Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
A_A_AKCIJA

#2251 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

Bloo wrote: 23/08/2023 19:01
A_A_AKCIJA wrote: 23/08/2023 16:11 Ne valja Trojka jer nema afera, baš kako traži EU, on bi podržao opet Fadila i respiratore, sve iz te EU.
Pa sad, ima manjih afera. nisu bas velike i strasne ko Fadilove, ali ima...
Pošteno, staviti sve na vagu onda vidimo.

Ja ću uvijek podržati više koristi nego štete.

Edit, Nemam nikakve sumnje da bi i Trojka postala kao SDA, samo ako im se da ideološki džoker, zažmiri i da vremena.

Zato, od samog starta pošteno, na vagu, pa šta pokaže.
Bloo
Globalna šefica

#2252 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bloo »

A_A_AKCIJA wrote: 23/08/2023 19:42
Bloo wrote: 23/08/2023 19:01

Pa sad, ima manjih afera. nisu bas velike i strasne ko Fadilove, ali ima...
Pošteno, staviti sve na vagu onda vidimo.

Ja ću uvijek podržati više koristi nego štete.

Edit, Nemam nikakve sumnje da bi i Trojka postala kao SDA, samo ako im se da ideološki džoker, zažmiri i da vremena.

Zato, od samog starta pošteno, na vagu, pa šta pokaže.
Ti si rekao NEMA afera.
Ja rekla da ima ali nisu (za sada) velike i strasne kao Fadilove.

Stoga, mozda je bolje da si napisao afere su im manjeg obima i stete. :D
SmokingMan

#2253 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by SmokingMan »

Ilidža je sada nešto bolje mjesto, ne toliko zapušteno kao u ranijem sazivu. :bih:
MUNAFIK

#2254 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by MUNAFIK »

A_A_AKCIJA wrote: 23/08/2023 16:35
MUNAFIK wrote: 23/08/2023 16:32 Sto se tice ovog uhljebljavanja trojka je tu i gora od SDA jer se javno hvale da se bore protiv toga, a vamo sve uhljebise...
Direktori, NO I UO nije uhljebljavanje.

Općine nisu kantonalni nivo, ali jesu lošiji od očekivanja, ali opet bolji od SDA. Što nije teško.

Vlada KS, samo neka nastavi bez afera, mora biti bolja od SDA. Sam taj novac što se ne pokrade se na kraju vidi na ulicama.
Ne mislim ja na direktore i na UO... nego na to sta rade ti stranacki postavljeni direktori i NO i UO (naravn oda ce stranka postavljat uprave JP).

Eto ja slucajno znam neke primjere zaposljavanja stranackih kadrova i jarana na neke pozocije koje nisu ove Direktor i UO i NO.

Znam isto tako da su neki imenovani u UO i NO koji nisu stranacki ljudi sto je pohvalno.

To mi govori da u trojci neki rade za principe o kojima svi javno pricaju dok neki drugi uhljebljavaju i rade za sebe.
BaDa

#2255 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BaDa »

SmokingMan wrote: 23/08/2023 19:46 Ilidža je sada nešto bolje mjesto, ne toliko zapušteno kao u ranijem sazivu. :bih:
:thumbup: :thumbup:
sumirprimus

#2256 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

tramvajtrojka wrote: 23/08/2023 16:39
BHCluster wrote: 23/08/2023 15:58 Konakovića misli ako je skolu zavrsio u sdO da moze sve.

Kakav je lik ovaj kvazi novinar da je napravio profil na forumu da se raspravlja sa rajom :lol: :lol: , ubleha placenicka od novinarcica
Isto kakva tetkica koji mu je nik ovde :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2257 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

A_A_AKCIJA wrote: 23/08/2023 15:54
BHCluster wrote: 23/08/2023 15:40 Da li je usvojen Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine u manjem entitetu? Da li su usvojene zakonske izmjene koje podrazumijevaju da se odluke visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini vise nece objavljivati u sluzbenom glasniku? Ma nema nikakve krize zabe se gutaju i to je to.
... I došao Šmit i nabio ih nogom.

Ja, i, riječima Bakira Riđeg?

Sistem pobijedio.

Da, bas tako. Jer sustina Visokog predstavnika u nasem sistemu i jeste da bude faktor koji ce doprinositi funkcionalnosti drzave tamo gdje to ne mogu njene institucije.

Za prerfriganog politickog vuka kao sto je Dodik, ovo se ispostavilo kao poprilicno los potez koji mu se vratio ko bumerang. Valjda sila udarila u glavu.

Htio je pokazati nemoc VP, pa ga ovaj iznapusavo kurcem i upravo pokazao moc.
dr_Evil

#2258 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

_BataZiv_0809 wrote: 24/08/2023 07:23
A_A_AKCIJA wrote: 23/08/2023 15:54

... I došao Šmit i nabio ih nogom.

Ja, i, riječima Bakira Riđeg?

Sistem pobijedio.

Da, bas tako. Jer sustina Visokog predstavnika u nasem sistemu i jeste da bude faktor koji ce doprinositi funkcionalnosti drzave tamo gdje to ne mogu njene institucije.

Za prerfriganog politickog vuka kao sto je Dodik, ovo se ispostavilo kao poprilicno los potez koji mu se vratio ko bumerang. Valjda sila udarila u glavu.

Htio je pokazati nemoc VP, pa ga ovaj iznapusavo kurcem i upravo pokazao moc.
Da li su zakoni nevazeci de facto? Da li je sluzbeni list proglasio ih nevazecim? Da li su pobrisani?

Ili su se oni tamo samo usutili i uhinjili?

Pitamm...
A_A_AKCIJA

#2259 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

dr_Evil wrote: 24/08/2023 07:27 Da li su zakoni nevazeci de facto? Da li je sluzbeni list proglasio ih nevazecim? Da li su pobrisani?

Pitamm..
Jesu, jer za odluke OHR nije potrebno da službeni list išta uradi.

Ko se bude zajebavao, ima kazna za nepoštivanje odluka OHR, što smo također dobili kao država, zahvaljujući Miletovim akrobacijama.

Dakle, pored resetovanja svega, država je jača za krivični zakon koji tretira nepoštivanje OHRa, a Mile dobio optužnicu po istoj osnovi.
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#2260 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

A_A_AKCIJA wrote: 23/08/2023 16:32
W0rM wrote: 23/08/2023 15:59 Direktor treba da radi za drzavu i firmu, a ne za stranku i treba da bude najsposobniji a ne najpodobniji. U biti raspodjela fotelja isto kao i prethodnici, nema neke promjene tu.

A sta drugo radi, evo, ne laze, sta je to drugo sto radi?
NiP je u Kantonu Sarajevo preko pola pozicija koje mu pripada ustupio nestranačkim osobama.

Nema stranke na Balkanu koja je to uradila.

Normalno da će smijeniti sve SDA korumpirane direktore, jer su oni glavni alat SDA. Tenderi, koferu para ala Voloder...

Jeste, njih je sve trebalo ostaviti u foteljama, pa da sutra svi kukaju kako se ništa nije promijenilo, kako i dalje SDA tajkuni dobijaju tendere...

Budi ozbiljan.

A sada ti meni odgovori, šta je to SDA uradila volje za državu u prošlom mandatu, pa da su zaslužili da ostanu?

Hajde jednu suda su uradili, a ne rekli.
Evo, da je vrijednije od ovih EU zakona Trojke.
De da cujemo kome je i sta to NiP ustupio?

Da su nesto vele uradili ne znam sta da ti kazem niti se vele sjecam, ali manje drzavnog obraza daju nego sto to radi trojka. Opsuje Dodo Srebrenicu u Konjicu, niko sem Heleza nije pisnuo. Ma daj. Bake kakav je da je, usred Beograda nije sutio na izjave Covica nego je rekao da to nije stav Predsjednistva nego clana iz reda Hrvatskog naroda. Vise politickog respecta ima SNSD za SDA kao protivnika nego sto ima za SDP, NiP ili gluho bilo NS.
Kakva je SDA moze se raspravljati i ima citava tema na osnovu toga, je li na drzavnom nivou bolja alternativa trojci, da, zapravo nema cini mi se bitnije stranke koja nije bolja alternativa na drzavnom i federalnom nivou trojci. To su takve jajare, strasno gledati... Niksic sa svojim glasovima za mjesnu zajednicu premijer... OK.
HelaS

#2261 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by HelaS »

A_A_AKCIJA wrote: 24/08/2023 07:52
dr_Evil wrote: 24/08/2023 07:27 Da li su zakoni nevazeci de facto? Da li je sluzbeni list proglasio ih nevazecim? Da li su pobrisani?

Pitamm..

Ko se bude zajebavao, ima kazna za nepoštivanje odluka OHR, što smo također dobili kao država, zahvaljujući Miletovim akrobacijama.

Dakle, pored resetovanja svega, država je jača za krivični zakon koji tretira nepoštivanje OHRa, a Mile dobio optužnicu po istoj osnovi.
Jesi li siguran da je ovako, kao boldirani dio tvog posta, da za odluke OHR nije potrebno da službeni list išta uradi? Ako u odlukama VP piše da se primjenjuje nakon objavljivanja u službenim glasilima, onda je potrebno da službeni list objavi.
W0rM

#2262 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

Pitamm..

Nije mu prva, a ne vidim vala da se nesto pretjerano sekira. OHR je spao sa respektabilne institucije na nivo twitter influencera.
A_A_AKCIJA

#2263 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

W0rM wrote: 24/08/2023 07:56

NiP je u Kantonu Sarajevo preko pola pozicija koje mu pripada ustupio nestranačkim osobama.

Normalno da će smijeniti sve SDA korumpirane direktore, jer su oni glavni alat SDA. Tenderi, koferu para ala Voloder...

Jeste, njih je sve trebalo ostaviti u foteljama, pa da sutra svi kukaju kako se ništa nije promijenilo, kako i dalje SDA tajkuni dobijaju tendere...

Budi ozbiljan.

A sada ti meni odgovori, šta je to SDA uradila volje za državu u prošlom mandatu, pa da su zaslužili da ostanu?

Da su nesto vele uradili ne znam sta da ti kazem niti se vele sjecam, ali manje drzavnog obraza daju nego sto to radi trojka. Opsuje Dodo Srebrenicu u Konjicu, niko sem Heleza nije pisnuo. Ma daj. Bake kakav je da je, usred Beograda nije sutio na izjave Covica nego je rekao da to nije stav Predsjednistva nego clana iz reda Hrvatskog naroda. Vise politickog respecta ima SNSD za SDA kao protivnika nego sto ima za SDP, NiP ili gluho bilo NS.
Kakva je SDA moze se raspravljati i ima citava tema na osnovu toga, je li na drzavnom nivou bolja alternativa trojci, da, zapravo nema cini mi se bitnije stranke koja nije bolja alternativa na drzavnom i federalnom nivou trojci. To su takve jajare, strasno gledati... Niksic sa svojim glasovima za mjesnu zajednicu premijer... OK.

Sve si ponovio što sam rekao za tebe.

Pobjegao u EU, a meni bi ovdje nametao SDA koja i sam kažeš nije uradila ništa, ali se dobro svađala sa Dodikom.

Kakve veze imaju EU zakoni, veći budžet države za 244 miliona, oružanih snaga za 90 miliona, koga to briga.

Ti bi da živiš u EU, a da mene ostaviš pod Bakirovom čizmom, da ovisim o Sebiji i Osmici, da mi kradu izbore, da kradu državni novac preko tendera, da nas ubijaju respiratorima... Ali se zato dobro svađaju sa Miletom.
A_A_AKCIJA

#2264 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

HelaS wrote: 24/08/2023 07:59

Jesi li siguran da je ovako, kao boldirani dio tvog posta, da za odluke OHR nije potrebno da službeni list išta uradi? Ako u odlukama VP piše da se primjenjuje nakon objavljivanja u službenim glasilima, onda je potrebno da službeni list objavi.
Koliko se sjećam, posljednja odluka OHR je postala pravosnažna objavom na njihovoj web stranici.

Neka uleti neki pravnik pa nam pojasni.
dr_Evil

#2265 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Pitamm..

Ma dobio je on mudo marjanovo, da proste dame na forumu. Od optuznice nema nista, a OHR moze okacit zakon macku o rep, imamo i zakon o genocidu pa se ismijavaju sa njim.

Zavalimo se i gledajmo kako Dodik nastavlja da seta po crvenoj liniji po svojoj potrebi. Sve dok neko ne skupi hrabrosti da ode u selo pored Sarajeva, uhapsi ga i pravac u cuzu do okoncanja postupka onda je sve samo laz, sto bi otpjevao Dincek Merlino.
A_A_AKCIJA

#2266 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

W0rM wrote: 24/08/2023 07:59 Nije mu prva, a ne vidim vala da se nesto pretjerano sekira. OHR je spao sa respektabilne institucije na nivo twitter influencera.
Potvrđena optužnica jeste prva.

A tu SDA-SNSD teoriju o njemačkom turisti probaj isprobati, pa mi javi kako si prošao.

Đe vas prave?

Svaki SDAovac se loži na Mileta ko mi djeca na Ramba 80ih.
dr_Evil

#2267 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Budi ozbiljan.

Onaj Bake sta je poslao emisare na noge Vucicu i namjerno upropastio tuzbu protiv Smrdije? ONaj Bake sta je rekao da je Republika Sumska nacionalni prioritet Bosnjaka, onaj Bake sta je rekao da BiH nece u Nato ako to ne zele Srbi i Republika Smrdska?

Onaj Bake sta si ti zbog njega i njegove stranke napustio domovinu? Bilo ti fino sa onih 100.000 radnih mjesta, islamskim zivotom bez korupcije i nepotizma?
A_A_AKCIJA

#2268 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

dr_Evil wrote: 24/08/2023 08:26 Od optuznice nema nista, a OHR moze okacit zakon macku o rep, imamo i zakon o genocidu pa se ismijavaju sa njim.
To je do pravosuđa, koje je pod Miletovim uticajem. Ali i to se lagano mijenja.

Bitno je da Mile nema para i da potpisuje EU zakone.

Ta priča o nedodirljivosti, o tome da je američki igrač, je jako dobar spin srpske BIA-a, sa ciljem da dignemo ruke, jer kobiva, uzalud nam se boriti protiv njega.
A_A_AKCIJA

#2269 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

dr_Evil wrote: 24/08/2023 08:30 Onaj Bake sta je poslao emisare na noge Vucicu i namjerno upropastio tuzbu protiv Smrdije? ONaj Bake sta je rekao da je Republika Sumska nacionalni prioritet Bosnjaka, onaj Bake sta je rekao da BiH nece u Nato ako to ne zele Srbi i Republika Smrdska?

Onaj Bake sta si ti zbog njega i njegove stranke napustio domovinu? Bilo ti fino sa onih 100.000 radnih mjesta, islamskim zivotom bez korupcije i nepotizma?
Ima tu onog našeg klasičnog seljačkog bezobrazluka.

Zna on to sve.

Ali sada kada je digao guzicu i spasio se belaja, što bi i nama bilo bolje?

Pa je u stanju namjerno vući poteze koje će nas ostaviti u govnima, da se podeblja ta razlika između njih i nas.

Ko je to doživio od našeg seljaka, zna o čemu pričam.
W0rM

#2270 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

A_A_AKCIJA wrote: 24/08/2023 08:19

Sve si ponovio što sam rekao za tebe.

Pobjegao u EU, a meni bi ovdje nametao SDA koja i sam kažeš nije uradila ništa, ali se dobro svađala sa Dodikom.

Kakve veze imaju EU zakoni, veći budžet države za 244 miliona, oružanih snaga za 90 miliona, koga to briga.

Ti bi da živiš u EU, a da mene ostaviš pod Bakirovom čizmom, da ovisim o Sebiji i Osmici, da mi kradu izbore, da kradu državni novac preko tendera, da nas ubijaju respiratorima... Ali se zato dobro svađaju sa Miletom.
Pobjegao
nije dobar izraz, jer i ti mozes migrirati gdje hoces, samo se malo treba potruditi, sto je vecini ljudi ala tebe i mrsko. Lakse je kukati da ti je sistem (koji je truhao i los) za sve u zivotu kriv.
Ti bi da živiš u EU, a da mene ostaviš pod Bakirovom čizmom

Sta to uopste znaci? Ja i dalje imam bosanski pasos, redovno sam dole, mati, otac, brat, zenina familija, kuca, svi su mi u Bosni. Nisam ja u inozemstvo dosao prije 10 godina!?
Znam ja dobro i sta je kirBa rekao i radio i Sebija i Osmica itd. Neeeeeeee, ja cu bas biti za ljude koji sjednu s njim tolerisu njegovo bahacenje i psovanje i daju mu drzavu na tacni.
dr_Evil

#2271 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

A_A_AKCIJA wrote: 24/08/2023 08:32
dr_Evil wrote: 24/08/2023 08:26 Od optuznice nema nista, a OHR moze okacit zakon macku o rep, imamo i zakon o genocidu pa se ismijavaju sa njim.
To je do pravosuđa, koje je pod Miletovim uticajem. Ali i to se lagano mijenja.

Bitno je da Mile nema para i da potpisuje EU zakone.

Ta priča o nedodirljivosti, o tome da je američki igrač, je jako dobar spin srpske BIA-a, sa ciljem da dignemo ruke, jer kobiva, uzalud nam se boriti protiv njega.
Pare ce dobiti jer igra po crvenoj, vec ce da bude neki skandal gdje ode tri koraka naprijed, dobije pare ili ustupke pa se povuce dva nazad, a zapravo je ostao jedan naprijed.

Mile je tata mata ove igre za sve probosanske politicare. A Bakir je svakako sa njim u timu u rusenju BiH, isto kao sto mu je i babo bio.
dr_Evil

#2272 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

W0rM wrote: 24/08/2023 08:38
Sta to uopste znaci? Ja i dalje imam bosanski pasos, redovno sam dole, mati, otac, brat, zenina familija, kuca, svi su mi u Bosni. Nisam ja u inozemstvo dosao prije 10 godina!?
Znam ja dobro i sta je kirBa rekao i radio i Sebija i Osmica itd. Neeeeeeee, ja cu bas biti za ljude koji sjednu s njim tolerisu njegovo bahacenje i psovanje i daju mu drzavu na tacni.
Pa ti si kolega onda prespavao svoj zivot do one tacke kada si otisao sa alemanju, valjda nisi imao vremena da pratis vijesti dok si gonjao cure po carsiji.

Pa bolan ko od 92-e pa na ovamo daje drzavu na tacni i tolerise njegovo bahacanje i psovanje? Jesmo li mi dosli u ovu situciju otkad je Trojka preuzela ili je ovo trajno stanje uspostavljeno onog trena kad je Alija rekao Karadzicu i SDS-u 92-e "Pa gdje ste do sada majka mu stara, cekali smo vas"
W0rM

#2273 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

dr_Evil wrote: 24/08/2023 08:30

Onaj Bake sta je poslao emisare na noge Vucicu i namjerno upropastio tuzbu protiv Smrdije? ONaj Bake sta je rekao da je Republika Sumska nacionalni prioritet Bosnjaka, onaj Bake sta je rekao da BiH nece u Nato ako to ne zele Srbi i Republika Smrdska?

Sve ovo zeleno stoji, jer sam to slusao svojim usima, od toga nista nema. Ovo ostalo ne mogu da potvrdim jer nisam cuo i procitao.
FYI
Moja malenkost nije napustila drzavu zbog Baketa, Sebija, Niksica, Dodika, Covica itd. Niko od njih meni nijie kriv sto ja neke stvari nisam bolje radio ili novac kada sam imao priliku bolje investirao. Drzavu uopste nisam napustio zbog politike, to cisto da se zna. Kao sto sam i ranije rekao, prvo sam sam sebi kriv, pa onda dalje.
Ozimician

#2274 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

W0rM wrote: 24/08/2023 08:43
dr_Evil wrote: 24/08/2023 08:30

Sve ovo zeleno stoji, jer sam to slusao svojim usima, od toga nista nema. Ovo ostalo ne mogu da potvrdim jer nisam cuo i procitao.
FYI
Moja malenkost nije napustila drzavu zbog Baketa, Sebija, Niksica, Dodika, Covica itd. Niko od njih meni nijie kriv sto ja neke stvari nisam bolje radio ili novac kada sam imao priliku bolje investirao. Drzavu uopste nisam napustio zbog politike, to cisto da se zna. Kao sto sam i ranije rekao, prvo sam sam sebi kriv, pa onda dalje.
Ovo jeste zanimljivo, odakle toliki narativ da ljudi napustaju drzavu zbog politike.

Svi napustaju radi bolje poslovne prilike.

Naravno najlakse je reci - otisao sam zbog politike, onda te niko vise nista i ne pita. xD
PM72

#2275 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PM72 »

Odavde je trebalo bježat onog dana kad je Titu noga zaboljela...nismo bili svjesni...a onda je upaljeno svjetlo demokratije i na vlast došao vjerom ispran ekstrem koji se brinuo samo za svoju halku,na drugoj strani seljačina i lopov sa Durmitora a na trećoj sitni kokošar saradnik službi bezbjednosti...
Nikad ovdje dobro biti neće.Nikad a možda ni tad.
Locked