detroit-mercy wrote: ↑26/09/2023 15:12
Grean wrote: ↑26/09/2023 14:55
Pa Madjarskoj npr. jesi, to su ti otvoreno porucili kao i mnogi desnicari iz drugih zemalja na zapadu.
Nego imate li vi neku pametnu teoriju sto su nas pustili na klanicu, uvalili konstitutivne, entitete a Makedoniji npr nisu. Da ne pricam o embargu na oruzje, prepustanju zasticenih zona Srebrenice i Zepe cetnicima itd.itd. Eto neko objasnjenje a da nije kakav smajli.
Svijet nije statican, stvari se mijenjaju, politika se mijenja. Konstalacije odnosa se mijenjaju. Postoji hiljadu i jedna stvar koja ne mozes ukalkulisati. Makedonija je ipak drugacija zemlja od nas. Nije imala rat kao mi, svijet je naucio neke stvari iz naseg rata. Moras uzeti u obzir da je nas rat bio jako komplikovan, prakticno svi protiv svih. 50% stanovnistva drzave je fakticki bilo u ratu protiv druge polovine. Malo je drzava u svijetu koje su opstale gdje dobra polovina nije za drzavu a i ova polovina sto je kao za drzavu nije sigurna kakvu drazvu hoce. Mi smo i dan danas drzava koja postoji u svojim granicama koje su garantovane od trenutno najvecih sila. Ti mislis da nasi susjedi nisu lobirali za drugacije ishode od ovoga.
A glupost o Madjarskoj i desnicarima ne bih komentrarisao, isporuci dio EPa ili nesto drugo Orbanu, ko Mile pa ces vidjeti Madjarsku podrsku.
Eto desnicari protiv nas i mrze nas.
Jako jednostavno razmisljanje. Mrze nas ali ne mrze Albance, eto mi smo posebni pacijenti za mrznju.
Za ovaj dio si u pravu, mrze i Albance ali ne mogu im nista jer su Albanci bitni najjacoj politickoj eliti i drzavi.
Ali to nema nista s tim kako su se Albanci postavili, jesu veliki nacionalisti za razliku od nas i drzali su do svog i u bivsoj Jugoslaviji, izgurali sto bi malo koji narod, jesu jaci jer imaju Albaniju iza sebe ali to je mali dio objasnjenja zasto je USA bila spremna pogaziti Evropu i dati Kosovarima drzavu.
Da se razumijemo, ja sam 100% za to jer po meni nisu oni nista dali sto Kosovu ne pripada, ono je bilo pod srpskom okupacijom od 1912 kad su ga velike sile dodijelile Srbiji nicim iazvane ali su mi smijesne price o nekakvom drugacijem pristupu Albanaca pa je to kao razlog.
Sve sto si ti naveo u postu ima milion puta jacu podlogu nego ovo suplje iskljucivo trazenje krivice u nama samima. SDA je fula, tu se slazemo ali tim se ne moze objasniti ono sto nam se desavalo od 91' naovamo. I ova prica o islamskim zemljama, nabijanju nekakve krivice, sta smo trebali reci 92' kad su cetnici skoro usli u Sarajevo preko Stupa, necemo crvene strijele jer su od Pakistana a posto ih ne da Engleska, Njemacka, Izrael neka, bolje je da izginemo. Neznam gdje su bili svi ovi moralisti i antiislamisti te 92' i 93' ali mi ne djeluje da su bili u mojoj kozi nit u kozi onih koji ostavise kosti po Otesu cim mogu' ovako svirati qurcu.
@detroit-mercy , izvinjavam jer sam pogresno procijenio na drugoj temi da si bosanski Srbin, ili ima slican nick. A ne vidim zasto bih se trebao stiditi komentara, koliko ih ima koji nisu Bosnjaci na forumu a ostavljaju komentare Bosnjaci ovako, Bosnjaci onako. I ne pricamo o hadzu, vjeri vec nacionalnoj pripadnosti.