Ukrajina

GAU8

#172676 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

jarobot wrote: 25/06/2023 09:01 Meni nekako ovaj odlazak prigožina u Bjelorusiju tukne.
Šta ako je sa zadatkom u Bjelirusiji. Brkašenko je slab i uplašen od svojih pa je Kremlj "protjerao" Prigožina u Bjelorusiju da tamp sa svojim pouzdanim ljudima napravi neki novi " Wagner" kojim bi uveo strah i pomogao Brkašenku a i malo ga pritisnuo . Možda da za nekoliko mjeseci od robijaša i vojnih dobrovoljaca plaćenika napravi paravojsku koja bi pritiskala Ukrainu iz Bjelorusije a i vršio pritisak na baltičke zemlje.
Rusi su to ,netreba in ništa vjerovati....
Iste misli su mi se jučer prijavile u glavuši, čim je postalo izvjesno da Kuhar biva tek tako pušten da ide u Bjelorusiju. Da li je ovo bio paravan za novi pokušaj udara na sjeveru Ukrajine ili čak neki belaj u Baltičkim zemljama
SanskiBiser

#172677 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Peacean wrote: 25/06/2023 11:21
SanskiBiser wrote: 25/06/2023 11:13
Placa kuhar krvarinu :-) 55 hiljada EURA po glOvi... :-)
Jel sigurno da je po glavi, ne bi me čudilo da je to ukupno?
nije dobar konverter valuta bio sad sam popravio oko 23 hiljade eura po osobi je krvarina koju placa ukupno 20 miliona RUB. Da tacno je, ovo je javila ruska novinarka koja radi za drzavne medije u Rusiji...(ovo je nakon oporezivanja taksi i naknada i dok neki uzmu svoje talove :lol: )
Last edited by SanskiBiser on 25/06/2023 11:38, edited 2 times in total.
emirolini

#172678 Re: Ukrajina

Post by emirolini »

Cetnici ovo vide kao pobjedu Putina i od sinoc ne vase ruke iz gaca, kaze vidi sto nam je car jak ali ono sto normalan svijet vidi jeste da je Rusistan ogroman problem gdje svaki terorista i kriminalac sa novcem moze da preuzme kontrolu nad vojskom i u sustini i nad nuklearnim naoruzanjem.

Sva ona maska o Rusistanu kao drzavi koja je koliko toliko postojala nakon agresije nad Ukrajinom je pala u vodu. Rusistan je pokazao da je veoma nesigurna drzava sa nuklearnim naoruzanjem i sada je jasno da se cijeli svijet mora jos vise ujediniti da ih se skroz porazi i stavi apsolutna kontrola. Ja mislim da je ovo otvorilo vrata za dosta mini drzavica unutar Rusistana i dalo im zeleno svjetlo za ocjepljenje.

Dakle cetalji mogu da izvade ruke iz gaca jer je ovo pocetak kraja Rusistana a i pocetak kraja bilo kakvih cetnickih snova o velikoj Smrdiji.
A_A_AKCIJA

#172679 Re: Ukrajina

Post by A_A_AKCIJA »

Da, Putkica je mogao rizikovali da kratko drži 97% vojske u Ukrajini.

Jučerašnji sex sa ćelom ga je podsjetio da je ta vojska bila u Rusiji i zbog unutrašnjeg neprijatelja :D

Wagnera više nema u Ukrajini, što je par desetaka tisuća hiljada vojnika.

Da stabilizira dodatno Rusiju, Putkica će morati prebaciti još toliko, najmanje regularne vojske.

Rješenje u Ukrajini se samo nameće...
Mrvice_ba

#172680 Re: Ukrajina

Post by Mrvice_ba »

Prigozin ide da zamijeni brku.
CrveniKuk

#172681 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

3+1 bubić.
Dope_Man

#172682 Re: Ukrajina

Post by Dope_Man »

Stabilizator wrote: 25/06/2023 10:45
Dope_Man wrote: 25/06/2023 10:44

Ovalo samo teski rusofil i placeni mediji mogu interpretirati dogadjaje od jucer, jer onakva situacija nikoga ne uvjerava da je baja i dalje baja.

Dobio je mnogo više nego sto je uzgubio.

Po meni definitivno Putin i Rusija izgledaju jace i stabilnije poslije ovoga.
Dakle spadas u navedene.. bravo za tebe.
Dugarry

#172683 Re: Ukrajina

Post by Dugarry »

CrveniKuk wrote: 25/06/2023 11:16
Tarmac wrote: 25/06/2023 10:59

Nadam se da si upravu. Ali sa sadasnje situacije, za mene kao navijaca UA, je ovo anticlimax. Da su se barem pofajtali dobro ali nista, uz par unistenih helikoptera i onaj jedan bus sto je stradao. A ukrajinci samo posmatraju, nista. Pa iskoristite ovo tupani! Ocito ne mogu hljeba ni oni.
Nijedna veća vojna jedinica Ruske vojske nije napustila svoje položaje u Ukrajini. Rešiser predstave, nije razmišljao o Ukrajini, nego samo o Rusiji. Na kraju, režiser je sigurno Rus. Ja mislim, da je rješenje pronađeno, samo je pitanje vremena u kojem će se to rješenje realizovati. Rusi znaju da su zaglibili i da moraju se izvuči iz Ukrajine. Dugoročno, mnogo gube. Oni nemaju nijednog iskrenog saveznika, bar ne nekog većeg u svijetu. Sami su i svjesni da Rusija u ovakvim trenutnim okolnostima srlja u sigurnu propast. Tek sada su određeni krugovi u Rusiji, poslije rata u Ukrajini, uvidjeli, da jedino utočište mogu naći na Zapadu. Od istoka, nemaju koristi, jer istok želi, pogotovo Kina radi svojih interesa, da Rusija bude slaba. Paradoksalno, jedino Zapad i pored svega, još uvijek želi, radi sebe i svojih interesa, da Rusija bude, ako ništa, stabilna.
Naravno da su Rusi bili reziseri ovog igranog filma.

Prigozin nikad nebi krenuo "pohod" na Moskvu da nije bio siguran da ce uzeti vlast, osim ako to nije bilo iscenirano.
Nije valjda da ljudi misle da je krenuo, i na putu skontao da ipad ne moze. Ljudi su naivni ako u to vjeruju.

Ti pises da su Rusi uvidjeli da utociste imaju na zapadu i mislim da tu grijesis. Mnogi Rusi su to uvijek smatrali, ali vecina ne. Nesto kao u Srbiji.
Mislim da ih ceka mnogo godina izolacije, osim ako ne dodje do smjene vlasti a to tesko bez krvi po ulicama Moskve.
CrveniKuk

#172684 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

Slika nije iz Afrike. Nego, gdje je ovo slikano? Interesantno.
Gandalf

#172685 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

SanskiBiser wrote: 25/06/2023 11:30
Peacean wrote: 25/06/2023 11:21

Jel sigurno da je po glavi, ne bi me čudilo da je to ukupno?
nije dobar konverter valuta bio sad sam popravio oko 23 hiljade eura po osobi je krvarina koju placa ukupno 20 miliona RUB. Da tacno je, ovo je javila ruska novinarka koja radi za drzavne medije u Rusiji...(ovo je nakon oporezivanja taksi i naknada i dok neki uzmu svoje talove :lol: )
Zato su u Ladi odahnuli :lol:
SanskiBiser

#172686 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Jučer su branitelji Rusije odlučili preuzeti vlast u Rusiji.

Stoga su drugi branitelji Rusije poletjeli ubiti prve branitelje Rusije, ali su ih oni sami ubili.

A Heroj Rusije Prigožin otišao je ubiti Heroja Rusije Šojgua.

Zbog toga je Heroj Rusije Kadirov otišao ubiti Heroja Rusije Prigožina.

I zbog toga je Heroj Rusije Bortnikov otvorio slučaj protiv Heroja Rusije Prigožina, ali ga je odmah zatvorio.

Jer najvažniji heroj Rusije, Putin, prvo je jamčio da će izdajice biti kažnjene, a onda garantirao da neće.

A za te prve poginule branitelje nikoga nije briga.

Glavno je da su svi branitelji i heroji, a možemo i dalje biti ponosni na ono što junačke branitelje Rusija ima.

:-) :lol:
HelaS

#172687 Re: Ukrajina

Post by HelaS »

CrveniKuk wrote: 25/06/2023 11:48 Slika nije iz Afrike. Nego, gdje je ovo slikano? Interesantno.
Ovakva pucanja zemlje nastaju nakon povlačenja vode sa površine.
CrveniKuk

#172688 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

Dugarry wrote: 25/06/2023 11:47
CrveniKuk wrote: 25/06/2023 11:16
Nijedna veća vojna jedinica Ruske vojske nije napustila svoje položaje u Ukrajini. Rešiser predstave, nije razmišljao o Ukrajini, nego samo o Rusiji. Na kraju, režiser je sigurno Rus. Ja mislim, da je rješenje pronađeno, samo je pitanje vremena u kojem će se to rješenje realizovati. Rusi znaju da su zaglibili i da moraju se izvuči iz Ukrajine. Dugoročno, mnogo gube. Oni nemaju nijednog iskrenog saveznika, bar ne nekog većeg u svijetu. Sami su i svjesni da Rusija u ovakvim trenutnim okolnostima srlja u sigurnu propast. Tek sada su određeni krugovi u Rusiji, poslije rata u Ukrajini, uvidjeli, da jedino utočište mogu naći na Zapadu. Od istoka, nemaju koristi, jer istok želi, pogotovo Kina radi svojih interesa, da Rusija bude slaba. Paradoksalno, jedino Zapad i pored svega, još uvijek želi, radi sebe i svojih interesa, da Rusija bude, ako ništa, stabilna.
Naravno da su Rusi bili reziseri ovog igranog filma.

Prigozin nikad nebi krenuo "pohod" na Moskvu da nije bio siguran da ce uzeti vlast, osim ako to nije bilo iscenirano.
Nije valjda da ljudi misle da je krenuo, i na putu skontao da ipad ne moze. Ljudi su naivni ako u to vjeruju.

Ti pises da su Rusi uvidjeli da utociste imaju na zapadu i mislim da tu grijesis. Mnogi Rusi su to uvijek smatrali, ali vecina ne. Nesto kao u Srbiji.
Mislim da ih ceka mnogo godina izolacije, osim ako ne dodje do smjene vlasti a to tesko bez krvi po ulicama Moskve.
Većina ce, radi svojih interesa, prihvatiti nove okolnosti. Tu nema ljubavi. Samo interes postoji. Poslije Ukrajine, nema mnogo opcija da se zaštite interesi, koji su sada ugroženi. Ako su mislili, sada su shvatili, mnogi u Rusiji, svoju zabludu, da je Zapad postao slab. Međutim, Zapad, a prije svega SAD, su još uvijek broj jedan u svijetu. Definitivno, oni su još uvijek u zenitu svoje moći. Kina još nije uvijek dovoljno jaka, kao sto se mislilo. I Kina, može svoje sfere interesa, sada to Rusi znaju, širiti samo na ustrb nekog slabijeg, a to definitivno nisu SAD ni EU.
CrveniKuk

#172689 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

War govno i njegovi izvještaji.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#172690 Re: Ukrajina

Post by pici »

SanskiBiser wrote: 25/06/2023 09:53
Bojna je, svladavajući velike poteškoće, konačno stigla i odmah počela čistiti teritorij od izdajnika i .... izdajnika.

:lol:

https://t.me/mysiagin/24206
Kao što se i ocekivalo, kasno Marko na Kosovo stiže. Kao sto napomenuh, doci ce kad bude sve cisto. I ove stopedesetkilase je ruzno gledat kako zapuhano se gegaju i manekenišu.
Ja sam docekao rat sa 105kg, bio ono baš macan al potrcati uzbrdo sa kalašem, redenicima i RPG-om. Nema šanse. Kad sam sletio na 70kg. 150L kanistera vode sam gurao u civarama od pivare do meterološke na bjelavama. Ko je iz moje mahale znaju koji su to usponi uz bivse Riste Botova pa uz Ašikovac. Čitavu noc uz hodanje , čučanje, puzanje sa opremom na sebi i punim ruksakom brat, bratu 40kg sam znao ici do kota na žući ili na igman i to pjehaka pa borba lupanje ujutro pa cuvanje pozicija i izvlacenje. To je vojnik. Ovo su manekeni.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#172691 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

banditi
apsidejzi

#172692 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

JoseMujica wrote: 25/06/2023 10:05 Mordor odavno nema nikakvog smisla :roll:
Ono sto je jasno iz svega ovoga jeste da Mordor NIJE DRZAVA. To je privatno vlastistvo par ljudi, i to je ono sto normalni svijet ne zeli u svom okruzenju. Ja ne mogu zamisliti da zivim u drzavi u kojoj jedan covjek (Putin) ujutru kaze kako ce DRZAVA proganjati nekoga (Wagnerovce) i krivicno ih goniti zbog terorizma a samo 10 sata kasnije sve se rijesi dogovorom TRI covjeka. TO je dokaz da nema drzave nego privatni dogovor tri covjeka i zato ti odavno nista ni nema smisla. Posto nismo u uskom krugu tih ljudi, ne znamo koje informacije oni dobijaju i na osnovu cega donose odluke koje donose... onda ne mozemo ni razumjeti te odluke. VJerovatno smo i mi pod iskrivljenom slikom njihovih ali i zapadnih botova i samo ovako, s vremena na vrijeme, kada naglo urade neki nepromisljen korak, mi ostanemo zacudjeni.

Vjerovatno oni ocekuju da se sve sada zaboravi kao da se nista nije ni dogodilo i da zivot ide dalje. Htjeli su odraditi neki manevar, nisu ga uradili dobro. Il je sve bilo na ho ruk i random pa zato nikome nista nije ni jasno. Oba ova scenarija daju isti rezultat. Uglavnom, posljedica svega ovoga je gubitak kredibiliteta u svijetu. Sad je svako vidio da stvari kontrolisu tri covjeka, da nema nikakvog sistema odlucivanja osim njihovog privatnog dogovora. Mislim, znali smo mi to svakako odranije, ali ovo je bilo toliko ocito da ako je neko i zaboravio, sada se prisjetio.
GandalfSivi

#172693 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

Mrvice_ba wrote: 25/06/2023 11:46 Prigozin ide da zamijeni brku.
Lukasenko je na vlasti jos od kada je Putin sanjao o poziciji gradonacelnika Lenjingrada. I to izmedju dvije jako zajebane vatre. Ne bih ja bas njega tek tako potcjenio…
madner

#172694 Re: Ukrajina

Post by madner »

GandalfSivi wrote: 25/06/2023 10:36
madner wrote: 25/06/2023 09:59

Da ce opste doci do pobune i to u kriticnom momentu za Ruse, dok se ocekuje vrhunac ofanzive.

Bilo mi je sasvim jasno da ce krenuti na Moskvu. Nisam mislio da ce ovako brzo doci ovako blizu.

Rasplet mi nema smisla opste.
Bilo ti je jasno da ce ljudi koji su, hajde recimo, pokusali dici revoluciju krenuti na glavni grad?

Ja sam se dobro zajebao i mislio da ce ici na Vladivostok…
Poenta je da nisu htjeli dizati revoluciju, njihova ideja je bila da ce Puding da se javi i kaze da su zahtjevi opravdani.

Poenta je bila da je sansa za uspjeh mala jer su poceli u Rostovu a ne u Moskvi.

Nego da se prvo dogovoris sta ti je kritika, ovako mjenjas stavove iz posta u post.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#172695 Re: Ukrajina

Post by pici »

GandalfSivi wrote: 25/06/2023 12:08
Mrvice_ba wrote: 25/06/2023 11:46 Prigozin ide da zamijeni brku.
Lukasenko je na vlasti jos od kada je Putin sanjao o poziciji gradonacelnika Lenjingrada. I to izmedju dvije jako zajebane vatre. Ne bih ja bas njega tek tako potcjenio…
KuHar je odsviro svoje. Nema on vise zaledjine. Kepec ga je drzao, sad je na milost i nemilost svojih dušmana a sigurno ih ima mnooogo.
mishic

#172696 Re: Ukrajina

Post by mishic »

Stabilizator wrote: 25/06/2023 10:39 Namještaljka sa planom da pokaže jačinu Putina koji je u stanju da obuzda i spriječi veliku pobunu tako da nikom više na um ne moze pasti nešto slično.
Hahhahhahha, pokazao je sve što je trebalo da se pokaže. Ovo bi bila sramota i poniženje za bilo kog gradonačelnika i svaki dostojanstven čovjek bi se suprotstavio volji i prijetnji kriminalca i zločinca. Oni drugi bi ga kupovali kao i Putler i to još preko posrednika. Zar predsjednik jedne tako velike i teoretski moćne a u praksi nikakve države može sebi dopustiti ovakvo poniženje?

Svaki častan i dostojanstven običan čovjek bi po cijenu života branio ličnu čast i dignitet a da ne govorimo o KGB-ovcu koji je na čelu države a ponaša se kao uplašena baba od 80+ godina. I moli jadu od čovjeka, Lukašenka da ga spašava ili pak Kadirova... Ovakva sramota se dugo, dugo nije desila.

A da svakoj budali može na um pasti da ovo ponovi (ako osigura par hiljada opremljenih i naoružanih) uskoro ćemo vidjeti samo što neće svi kretati na Moskvu pa odustajati kada im se plati nego će Moskvu i njen invalidni režim šutnuti sa svoje teritorije.

Ne bi bilo čudno da to ponovo rade vagneroci za brojne zemlje koje će po ugledu na Ukrajinu doći do samostalnosti samo na mnogo lakši i jednostavniji način. Čak bi i Ukrajina i njena pomoć takvim zemljama mogla naknadno zadati Rusiji i Putlerovom režimu naknadne udarce.
lajkujMe

#172697 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Nesto veliko puklo
madner

#172698 Re: Ukrajina

Post by madner »

A_A_AKCIJA wrote: 25/06/2023 10:24
madner wrote: 25/06/2023 09:59 Rasplet mi nema smisla opste.
Pa zato jer nije rasplet.

Stari ruski fol. Time out kada prigusti.

Putin kupio vremena da se organizuje i smisli kako ubiti Prigožina i neutralisati Wagner. Traži dobar prozor, visok.

Ni u Švedskoj ovako liberalno i pomirljivo se ne bi mogao završiti državni udar, a kamoli Rusiji. Malo se potukli, sada su opet drugovi.

Ključno pitanje, je li Prigožin dovoljno glup da povjeruje da je izvukao išta iz ovoga, uključujući živu glavu?

Najbitnije, Rusija se potvrđuje kao tigar od papira. Od jučer je tigar od iskorištenog tariguz papira.
Kanta od države koja je krenula da implodira.

Strane obavještajne službe sada trljaju ruke i gledaju gdje da potpale. Čečenija, Osetija, Abhazija, da prnu, Rusi nemaju čime da se suprotstave.

Rusi su igrali all in u Ukrajini i dobili ništa. Ginu svakodnevno bez rezultata, a Rusija bez vojske prazna. To će privući mnoge da se okušaju.

Ukrajina im je sada najmanji problem. Tu znaju da su završili.
Ovo je wishful thinking.
Onaj sto je ocistio ulicu je prava slika.

Sada znamo da je glavna ofanziva ZSU bila toliko neimpresivna da su imali bar dvije formacije u rezervi (Wagner i Kadirovce) koji su mogli se izvuc bez posljedica.

Da bi ocjenili sta se desilo moramo vidjeti rasplet. Da li Shogi ostaje ili ne, da li Wagner ostaje kao formacija ili ne itd…

Ako ne ostaje, to je veliki dobitak za ZSU jer ovo je bio visok nivo.

Sve drugo je spekulacija. Moze za mjesec dana biti raspad Rusije a moze biti i puna mobilizacija.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#172699 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

apsidejzi wrote: 25/06/2023 12:07
JoseMujica wrote: 25/06/2023 10:05 Mordor odavno nema nikakvog smisla :roll:
Ono sto je jasno iz svega ovoga jeste da Mordor NIJE DRZAVA. To je privatno vlastistvo par ljudi, i to je ono sto normalni svijet ne zeli u svom okruzenju. Ja ne mogu zamisliti da zivim u drzavi u kojoj jedan covjek (Putin) ujutru kaze kako ce DRZAVA proganjati nekoga (Wagnerovce) i krivicno ih goniti zbog terorizma a samo 10 sata kasnije sve se rijesi dogovorom TRI covjeka. TO je dokaz da nema drzave nego privatni dogovor tri covjeka i zato ti odavno nista ni nema smisla. Posto nismo u uskom krugu tih ljudi, ne znamo koje informacije oni dobijaju i na osnovu cega donose odluke koje donose... onda ne mozemo ni razumjeti te odluke. VJerovatno smo i mi pod iskrivljenom slikom njihovih ali i zapadnih botova i samo ovako, s vremena na vrijeme, kada naglo urade neki nepromisljen korak, mi ostanemo zacudjeni.

Vjerovatno oni ocekuju da se sve sada zaboravi kao da se nista nije ni dogodilo i da zivot ide dalje. Htjeli su odraditi neki manevar, nisu ga uradili dobro. Il je sve bilo na ho ruk i random pa zato nikome nista nije ni jasno. Oba ova scenarija daju isti rezultat. Uglavnom, posljedica svega ovoga je gubitak kredibiliteta u svijetu. Sad je svako vidio da stvari kontrolisu tri covjeka, da nema nikakvog sistema odlucivanja osim njihovog privatnog dogovora. Mislim, znali smo mi to svakako odranije, ali ovo je bilo toliko ocito da ako je neko i zaboravio, sada se prisjetio.
a divu tek ovog ludila :-)

madner

#172700 Re: Ukrajina

Post by madner »

Opasnost od ponavljanja scenarija je totalno imaginarna, treba koja decenija da se napravi ovakva organizacija a vecina ne dostigne ni petinu efikasnosti.

Wagner je logistikom bio daleko ispred RF, vjerovatno zbog iskustva u Africi. Koriste palete i viljuskare :D
Post Reply