Kosovo

Post Reply
zilog

#2626 Re: Kosovo

Post by zilog »

A_A_AKCIJA wrote: 26/09/2023 15:46
zilog wrote: 26/09/2023 15:37 Po svemu sto je dostupno, ovo izgleda kao pokusaj pravljenja - "srpske verzije UCK"!!!
Stvari nazvati pravim imenom.

Policija Kosova osujetila terorističku akciju Srbije i napad na teritorijalni integritet koju je provodila skupina terorista sa sjevera Kosova, uz podršku SPC.

Srbija je država sponzor terorizma i ovo se mora tretirati kao akt agresije na Kosovo.
Naravno da su teroristi i da je teroristicka akcija.

Napisao sam sta pokusavaju da imitiraju, ne da su nekakva "oslobodilacka vojska".
Last edited by zilog on 26/09/2023 15:50, edited 2 times in total.
sajber87

#2627 Re: Kosovo

Post by sajber87 »

zilog wrote: 26/09/2023 15:37 Po svemu sto je dostupno, ovo izgleda kao pokusaj pravljenja - "srpske verzije UCK"!!!
Ni priblizno nije isto, ovo je kao da su naci ostatci recimo 1951 pravili svoje "sao" regije jer ih postnacicticka njemacka tlaci i "gusi" njihova prava
Last edited by sajber87 on 26/09/2023 15:51, edited 1 time in total.
Comanche

#2628 Re: Kosovo

Post by Comanche »

detroit-mercy wrote: 26/09/2023 14:34
Comanche wrote: 26/09/2023 09:28

Nemaju Albanci tako jak lobi u Americi nego jednostavno vode politiku koja odgovara Amerikancima i koji je podrzavaju. Albanci su nasli jako saveznika i igraju kako oni sviraju. Bosnje neznaju, dali bi sa Evropom, Amerikom, Turskom, Iranom itd.
Varas se matori i to dobro se varas, mi smo male mace za njih. Kako to fino rade u USA da se sjebes.
Mi jos idemo na onu bio rat, sta nam rade Nedime i tako to.
Ovi, kad treba uletit za kampanju, tu su.
U pravu si sto se tice njihove volje da pomogn i ne kazem da ne rade. Ne samo u USA nego i u ostalim drzavama, nije njima zao dati i podrzati, ali nije to glavni razlog zbog cega ih USA podrzava. Jednostavno imaju svog igraca, koji radi onako kako Ameri kazu i ne koketira sa drugima. Osim toga, stoje na strani koja nije poklala i popalila sve od Vukovara do Kosova.

Ali naprimjer ima vise Srba u USA koji su tu vec puno godina tu. Ima ih koji su politicari. Ja se sjecam onog Blagojevica iz Chicaga sto su ga uhapsili a ima ih sigurno jos u politici ali nisu tako uspjesni. Ali sve to nije pomoglo da se promjeni Americka politika.
Grean

#2629 Re: Kosovo

Post by Grean »

dr_Evil wrote: 26/09/2023 15:32
Spoiler
Show
Grean wrote: 26/09/2023 15:23
Za ovaj dio si u pravu, mrze i Albance ali ne mogu im nista jer su Albanci bitni najjacoj politickoj eliti i drzavi.

Ali to nema nista s tim kako su se Albanci postavili, jesu veliki nacionalisti za razliku od nas i drzali su do svog i u bivsoj Jugoslaviji, izgurali sto bi malo koji narod, jesu jaci jer imaju Albaniju iza sebe ali to je mali dio objasnjenja zasto je USA bila spremna pogaziti Evropu i dati Kosovarima drzavu.

Da se razumijemo, ja sam 100% za to jer po meni nisu oni nista dali sto Kosovu ne pripada, ono je bilo pod srpskom okupacijom od 1912 kad su ga velike sile dodijelile Srbiji nicim iazvane ali su mi smijesne price o nekakvom drugacijem pristupu Albanaca pa je to kao razlog.

Sve sto si ti naveo u postu ima milion puta jacu podlogu nego ovo suplje iskljucivo trazenje krivice u nama samima. SDA je fula, tu se slazemo ali tim se ne moze objasniti ono sto nam se desavalo od 91' naovamo. I ova prica o islamskim zemljama, nabijanju nekakve krivice, sta smo trebali reci 92' kad su cetnici skoro usli u arajevo preko Stupa, necemo crvene strijele jer su od Pakistana a posto ih ne da Engleska, Njemacka, Izrael neka, bolje je da izginemo. Neznam gdje su bili svi ovi moralisti i antiislamisti te 92' i 93' ali mi ne djeluje da su bili u mojoj kozi nit u kozi onih koji ostavise kosti po Otesu cim mogu' ovako svirati qurcu.

@detroit-mercy , izvinjavam jer sam pogresno procijenio na drugoj temi da si bosanski Srbin, ili ima slican nick. A ne vidim zasto bih se trebao stiditi komentara, koliko ih ima koji nisu Bosnjaci na forumu a ostavljaju komentare Bosnjaci ovako, Bosnjaci onako. I ne pricamo o hadzu, vjeri vec nacionalnoj pripadnosti.
Pa dobro mi jesmo ostavljeni bili da nas pobiju, i dobili su bili rok da to urade, tomu i embargo, nije to prvi put da se daje rok u zadnjih 200 godina kontinuirano genocida. Tome nije kumovala koliko ja znam Amerika nego Europa kojoj je Amerika bila prepustila da se bavi ratom na svom pragu ili u svojoj kuci. Odnos Europe prema nama se znao iz Balkanskih ratova kada smo ostali maligno tkivo koje treba odstraniti, a istovremeno SDA pretci, dakle 2 generacije SDA ranije(jer je to sve par familija) nije pristalo da formira bosnjacku naciju kako su dobili upute od europe nego pristalo da bude vjerski faktor i time pokazali da je Europa bila upravu.

Stavili su vlastite interese pod broj jedan, pod okriljem panislamizma i tako izgubili potporu zapada, ostalo je historija. Poslije nije bilo mogucnosti za ispravkom. Onda smo odbacili bosnjacku komunisticku elitu, to jest jedan dio su nam pobili, drugi dio su stavili pod bravu, a treci dio smo sami odbacili i doveli smo opet one begove koji su pricali o panislamizmu i nisu razumjeli sta je drzava.

Kako nam je bilo, dobro smo i prosli.
Mozda se i slazem, ali samo jedna digresija vezano za komunisticku elitu posto mi djeluje da si ubjedjen da su bili dalekovidniji.

Jedna od pogubnih stvari se desila u BiH u tim kljucnim momentima kad je puska vise znacila nego zolja 95' i to na prostorima gdje su Bosnjaci bili vecina a to je da je Titovo oruzje teritorijalne odbrane samo u BiH predato na cuvanje JNA. Samo za grad Sarajevo dato im je 20 000 pusaka na cuvanje u skladiste u Faleticima.

Pogodi ko je bio na vlasti i ko je proveo tu pogubnu odluku a eto pomoci cu ti, tad SDA nije bilo ni na mapi. Da se ne zanosis kao i medju ovima nismo imali ublehase i prodane duse ili jednostavno ljude koji nisu vidjeli dalje od svog nosa. To je jedna od najpogubnijih odluka za ishod rata i ono sto ce se kasnije desavati.
Peacean

#2630 Re: Kosovo

Post by Peacean »

Grean wrote: 26/09/2023 15:33
detroit-mercy wrote: 26/09/2023 15:30
Zar je Bosnjak nacionalnost :mrgreen:.
Meni jeste, sa ponosom od prvog popisa kad se nas 5% izjasnilo kao Bosnjaci, uglavnom oni koji su bili uz rahmetli Adila Zulfikarpasica (sto nam nije priznato) dok su drugi slusali upute SDA da se "ne zbunjuje narod" pa se izjasnjavali sa velikim M.
Koliko znam Bošnjaci su etnička grupa dok su bosanci ( i hercegovci ) nacionalna. U svakom slučaju :bih:
dr_Evil

#2631 Re: Kosovo

Post by dr_Evil »

Grean wrote: 26/09/2023 15:52
Mozda se i slazem, ali samo jedna digresija vezano za komunisticku elitu posto mi djeluje da si ubjedjen da su bili dalekovidniji.

Jedna od pogubnih stvari se desila u BiH u tim kljucnim momentima kad je puska vise znacila nego zolja 95' i to na prostorima gdje su Bosnjaci bili vecina a to je da je Titovo oruzje teritorijalne odbrane samo u BiH predato na cuvanje JNA. Samo za grad Sarajevo dato im je 20 000 pusaka na cuvanje u skladiste u Faleticima.

Pogodi ko je bio na vlasti i ko je proveo tu pogubnu odluku a eto pomoci cu ti, tad SDA nije bilo ni na mapi. Da se ne zanosis kao i medju ovima nismo imali ublehase i prodane duse ili jednostavno ljude koji nisu vidjeli dalje od svog nosa. To je jedna od najpogubnijih odluka za ishod rata i ono sto ce se kasnije desavati.
Bio je onaj koga su doveli da vlada nakon sto su stavili pod kljuc ovaj drugi dio elite, ona familija koja nije spadala u tu elitu do tog momenta, i onaj koji je kasnije bio savjetnik jel ono Tihicu? Simptomaticno?
dr_Evil

#2632 Re: Kosovo

Post by dr_Evil »

Peacean wrote: 26/09/2023 15:53
Grean wrote: 26/09/2023 15:33

Meni jeste, sa ponosom od prvog popisa kad se nas 5% izjasnilo kao Bosnjaci, uglavnom oni koji su bili uz rahmetli Adila Zulfikarpasica (sto nam nije priznato) dok su drugi slusali upute SDA da se "ne zbunjuje narod" pa se izjasnjavali sa velikim M.
Koliko znam Bošnjaci su etnička grupa dok su bosanci ( i hercegovci ) nacionalna. U svakom slučaju :bih:
E pa pogresno znas, ali govoris kako bi trebalo biti.
sumirprimus

#2633 Re: Kosovo

Post by sumirprimus »

Najgore sto kod nas ljudi nisu svjesni lćkukavicjeg jajeta u vidu poturanja etnije kao nacije u konacnoj podjeli i razgradnji bih. I tu nemas sta dalje pricat .
Zato kosovari razvale srpske teroriste i sve snimaju bajrama a kod nas najjaci otpor na drustvenim mrezama tu su sve jaki stubovi drzave .
sumirprimus

#2634 Re: Kosovo

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 26/09/2023 15:55
Peacean wrote: 26/09/2023 15:53
E pa pogresno znas, ali govoris kako bi trebalo biti.
Dan kad. Su poturili da je bosnjak jednako nacija, bosna je podujeljena.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#2635 Re: Kosovo

Post by PreWiBa »

Comanche wrote: 26/09/2023 15:51
detroit-mercy wrote: 26/09/2023 14:34
Varas se matori i to dobro se varas, mi smo male mace za njih. Kako to fino rade u USA da se sjebes.
Mi jos idemo na onu bio rat, sta nam rade Nedime i tako to.
Ovi, kad treba uletit za kampanju, tu su.
U pravu si sto se tice njihove volje da pomogn i ne kazem da ne rade. Ne samo u USA nego i u ostalim drzavama, nije njima zao dati i podrzati, ali nije to glavni razlog zbog cega ih USA podrzava. Jednostavno imaju svog igraca, koji radi onako kako Ameri kazu i ne koketira sa drugima. Osim toga, stoje na strani koja nije poklala i popalila sve od Vukovara do Kosova.

Ali naprimjer ima vise Srba u USA koji su tu vec puno godina tu. Ima ih koji su politicari. Ja se sjecam onog Blagojevica iz Chicaga sto su ga uhapsili a ima ih sigurno jos u politici ali nisu tako uspjesni. Ali sve to nije pomoglo da se promjeni Americka politika.
Nema veze koliko ti politicara imas sa "svojim" porijeklom, vec koliko si ih opcenito pridobio za svoju stranu.

Albanci imaju lobi u SADu jos od pocetka 20. stoljeca, kada su uspjeli u okruzenju Grcke, Srbije i Crne Gore dobiti vise nego sto su im ovi bili zamislili.

Onda imas i cinjenicu da Albanci jednostavno imaju bolje karte od BiH.
Oni su na Kosovu jos 1990. cinili min 80% stanovnistva, mi ni 50%, bukvalno ni jedan veliki grad nije imao jasnu vecinu, a kamoli 2/3
SmokingMan

#2636 Re: Kosovo

Post by SmokingMan »

Ah koliko je to samo važno da bi se upotpunio, osjećao da pripadaš celestialnom projektu, kao neko osvještavanje prije zagrobnog života. Golemo!
dr_Evil

#2637 Re: Kosovo

Post by dr_Evil »

sehohari wrote: 26/09/2023 15:58
Nema veze koliko ti politicara imas sa "svojim" porijeklom, vec koliko si ih opcenito pridobio za svoju stranu.

Albanci imaju lobi u SADu jos od pocetka 20. stoljeca, kada su uspjeli u okruzenju Grcke, Srbije i Crne Gore dobiti vise nego sto su im ovi bili zamislili.

Onda imas i cinjenicu da Albanci jednostavno imaju bolje karte od BiH.
Oni su na Kosovu jos 1990. cinili min 80% stanovnistva, mi ni 50%, bukvalno ni jedan veliki grad nije imao jasnu vecinu, a kamoli 2/3
Jebi ga.. nas je zadesilo da je prvo progon iz Uzica i Beograda, pa odvojen Sandzak od Bosne, narod slusao o genocidu tamo, dolazili muhadziri, onda pad Porte narod pobjegao iz Bosne ocekivao isto, i tad je prvi put pravoslavno zivlje postalo vecina u Bosni, onda se desila otimacina imovine u vidu reforme, pa opet narod pobjegao.

Onda je dosao projekat gdje se pravoslavno zivlje prisilno mjesalo sa muslimanskim zivljem za vrijeme Kraljevine, pa opet za vrijeme Tita, i dobio si sta si dobio. I neka je tako.

Na Kosovu pravoslavni dosljaci nisu docekani cvijecem, i bilo je zaista mnogo otpora od lokalnog stanovnistva, pa se tako oni koji su dobivale zemlje nisu dugo zadrzavali, ostajali su samo koji su kupili pa im nije bilo nazad.
detroit-mercy

#2638 Re: Kosovo

Post by detroit-mercy »

Grean wrote: 26/09/2023 15:52
dr_Evil wrote: 26/09/2023 15:32
Spoiler
Show
Pa dobro mi jesmo ostavljeni bili da nas pobiju, i dobili su bili rok da to urade, tomu i embargo, nije to prvi put da se daje rok u zadnjih 200 godina kontinuirano genocida. Tome nije kumovala koliko ja znam Amerika nego Europa kojoj je Amerika bila prepustila da se bavi ratom na svom pragu ili u svojoj kuci. Odnos Europe prema nama se znao iz Balkanskih ratova kada smo ostali maligno tkivo koje treba odstraniti, a istovremeno SDA pretci, dakle 2 generacije SDA ranije(jer je to sve par familija) nije pristalo da formira bosnjacku naciju kako su dobili upute od europe nego pristalo da bude vjerski faktor i time pokazali da je Europa bila upravu.

Stavili su vlastite interese pod broj jedan, pod okriljem panislamizma i tako izgubili potporu zapada, ostalo je historija. Poslije nije bilo mogucnosti za ispravkom. Onda smo odbacili bosnjacku komunisticku elitu, to jest jedan dio su nam pobili, drugi dio su stavili pod bravu, a treci dio smo sami odbacili i doveli smo opet one begove koji su pricali o panislamizmu i nisu razumjeli sta je drzava.

Kako nam je bilo, dobro smo i prosli.

JNA je preuzela oruzje TO jos prije sukoba u Hrvatskoj. 89te ja bio u Hrvatskoj kad je izvrseno preuzimanje. Mozda se varam, ali mislim da je to vrijedilo za cijelu teritoriju YU.
no_sekirli

#2639 Re: Kosovo

Post by no_sekirli »

Grean wrote: 26/09/2023 15:52 ....a to je da je Titovo oruzje teritorijalne odbrane samo u BiH predato na cuvanje JNA. Samo za grad Sarajevo dato im je 20 000 pusaka na cuvanje u skladiste u Faleticima.
Ona prica, nisam za SDA, ali...

Nije istina da je samo u BiH oruzje TO prebaceno u kasarne JNA, kao i sto nije istina, da je embargo na oruzje uvedeno Bosni i Hercegovini. A i to si vec na ovo temi rekao, kao i na 33 teme u kojima ponavljas isto.

Laz izrecena 300 puta, nikada ne smije postati istina!

Ali, nisi ti za SDA, samo...
dr_Evil

#2640 Re: Kosovo

Post by dr_Evil »

no_sekirli wrote: 26/09/2023 16:08
Grean wrote: 26/09/2023 15:52 ....a to je da je Titovo oruzje teritorijalne odbrane samo u BiH predato na cuvanje JNA. Samo za grad Sarajevo dato im je 20 000 pusaka na cuvanje u skladiste u Faleticima.

Nije istina da je samo u BiH oruzje TO prebaceno u kasarne JNA, kao i sto nije istina, da je embargo na oruzje uvedeno Bosni i Hercegovini. A i to si vec na ovo temi rekao, kao i na 33 teme u kojima ponavljas isto.

Da i ne, embargo jeste samo bio za BiH.

Ne, jer je uveden za SFRJ.

Da, jer je Srbija naslijedila komplet arsenal JNA i nije im trebalo da uvoze oruzja sljedecih 10 godina pod punim ratom.

Dakle.. Samo nama!

Hrvatska je bila pod embargom, ali je imala otvorenu granicu prema Madjarskoj gjde je pod normalno kupovala,a i oruzje je dolazilo stalno.
detroit-mercy

#2641 Re: Kosovo

Post by detroit-mercy »

no_sekirli wrote: 26/09/2023 16:08

Ja sam bio u vojsci u HR jos prije rata u HR i znam da su nas poslali jednu noc da preuzmemo neko oruzje od TOa ili njihova skladista. Meni nista nije bilo jasno jer su mi i TO i JNA bili isto :mrgreen:.
Elem nejse, ovo govorim iz razloga sto je oruzje TO preuzeto prije rata u BIH, barm koliko sam ja mogao skontati iz armijskog djelovanja tada.
karanana

#2642 Re: Kosovo

Post by karanana »

i ja mislim da je jna imal kontrolu nas skladistima i u hrvatskoj.
jedino sto je u hrvatskoj bilo lakse doci do njih jer su ipak bili na vecinski hrvatskim krajevima pa su odmah bili opkoljeni i morali su ostaviti oruzje.
sumirprimus

#2643 Re: Kosovo

Post by sumirprimus »

karanana wrote: 26/09/2023 16:19 i ja mislim da je jna imal kontrolu nas skladistima i u hrvatskoj.
jedino sto je u hrvatskoj bilo lakse doci do njih jer su ipak bili na vecinski hrvatskim krajevima pa su odmah bili opkoljeni i morali su ostaviti oruzje.
Onda udjes silom ako ne moze milom.
PM72

#2644 Re: Kosovo

Post by PM72 »

sumirprimus wrote: 26/09/2023 16:22
karanana wrote: 26/09/2023 16:19 i ja mislim da je jna imal kontrolu nas skladistima i u hrvatskoj.
Silom? Kojom si silom mogao ući u skladište TO u Faletićima koje je opkoljeno srpskim selima krcatim oružjem i poredanom artiljerijom.
Glupi Alija nas je gurnuo u rat po onoj narodnoj-bez qrca u svatove i prepustio nas "božjoj" milosti.

Nego,tema je Kosovo.Čestitam albancima što razjebaše četnike.Još jednom su dokazali da su prava država u odnosu na nas.
sumirprimus

#2645 Re: Kosovo

Post by sumirprimus »

PM72 wrote: 26/09/2023 16:33
sumirprimus wrote: 26/09/2023 16:22

Silom? Kojom si silom mogao ući u skladište TO u Faletićima koje je opkoljeno srpskim selima krcatim oružjem i poredanom artiljerijom.
Glupi Alija nas je gurnuo u rat po onoj narodnoj-bez qrca u svatove i prepustio nas "božjoj" milosti.

Nego,tema je Kosovo.Čestitam albancima što razjebaše četnike.Još jednom su dokazali da su prava država u odnosu na nas.
Onda docekas srpsku vojsku s cvijecem ko 1918te
PM72

#2646 Re: Kosovo

Post by PM72 »

sumirprimus wrote: 26/09/2023 16:54
PM72 wrote: 26/09/2023 16:33

Onda docekas srpsku vojsku s cvijecem ko 1918te
Možeš li malo pojasnit?
DonieBrasco

#2647 Re: Kosovo

Post by DonieBrasco »

Samo je smjesna reakcija stranaca, EU, Amerike na ovo sto se desilo, preblago obzirom sta se trebalo odigrati i sta dokazi pokazuju.
SmokingMan

#2648 Re: Kosovo

Post by SmokingMan »

Zbog vas bi izbio samo takav krvavi rat.
karanana

#2649 Re: Kosovo

Post by karanana »

detroit-mercy wrote: 26/09/2023 14:52
sumirprimus wrote: 26/09/2023 14:48

Image

tu je razlika kosovara i nas htjeli mi to priznat ili ne... kod nas bisera ode po hurme, ili kako kazu salko predje granicu sa pistoljem i laznom osa iskaznicom i ond kaze da je sve laz.
Al zato redovno prekucamo Zvezde Granda :mrgreen:
platis i stave ti koju god hoces reklamu. i jala brat je imao svoju reklamu na times squareu.
omega369

#2650 Re: Kosovo

Post by omega369 »

Cim srbi potenciraju frazu "izolovani incident" jasno je da se taj narativ sad zeli na silu namernuti kako bi se javnost uspavala.

Nikakav ovo izolovani incident nije. Ovo je samo jedna od provaljenih akcija naoruzavanja sjevera kosova. Vucic definitivno pravi RS na sjeveru i upumpava oruzje. Pitanje je samo da li imaju mig medjunarodne zajednice
Post Reply