Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Truba wrote: ↑11/10/2023 15:36
Mala historijska lekcija
The Hebron massacre was the killing of sixty-seven or sixty-nine Jews on 24 August 1929 in Hebron, then part of Mandatory Palestine, by Arabs incited to violence by rumors that Jews were planning to seize control of the Temple Mount in Jerusalem. The event also left scores seriously wounded or maimed. Jewish homes were pillaged and synagogues were ransacked. Soon after, all Hebron's Jews were evacuated by the British authorities.
ovdje treba proći svaki dan do 1947. povijest istorija historija ustvrditi činjenice
povijest se ponavlja jer su danas isti naslovi jel tako?
znaci između 1929 i 1945
broj židova se smanjio sa 500 na 0
10% ih ubijeno
nije bila osnovana država izrael
bio je taj famozni britanski mandat
židovi su tada činili nekih 4% ukupnog broja ljudi u Hebronu
zajedno s kršćanima možda 5% sve skupa
Pometi prvo ispred svog dvorista.
Pa daj statistiku Jevreja recimu u Zagrebu/Hrvatskoj od 1941 do 1945. I kako ti rece "treba proci svaki dan".
Egypt discussing plans to provide aid to Gaza under limited ceasefire, according to security sources
Egypt has discussed plans with the United States and other countries to provide humanitarian aid through its border with the Gaza Strip under a limited ceasefire, two Egyptian security sources said on Wednesday.
The aid would pass through the Rafah border crossing between Gaza and Egypt's Sinai Peninsula, the sources said, speaking on condition of anonymity.
Jordan1961 wrote: ↑11/10/2023 15:41
Pa daj statistiku Jevreja recimu u Zagrebu/Hrvatskoj od 1941 do 1945. I kako ti rece "treba proci svaki dan".
Mislim da ne zelimo ici u tom smjeru, niko se nije nesto aman zaman dokazao da ih je stitio osim partizana. Ne sporim bili su pokreti zastite po BiH, ali ljudi sitno je to, stidno.
Truba wrote: ↑11/10/2023 15:36
Mala historijska lekcija
The Hebron massacre was the killing of sixty-seven or sixty-nine Jews on 24 August 1929 in Hebron, then part of Mandatory Palestine, by Arabs incited to violence by rumors that Jews were planning to seize control of the Temple Mount in Jerusalem. The event also left scores seriously wounded or maimed. Jewish homes were pillaged and synagogues were ransacked. Soon after, all Hebron's Jews were evacuated by the British authorities.
ovdje treba proći svaki dan do 1947. povijest istorija historija ustvrditi činjenice
povijest se ponavlja jer su danas isti naslovi jel tako?
znaci između 1929 i 1945
broj židova se smanjio sa 500 na 0
10% ih ubijeno
nije bila osnovana država izrael
bio je taj famozni britanski mandat
židovi su tada činili nekih 4% ukupnog broja ljudi u Hebronu
zajedno s kršćanima možda 5% sve skupa
I opet laz cionisticka!
Zidovi i jesu masovno dovodjeni i ubacivani u palestinu bas u tom periodu za koji govoris. Naseljavali ih masovno britanci. U to vrijeme su cak imali i svoje vojne jedinice u sklopu britanske armije i ubijali su arape nemilice, pogotovo sto su britanci htjeli ugusiti arapsku revoluciju. Britanci film o tome napravili, informisi se malo i mimo cionistickih medija
Nierika wrote: ↑11/10/2023 15:44
Koliko sam upratila gradonačelnica Sarajeva ima veze sa bošnjačkim i jevrejskim korjenima ali bira bošnjačke stavove?
A ko kaže da bh jevreji podržavaju sve što se radi u palestini u zadnjih 60-70 godina?
Neutralniji su kad je riječ o bošnjačko-hrvatsko-srpskim konfilktima, još ako su i što objektivniji onda mislim da zaslužuju i što objektivniji tretman. Stalno čitam probošnjačke izjave gradonačelnice znajući da govori iz perspektive i jevrejske podloge, multi-kulti valjda.
Jordan1961 wrote: ↑11/10/2023 15:41
Mislim da ne zelimo ici u tom smjeru, niko se nije nesto aman zaman dokazao da ih je stitio osim partizana. Ne sporim bili su pokreti zastite po BiH, ali ljudi sitno je to, stidno.
Komunistička vlast ih je perfidno istrijebila u saradnji s "neprijateljem"(izrael) prije sveg oduzimajući im imovinu, posebno u 50 tim i 60 tim. Izraelu je odgovaralo da ovi ljudi odu tamo. Bilo je i drugih načina da ih se "nagovori" da im je bolje u izraelu ili USA.
Po informacijama koje imam to je dio narativa kokardaša da su oni višak ovdje koji su se 45 priključili crvenim, a kasnije su mnoi od njih dobili moč. Mnogi od ovih ljudi nisu mogli dobiti odgovarajući posao i stalno im se prabacivalo da su lihvari.
Nierika wrote: ↑11/10/2023 15:44
Koliko sam upratila gradonačelnica Sarajeva ima veze sa bošnjačkim i jevrejskim korjenima ali bira bošnjačke stavove?
Koji su to bošnjački stavovi? jesu li uz Ameriku, Izrael i Ukrajinu ili su za Rusiju, Hamas i Iran?
Mislim da je uz Ameriku odgovor broj jedan, ali mene struka (umjetnost) veže i za liberalne umjetnosti koje konzervativni narodi možda napadaju a koji ne mislim da dolaze iz određenih zemalja, od osobe do osobe.
Idiot je bio jednom izletio pa na 5 sekundi imao post a la Kecmanovic o muslimanima, sve bih dao da sam ga tada mogao screenshotovati prije nego sto ga je izbrisao.