Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
DonieBrasco

#2226 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

DaysleepeR wrote: 23/08/2023 15:13 Doći će i ti najavljeni izbori.
Pokušalo se sa dešavanjem naroda pa se desilo jedva 200 psihijatrijskih slučajeva i kriminalaca.
Zaboravili smo OHR proteste i Lendo ne daj Bosne.
A kad dođu zavrsiti sa SDA jednom za sva vremena.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2227 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

Pokušalo se sa dešavanjem naroda pa se desilo jedva 200 psihijatrijskih slučajeva i kriminalaca.
Image

Ne daj islam Lendooooo
Last edited by _BataZiv_0809 on 23/08/2023 15:31, edited 1 time in total.
jazzer

#2228 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by jazzer »

izvrsni direktor wrote: 23/08/2023 15:25 worm ti je inace sda ljubitelj ali iz njemacke...dakle tipicni sda glasac kako vidimo :D
Samo je otisao da tetki odnese lekove, brzo se vraca.
Point.

#2229 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

laserShow wrote: 23/08/2023 13:35
Point. wrote: 23/08/2023 13:16
Onda kažeš fino nećemo sa bošnjačkim nacionalistima a sa hrvatskim i srpskim moramo. Obećavati jedno, pa poslije raditi suprotno pravdajući se da se nema skim je po meni lažno obećanje, drugim riječima, laž.
Ne nije laz, ako ga izabere narod. Da je narod izabrao druge i da se moglo s njima, onda bi se moglo nazvati kao licemjerje. Ovako je nuzno zlo i to je surova realnost bejha. SNSD i co su izabrani od strane tog naroda. Tu sva prica zavrsava.
Naravno da je svjesna laž kad kažeš neću sa nekim i onda napraviš koaliciju sa tim istim.
Styling

#2230 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Styling »

_BataZiv_0809 wrote: 23/08/2023 15:30
Image

Ne daj islam Lendooooo
Pade Lendo za islam na sopstvenom pragu. :run:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#2231 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by izvrsni direktor »

jazzer wrote: 23/08/2023 15:31
izvrsni direktor wrote: 23/08/2023 15:25 worm ti je inace sda ljubitelj ali iz njemacke...dakle tipicni sda glasac kako vidimo :D
Samo je otisao da tetki odnese lekove, brzo se vraca.
otisao da spremi odbranu bosne od cetnika. prva minhenska brigada
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2232 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

Pa NS je u koaliciji i sa bosnjackim nacionalistima iz NIP-a.
DaysleepeR

#2233 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DaysleepeR »

Ispit je Mandićev referendum, ako ne sruše Mandića baj baj i ta struja
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#2234 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

A_A_AKCIJA wrote: 23/08/2023 15:28
W0rM wrote: 23/08/2023 14:56 Dino naša dirka
Znaš li ti razliku između imenovanja i zapošljavanja?

Direktori imaju mandat i svake godine ih možeš skinuti, a kada dobiješ posao za stalno, ako si imalo normalan, ostaješ do penzije.

I manje se truj Mulahusićevim sranjima. Ovaj Ozrenac mu visi na profilu i prenosi njegove gluposti.
pustit cu da zagazis u tu mocvaru pa da mi objasnis :)
BHCluster

#2235 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BHCluster »

A_A_AKCIJA wrote: 23/08/2023 12:40
BHCluster wrote: 23/08/2023 11:02

A Bosna i Hercegovina u najdubljoj politikoj krizi od potpisivanja Daytona. smajlikojisekrevelji
U kakvoj krizi?

Izmišljenoj u glavama SDA?

Pa bolan, prošle izbore nismo imali implementirane nikako na federalnom nivou, a VM bilo ikebana.
Dodik radio šta je htio.
I sada se izmišlja narativ najveće krize?

Haj malo sjašite sa žalopoljkama i izmišljanjima bajki za račun SDA.

Jedina kriza je što je SDA ostala bez para, bez milijardi.
sdO me ne zanima, medjuti da se primjetiti da vam je modus operandi isti kao u sdO botova. Da li je usvojen Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine u manjem entitetu? Da li su usvojene zakonske izmjene koje podrazumijevaju da se odluke visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini vise nece objavljivati u sluzbenom glasniku? Ma nema nikakve krize zabe se gutaju i to je to. :(
Bloo
Globalna šefica

#2236 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bloo »

W0rM wrote: 23/08/2023 14:42 Da li je SDA kriva za neke/dosta stvari, apsolutno, ja smatram da je ova vlast fakat puno ucinila po pitanju infrastrukture u KS i socijalne pomoci. Pamtim i svjestan sam svih njihovih greski 100%, ne opravdavam. Ali sam takodjer mislim da sam realan kada kauem da trojka nije za federalni i drzavni nivo. Da li je to SDA, DF, SBiH, ZNG itd. da se diskutovati, oni... tesko.
Znaci kad uzmes prosjek SDA u zadnjih 30 godina na federalnom i drzavnom nivou, ti bi im uvijek davao sansu?
DF- stranka postoji zbog Komsica...nedobog da nam Komso mreci
SBiH/ZNG- uozbilji se - kakve su to oni rezultate imali na federlanom i drzavnom nivou?
sumirprimus

#2237 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

mreci?
A_A_AKCIJA

#2238 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

W0rM wrote: 23/08/2023 15:40
A_A_AKCIJA wrote: 23/08/2023 15:28

Znaš li ti razliku između imenovanja i zapošljavanja?

Direktori imaju mandat i svake godine ih možeš skinuti, a kada dobiješ posao za stalno, ako si imalo normalan, ostaješ do penzije.

I manje se truj Mulahusićevim sranjima. Ovaj Ozrenac mu visi na profilu i prenosi njegove gluposti.
E fala, živ bio.

Direktor svake godine podnosi izvještaj o radu koji ako nije usvojen od vlasnika, dakle nekog nivoa vlasti, može biti smijenjen. Direktor je tu dok je politika zadovoljna sa njim, kako provodi političke ciljeve u preduzeću.

Uposlenici su sa druge strane zaposleni za stalno i kada dobiju ugovor, zaštićeni su ko polarni medvjedi. Njih politike ne mogu mijenjati. Ali zato ti uposlenici mogu biti dužni strankama jer su ih zaposlili preko štele, a taj dug mogu otplaćivati lojalnošću i glasovima familije za tu stranku. To se zove stranačko zapošljavanje. Pogledaj pod Elza Gaković i kako je Efendić proziva

Na videu koji si posudio od Mulahusića, se podmeće i Dinina priča o stranačkom zapošljavanju, se namjerno povezuje sa pričom o direktorima i imenovanjima. Da bi ispalo kako Dino, jelte, laže.
Last edited by A_A_AKCIJA on 23/08/2023 15:55, edited 1 time in total.
A_A_AKCIJA

#2239 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

BHCluster wrote: 23/08/2023 15:40 Da li je usvojen Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine u manjem entitetu? Da li su usvojene zakonske izmjene koje podrazumijevaju da se odluke visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini vise nece objavljivati u sluzbenom glasniku? Ma nema nikakve krize zabe se gutaju i to je to.
... I došao Šmit i nabio ih nogom.

Ja, i, riječima Bakira Riđeg?

Sistem pobijedio.

Jel to išta gore od Miletovog referenduma nedavno? Nije.
Od nepoštivanja 9. Januara? Nije

Iz perspektive zapadnih vrijednosti, nema gore krize od neimplementacije izbora. Od nefunkcionisanja vlasti. VM i Vlada Federacije nisu radili bukvalno NIŠTA četiri godine.
Ali, obzirom da je SDA zadržala direktore, Sebiju i Osmicu, koga briga, hej, uživajmo.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#2240 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by izvrsni direktor »

sumirprimus wrote: 23/08/2023 10:59

i usput donjeli vise zakona nego sdfa u zadnjih 5 6 godina :lol:
A Bosna i Hercegovina u najdubljoj politikoj krizi od potpisivanja Daytona. smajlikojisekrevelji
:lol: zaboravio da nismo imali federalne vlade? pola ministara pomrlo, ostali u tehnickom mandatu. na drzavnom nivou se nikako sastajali nisu godinama....i bas kad je sve to otkonjeno ti zakljuci da je bas sada najveca kriza...pitam se je li "kmeeee" u pitanju ili "kmeeeeee" ? :-)
W0rM

#2241 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

Bloo wrote: 23/08/2023 15:43
W0rM wrote: 23/08/2023 14:42 Da li je SDA kriva za neke/dosta stvari, apsolutno, ja smatram da je ova vlast fakat puno ucinila po pitanju infrastrukture u KS i socijalne pomoci. Pamtim i svjestan sam svih njihovih greski 100%, ne opravdavam. Ali sam takodjer mislim da sam realan kada kauem da trojka nije za federalni i drzavni nivo. Da li je to SDA, DF, SBiH, ZNG itd. da se diskutovati, oni... tesko.
Znaci kad uzmes prosjek SDA u zadnjih 30 godina na federalnom i drzavnom nivou, ti bi im uvijek davao sansu?
SBiH/ZNG- uozbilji se - kakve su to oni rezultate imali na federlanom i drzavnom nivou?
Ako bi neki davali/daju sansu stranckim klonovima, zasto ne?
Je li hoces sad da mi kazes da je trenutna garnitura vlasti koju imamo politicki vrhunac ove drzave i da trenutno nemamo alternativne stranke?
BHCluster

#2242 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BHCluster »

Konakovića misli ako je skolu zavrsio u sdO da moze sve.
Mahinić: Zašto sam (bio) na udaru Konakovića?

Svoje pisanje nisam mijenjao zbog pritisaka koje sam pretrpio jer bi u tom slučaju moj rad postao potpuno besmislen.

Moje ime je Senja Mahinić. Novinar sam Klix.ba portala duže od dvije i po godine. Po profesiji sam historičar, te prije zaposlenja u Klixu nisam radio u novinarstvu, već u prosvjeti.

Fokus mog pisanja jesu politički procesi u Bosni i Hercegovini i regionu.

Konkretno o napadima i pritiscima na Klix.ba portal mogu govoriti samo iz svoje lične perspektive, a ne u ime kolektiva ili samog portala.

Zbog tekstova najveši pritisak i niz napada doživio sam od predsjednika Naroda i pravde (NiP) Elmedina Konakovića, koji je u međuvremenu imenovan ministrom vanjskih poslova BiH.

Uzelo bi previše prostora detaljno objašnjenje šta se to Konakoviću nije svidjelo u vezi mojih analitičkih tekstova, ali suština je da sam na osnovu poruka, koje je slao u javnosti i političkog djelovanja u vremenu kada su se u BiH vodili pregovori o izbornoj i ustavnoj reformi, zaključio da je blizak Hrvatskoj i Hrvatskoj demokratskoj zajednici u BiH. Odnosno, da takav njegov pristup šteti interesima Bosne i Hercegovine. Konaković je bio direktni sudionik pregovora o izbornoj reformi koji su vođeni otprilike od oktobra 2021. godine pa sve do marta 2022.

U svrhu diskreditovanja mog rada i mene lično služio se prostorom koji je dobijao u privatnim medijima, ali i pisanjem na društvenim mrežama (Facebooku i Twitteru).

Takvi napadi kretali su se u rasponu od direktnih optužbi da pišem po instrukciji njegovih političkih protivnika, korištenja članova vlastite porodice u obračunu sa mnom, pa sve do optužbi da sam zajedno sa nekolicinom drugih kolega odgovoran za anonimne prijetnje upućene njemu na društvenim mrežama.

Tvrdio je da sam "plaćenik režima", da svakodnevno iznosim laži u svojim tekstovima, da upravljam internet propagandistima (botovima) koji su ga nazivali izdajnikom ili pisali gnusne i morbidne poruke o članovima njegove porodice, da njegovu suprugu verbalno napadaju na ulici zbog mog pisanja, da bi on mogao biti likvidiran kao nekadašnji premijer Srbije Zoran Đinđić zbog atmosfere linča koju sam navodno ja kreirao.

To nije bio jedini način na koji se Konaković obračunavao sa mnom.

Privatno je pisao mom glavnom uredniku i vlasnicima portala ne bi li ugrozio moju poziciju kod poslodavca.

Kad to nije uspjelo, krenuli su javni napadi, koji su trajali u kontinuitetu godinu dana, od marta 2022. do marta 2023. godine.

Podršku sam dobio od Udruženja BH novinara koji su osudili istupe Konakovića, također i od određenog broja kolega, ali i od samog portala Klix.ba.

Reakcija predstavnika međunarodne zajednice, za razliku od nekih drugih slučajeva, uglavnom nije bilo ili su, kao u slučaju saopćenja Delegacije EU, više odmogle nego pomogle, pokušavajući reletivizovati istupe predsjednika NiP-a. Razlog takvog pristupa EU delegacije krije se u tom da je Elmedin Konaković uoči Općih izbora 2022. godine i nakon njih postao favorit dijela međunarodne zajednice i od njega se očekivalo da preuzme dio vlasti kako na državnom, tako i na entitetskom nivou.

Reakcije zvaničnih institucija se zaista ne sjećam, što znači da ih najvjerovatnije nije ni bilo.

Svoje pisanje nisam mijenjao zbog pritisaka koje sam pretrpio jer bi u tom slučaju moj rad postao potpuno besmislen.
W0rM

#2243 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

A_A_AKCIJA wrote: 23/08/2023 15:48
W0rM wrote: 23/08/2023 15:40

E fala, živ bio.

Direktor svake godine podnosi izvještaj o radu koji ako nije usvojen od vlasnika, dakle nekog nivoa vlasti, može biti smijenjen. Direktor je tu dok je politika zadovoljna sa njim, kako provodi političke ciljeve u preduzeću.

Uposlenici su sa druge strane zaposleni za stalno i kada dobiju ugovor, zaštićeni su ko polarni medvjedi. Njih politike ne mogu mijenjati. Ali zato ti uposlenici mogu biti dužni strankama jer su ih zaposlili preko štele, a taj dug mogu otplaćivati lojalnošću i glasovima familije za tu stranku. To se zove stranačko zapošljavanje. Pogledaj pod Elza Gaković i kako je Efendić proziva

Na videu koji si posudio od Mulahusića, se podmeće i Dinina priča o stranačkom zapošljavanju, se namjerno povezuje sa pričom o direktorima i imenovanjima. Da bi ispalo kako Dino, jelte, laže.
Direktor treba da radi za drzavu i firmu, a ne za stranku i treba da bude najsposobniji a ne najpodobniji. U biti raspodjela fotelja isto kao i prethodnici, nema neke promjene tu.

A sta drugo radi, evo, ne laze, sta je to drugo sto radi?
BHCluster

#2244 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BHCluster »

izvrsni direktor wrote: 23/08/2023 15:55

:lol: zaboravio da nismo imali federalne vlade? pola ministara pomrlo, ostali u tehnickom mandatu. na drzavnom nivou se nikako sastajali nisu godinama....i bas kad je sve to otkonjeno ti zakljuci da je bas sada najveca kriza...pitam se je li "kmeeee" u pitanju ili "kmeeeeee" ? :-)
Da i upravo oni koji su blokirali to sve su vam sad kolicioni partneri. Usvojen Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine u manjem entitetu, usvojene zakonske izmjene koje podrazumijevaju da se odluke visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini vise nece objavljivati u sluzbenom glasniku... I nisu to moje rijeci nego Trojkine, znam, anam, je*es karakter koji nije labilan ipak fotelja je vaznija. Pa kaze Vrati se vojvodo na Dinaru ponovo :run:
A_A_AKCIJA

#2245 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

Najveći poraz našeg političkog života je upravo to.

SDA je uspješno nametnula sistem da je prihvatljivo ne uraditi bukvalno ništa i i dalje biti prihvatljiva opcija.

A prihvatljiva samo jer imaju šuplju svađalačku retoriku koja homogenizira. Jes mu Bakir rekao.

Kao rezultat imaš ovog lika, koji priznaje da je otišao trbuhom za kruhom u tu EU. I opet je za SDA, koja protekle četiri godine nije mrdnula milimetra ka toj EU.

A ne valja Trojka iako su usvojili najviše zakona na putu EU do sada. U manje od godine mandata. I makar nas malo primakli toj EU gdje je on sada.

Ne valja Trojka jer nema afera, baš kako traži EU, on bi podržao opet Fadila i respiratore, sve iz te EU.
MUNAFIK

#2246 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by MUNAFIK »

A_A_AKCIJA wrote: 23/08/2023 16:11

Najveći poraz našeg političkog života je upravo to.

SDA je uspješno nametnula sistem da je prihvatljivo ne uraditi bukvalno ništa i i dalje biti prihvatljiva opcija.

A prihvatljiva samo jer imaju šuplju svađalačku retoriku koja homogenizira. Jes mu Bakir rekao.

Kao rezultat imaš ovog lika, koji priznaje da je otišao trbuhom za kruhom u tu EU. I opet je za SDA, koja protekle četiri godine nije mrdnula milimetra ka toj EU.

A ne valja Trojka iako su usvojili najviše zakona na putu EU do sada. U manje od godine mandata. I makar nas malo primakli toj EU gdje je on sada.

Ne valja Trojka jer nema afera, baš kako traži EU, on bi podržao opet Fadila i respiratore, sve iz te EU.
Trojka je zasad bolja od SDA ali u KS je vec raspad sistema...

Mandic i Tanovic neradnici, Vlada KS srednja zalost javna, preduzeca i zaposljavanje uglavnom tipicno SDA uhljebljavanje.

Sto se tice ovog uhljebljavanja trojka je tu i gora od SDA jer se javno hvale da se bore protiv toga, a vamo sve uhljebise...
A_A_AKCIJA

#2247 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

W0rM wrote: 23/08/2023 15:59 Direktor treba da radi za drzavu i firmu, a ne za stranku i treba da bude najsposobniji a ne najpodobniji. U biti raspodjela fotelja isto kao i prethodnici, nema neke promjene tu.

A sta drugo radi, evo, ne laze, sta je to drugo sto radi?
NiP je u Kantonu Sarajevo preko pola pozicija koje mu pripada ustupio nestranačkim osobama.

Nema stranke na Balkanu koja je to uradila.

Normalno da će smijeniti sve SDA korumpirane direktore, jer su oni glavni alat SDA. Tenderi, koferu para ala Voloder...

Jeste, njih je sve trebalo ostaviti u foteljama, pa da sutra svi kukaju kako se ništa nije promijenilo, kako i dalje SDA tajkuni dobijaju tendere...

Budi ozbiljan.

A sada ti meni odgovori, šta je to SDA uradila volje za državu u prošlom mandatu, pa da su zaslužili da ostanu?

Hajde jednu suda su uradili, a ne rekli.
Evo, da je vrijednije od ovih EU zakona Trojke.
Last edited by A_A_AKCIJA on 23/08/2023 16:36, edited 1 time in total.
A_A_AKCIJA

#2248 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

MUNAFIK wrote: 23/08/2023 16:32 Sto se tice ovog uhljebljavanja trojka je tu i gora od SDA jer se javno hvale da se bore protiv toga, a vamo sve uhljebise...
Direktori, NO I UO nije uhljebljavanje.

Općine nisu kantonalni nivo, ali jesu lošiji od očekivanja, ali opet bolji od SDA. Što nije teško.

Vlada KS, samo neka nastavi bez afera, mora biti bolja od SDA. Sam taj novac što se ne pokrade se na kraju vidi na ulicama.
tramvajtrojka

#2249 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

BHCluster wrote: 23/08/2023 15:58 Konakovića misli ako je skolu zavrsio u sdO da moze sve.
Mahinić: Zašto sam (bio) na udaru Konakovića?

Moje ime je Senja Mahinić. Novinar sam Klix.ba portala duže od dvije i po godine. Po profesiji sam historičar, te prije zaposlenja u Klixu nisam radio u novinarstvu, već u prosvjeti.

Fokus mog pisanja jesu politički procesi u Bosni i Hercegovini i regionu.

Konkretno o napadima i pritiscima na Klix.ba portal mogu govoriti samo iz svoje lične perspektive, a ne u ime kolektiva ili samog portala.

Zbog tekstova najveši pritisak i niz napada doživio sam od predsjednika Naroda i pravde (NiP) Elmedina Konakovića, koji je u međuvremenu imenovan ministrom vanjskih poslova BiH.

Uzelo bi previše prostora detaljno objašnjenje šta se to Konakoviću nije svidjelo u vezi mojih analitičkih tekstova, ali suština je da sam na osnovu poruka, koje je slao u javnosti i političkog djelovanja u vremenu kada su se u BiH vodili pregovori o izbornoj i ustavnoj reformi, zaključio da je blizak Hrvatskoj i Hrvatskoj demokratskoj zajednici u BiH. Odnosno, da takav njegov pristup šteti interesima Bosne i Hercegovine. Konaković je bio direktni sudionik pregovora o izbornoj reformi koji su vođeni otprilike od oktobra 2021. godine pa sve do marta 2022.

U svrhu diskreditovanja mog rada i mene lično služio se prostorom koji je dobijao u privatnim medijima, ali i pisanjem na društvenim mrežama (Facebooku i Twitteru).

Takvi napadi kretali su se u rasponu od direktnih optužbi da pišem po instrukciji njegovih političkih protivnika, korištenja članova vlastite porodice u obračunu sa mnom, pa sve do optužbi da sam zajedno sa nekolicinom drugih kolega odgovoran za anonimne prijetnje upućene njemu na društvenim mrežama.

Tvrdio je da sam "plaćenik režima", da svakodnevno iznosim laži u svojim tekstovima, da upravljam internet propagandistima (botovima) koji su ga nazivali izdajnikom ili pisali gnusne i morbidne poruke o članovima njegove porodice, da njegovu suprugu verbalno napadaju na ulici zbog mog pisanja, da bi on mogao biti likvidiran kao nekadašnji premijer Srbije Zoran Đinđić zbog atmosfere linča koju sam navodno ja kreirao.

To nije bio jedini način na koji se Konaković obračunavao sa mnom.

Privatno je pisao mom glavnom uredniku i vlasnicima portala ne bi li ugrozio moju poziciju kod poslodavca.

Kad to nije uspjelo, krenuli su javni napadi, koji su trajali u kontinuitetu godinu dana, od marta 2022. do marta 2023. godine.

Podršku sam dobio od Udruženja BH novinara koji su osudili istupe Konakovića, također i od određenog broja kolega, ali i od samog portala Klix.ba.

Reakcija predstavnika međunarodne zajednice, za razliku od nekih drugih slučajeva, uglavnom nije bilo ili su, kao u slučaju saopćenja Delegacije EU, više odmogle nego pomogle, pokušavajući reletivizovati istupe predsjednika NiP-a. Razlog takvog pristupa EU delegacije krije se u tom da je Elmedin Konaković uoči Općih izbora 2022. godine i nakon njih postao favorit dijela međunarodne zajednice i od njega se očekivalo da preuzme dio vlasti kako na državnom, tako i na entitetskom nivou.

Reakcije zvaničnih institucija se zaista ne sjećam, što znači da ih najvjerovatnije nije ni bilo.

Kakav je lik ovaj kvazi novinar da je napravio profil na forumu da se raspravlja sa rajom :lol: :lol: , ubleha placenicka od novinarcica
Bloo
Globalna šefica

#2250 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bloo »

A_A_AKCIJA wrote: 23/08/2023 16:11 Ne valja Trojka jer nema afera, baš kako traži EU, on bi podržao opet Fadila i respiratore, sve iz te EU.
Pa sad, ima manjih afera. nisu bas velike i strasne ko Fadilove, ali ima...
Locked