Kosovo

Post Reply
Grean

#2601 Re: Kosovo

Post by Grean »

detroit-mercy wrote: 26/09/2023 14:50
Grean wrote: 26/09/2023 14:47

Jao kakve nam vi suplje prosipate ko' da smo svi ovdje od juce ili kao da smo prespavali devedesete.

Ne da mi se nabrajati ali pomenucu neke, niti je bilo Irana 92' kad nam rekose ne potpisujte Kutiljerov mirovni a onda nas godinama pustise niz vodu sa onim embargom kad smo 93' skoro dosli pred nestanak, niti su se Albanci drzali Amerikanaca 2000-te kad ih nije bilo nigdje jer nije imao ko da se drzi, niti je Makedonija imala te jake veze sa USA ali im ovi zaustavise albansku pobunu u 7 dana bez ikakvih mirovnih ugovora, entiteta, konstitutivnih naroda.

I da, ta je ista Hrvatska sa obrazom bila suzdrzana kad je USA gurala sankcije Iranu dok je supak Bakir i BiH glasala za sankcije istim onim koji su nam pomagali sa oruzjem u ratu. Ali eto oni lobiraju i poslusni su a mi ne.

Dakle navaljali ste metar besmislica, onih klasicnih kad je lakse vjerovati da si ti nesto skrivio pa te ne jebu nego to da si im jednostavno manje bitan a nekima i mrzak.
Mrze nas sto smo muslimani :mrgreen:
Pa Madjarskoj npr. jesi, to su ti otvoreno porucili kao i mnogi desnicari iz drugih zemalja na zapadu.

Nego imate li vi neku pametnu teoriju sto su nas pustili na klanicu, uvalili konstitutivne, entitete a Makedoniji npr nisu. Da ne pricam o embargu na oruzje, prepustanju zasticenih zona Srebrenice i Zepe cetnicima itd.itd. Eto neko objasnjenje a da nije kakav smajli.

+ ti @detroit-mercy nisi Bosnjak koliko znam pa ne znam odakle ti sad ta prica u prvom licu mnozine.
Osmi Socrates

#2602 Re: Kosovo

Post by Osmi Socrates »

Nisu oni vama uvalili konstitutivne. Imali ste ih i prije rata, imali ste ih i u Titovoj Jugoslaviji.

A ovo ostalo, nekom SDA Bliski Istok, a nekom Evropa, jbg.
tramvajtrojka

#2603 Re: Kosovo

Post by tramvajtrojka »

detroit-mercy wrote: 26/09/2023 14:52
sumirprimus wrote: 26/09/2023 14:48

Image

tu je razlika kosovara i nas htjeli mi to priznat ili ne... kod nas bisera ode po hurme, ili kako kazu salko predje granicu sa pistoljem i laznom osa iskaznicom i ond kaze da je sve laz.
Al zato redovno prekucamo Zvezde Granda :mrgreen:
Kosovarima i albancima Dua Lipa a nama dzejla ramovic i to je okay :skoljka: :skoljka:
sumirprimus

#2604 Re: Kosovo

Post by sumirprimus »

detroit-mercy wrote: 26/09/2023 14:52
sumirprimus wrote: 26/09/2023 14:48

Image

tu je razlika kosovara i nas htjeli mi to priznat ili ne... kod nas bisera ode po hurme, ili kako kazu salko predje granicu sa pistoljem i laznom osa iskaznicom i ond kaze da je sve laz.
Al zato redovno prekucamo Zvezde Granda :mrgreen:
Da u pravu si, i opet niko ne detektuje problem, nego nam drugi opet krivi...
Osmi Socrates

#2605 Re: Kosovo

Post by Osmi Socrates »

S tim što je Dua Lipa svjetski poznata, a Džejla Ramović lokalna atrakcija.
Grean

#2606 Re: Kosovo

Post by Grean »

Osmi Socrates wrote: 26/09/2023 14:58 Nisu oni vama uvalili konstitutivne. Imali ste ih i prije rata, imali ste ih i u Titovoj Jugoslaviji.

Imala i Hrvatska konstitutivnost Srba pa macku o rep, uz to u Jugoslaviji nismo imali entitete a ni kantone.

Nego sto rekose ne potpisuj Kutiljerov i poslije ni kurcem da mrdnu do Vasingtonskog, 'nako da vide na sta ce izaci?

I sta im bi da u Makedoniji onako ekspresno zaustave Albance, Makedonci majstori diplomatije?
Osmi Socrates

#2607 Re: Kosovo

Post by Osmi Socrates »

Grean wrote: 26/09/2023 15:04
Osmi Socrates wrote: 26/09/2023 14:58 Nisu oni vama uvalili konstitutivne. Imali ste ih i prije rata, imali ste ih i u Titovoj Jugoslaviji.

Imala i Hrvatska konstitutivnost Srba pa macku o rep, uz to u Jugoslaviji nismo imali entitete a ni kantone.

Nego sto rekose ne potpisuj Kutiljerov i poslije ni kurcem da mrdnu do Vasingtonskog, 'nako da vide na sta ce izaci?

I sta im bi da u Makedoniji onako ekspresno zaustave Albance, Makedonci majstori diplomatije?
Ako hoćeš iskreno da ti odgovorim, to je zato što sa SDA nikad nisu bili načisto. Ko su oni? Šta predstavljaju? Sa SDA je uvijek bilo "ne znamo jesmo li za Zapad, ili ćemo se okrenuti bliskoistočnom modelu".

Eto, pogledaj prijeratni miting negdje u Krajini, na kojem Izetbegović drži govor. Ima negdje snimak. Šta je ono?

Uvijek su se postavljali tako.

Kosovski Albanci su uvijek imali vođe koji insistiraju na državnosti Kosova. Kakva jebena religija?

To im nije ni na kraj pameti nikad bilo.
Last edited by Osmi Socrates on 26/09/2023 15:13, edited 1 time in total.
no_sekirli

#2608 Re: Kosovo

Post by no_sekirli »

Tema je Kosovo, kanite se vise Irana, embarga i Alije, Alije vam.
detroit-mercy

#2609 Re: Kosovo

Post by detroit-mercy »

Grean wrote: 26/09/2023 14:55
Pa Madjarskoj npr. jesi, to su ti otvoreno porucili kao i mnogi desnicari iz drugih zemalja na zapadu.

Nego imate li vi neku pametnu teoriju sto su nas pustili na klanicu, uvalili konstitutivne, entitete a Makedoniji npr nisu. Da ne pricam o embargu na oruzje, prepustanju zasticenih zona Srebrenice i Zepe cetnicima itd.itd. Eto neko objasnjenje a da nije kakav smajli.
Svijet nije statican, stvari se mijenjaju, politika se mijenja. Konstalacije odnosa se mijenjaju. Postoji hiljadu i jedna stvar koja ne mozes ukalkulisati. Makedonija je ipak drugacija zemlja od nas. Nije imala rat kao mi, svijet je naucio neke stvari iz naseg rata. Moras uzeti u obzir da je nas rat bio jako komplikovan, prakticno svi protiv svih. 50% stanovnistva drzave je fakticki bilo u ratu protiv druge polovine. Malo je drzava u svijetu koje su opstale gdje dobra polovina nije za drzavu a i ova polovina sto je kao za drzavu nije sigurna kakvu drazvu hoce. Mi smo i dan danas drzava koja postoji u svojim granicama koje su garantovane od trenutno najvecih sila. Ti mislis da nasi susjedi nisu lobirali za drugacije ishode od ovoga.
A glupost o Madjarskoj i desnicarima ne bih komentrarisao, isporuci dio EPa ili nesto drugo Orbanu, ko Mile pa ces vidjeti Madjarsku podrsku.
Eto desnicari protiv nas i mrze nas. Jako jednostavno razmisljanje. Mrze nas ali ne mrze Albance, eto mi smo posebni pacijenti za mrznju.
DaysleepeR

#2610 Re: Kosovo

Post by DaysleepeR »

Ne isplati se sa kratkovidnim ljudima pričati o međunarodnoj politici, to je za njih previše.
detroit-mercy

#2611 Re: Kosovo

Post by detroit-mercy »

+ ti @detroit-mercy nisi Bosnjak koliko znam pa ne znam odakle ti sad ta prica u prvom licu mnozine.
Ovo je sukus cijele nase price, ko je Bosnjak a ko nije. I tako nam se i gradi politika. Jesi li u prvom safu ili nisi. Jako zalosno na sto smo spali. Vec sam naveo u prethodnom postu, da se ne citiram opet, jos mi lutamo izmedju, vjerske skupine, umeta i politickog naroda. Ti si savrseno ogledalo toga. I rekao sam, o izgradnji nacije samo mozemo sanjati. Nek ti je Bisera Bosnjakinja.
Koji glup komentar da se objesis :-).
Btw, oba su mi djeda obavila hadz jos davnih 70tih i 80tih ali hvala ti na detekciji, ne ja nisam Bosnjak onako kako ti dozivljavas bosnjastvo i mogu ti reci da mi je jako drago zbog toga.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#2612 Re: Kosovo

Post by laserShow »

biti bosnjak kao da nesto znaci, plava krv i sl. Pa ja bih prije da sam hrvat, imao bih putovnicu, ne bih se zajebavao na granici, ne bih razmisljao o drzavi, jer bih vazda imao rezervnu drzavu.

E zivote tugo.

Haj sad da vidim ko ce se upaliti u jadu svom :D
Grean

#2613 Re: Kosovo

Post by Grean »

detroit-mercy wrote: 26/09/2023 15:12

Svijet nije statican, stvari se mijenjaju, politika se mijenja. Konstalacije odnosa se mijenjaju. Postoji hiljadu i jedna stvar koja ne mozes ukalkulisati. Makedonija je ipak drugacija zemlja od nas. Nije imala rat kao mi, svijet je naucio neke stvari iz naseg rata. Moras uzeti u obzir da je nas rat bio jako komplikovan, prakticno svi protiv svih. 50% stanovnistva drzave je fakticki bilo u ratu protiv druge polovine. Malo je drzava u svijetu koje su opstale gdje dobra polovina nije za drzavu a i ova polovina sto je kao za drzavu nije sigurna kakvu drazvu hoce. Mi smo i dan danas drzava koja postoji u svojim granicama koje su garantovane od trenutno najvecih sila. Ti mislis da nasi susjedi nisu lobirali za drugacije ishode od ovoga.
A glupost o Madjarskoj i desnicarima ne bih komentrarisao, isporuci dio EPa ili nesto drugo Orbanu, ko Mile pa ces vidjeti Madjarsku podrsku.
Eto desnicari protiv nas i mrze nas. Jako jednostavno razmisljanje. Mrze nas ali ne mrze Albance, eto mi smo posebni pacijenti za mrznju.
Za ovaj dio si u pravu, mrze i Albance ali ne mogu im nista jer su Albanci bitni najjacoj politickoj eliti i drzavi.

Ali to nema nista s tim kako su se Albanci postavili, jesu veliki nacionalisti za razliku od nas i drzali su do svog i u bivsoj Jugoslaviji, izgurali sto bi malo koji narod, jesu jaci jer imaju Albaniju iza sebe ali to je mali dio objasnjenja zasto je USA bila spremna pogaziti Evropu i dati Kosovarima drzavu.

Da se razumijemo, ja sam 100% za to jer po meni nisu oni nista dali sto Kosovu ne pripada, ono je bilo pod srpskom okupacijom od 1912 kad su ga velike sile dodijelile Srbiji nicim iazvane ali su mi smijesne price o nekakvom drugacijem pristupu Albanaca pa je to kao razlog.

Sve sto si ti naveo u postu ima milion puta jacu podlogu nego ovo suplje iskljucivo trazenje krivice u nama samima. SDA je fula, tu se slazemo ali tim se ne moze objasniti ono sto nam se desavalo od 91' naovamo. I ova prica o islamskim zemljama, nabijanju nekakve krivice, sta smo trebali reci 92' kad su cetnici skoro usli u Sarajevo preko Stupa, necemo crvene strijele jer su od Pakistana a posto ih ne da Engleska, Njemacka, Izrael neka, bolje je da izginemo. Neznam gdje su bili svi ovi moralisti i antiislamisti te 92' i 93' ali mi ne djeluje da su bili u mojoj kozi nit u kozi onih koji ostavise kosti po Otesu cim mogu' ovako svirati qurcu.

@detroit-mercy , izvinjavam jer sam pogresno procijenio na drugoj temi da si bosanski Srbin, ili ima slican nick. A ne vidim zasto bih se trebao stiditi komentara, koliko ih ima koji nisu Bosnjaci na forumu a ostavljaju komentare Bosnjaci ovako, Bosnjaci onako. I ne pricamo o hadzu, vjeri vec nacionalnoj pripadnosti.
Last edited by Grean on 26/09/2023 15:28, edited 2 times in total.
dr_Evil

#2614 Re: Kosovo

Post by dr_Evil »

laserShow wrote: 26/09/2023 15:22 biti bosnjak kao da nesto znaci, plava krv i sl. Pa ja bih prije da sam hrvat, imao bih putovnicu, ne bih se zajebavao na granici, ne bih razmisljao o drzavi, jer bih vazda imao rezervnu drzavu.

E zivote tugo.

Haj sad da vidim ko ce se upaliti u jadu svom :D
Jucer sam se ismijao dok sam trazio kolegi Istri_hr nesto o tome da smo iliri, a ne da smo dosli, uglavnom kaze clanak hrvatski sljedece:
Genetska istraživanja i arhološki nalazi opovrgavaju teoriju o slavenskom podrijetlu Hrvata. Jer 4500 godina prije Krista došli smo na područje Hrvatske sa simbolom šahovnice i pletera, a kasnije i s drugim simbolima: suncem, mjesecom ili svastikom koja je bila iranski simbol Sunca koje se vrti. Takav ‘sunčev kotač’ (perzijski-„gardun mehr“) imamo u Boki Kotarskoj ugraviranog u liticu još u brončanom dobu. Imamo ga u keramici s Kosova i Makedonije. Ni genetski nismo Slaveni, jer imamo gen ‘EU 7’, a to nije slavenski gen. Kod Hrvata 48 posto stanovništva ima taj gen, Dalmatinci ga imaju preko 60 posto, a Bošnjaci preko 70 posto. Dr. Dragan Primorac tvrdi da je taj gen došao s Bliskog istoka. Iranci ga imaju, danas 50 posto. Taj gen u Europi je prisutan 25.000 godina prije Krista.
Izgleda da smo za 22% veci Hrvati od Hrvata :D
detroit-mercy

#2615 Re: Kosovo

Post by detroit-mercy »

Grean wrote: 26/09/2023 15:23
Za ovaj dio si u pravu, mrze i Albance ali ne mogu im nista jer su Albanci bitni najjacoj politickoj eliti i drzavi.

Ali to nema nista s tim kako su se Albanci postavili, jesu veliki nacionalisti za razliku od nas i drzali su do svog i u bivsoj Jugoslaviji, izgurali sto bi malo koji narod, jesu jaci jer imaju Albaniju iza sebe ali to je mali dio objasnjenja zasto je USA bila spremna pogaziti Evropu i dati Kosovarima drzavu.

Da se razumijemo, ja sam 100% za to jer po meni nisu oni nista dali sto Kosovu ne pripada, ono je bilo pod srpskom okupacijom od 1912 kad su ga velike sile dodijelile Srbiji nicim iazvane ali su mi smijesne price o nekakvom drugacijem pristupu Albanaca pa je to kao razlog.

Sve sto si ti naveo u postu ima milion puta jacu podlogu nego ovo suplje iskljucivo trazenje krivice u nama samima. SDA je fula, tu se slazemo ali tim se ne moze objasniti ono sto nam se desavalo od 91' naovamo. I ova prica o islamskim zemljama, nabijanju nekakve krivice, sta smo trebali reci 92' kad su cetnici skoro usli u arajevo preko Stupa, necemo crvene strijele jer su od Pakistana a posto ih ne da Engleska, Njemacka, Izrael neka, bolje je da izginemo. Neznam gdje su bili svi ovi moralisti i antiislamisti te 92' i 93' ali mi ne djeluje da su bili u mojoj kozi nit u kozi onih koji ostavise kosti po Otesu cim mogu' ovako svirati qurcu.

@detroit-mercy , izvinjavam jer sam pogresno procijenio na drugoj temi da si bosanski Srbin, ili ima slican nick. A ne vidim zasto bih se trebao stiditi komentara, koliko ih ima koji nisu Bosnjaci na forumu a ostavljaju komentare Bosnjaci ovako, Bosnjaci onako. I ne pricamo o hadzu, vjeri vec nacionalnoj pripadnosti.
Da se opet citiram, dok neki i 30 godina nakon rata zasnivaju politiku na onoj famozonoj recenici "Nedime dragi sta nam ovo rade", za to vrijeme drugi vodaju kongresmene i senatore po zemlji.
Rezultate vidimo.
detroit-mercy

#2616 Re: Kosovo

Post by detroit-mercy »

Sve sto si ti naveo u postu ima milion puta jacu podlogu nego ovo suplje iskljucivo trazenje krivice u nama samima. SDA je fula, tu se slazemo ali tim se ne moze objasniti ono sto nam se desavalo od 91' naovamo. I ova prica o islamskim zemljama, nabijanju nekakve krivice, sta smo trebali reci 92' kad su cetnici skoro usli u Sarajevo preko Stupa, necemo crvene strijele jer su od Pakistana a posto ih ne da Engleska, Njemacka, Izrael neka, bolje je da izginemo. Neznam gdje su bili svi ovi moralisti i antiislamisti te 92' i 93' ali mi ne djeluje da su bili u mojoj kozi nit u kozi onih koji ostavise kosti po Otesu cim mogu' ovako svirati qurcu.

Zar je Bosnjak nacionalnost :mrgreen:.
dr_Evil

#2617 Re: Kosovo

Post by dr_Evil »

Sve sto si ti naveo u postu ima milion puta jacu podlogu nego ovo suplje iskljucivo trazenje krivice u nama samima. SDA je fula, tu se slazemo ali tim se ne moze objasniti ono sto nam se desavalo od 91' naovamo. I ova prica o islamskim zemljama, nabijanju nekakve krivice, sta smo trebali reci 92' kad su cetnici skoro usli u arajevo preko Stupa, necemo crvene strijele jer su od Pakistana a posto ih ne da Engleska, Njemacka, Izrael neka, bolje je da izginemo. Neznam gdje su bili svi ovi moralisti i antiislamisti te 92' i 93' ali mi ne djeluje da su bili u mojoj kozi nit u kozi onih koji ostavise kosti po Otesu cim mogu' ovako svirati qurcu.

Pa dobro mi jesmo ostavljeni bili da nas pobiju, i dobili su bili rok da to urade, tomu i embargo, nije to prvi put da se daje rok u zadnjih 200 godina kontinuirano genocida. Tome nije kumovala koliko ja znam Amerika nego Europa kojoj je Amerika bila prepustila da se bavi ratom na svom pragu ili u svojoj kuci. Odnos Europe prema nama se znao iz Balkanskih ratova kada smo ostali maligno tkivo koje treba odstraniti, a istovremeno SDA pretci, dakle 2 generacije SDA ranije(jer je to sve par familija) nije pristalo da formira bosnjacku naciju kako su dobili upute od europe nego pristalo da bude vjerski faktor i time pokazali da je Europa bila upravu.

Stavili su vlastite interese pod broj jedan, pod okriljem panislamizma i tako izgubili potporu zapada, ostalo je historija. Poslije nije bilo mogucnosti za ispravkom. Onda smo odbacili bosnjacku komunisticku elitu, to jest jedan dio su nam pobili, drugi dio su stavili pod bravu, a treci dio smo sami odbacili i doveli smo opet one begove koji su pricali o panislamizmu i nisu razumjeli sta je drzava.

Kako nam je bilo, dobro smo i prosli.
Osmi Socrates

#2618 Re: Kosovo

Post by Osmi Socrates »

Čim ti čovjeku prebrojavaš krvna zrnca, jasno je o čemu se radi.

Nije Bošnjak nije pizda materina. I o kojoj onda građanskoj državi pričate? SDA ne moraš direktno podržavati da bi bio SDA šupljator o građanskoj državi.

Ne može nacionalna stranka u današnjoj BiH biti građanski faktor. Nikada i nigdje.

I tako Bisera i Bakir dovedoše do ovoga danas. Hurma diplomatija, jbt.
Last edited by Osmi Socrates on 26/09/2023 15:33, edited 1 time in total.
apsidejzi

#2619 Re: Kosovo

Post by apsidejzi »

Nego imate li vi neku pametnu teoriju sto su nas pustili na klanicu, uvalili konstitutivne, entitete a Makedoniji npr nisu
. Da ne pricam o embargu na oruzje, prepustanju zasticenih zona Srebrenice i Zepe cetnicima itd.itd. Eto neko objasnjenje a da nije kakav smajli.

Dogovor sa Rusijom bazirano na tadasnjim odnosom snaga. Sve sto se desava u svijetu je posljedica odnosa snaga. Danas su rujani pali na ukrajini i odmah se preslazu geopoliticke kockice. Ruski proksiji podvijaju rep i rusija ih gubi. Prvo Armenija popusi od Azerbejdzana a sada i Srbija gubi Kosovo. Ovo je bio posljednji trzaj Srbije da sacuva kosovo jer su shvatili da je rusija outsider. Zato su i pokusali ovaj drzavni udar al ocito je negdje procurilo, kosovari se pripremili i odjebali ih. Sace policija sve zauzet a srbima ostaje samo da placu. Jos jedan ruski proksi nestaje. Eno ga i Konakovic salje neke poruke iz Washingtona. Nece li bit srece da i njemu ameri daju mig kao azerima i kosovarima pa da i mi pocnemo forsirat nato i eu. Srbi su nikad slabiji a Rusija daleko. Sad se pravi drzava.
Grean

#2620 Re: Kosovo

Post by Grean »

detroit-mercy wrote: 26/09/2023 15:30
Meni jeste, sa ponosom od prvog popisa kad se nas 5% izjasnilo kao Bosnjaci, uglavnom oni koji su bili uz rahmetli Adila Zulfikarpasica (sto nam nije priznato) dok su drugi slusali upute SDA da se "ne zbunjuje narod" pa se izjasnjavali sa velikim M.
zilog

#2621 Re: Kosovo

Post by zilog »

Po svemu sto je dostupno, ovo izgleda kao pokusaj pravljenja - "srpske verzije UCK"!!!
A_A_AKCIJA

#2622 Re: Kosovo

Post by A_A_AKCIJA »

DaysleepeR wrote: 26/09/2023 15:12 Ne isplati se sa kratkovidnim ljudima pričati o međunarodnoj politici, to je za njih previše.
Najbolji test je pitanje, a šta bi ti uradio.

Na kraju se sve svede na to da trebamo imati svog Dodika koji će svima jebavati majke, jer vidi njega kako mu dobro ide.
dr_Evil

#2623 Re: Kosovo

Post by dr_Evil »

Grean wrote: 26/09/2023 15:33
detroit-mercy wrote: 26/09/2023 15:30
Meni jeste, sa ponosom od prvog popisa kad se nas 5% izjasnilo kao Bosnjaci, uglavnom oni koji su bili uz rahmetli Adila Zulfikarpasica (sto nam nije priznato) dok su drugi slusali upute SDA da se "ne zbunjuje narod" pa se izjasnjavali sa velikim M.
Dolazi vakat da se ipak mora formirat bosanskohercegovacka nacija, sa etnickim bosnjacima, srbljima i hrvatima. Ipak na kraju svaka Titova ispade ko iz chitaba.

To je buducnost, zivimo u svijetu nacija gdje su nacije nosioci suvereniteta, i gdje je pojam nacija jednak pojmu gradjanin. Ne mislim da ce se desit za mog zivota, jedino u slucaju novog rata i nekog novog preslagivanja.
Osmi Socrates

#2624 Re: Kosovo

Post by Osmi Socrates »

Priču o Dodiku pričajte na kraju. Nikad se ne zna kome dobro ide.
A_A_AKCIJA

#2625 Re: Kosovo

Post by A_A_AKCIJA »

zilog wrote: 26/09/2023 15:37 Po svemu sto je dostupno, ovo izgleda kao pokusaj pravljenja - "srpske verzije UCK"!!!
Stvari nazvati pravim imenom.

Policija Kosova osujetila terorističku akciju Srbije i napad na teritorijalni integritet koju je provodila skupina terorista sa sjevera Kosova, uz podršku SPC.

Srbija je država sponzor terorizma i ovo se mora tretirati kao akt agresije na Kosovo.
Post Reply