Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
sumirprimus

#27351 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Balance wrote: 11/10/2023 09:05 Čitav svijet, ali u kurcu, čak je i Borrell promijenio ploču. Na strani Izraela su teški desničari, koji su okupirali socijalne mreže.
iz evrpoe dovoljno je da imas bez pogovora njemacku, francusku, veliku britaniju, svedsku, holandiju, poljsku, ukrajinu, sta ti treba vise?
sumirprimus

#27352 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

bicakcic_solomon wrote: 11/10/2023 09:09
sumirprimus wrote: 11/10/2023 09:01 Pitanje, da li je drzava Izrael kriminalna i neprijateljska za KLix?
Da li ja smijem postavljat informacije i vijesti i sa Izraelske strane, tj iz njihove perspektive?
Da li smo mi demokratska sekularna europska drzava bar prividno?
Ako su odgovori ne, da i da, onda sta je sta hocete? Ne svidja vam se druga strana i prvo na drugacie misljenje, prmijenite kanal, temu!
To su vasi problemi sa kontra stavom.
Ti si prvi trazio na temi o Ukrajini da se ne postavlja proRusku propagandu :D
Procitaj naslov ove teme :D
Otvori sebi temu "Izrael se brani od Hamasa" i udri.
i ovde postavljam posljedice teroristickg djelovanja koje osudjuje sav normalan i zapadni svijet sta je problem? sto pises sa duplog nika? sramota te sa starog pisatu korist hamasa jel to?
sumirprimus

#27353 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Karikaturist wrote: 11/10/2023 09:09
Balance wrote: 11/10/2023 09:05 Čitav svijet, ali u kurcu, čak je i Borrell promijenio ploču. Na strani Izraela su teški desničari, koji su okupirali socijalne mreže.
Kakav je to zivot kad od jutra do sutra provodis na forumu i to na onim za zeludac najtezim temama.. :lol:
a kakv je tek zivot kad ti takve pratis i komentarises. doduse nisi jedni, ne godi spika. jelde.
ja radim sto mi se radi, za ralziku od vas koji niste duzni da to sve trpite, a opet trpite jer vam smeta jer iskkazujete nezadovljstvo, i ko je tu iskreno veca znate sta? :lol:
HelaS

#27354 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HelaS »

shape of despair wrote: 11/10/2023 08:58 Nevjerovatno je izvještavanje regionalnih medija a vjerovatno i svjetskih o ovim dešavanjima. Gotovo da nema vijesti o ubijenim Palestincima ni šta se u Gazi dešava, ali zato imamo podatke o broju raketa koje je Hamas ispalio, kad i gdje su pale, ko je u Izraelu poginuo, koje porodice, njihove nasmijane porodične slike itd. :? :-?
Perfidna se politika vodi u Izraelu i oko Izraela, kad se radi o palestinskom pitanju države i palestinske teritorije. Koliko god bila ispravna borba Palestinaca za svoju teritoriju i državnost, dugododišnji način te borbe, najčešće izvršavan raznim terorističkim akcijama, mnogobrojnim samoubilačkim napadima po Izraelu, itd, ostavili su dubok trag u ljudima u svijetu u i izvan Izraela. Izrael je postao meta ubijanja, i Izrael je postao žrtva, umjesto obrnuto, što jeste. Danas "svijet" Palestince tretira teroristima, i bezosjećajno posmatra njihovu borbu za svoj prostor.
Mrvice_ba

#27355 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Mrvice_ba »

@sumirprimus prijavljen za offtopic
dr_Evil

#27356 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

_Reds_ wrote: 11/10/2023 08:49 Da li bi Hamas vladao među Bošnjacima da ne postoji mogućnost izlaza iz zemlj, da im se hrana, voda i struja daje po nečijoj volji ?

Ili bi Forto bio vlast?
Dok smo bili pod okupacijom bez struje i vode part I (WWII) medju Bosnjacima je najjaci pokret postao Titov pokret.

Dok smo bili pod okupacijom bez struje i vode part II najjaci pokret je bio po ugledu na Hamas. Ako Hamas posmatramo kao produzenu ruku teroristicke drzave koji radi sve da unazadi svoj palestinski narod, tako se SDA moze posmatrati kao produzena ruka SANU koja radi sve da unazadi svoj bosanski narod.

Eto :)
Tyke

#27357 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Tyke »

shape of despair wrote: 11/10/2023 08:58 Nevjerovatno je izvještavanje regionalnih medija a vjerovatno i svjetskih o ovim dešavanjima. Gotovo da nema vijesti o ubijenim Palestincima ni šta se u Gazi dešava, ali zato imamo podatke o broju raketa koje je Hamas ispalio, kad i gdje su pale, ko je u Izraelu poginuo, koje porodice, njihove nasmijane porodične slike itd. :? :-?
Nema to sta biti nevjerovatno, iole upuceni u ova desavanja znaju da je to ustaljena praksa "objektivnih svjetskih medija". Samo neka je kontra Islama i muslimana.

Pa vidis da je i ovaj moj sugradjanin uzurpirao temu, po 200 postova dnevno šibne iako je sam naziv teme skroz drugaciji i ne da cuti ili reci za nevine zrtve Palestine. Empatija vozdra, objektivnost ma bjaaaazi.
Sve po pe es-u i demokratski.

Kaze meni olako koristim termin genocid i par postova kasnije i sam koristi isti termin u istu svrhu 😂
Kaze teroristi Hamas jer ubijaju nevine, a onda Izraelske vojska i vlada nije teroristicka jer je u odmazdi ubila 3x toliko civila u Gazi. Dobri moj objektivni Sumir, TZHC.
bude

#27358 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bude »

Pametnom dosta, ovaj napad je ocito dobrodosao za Konacno rjesenje Palestinskog pitanja

Image
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#27359 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by anex »

sumirprimus wrote: 11/10/2023 09:12
Karikaturist wrote: 11/10/2023 09:09

Kakav je to zivot kad od jutra do sutra provodis na forumu i to na onim za zeludac najtezim temama.. :lol:
a kakv je tek zivot kad ti takve pratis i komentarises. doduse nisi jedni, ne godi spika. jelde.
ja radim sto mi se radi, za ralziku od vas koji niste duzni da to sve trpite, a opet trpite jer vam smeta jer iskkazujete nezadovljstvo, i ko je tu iskreno veca znate sta? :lol:
SPAM, hlađenje...
Balance

#27360 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Balance »

Bodkin wrote: 11/10/2023 09:17 A i zanimljivo kako niko nema problem sa likom na temi ukrajine :D
Ko kaže? I tamo je otjerao sve ljude sa teme spamanjem po cijeli dan dvije godine

@anex

Tastatura ti se pozlatila
Rejhana

#27361 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Rejhana »

bicakcic_solomon wrote: 11/10/2023 09:09
sumirprimus wrote: 11/10/2023 09:01 Pitanje, da li je drzava Izrael kriminalna i neprijateljska za KLix?
Da li ja smijem postavljat informacije i vijesti i sa Izraelske strane, tj iz njihove perspektive?
Da li smo mi demokratska sekularna europska drzava bar prividno?
Ako su odgovori ne, da i da, onda sta je sta hocete? Ne svidja vam se druga strana i prvo na drugacie misljenje, prmijenite kanal, temu!
To su vasi problemi sa kontra stavom.
Ti si prvi trazio na temi o Ukrajini da se ne postavlja proRusku propagandu :D
Procitaj naslov ove teme :D
Otvori sebi temu "Izrael se brani od Hamasa" i udri.

Bosanski muslimani napokon uviđaju da im je najveći prijatelj pravoslavni svijet, tu prije svega mislim na Srbe i Ruse u savezu sa islamskim zemljama koje predvode Iran i Turska. Koalicija pravoslavnih i islamskih zemalja je trn u oku zapadu i strah i trepet za cioniste, jer predstavlja nagovještaj budućeg oslobađanja Mesdzidul Akse.
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#27362 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by anex »

sime_cipol wrote: 11/10/2023 09:16 U ovom vremenu za Bosnjake nema veceg neprijatelja od SDA
Odmori i ti...
zposao

#27363 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zposao »

dr_Evil wrote: 11/10/2023 08:10
nekitamopd wrote: 11/10/2023 08:05 Ovako sto se Rusije tiče, Bošnjaci su dio protivničkog svijeta i uvijek će biti.
Ako se Arapi udruže sa Rusima onda su i Arapi protiv nas.

Mi imamo dva vječna neprijatelja a to su Rusi i Srbi.
Od prvih ustanaka Srba i bslkanskih ratova Rusi su bili na strani Srba kad su nas protjerivali i to traje sve do danas.

Ko šuruje sa Rusima nek im se desi najgore, toliko od mene.

Bosna i Bošnjaci na prvom mjestu, a "braća" nek se za sebe brinu.
Pa dobro sad da su Bosnjaci i Srbi vjecni neprijatelji to je na dugom stapu, generalno kroz historiju vise zla nam je doslo sa zapada. Ovo neprijateljstvo je posljedica raspada Osmanskog carstva. Izuzmimo malu pauzu za vrijeme partizana i dok se partizane ista pitalo.
Na koji nacin mislis da je vise zla sa zapada?

P.s. Zar nisi i ti rekao da si na zapadu?
shape of despair

#27364 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by shape of despair »

I onda USA pošalje brodove u svrhu odvraćanja, da se neko slučajno ne uključi u odbranu sa strane. Isto kao da je rekla Izraelu: pokoljite dole sviju ne smije vam niko ništa.
Mada i to slanje brodova mediji nešto nisu propratili previše što baca neki vid sumnje zašto su zapravo i došli.
Naletim na facebooku na video raketiranja stambene zgrade u Gazi koja se potpuno urušava i otvorim komentare koji su bili tipa: bravo, tačan pogodak, savršentsvo, naprijed Izrael. Doslovno komentatorima pjena na usta a većina je i svršila. :? :-? :shock:
Porculanski komplet

#27365 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Porculanski komplet »

Ekipa BBC-a ušla u selo gdje je Hamas masakrirao kompletne porodice: Scene su užasavajuće

https://www.avaz.ba/vijesti/globus/8605 ... zasavajuce
dr_Evil

#27366 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Rejhana wrote: 11/10/2023 09:20

Bosanski muslimani napokon uviđaju da im je najveći prijatelj pravoslavni svijet, tu prije svega mislim na Srbe i Ruse u savezu sa islamskim zemljama koje predvode Iran i Turska. Koalicija pravoslavnih i islamskih zemalja je trn u oku zapadu i strah i trepet za cioniste, jer predstavlja nagovještaj budućeg oslobađanja Mesdzidul Akse.
Nema od toga drug nista, to mogu biti samo kratkotrajna partnerstva, isto kao sto je ovo i kratkotrajni rat izmedju dijela pravoslavnog vs sve ostale verzije krscanstva i dio pravoslavnog. Grcka, Bugarska, Ukrajina sve su to jake pravoslavne zemlje.

Bilo kakvo partnerstvo sa islamskim zemljama dolazi u obzir samo kada su iste u podredjenom polozaju. Danas Rusija posmatra Tursku kao sto ju je posmatrala i Njemacka za vrijeme WWI.
User987

#27367 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by User987 »

Uhuhu… Koliko komentara Bošnjaka na sve strane koji podržavaju Palestince, a indirektno i Hamas. Ja sam sekularni Bosnjak ili ako hoćete ateist pa mogu biti malo objektivniji. Hrvati, iskreno ili neiskreno svi na strani Izraela i Zapada. Naravno, radi se o čistoj inteligenciji. Bosnjaci u ogromnoj većini protiv Izraela i Židova sa elementima bolesne mržnje. I u ovom slučaju se radi o “inteligenciji”, bolje reći retardiranosti. Još jednom moram ponoviti. Bez obzira na sve što se nama dešavalo devedesetih, spasili su nas Amerikanci. Ne nasjedajte na danasnje tumačenje istorije od strane nekih bošnjačkih mudrosera. Ja sam aktivni učesnik sa prve linije. Mi smo bili u enklavama i samo pomoć i pritisak Amerikanaca spriječili su nestanak BiH, a samim tim i nas kao naroda. Zapamtite, istorija se uči iz knjiga, a ne u džamiji.
shape of despair

#27368 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Porculanski komplet wrote: 11/10/2023 09:25 Ekipa BBC-a ušla u selo gdje je Hamas masakrirao kompletne porodice: Scene su užasavajuće

https://www.avaz.ba/vijesti/globus/8605 ... zasavajuce
Nek uđu i u Gazu, sigurno je strašnije , nemogu se tijela ni naći pod ruševinama.
Bossona

#27369 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bossona »

Izvještaji izraelskih medija sada potvrđuju da je vlada primila jasna upozorenja od egipatskih obavještajnih službi o neposrednom napadu koji se dogodio 7. oktobra.

Ured premijera najprije je nakon prve prijave paušalno demantovao, potom su promijenili stav i priznali da su dobili ovakva upozorenja.

Kako sukob između Hamasa i Izraela ulazi u treći dan, izvještaji pokazuju da su izraelske obavještajne agencije možda bile zatečene.

Egipatski obavještajni dužnosnici navodno su upozorili Izrael na značajnu prijetnju, no rečeno je da su izraelske sigurnosne agencije pogrešno protumačile situaciju.

Predstavnik egipatske obavještajne službe izjavio je da su izraelski dužnosnici primarno fokusirani na Zapadnu obalu i podcijenili prijetnju iz Gaze.

Izraelska administracija pod Benjaminom Netanyahuom bila je zaokupljena rješavanjem problema nasilja na Zapadnoj obali, često povezanog s napetostima sa židovskim doseljenicima.

Ovo otkriće postavlja pitanja o početnom odgovoru vlade na upozorenja i kako su postupili u situaciji.
skafiskafsnjak

#27370 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skafiskafsnjak »

Svako ima pravo na stav i misljenje. Ali meni je tuzno kada ovdje procitam kako se velica Izrael i njihova ubijanja, vrlo moguce i genocid. Pogotovo kada znamo da je ista sudbina bila nama namjenjena prije 30 godina :(

Ne opravdavam nikakva ubistva , hamas je teroristicka organizacija. Ali pogledajte siru sliku, sta se Palestincima radi 70 godina . Pogledajte koji su prostor imali, gdje su zivjeli .... pogledajte to danas :run:

Hocete li reci, svaka cast Izrael, kada palestinskog naroda ne bude vise ?

Onaj jedan rece, na strani Izraela je jer hoce da bude na strani Zapada. Bravo pro-zapadni forume :thumbup:
skafiskafsnjak

#27371 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skafiskafsnjak »

User987 wrote: 11/10/2023 09:26 Uhuhu… Koliko komentara Bošnjaka na sve strane koji podržavaju Palestince, a indirektno i Hamas. Ja sam sekularni Bosnjak ili ako hoćete ateist pa mogu biti malo objektivniji. Hrvati, iskreno ili neiskreno svi na strani Izraela i Zapada. Naravno, radi se o čistoj inteligenciji. Bosnjaci u ogromnoj većini protiv Izraela i Židova sa elementima bolesne mržnje. I u ovom slučaju se radi o “inteligenciji”, bolje reći retardiranosti. Još jednom moram ponoviti. Bez obzira na sve što se nama dešavalo devedesetih, spasili su nas Amerikanci. Ne nasjedajte na danasnje tumačenje istorije od strane nekih bošnjačkih mudrosera. Ja sam aktivni učesnik sa prve linije. Mi smo bili u enklavama i samo pomoć i pritisak Amerikanaca spriječili su nestanak BiH, a samim tim i nas kao naroda. Zapamtite, istorija se uči iz knjiga, a ne u džamiji.
Znaci, samo zato jer je Zapad spasio BiH, mora se biti na strani Zapada ?
Sta su radili u Afganistanu, Libiji, Iraku ? Jesu te zemlje spasili?

Ne budi smijesan.
dr_Evil

#27372 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

zposao wrote: 11/10/2023 09:21

Na koji nacin mislis da je vise zla sa zapada?

P.s. Zar nisi i ti rekao da si na zapadu?
Da pola vremena sam na zapadu.

ALi historijski gledano vise puta je Bosnu i Bosnjake zapad napadao, pocinio genocid, i napravio roblje od nas. Evo zanemarimo sve prije srednjeg vijeka, koliko puta je za vrijeme Kraljevine papa poslao na nas krizare, i sta su ti krizari radil u BiH? Za vrijeme Osmanlija koji je broj ratova pokrenut protiv Bosnjaka?

Dolazis onda poslije Osmanlija na Austrougare, pa nismo ih docekali sa cvijecem, pa WWI za koga smo ginuli na italijanskom frontu i Galiciji, onda su nas predali u ruke Srbiji za vrijeme Kraljevine SHS, pa dozvolili podijelu Bosne(da zapad je inzistirao na rijesavanju hrvatskog pitanja u Kraljevini Jugi), onda nam poslali italijanske okupacione sile koje su dale otvorene ruke cica Drazi da nas kolje, i dodjosmo do embarga.

Rusija i njezin proxy Srbija nisu imali nikad snage,a nemam dokaza ni za zeljom za neko ratovanje protiv Bosne i Bosnjaka do pocetka raspada Osmanskog carstva. A i prvih 80 godina tog ratovanja je bilo u svilenim rukavicama jer je Bosna bila jedina organizovana na Balkanu i uspjesno branila sebe i stanovnistvo. Kad je Zmaj krenuo na osmanlije poslao je poruku Srbima da se ne mijesaju jer su oni obicna raja, tako i bi, samo mu ga Srbi kasnije metnuse junacki sa Latasom(ne njemu licno).

Trenutni odnos i sta je bolje za BiH ne amnestira nikoga od onoga sta je bilo. Ni to sto su danas Palestinci zrtve ne amenstira Jeruzalemskog muftiju sto je u WWII hodao po Bosni i trazio podrsku nacista za svoje konacno rijesenje od Jevreja.
General War

#27373 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

Bosanski_kralj wrote: 11/10/2023 08:53
General War wrote: 11/10/2023 08:12 U "teroristickoj " zemlji Izrael hiljade palestinaca radi i zivi, u napacenoj palestini i tajlandjani, njemci...a pogotovo jevreji mogu proci samo u oklopnom vozilu uz zracnu podrsku
Po tvom pisanju ispada da ustvari Palestinci ne daju nikom ući u Gazu, a ne da to ne dozvoljava Izrael. :run:

Šta se sve ovdje može pročitati, nevjerovatno.
Eno Hamas se pobrinuo da ako nece dobrovoljno, mogu pod prijetnjom oruzja pored jevreja, filipinci, njemci, tajlandjani...u pravu si.
shape of despair

#27374 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

skafiskafsnjak wrote: 11/10/2023 09:28 Svako ima pravo na stav i misljenje. Ali meni je tuzno kada ovdje procitam kako se velica Izrael i njihova ubijanja, vrlo moguce i genocid. Pogotovo kada znamo da je ista sudbina bila nama namjenjena prije 30 godina :(

Ne opravdavam nikakva ubistva , hamas je teroristicka organizacija. Ali pogledajte siru sliku, sta se Palestincima radi 70 godina . Pogledajte koji su prostor imali, gdje su zivjeli .... pogledajte to danas :run:

Onaj jedan rece, na strani Izraela je jer hoce da bude na strani Zapada. Bravo pro-zapadni forume :thumbup:
Upravo. Ne opravdavam ni Hamas, ima i u Izraelu dobrih i normalnih ljudi koji su sigurno ubijeni bez ikakvog razloga i jeste ogromna tuga naravno, odnosno svaka smrt čovjeka kao ljudskog bića koji nije nikom naudio je užasna.
Ali Hamas i Palestina nisu pokrenuli genocid nad Izraelom niti su najavili opšti pokolj (možda i bi da mogu) ali Izrael jeste i niko im ne stoji na putu, čak ide imaju ultimativnu podršku.
To šta se u Gazi dešava donekle možemo znati mi koi smo preživjeli rat. Ti ljudi čekaju da svake sekunde budu ubijeni, zaklani i silovani. Još kad krene kopnena ofanziva jedan će narod biti gotovo izbrisan sa lica zemlje, a savremeni, demokratski svijet zaboli kurko.
JohnnyS

#27375 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by JohnnyS »

skafiskafsnjak wrote: 11/10/2023 09:28 Svako ima pravo na stav i misljenje. Ali meni je tuzno kada ovdje procitam kako se velica Izrael i njihova ubijanja, vrlo moguce i genocid. Pogotovo kada znamo da je ista sudbina bila nama namjenjena prije 30 godina :(

Nema ti druge nego maknut se s mrskog zapada, jer moral tu nećeš naći. Samo gay prideove i podršku cionistima
Locked