bi napravili isto sto i u Srebrenici. E sad, to nije bio razlog da se jednoj drzavi uzme teritorija. Kada bih to opravdao, onda bih opravdao i otcjepljenje RS-a.Bodkin wrote: ↑11/10/2023 11:27Mozda ali sve drugo je licemjerstvo. Zasto? Zato sto ima toliko desavanja na globalnoj sceni da ako vec biras situaciono na cijoj si strani, garant da ces doci u situaciju da bude smijesno jer ces se naci kako podrzavas dvije suprotne strane u razlicitom kontekstu.skafiskafsnjak wrote: ↑11/10/2023 11:21
Pa nisam ja predsjednik drzave neke nego samo obicna jedinka koju niko nista ne pita. Glupo mi je da neko takav razmislja tako sto si ti napisao iznad.
Kosovo je separatisticki pokret ili oslobodilacki
Isto tako i kurdi
Samo je pitanje o kome se radi ali cesto ces dobiti odgovor da podrska ide nekad separatistima, nekad drzavi
Tako i u slucaju hamasa i izraela
Kurdi nemaju svoju drzavu i oni pokusvaaju uzeti dio druge sto takodjer ne mogu da podrzim. Tako isto ne podrzavam Izrael jer desetinama godina protjeruju i maltretiraju Palestince.
Ali ... ko me pita.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
-
sajber87
#27472 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/kako ... /231011039
Natanjahu hamas iran rade zajedno jedni su drugima gorivo, slicno je kao kod nas sta je hdz ako nema komsica da plase hrvate i obrnuto. Ekstremni desnicari su svuda isti, zlo
Natanjahu hamas iran rade zajedno jedni su drugima gorivo, slicno je kao kod nas sta je hdz ako nema komsica da plase hrvate i obrnuto. Ekstremni desnicari su svuda isti, zlo
- tramvajtrojka
#27473 Re: Dope Man legenda
- Grean
#27474 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Dijaspora? Nikad. Pustite @Bobi -jakonami666 wrote: ↑11/10/2023 00:3970% dijaspora, 10% Srbi iz RS i 10% Hrvati iz Hercegovine.smijesni_ste wrote: ↑11/10/2023 00:34
Znači i on u rasejanju?![]()
Ponekad mislim da je 70% foruma dijaspora![]()
Moj mi ratni put daje za pravo da ne prihvatam takva etiketiranja, pogotovo ne od podrumasa, poCetnika i UZP-ovaca koji su se nahvatali na Bobijev komentar, ratni put i to sto sam imao priliku da budem dijaspora kad je glava bila u pitanju a izabrao da ne budem. Dovoljno za ovu temu a ostalo je na onoj istorija 92-95.
Eh sad, sto se moderator u forumskoj diskusiji bavi nekim diskutabilnim radnjama da bi poengtirao u nekoj diskusiji je posebna prica. Zamisli da sad dobijemo na tacni sta je i ko Bobi, gde je je bio ili gdje je sad, sta je radio ili General War (koliko znam bio si sa druge strane nisana), ti Konami666 isto tako. Ali po pravilima foruma nije pa neka tako i ostane. Nisko Bobi ali hajde.
- auspuhc
#27475 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Treba dopustit samo BiH ip adrese na forum. Dijasporske gluposti postaju nepodnosljive za citati.smijesni_ste wrote: ↑11/10/2023 00:34Znači i on u rasejanju?![]()
Ponekad mislim da je 70% foruma dijaspora![]()