Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
dr_Evil

#2276 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

W0rM wrote: 24/08/2023 08:43
dr_Evil wrote: 24/08/2023 08:30

Onaj Bake sta je poslao emisare na noge Vucicu i namjerno upropastio tuzbu protiv Smrdije? ONaj Bake sta je rekao da je Republika Sumska nacionalni prioritet Bosnjaka, onaj Bake sta je rekao da BiH nece u Nato ako to ne zele Srbi i Republika Smrdska?

Onaj Bake sta si ti zbog njega i njegove stranke napustio domovinu? Bilo ti fino sa onih 100.000 radnih mjesta, islamskim zivotom bez korupcije i nepotizma?
Sve ovo zeleno stoji, jer sam to slusao svojim usima, od toga nista nema. Ovo ostalo ne mogu da potvrdim jer nisam cuo i procitao.
FYI
Moja malenkost nije napustila drzavu zbog Baketa, Sebija, Niksica, Dodika, Covica itd. Niko od njih meni nijie kriv sto ja neke stvari nisam bolje radio ili novac kada sam imao priliku bolje investirao. Drzavu uopste nisam napustio zbog politike, to cisto da se zna. Kao sto sam i ranije rekao, prvo sam sam sebi kriv, pa onda dalje.
@Bossona , de molim te nadji mu onaj gdje Bake kaze da je RS nacionalni interes, imas ti to u arhivu. Izgleda da termiti opet popravljaju imidz velikog sefa i sklanjaju vijesti.

A za emisare: ,

https://www.face.ba/vijesti/bih/izetbeg ... iju/101158
dr_Evil

#2277 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Ozimician wrote: 24/08/2023 08:46
Ovo jeste zanimljivo, odakle toliki narativ da ljudi napustaju drzavu zbog politike.

Svi napustaju radi bolje poslovne prilike.

Naravno najlakse je reci - otisao sam zbog politike, onda te niko vise nista i ne pita. xD
Dobro, zasto se se onda ne vracate ako niste otisli zbog stanja drzave? Evo otisle ste, naucili ste, zaradili ste, sto ostavljate kosti na trulom zapadu i toj kisi? Jeste, svi mastate da se vratite smisljate planove, i karina zorka.

Niko ne treba da bude vani vise od 10 godina ni po kojem osnovu, ali evo nema vas?
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#2278 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

dr_Evil wrote: 24/08/2023 08:42
W0rM wrote: 24/08/2023 08:38
Sta to uopste znaci? Ja i dalje imam bosanski pasos, redovno sam dole, mati, otac, brat, zenina familija, kuca, svi su mi u Bosni. Nisam ja u inozemstvo dosao prije 10 godina!?
Znam ja dobro i sta je kirBa rekao i radio i Sebija i Osmica itd. Neeeeeeee, ja cu bas biti za ljude koji sjednu s njim tolerisu njegovo bahacenje i psovanje i daju mu drzavu na tacni.
Pa ti si kolega onda prespavao svoj zivot do one tacke kada si otisao sa alemanju, valjda nisi imao vremena da pratis vijesti dok si gonjao cure po carsiji.

Pa bolan ko od 92-e pa na ovamo daje drzavu na tacni i tolerise njegovo bahacanje i psovanje? Jesmo li mi dosli u ovu situciju otkad je Trojka preuzela ili je ovo trajno stanje uspostavljeno onog trena kad je Alija rekao Karadzicu i SDS-u 92-e "Pa gdje ste do sada majka mu stara, cekali smo vas"
Propustili su se politicki vozovi i prilike za neke stvari 100%, ja opet kazem 3ci put ponavljam, ima SDA dosta na sebi poraditi i dosta toga nisu uradili a mogli su. S tim receno jadnije nista nisam vidio od trojke. Od toga kako su dosli na vlast na federalnom i drzavnom nivou pa dalje. Da li ces mi reci da je sada Ramo a kojeg je trojka tu dovela po tebi dobar politicki kadar? Da ne idem dalje, evo samo Ramo.

Mozemo se slagati da se ne slazemo, sasvim je oke i korektno, opet ponavljam ne mora SDA imati vlast cak stavise smatram da bi siroka koalicija istih pogleda bila bolja. Ali sta god da se ponudi ovdje ne valja, nevalja SDA, ne valja DF, ne valja SBiH, ne valja ZNG i sta ti ja znam. Ima li iko u opoziciji trenutno da ovom forumu valja?
W0rM

#2279 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

dr_Evil wrote: 24/08/2023 08:52
Ovo jeste zanimljivo, odakle toliki narativ da ljudi napustaju drzavu zbog politike.

Naravno najlakse je reci - otisao sam zbog politike, onda te niko vise nista i ne pita. xD
Dobro, zasto se se onda ne vracate ako niste otisli zbog stanja drzave? Evo otisle ste, naucili ste, zaradili ste, sto ostavljate kosti na trulom zapadu i toj kisi? Jeste, svi mastate da se vratite smisljate planove, i karina zorka.

Niko ne treba da bude vani vise od 10 godina ni po kojem osnovu, ali evo nema vas?
Pa druze citas li ti sta ja pisem, mozda prije stranicu ili dvije napisao kad sam otisao. Sta ti ocekujes da smo nespremni otisli vani? Pa kako sam pripremio stvari da odem tako se moram i vratiti, ne ide s neba pa u rebra. Ne kapiram, otkud toliki hejt?
dr_Evil

#2280 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

W0rM wrote: 24/08/2023 08:52
Propustili su se politicki vozovi i prilike za neke stvari 100%, ja opet kazem 3ci put ponavljam, ima SDA dosta na sebi poraditi i dosta toga nisu uradili a mogli su. S tim receno jadnije nista nisam vidio od trojke. Od toga kako su dosli na vlast na federalnom i drzavnom nivou pa dalje. Da li ces mi reci da je sada Ramo a kojeg je trojka tu dovela po tebi dobar politicki kadar? Da ne idem dalje, evo samo Ramo.

Mozemo se slagati da se ne slazemo, sasvim je oke i korektno, opet ponavljam ne mora SDA imati vlast cak stavise smatram da bi siroka koalicija istih pogleda bila bolja. Ali sta god da se ponudi ovdje ne valja, nevalja SDA, ne valja DF, ne valja SBiH, ne valja ZNG i sta ti ja znam. Ima li iko u opoziciji trenutno da ovom forumu valja?
Kadrovska politika Trojke je uzasna i katastrofalna, nisi ti bio na ovom podforumu pa si preskocio te teme gdje sam ja kritikovao. Uglavnom uzas od toga da su postavili sebe za ministre i premijere, sta bi od mladih ambicioznih i obrazovanih, dobismo Dinu za ministra vanjskih i nerku za premijera. Akcija mi objasni da je to da promovise stranku, a ja njemu rekao da je ona stranka ispred drzave ;). Mozemo reci da je Dino puno bolji od Hurmice, ali Dino i Hurmica u tandemu predstavljaju ono sta je ova drzava, kako se od neobrazovanih nizerangiranih cinovnika prave diplomate, pa nije cudno da nam se svijet smije.

Nema niko u opoziciji da trenutno valja, apsolutno niko, jer su to sve izdajice domovine i lopovi. Kompletnu SDA treba na prijeki sud zbog veleizdaje, a DF jer im je drzao svijecu i sutio dok su to radili. Oni moraju biti kaznjeni i poslani na smetljiste historije da im se ime zaboravi. A Trojka je krenula njihovim stopama jednostavno su nesposobni, nesposobnost nije opravdanje, ako nisi u stanju izmakni, zahvali se i reci ljudi nije ovo za mene.
Ozimician

#2281 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

dr_Evil wrote: 24/08/2023 08:52

Brate, ja sam vani manje od 4 god.

Ako bih nasao posao u BiH za barem 70% plate koju sad imam u DE - sigurno bih se vratio.

O tome se radi u 95% slucajeva, niko se ne vraca jer zna da nece dobiti bolju poslovnu ponudu nego sto ima u toj zemlji.

Zato se u penziji 80% ljudi vraca. cost/benefit
W0rM

#2282 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

Sve ovo zeleno stoji, jer sam to slusao svojim usima, od toga nista nema. Ovo ostalo ne mogu da potvrdim jer nisam cuo i procitao.
FYI
Moja malenkost nije napustila drzavu zbog Baketa, Sebija, Niksica, Dodika, Covica itd. Niko od njih meni nijie kriv sto ja neke stvari nisam bolje radio ili novac kada sam imao priliku bolje investirao. Drzavu uopste nisam napustio zbog politike, to cisto da se zna. Kao sto sam i ranije rekao, prvo sam sam sebi kriv, pa onda dalje.

Da to je visa vis svih razloga i argumenata sto ljudi odlaze, po forumasima ovdje.
dr_Evil

#2283 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

W0rM wrote: 24/08/2023 08:57
Pa druze citas li ti sta ja pisem, mozda prije stranicu ili dvije napisao kad sam otisao. Sta ti ocekujes da smo nespremni otisli vani? Pa kako sam pripremio stvari da odem tako se moram i vratiti, ne ide s neba pa u rebra. Ne kapiram, otkud toliki hejt?
Nisi ti Ozmican, njemu sam odgovorio.

Ne vracaj se nigdje dok ne budes u stanju da radis za zapad,a iz svoje kuce u Bosni i dok ti djeca ne budu imala crveni pasos. Nadam se da ces se tada vratit.
dr_Evil

#2284 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Ozimician wrote: 24/08/2023 09:00

Ako bih nasao posao u BiH za barem 70% plate koju sad imam u DE - sigurno bih se vratio.

O tome se radi u 95% slucajeva, niko se ne vraca jer zna da nece dobiti bolju poslovnu ponudu nego sto ima u toj zemlji.

Svi koje ja poznajem, a da su otisli, bili su ko familija na 3000+. Ako vam je stvarno samo do para, onda posteno prije cete u Bosni doci do istih nego vani. What I know, just a simple boy
Ozimician

#2285 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

dr_Evil wrote: 24/08/2023 09:03

Svi koje ja poznajem, a da su otisli, bili su ko familija na 3000+. Ako vam je stvarno samo do para, onda posteno prije cete u Bosni doci do istih nego vani. What I know, just a simple boy
U BIH je prosjecna plata 700€; ovamo 2400€.

Sigurno ces u takvom okruzenju prije doci do para. how yes no.

Bosanci prije dolaze do para od Njemaca, sta se sve nece cuti, da se odbrani svoj stav. :lol: :lol: :lol: :lol:

I da, ti sto su ko familija na 3000KM +

U Njemacku su otisli da budu kao familija na 5000€ + ; ne na 1500€+

EDIT: Moj stav je da ce se iseljavanje znacajno smanjiti, vjerovatno izjednaciti i sa useljavanjem (iz XY zemlje) kad plata u BIH u KM, bude jednaka plati u toj zemlji u €. Tj. kad BH plata bude 50% tamosnje.
Last edited by Ozimician on 24/08/2023 09:10, edited 2 times in total.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#2286 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by izvrsni direktor »

dr_Evil wrote: 24/08/2023 09:03

:lol:
dr_Evil

#2287 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Ozimician wrote: 24/08/2023 09:04

Bosanci prije dolaze od para od Njemaca, sta se sve nece cuti, da se odbrani svoj stav. :lol: :lol: :lol: :lol:
2400euro na onakve troskove je pickin dim, ubleha za ljude koji nisu vidjeli sta je zivot kad dodjes na ledinu sa jednom kesom. Ostane ti apsolutno nista. Znas ti to odlicno.

Da bi dosao do para bili vani ili u BiH moras da budes pokvaren i spreman da gazis preko mrtvih. Kao takav prije ces do para u BiH.
Styling

#2288 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Styling »

dr_Evil wrote: 24/08/2023 09:09

Bosanci prije dolaze od para od Njemaca, sta se sve nece cuti, da se odbrani svoj stav. :lol: :lol: :lol: :lol:
2400euro na onakve troskove je pickin dim, ubleha za ljude koji nisu vidjeli sta je zivot kad dodjes na ledinu sa jednom kesom. Ostane ti apsolutno nista. Znas ti to odlicno.

Da bi dosao do para bili vani ili u BiH moras da budes pokvaren i spreman da gazis preko mrtvih. Kao takav prije ces do para u BiH.
Zavisi kakve su ti ambicije i koliko para zelis.
tramvajtrojka

#2289 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

Haj sto nas peru da podrzimo samo sda, nego sto kukaju da nemaju gore sta hocete da se skupimo ovdje i posaljemo vam sergiju da izdrzite tu njemacku kad se tako mucite :lol: :lol: , samo ne znam sto se niko iz nje ne vrati kad vam je tako lose i nedostaje vam bosanski rahatluk :oops:
dr_Evil

#2290 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

I da, ti sto su ko familija na 3000KM +

U Njemacku su otisli da budu kao familija na 5000€ + ; ne na 1500€+
U Njemackoj na 5000Eura plus, bolje mu je biti na 3000KM u Bosni, a u svojoj kuci(jer dosta ljudi ostavlja svoje kuce, isplacene, izgradjene).

Da bi zivio kao hadzija treba ti dvije inzinjerske plate da te na skoro 7000eura ili vise.

Sta oni ti rece kolega neki dan, sto ne kupi stan a vec ste na 5+.
Ozimician

#2291 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

dr_Evil wrote: 24/08/2023 09:09

Jeste, slazem se da je p. dim ; ali bgmi i 700€ u BIH sa ovim troskovima je p. dim jos veci. :lol: :lol: :lol: :lol:

Ne mozes brate odbraniti stav da prosjecan, (uslovno) posten covjek, koji radi za platu - moze imati vecu platu u BIH nego u DE za isti posao, znaci nikako.
dr_Evil

#2292 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Styling wrote: 24/08/2023 09:10
Zavisi kakve su ti ambicije i koliko para zelis.
Ja nemam nikakve vise, samo boze zdravlja
dr_Evil

#2293 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Ozimician wrote: 24/08/2023 09:12
Jeste, slazem se da je p. dim ; ali bgmi i 700€ u BIH sa ovim troskovima je p. dim jos veci. :lol: :lol: :lol: :lol:

Ne mozes brate odbraniti stav da prosjecan, (uslovno) posten covjek, koji radi za platu - moze imati vecu platu u BIH nego u DE za isti posao, znaci nikako.
700eura je nista, ja sam kao momak zaradjivao vise od toga pa mi nije moglo 2 sedmice.

Ne branim ja taj stav, ali navodim da je sa 3000KM u kuci i svojom kucom ili stanom laksi zivot nego sa dvije obicne plate u Njemackoj. Financijski. Ali isto tako u Njemackoj imas sigurnost da ako ostanes bez posla, bolestan, ili jos mnogo toga, sto je vaznije 10 puta obicnom inKsanu.

E sad necu vise o tome jer nije tema, necu odgovarat, halalite.

Samo kazem, ja sam prezivio Karadzica i Bobana da me na kraju svojom izdajom, nepotizmom i nepravdom otjerao ALijin mali.. a vi birajte ko vas je otjerao
A_A_AKCIJA

#2294 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

FYI

Nećete li nešto i naučiti tamo gdje ste :D
U vašem slučaju, izgleda nije bio odljev mozaaka.

Znali bi vi cijeniti,.samo da je vaša guzica u pitanju.

Da imate trudnicu koja ne radi, ili će dobiti neplaćeno porodiljsko odsustvo, znali bi da je do politike hoće li dobiti mjesečno prosječnu platu naradnih godinu dana.

Pa kada djeca prispiju za vrtić, cijenili bi da znate da će se dijete upisati u državni vrtić, jer je vlada obezbijedila.

A onda kada dođu u osnovnu, itekako bi vam bilo važno što će narednih devet godina djeca imati besplatne udžbenike.

Znali bi da možete imati veću platu, samo kada bi privatnik za kojeg radite imao šansu da dobije tender, koji redovno uzima neki SDA uhljup.

Uglavnom, neka vas đe jeste. Ovdje bi sigurno glasali za SDA i svima nama produžavati agoniju.
Ozimician

#2295 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

A_A_AKCIJA wrote: 24/08/2023 09:27 Uglavnom, neka vas đe jeste. Ovdje bi sigurno glasali za SDA i svima nama produžavati agoniju.
To je to dakle, znaci svako je otisao jer ga je politika otjerala (iako taj kaze suprotno, tj. da mu je politika bila zadnja rupa na sviralu), ako se u tu pricu ne uklapa, odmah je SDA. :lol: :lol: :lol:

Koja sizofrenija.

Pa kcerka i zet federalnog premijera (po 2. put premijer) zivi u Njemackoj.

I da, sto se glasanja tice, mi svakako mozemo glasati postom bez obzira gdje smo, ali po broju glasova postom vidi se koliko zapravo dijasporu boli ona stvar za politikom u BIH.
dr_Evil

#2296 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

I ti Akcija pregonis, ako bog da svi ce se vratit, i vladat ce pluralizam i sloboda govora.

Nego da ti kazem, da bi se bilo ko vratio trebaju prvo politicar uradit svoj dio posla. Donijet ce raja poslove i znanje, ali mora politicki ambijent biti takav da se vidi buducnost. Onda ce biti kao u Poljskoj, napredak vidljiv
A_A_AKCIJA

#2297 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

Ozimician wrote: 24/08/2023 09:31
A_A_AKCIJA wrote: 24/08/2023 09:27 Uglavnom, neka vas đe jeste. Ovdje bi sigurno glasali za SDA i svima nama produžavati agoniju.
To je to dakle, znaci svako je otisao jer ga je politika otjerala (iako taj kaze suprotno, tj. da mu je politika bila zadnja rupa na sviralu), ako se u tu pricu ne uklapa, odmah je SDA. :lol: :lol: :lol:

Koja sizofrenija.

Pa kcerka i zet federalnog premijera (po 2. put premijer) zivi u Njemackoj.

I da, sto se glasanja tice, mi svakako mozemo glasati postom bez obzira gdje smo, ali po broju glasova postom vidi se koliko zapravo dijasporu boli ona stvar za politikom u BIH.
Biću malo grub, jer nema drugog načina da skontaš o čemu govorim.

Vidim ja da je tvoje neznanje toliko da ne možeš da povežeš politiku i bolji život. Da ti nije jasno kako može biti veća plata zbog politike.

Džaba, ja prvi se moram pomiriti sa činjenicom da postoje takvi ljudi poput tebe.

Neka te đe jesi, pošteno zarađuj za život, a taj sistem će makar tvoju djecu naučiti malo više od tebe.
A_A_AKCIJA

#2298 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

dr_Evil wrote: 24/08/2023 09:32 I ti Akcija pregonis, ako bog da svi ce se vratit, i vladat ce pluralizam i sloboda govora.

Nego da ti kazem, da bi se bilo ko vratio trebaju prvo politicar uradit svoj dio posla. Donijet ce raja poslove i znanje, ali mora politicki ambijent biti takav da se vidi buducnost. Onda ce biti kao u Poljskoj, napredak vidljiv
Ma nemoj :D

Kradeš Dinine folove

Hoćeš da kažeš da politika ima veze sa boljim životom?

Ma daaaaaaaj

Mind blown!
dr_Evil

#2299 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

A_A_AKCIJA wrote: 24/08/2023 09:41
Biću malo grub, jer nema drugog načina da skontaš o čemu govorim.

Vidim ja da je tvoje neznanje toliko da ne možeš da povežeš politiku i bolji život. Da ti nije jasno kako može biti veća plata zbog politike.

Džaba, ja prvi se moram pomiriti sa činjenicom da postoje takvi ljudi poput tebe.

Neka te đe jesi, pošteno zarađuj za život, a taj sistem će makar tvoju djecu naučiti malo više od tebe.
Dobro Akcija, da su oni slijepi pored ociju kada mogu podrzavati rezim to svakako, skoro pa stokholmski sindrom u naseg stanovnista. Ali odrasla i obrazovana osoba nikada nece slijepo podrzavati jednu politicku opciju bez imalo konstruktivnog dijaloga kao ti, imas li za sebe neki komentar?

Kada ti neko posalje da Dino mozda ima neke veze sa SDA-arapsko-malezijskim tajkunima ti ruku stavljas da nije tako. Kako da to nazovemo?
dr_Evil

#2300 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

A_A_AKCIJA wrote: 24/08/2023 09:44
dr_Evil wrote: 24/08/2023 09:32 I ti Akcija pregonis, ako bog da svi ce se vratit, i vladat ce pluralizam i sloboda govora.

Ma nemoj :D

Kradeš Dinine folove

Hoćeš da kažeš da politika ima veze sa boljim životom?

Ma daaaaaaaj

Mind blown!
Dinine folove? Sto bi rekli susjedi, gospode boze!
Locked