Ukrajina
- Stabilizator
#172651 Re: Ukrajina
Namještaljka sa planom da pokaže jačinu Putina koji je u stanju da obuzda i spriječi veliku pobunu tako da nikom više na um ne moze pasti nešto slično.
- GandalfSivi
#172652 Re: Ukrajina
Zasnivas zakljucke na pretpostavci da “prosjecan Rus” ima isti pristup informacijama kao i mi.A_A_AKCIJA wrote: ↑25/06/2023 10:30Posljedica je da prosječan Rus Putina od jučer gleda kao lažnog lidera koji je ispao pičkica.
Imali su Rusiju koja je kanta, ali su gledali u Putina kao vizionara, bori se sa zapadom, NATO-m, jak, mudar, pametan. Istočnjačka verzija mačo spasitelja siledžije.
Not.
Jučer ga je ćelo ćunom u čelo, a on ništa. Halalio mu.
Sada sjede u rovu i kontaju, pa jebote, zar je i Putin karina kao i ostatak Rusije?
Najstrašnije što se može desiti takvim liderima je demistifikacija u očima podanika. Magija prestaje, ostaje blato u rovu i bijeda kući.
Ali ako zamjenis to prosjecan Rus sa onima koji imaju moc i interes, na isto se svede. Jako, jako opasna vremena za Putina, trepnuo je, bit ce dernek kad tad…
- Dope_Man
#172653 Re: Ukrajina
Ovako samo teski rusofil i placeni mediji mogu interpretirati dogadjaje od jucer, jer onakva situacija nikoga ne uvjerava da je baja i dalje baja.Stabilizator wrote: ↑25/06/2023 10:39 Namještaljka sa planom da pokaže jačinu Putina koji je u stanju da obuzda i spriječi veliku pobunu tako da nikom više na um ne moze pasti nešto slično.
- Stabilizator
#172654 Re: Ukrajina
Dope_Man wrote: ↑25/06/2023 10:44Ovalo samo teski rusofil i placeni mediji mogu interpretirati dogadjaje od jucer, jer onakva situacija nikoga ne uvjerava da je baja i dalje baja.Stabilizator wrote: ↑25/06/2023 10:39 Namještaljka sa planom da pokaže jačinu Putina koji je u stanju da obuzda i spriječi veliku pobunu tako da nikom više na um ne moze pasti nešto slično.
Dobio je mnogo više nego sto je uzgubio.
Po meni definitivno Putin i Rusija izgledaju jace i stabilnije poslije ovoga.
-
1Dante1
#172656 Re: Ukrajina
Sta je dobio? Kako je on tacno ugusio pobunu? Ljudi dosli nadomak glavnog grada i svojevoljno se povukli bez, zasad, ikakvih posljedica.Stabilizator wrote: ↑25/06/2023 10:45
- GandalfSivi
#172657 Re: Ukrajina
Izgledaju ti jace nakon sto su im pobunjenici izmasirali pola puta do Moskve, nakon sto su morali zvati one kozojebe da ih brane jer nije bilo nikoga drugog? Popisa se lik po velikom vodji, ovaj vrisnu, zaprijeti i onda pojeo vuk magarca. Znaci, Prigozin je uspio dici pobunu bez ikakvih posljedica, i za tebe to pokazuje snagu Putina?Stabilizator wrote: ↑25/06/2023 10:45
Genijalno…
-
CrveniKuk
#172658 Re: Ukrajina
Prigožen je Putinov čovjek i poslije pobune. Ova pobuna je dobro izrežirana. Putin je definitivno imao potrebu da kupi vrijeme i svakako ga je dobio. Da li je ovo priprema, postepeno traženja izlaza iz rata u Ukrajini? Rusija gubi i svjesna je da neće dobiti ovaj rat. Svaki dan rata, Rusiju gura unazad i to veoma brzo. Svi su svjesniji toga, Rusi, Kina, EU, USA….Rusija je slomljena država. Šta su zamisli tvorci ove režije i u kojem pravcu će Rusija ići, vidjećemo možda brže nego što mislimo.
-
geoxx
#172659 Re: Ukrajina
Deeskalaciju dogovorio Lukashenko dok je Putin sjedio na klupi ma rezerve. Genijalno.Stabilizator wrote: ↑25/06/2023 10:45
Mozda i jest izrezirano, samo Putin definitivno nije u rezierskom timu.
-
Tarmac
#172660 Re: Ukrajina
Nadam se da si upravu. Ali sa sadasnje situacije, za mene kao navijaca UA, je ovo anticlimax. Da su se barem pofajtali dobro ali nista, uz par unistenih helikoptera i onaj jedan bus sto je stradao. A ukrajinci samo posmatraju, nista. Pa iskoristite ovo tupani! Ocito ne mogu hljeba ni oni.CrveniKuk wrote: ↑25/06/2023 10:52 Prigožen je Putinov čovjek i poslije pobune. Ova pobuna je dobro izrežirana. Putin je definitivno imao potrebu da kupi vrijeme i svakako ga je dobio. Da li je ovo priprema, postepeno traženja izlaza iz rata u Ukrajini? Rusija gubi i svjesna je da neće dobiti ovaj rat. Svaki dan rata, Rusiju gura unazad i to veoma brzo. Svi su svjesniji toga, Rusi, Kina, EU, USA….Rusija je slomljena država. Šta su zamisli tvorci ove režije i u kojem pravcu će Rusija ići, vidjećemo možda brže nego što mislimo.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#172661 Re: Ukrajina
putin je geopoliticki master strateg sa iq 232 koji igra 5g sah u 4 dimenzije na levelu 1000
on ove takticke manevre i varke osmisli i izanalizira ujutro dok mu voda za kafu provri
on ove takticke manevre i varke osmisli i izanalizira ujutro dok mu voda za kafu provri
- Peacean
#172662 Re: Ukrajina
I Prigožin i Putin su javno pred cijelim svijetom skinuli gaće, ali nije kuhar taj koji se naguzio 
Lukašenko pružao moralnu podršku.
Lukašenko pružao moralnu podršku.
-
Mason74
#172663 Re: Ukrajina
Jebes baju koji je morao moliti da ne kazem kleknuti da drugi lider drzave u ovom slucaju Lukasenko pregovara sa pobunjenikom.GandalfSivi wrote: ↑25/06/2023 10:49Izgledaju ti jace nakon sto su im pobunjenici izmasirali pola puta do Moskve, nakon sto su morali zvati one kozojebe da ih brane jer nije bilo nikoga drugog? Popisa se lik po velikom vodji, ovaj vrisnu, zaprijeti i onda pojeo vuk magarca. Znaci, Prigozin je uspio dici pobunu bez ikakvih posljedica, i za tebe to pokazuje snagu Putina?Stabilizator wrote: ↑25/06/2023 10:45
Genijalno…
E jest jaci i stabilniji u pm
-
Tarmac
#172664 Re: Ukrajina
Uopste nije bitno, osim sto si suknuo Stabilizatoru. Nikakve promjene na frontu.Mason74 wrote: ↑25/06/2023 11:06Jebes baju koji je morao moliti da ne kazem kleknuti da drugi lider drzave u ovom slucaju Lukasenko pregovara sa pobunjenikom.GandalfSivi wrote: ↑25/06/2023 10:49
Izgledaju ti jace nakon sto su im pobunjenici izmasirali pola puta do Moskve, nakon sto su morali zvati one kozojebe da ih brane jer nije bilo nikoga drugog? Popisa se lik po velikom vodji, ovaj vrisnu, zaprijeti i onda pojeo vuk magarca. Znaci, Prigozin je uspio dici pobunu bez ikakvih posljedica, i za tebe to pokazuje snagu Putina?
Genijalno…
E jest jaci i stabilniji u pm
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#172665 Re: Ukrajina
Znaci Lukasenko sve zavrsio, mir mir mir niko nije kriv.
Pa on kod sebe nema kontrolu i davno bi visio na trgu u Minsku da nema Putina, ali eto sad je sve sredio u Rusiji
Pa on kod sebe nema kontrolu i davno bi visio na trgu u Minsku da nema Putina, ali eto sad je sve sredio u Rusiji
-
HelaS
#172666 Re: Ukrajina
Prigožin i svi Wagnerovi vojnici, neki manje-više. ljudi su koji žive život s druge strane zakona. Oni nemaju emocija, skrupula, patriotizma. Njihov jedini motiv je novac i isključivo vlastita korist od rata, koja god. Jedini razlog za jučerašnju komediju je novac. Novac i samo novac....Stabilizator wrote: ↑25/06/2023 10:45Dobio je mnogo više nego sto je uzgubio.
Niti postoje nekakvi tajni dogovori, niti ima mjesta za teorije zavjere. Prigožinu ko plati više, mater će prodati, a ne Putina ili Rusiju. Vjerujem da mu je Putin juče dao basnoslovno, samo da rasformira opasnu Wagnerovu vojsku, koja je u ovom trenutku snažnija nego Vojska Ruske Federacije. Ruska vojska postoji u teoriji, u praksi ne. I na primjeru Rostova i njegovog stanovništva, jasno je koliko stanovništvo Rusije trpi Putina i njegovu vlast.
U vezi sa mojim komentarom, i u skladu sa tvojim, može se reći da je Putin juče dobio.... Ali da Rusija izgleda jače i stabilnije, to je aksiom, takva izjava je neozbiljna i meni liči na navijačku, i apsolutno je netačna. Rusija je juče pokazala svoju pukotinu, "ciknula" je i sada se vidi. Svijet ovu pukotinu treba širiti sve do potpunog raspada vlasti umobolnih ljudi koji vode vlast u cijeloj Rusiji. Rusiju treba podijeliti na nekoliko novih država.
Ne razumijem zašto Zapadne obavještajne službe nisu kvalitetnije iskoritile jučerašnji dan
- doox
#172667 Re: Ukrajina
Putin je samo pokazao da nema potpunu kontrolu u državi i osramotio se na međunarodnom planu. Pored toga pravna država i zakoni u Rusiji ništa ne vrijede. Pobunjenici mu srušili 7 letjelica i ubili desetak ljudi, ali vođa je mirno ispraćen u prijateljsku zemlju.
- Point.
#172668 Re: Ukrajina
Gledaj kozojebaSanskiBiser wrote: ↑25/06/2023 09:53Bojna je, svladavajući velike poteškoće, konačno stigla i odmah počela čistiti teritorij od izdajnika i .... izdajnika.
![]()
https://t.me/mysiagin/24206
- SanskiBiser
#172669 Re: Ukrajina
Prema ažuriranim podacima Wagnera, kod Voronježa nije oboren IL-18, već IL-22. U avionu je bilo 10 ljudi. Kada su Prigožina već pitali u stožeru Južnog vojnog okruga zašto, jer ovaj avion ne napada, nego obavlja druge funkcije, on je rekao - a budala PVOšnik u konvoju je oborio sve što je poletjelo ...
Prigožin je pristao platiti 50 milijuna odštete obiteljima poginulih pilota. ( prim.prev. oko 550000 EUR)
Nemam riječi.
Placa kuhar krvarinu
-
CrveniKuk
#172670 Re: Ukrajina
Nijedna veća vojna jedinica Ruske vojske nije napustila svoje položaje u Ukrajini. Rešiser predstave, nije razmišljao o Ukrajini, nego samo o Rusiji. Na kraju, režiser je sigurno Rus. Ja mislim, da je rješenje pronađeno, samo je pitanje vremena u kojem će se to rješenje realizovati. Rusi znaju da su zaglibili i da moraju se izvuči iz Ukrajine. Dugoročno, mnogo gube. Oni nemaju nijednog iskrenog saveznika, bar ne nekog većeg u svijetu. Sami su i svjesni da Rusija u ovakvim trenutnim okolnostima srlja u sigurnu propast. Tek sada su određeni krugovi u Rusiji, poslije rata u Ukrajini, uvidjeli, da jedino utočište mogu naći na Zapadu. Od istoka, nemaju koristi, jer istok želi, pogotovo Kina radi svojih interesa, da Rusija bude slaba. Paradoksalno, jedino Zapad i pored svega, još uvijek želi, radi sebe i svojih interesa, da Rusija bude, ako ništa, stabilna.Tarmac wrote: ↑25/06/2023 10:59Nadam se da si upravu. Ali sa sadasnje situacije, za mene kao navijaca UA, je ovo anticlimax. Da su se barem pofajtali dobro ali nista, uz par unistenih helikoptera i onaj jedan bus sto je stradao. A ukrajinci samo posmatraju, nista. Pa iskoristite ovo tupani! Ocito ne mogu hljeba ni oni.CrveniKuk wrote: ↑25/06/2023 10:52 Prigožen je Putinov čovjek i poslije pobune. Ova pobuna je dobro izrežirana. Putin je definitivno imao potrebu da kupi vrijeme i svakako ga je dobio. Da li je ovo priprema, postepeno traženja izlaza iz rata u Ukrajini? Rusija gubi i svjesna je da neće dobiti ovaj rat. Svaki dan rata, Rusiju gura unazad i to veoma brzo. Svi su svjesniji toga, Rusi, Kina, EU, USA….Rusija je slomljena država. Šta su zamisli tvorci ove režije i u kojem pravcu će Rusija ići, vidjećemo možda brže nego što mislimo.
Last edited by CrveniKuk on 25/06/2023 11:19, edited 1 time in total.
- black
#172671 Re: Ukrajina
uskoro bi se kuhar mogao okliznuti na koru od banane
- Peacean
#172672 Re: Ukrajina
Jel sigurno da je po glavi, ne bi me čudilo da je to ukupno?
-
A_A_AKCIJA
#172673 Re: Ukrajina
Putin je od jučer PutkicaStabilizator wrote: ↑25/06/2023 10:45
-
A_A_AKCIJA
- tandmand
#172675 Re: Ukrajina
Kuhar ide u Bjelorusiju .... pukovnik ili pokojnik.
Ako ne bude pokojnik onda neće biti ni pukovnik, već će zamijeniti bolesnog Lukašenka.
FSB je kao i ostale takve službe, majstor false flaga. Oni su nekad davno, u noći, digli stambenu zgradu u zrak da bi optužili ... ne znam ko je tad bio u igri, Čečene mešćini.
Ako ne bude pokojnik onda neće biti ni pukovnik, već će zamijeniti bolesnog Lukašenka.
FSB je kao i ostale takve službe, majstor false flaga. Oni su nekad davno, u noći, digli stambenu zgradu u zrak da bi optužili ... ne znam ko je tad bio u igri, Čečene mešćini.