Znači, moja lična preferenca je nebitna, ali lična preferenca da se nedjeljom ruča s porodicom je, s druge strane, veoma bitna.Bodkin wrote: ↑09/08/2023 12:23Znas da ima saveznih drzava gdje ne mozes kupiti alkohol svaki dann+1 wrote: ↑09/08/2023 12:09
Ne znam zašto to nazivati strahom. Ljudi vrijednuju svoj convenience da mogu otići u prodavnicu kad god žele, i to je sasvim OK. Zamisli da Amerikancima ukineš mogućnost da idu u market 24/7. Izbila bi oružana pobuna. Zbog straha? Ne, nego jer cijene svoj convenience. I pride znaju da isti stvara radna mjesta.
Ovdje ljudi po običaju mjere svijet po sebi. OK, ti ideš 1-2 puta sedmično u prodavnicu. Zašto bi to značilo da svi moraju tako? Evo, ja hoću svaki dan da idem u prodavnicu. Zašto bi država uopće imala mandat da takvo šta zabrani? I zašto bih ja morao živjeti kako živiš ti, ili ma ko drugi?![]()
Mi samo argumentujemo. Ti imas pravo da zelis convenience. Ali pitanje je da li treba to sistem omoguciti tako sto ce neko morati raditi nedjeljama
Možemo i ovako reći: treba li sistem ukinuti convenience ogromnoj većini stanovništva, da bi jednocifreni procenat istog mogao nedjeljom ručati s porodicom.