Haris.ba wrote: ↑03/09/2023 10:57
Chmoljo wrote: ↑03/09/2023 10:52
Daleko? Ili majka ne vjeruje da ce dijete imati sve sto treba u tom vrticu?
Ministarstvo ima jak argument po pitanju neplacanja asistenta u privatnoj ustanovi. Pod uslovom, naravno, da je sada samo to kamen spoticanja.
Da se drzim objavljenog teksta. Javni vrtic nije nudio cjelodnevni boravak.
Styling wrote: ↑03/09/2023 10:52
Suma sumarum. Mati bi da dijete ide u privatni vrtić ali da asistenta obezbjedi ministarstvo. Ako privatni vrtić hoće da prima djecu sa poteškoćama i drage ima njihove pare onda treba da obezbjedi i asistenta.
Ja mislim da je jedan od kamena spoticanja koji ne razumijete da i javni vrtici i privatni vrtici su isto u pogledu statusa. I jedni, i drugi imaju ista prava i obaveze. Govorim o vrtivima koji su u formi ustanove.
I to je ono sto stvara tu neku "zabunu". Javni vrtic moze javne pare, privatni zaradjuje pare.
E mene sad interesuje, na osnovu cega joj je javni vrtic nudio samo poludnevni, odnosno, sa kojim pravom je uskratio cjelodnevni?
Je li u pitanju nakaradan propis, sukob vise njih ili sto kazes birokrataki hir?
Zato me i interesovalo da li majka ima napismeno da javni vrtic ne moze/ne zeli obezbjediti cjelodnevni boravak. Ili je to bilo usmeno da nema nikakvog pisanog traga.
Ako ima, valjda su naveli u obrazlozenju i pozvali se na nesto.
Inace, gledao sam grozomorna rjesenja kojima se odlucuje o porodicnim pravima i da pojedini advokati to vide, gorila bi zemlja. Dosta se njih igra sa tudjim zivotima.
A opet kazem, advoktici bi bilo bolje da se obratila saopstenjem koje je preneseno u cijelosti. Ovako se sto kaze Bloo, sklapaju dijelovi koji mogu navesti na pogresan zakljucak.