Ukrajina

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#172626 Re: Ukrajina

Post by pici »

Slabo ima podataka o nekim borbenim djelovanjima. Svi su cekali da vide sta ce se desiti sa pobunom. Evo Ameri objavili da su znali par dana prije sta ce biti. Uglavnom, udarac za kepeca i sad ide čistka.
Kako god, za ukrajince je ovo odlicna stvar. Kratki predah i preslaganje trupa za dalje akcije.
Sad Kremlj preuzima regrutovanje robijaša i samim tim pokazuje da rusi nisu voljni ici da ginu za kepeca u ukrajini. Reputacija rusije kao drzave sa jakim liderom je prhnula ko balon od sapunice. Rusi su pokazali nezadovoljstvo ratom u Ukrajini. Ovo nece jos dugo trajati, rusija je na koljenima.
Strah od novih pobuna je sad još izvjesniji. Ukrajinci su na korak do potpune pobjede.
Peacean

#172627 Re: Ukrajina

Post by Peacean »

Jedan od razloga lošeg uspjeha ruske vojske u ukrajini je upravo to da su na čelu bili politički podobni a ne sposobni. Sada kad Putin prijeđe na Staljinov nivo paranoje i počne da zamjenjuje svakog ko pokaže i najmanji nivo sposobnosti ruska vojska će postati skoro potpuno nefunkcionalna. Nadajmo se da neće dugo čekati sa čistkom :thumbup:
jarobot

#172628 Re: Ukrajina

Post by jarobot »

Meni nekako ovaj odlazak prigožina u Bjelorusiju tukne.
Šta ako je sa zadatkom u Bjelirusiji. Brkašenko je slab i uplašen od svojih pa je Kremlj "protjerao" Prigožina u Bjelorusiju da tamp sa svojim pouzdanim ljudima napravi neki novi " Wagner" kojim bi uveo strah i pomogao Brkašenku a i malo ga pritisnuo . Možda da za nekoliko mjeseci od robijaša i vojnih dobrovoljaca plaćenika napravi paravojsku koja bi pritiskala Ukrainu iz Bjelorusije a i vršio pritisak na baltičke zemlje.
Rusi su to ,netreba in ništa vjerovati....
SanskiBiser

#172629 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

ovo_malo_duse wrote: 25/06/2023 08:19 Imali vijesti Jesu li Ukri presli Dnjepar ili je ono juce bila patka?
po ruskim izvorima jedan SOF vod - vod specijalaca ukrajinske vojske je presao na drugu stranu Antonovskog mosta i prica je iz ruskih izvora po jednima da su trajektom prebacena i tri tenka kao podrska a drugi ruski izvjestaji kazu da nije bilo tenkova a svi se slazu da su imali jaku podrsku artiljerije prilikom zauzimanja polozaja s druge strane mosta. Na taj prelazak, opet po ruskim izvorima, reagovale su jedinice VDV i vodile su se sinoc borbe - opet po ruskim izvorima. Danas ne znamo nista jos s tog terena. Akcija je pocela s ukrajinske strane pred noc tj. kasno popodne kako tvrde Rusi a Ukrajinci cute nista ne javljaju... Tokom dana nesto ce se javiti valjda...
madner

#172630 Re: Ukrajina

Post by madner »

GandalfSivi wrote: 25/06/2023 00:30
madner wrote: 25/06/2023 00:17 Trebao je pokusati, imao je 5000 mudonja profesionalaca. Skinuti ovaj broj helikoptera, pripremiti ovu logistiku i preci ovoliko km je vojni podvig.
Opet prvacic general poslije bitke, a kada je trebalo, usutio se…
Sto naravno nije tacno. Bilo je puno stranica, napisao sam da najvjerovatnije nece uspjeti jer je previse daleko od Moskve a Moskva je kljucna.

Nisam tada znao da moze stici za dan.

Drugo pisao sam ranije o ovom konfliktu Celo i Celo protiv Shogija, ali nisam ovo ocekivao.
jednonogi_Jack

#172631 Re: Ukrajina

Post by jednonogi_Jack »

madner wrote: 25/06/2023 09:07

Sto naravno nije tacno. Bilo je puno stranica, napisao sam da najvjerovatnije nece uspjeti jer je previse daleko od Moskve a Moskva je kljucna.

Drugo pisao sam ranije o ovom konfliktu Celo i Celo protiv Shogija, ali nisam ovo ocekivao.
Jebote, svaki ti je post kriptičan. :)
Šta nisi očekivao.
Da će krenuti ovako prema Moskvi?
Da će tako lako odustati od svega kada je već krenuo?
Da je Ćelo iz pozadine zakazao?
Haris.ba

#172632 Re: Ukrajina

Post by Haris.ba »

jarobot wrote: 25/06/2023 09:01 Meni nekako ovaj odlazak prigožina u Bjelorusiju tukne.
Šta ako je sa zadatkom u Bjelirusiji. Brkašenko je slab i uplašen od svojih pa je Kremlj "protjerao" Prigožina u Bjelorusiju da tamp sa svojim pouzdanim ljudima napravi neki novi " Wagner" kojim bi uveo strah i pomogao Brkašenku a i malo ga pritisnuo . Možda da za nekoliko mjeseci od robijaša i vojnih dobrovoljaca plaćenika napravi paravojsku koja bi pritiskala Ukrainu iz Bjelorusije a i vršio pritisak na baltičke zemlje.
Rusi su to ,netreba in ništa vjerovati....
Pa ako mu to Lukasenko dopusti, onda neka mu se desi sta ga ceka.

Ne moze bez drzave taj angazman "paravojske" u Rusiji i Bjelorusiji. A, Bjelorusija kakva god - nekakva je drzava.

Valjda u Minsku nema visokih gradjevina, i neka se samo prizemlja drzi.
Oznaka Tablica

#172633 Re: Ukrajina

Post by Oznaka Tablica »

Medvedev pobjegao i zayebao se.. sad suti i smislja kako i na koji nacin ispast mudonja :lol:

Sad ce rusija da povuce dosta vojnika iz Ukrsjine u Moskvu, da istu cuva. Nanjusila se krv vladara, bit ce svega...

Dokaz i video iz Rostova kad su stali pred policiju...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#172634 Re: Ukrajina

Post by pici »

Ja sam bio siguran da iza njega stoje neki mocnici i da je amerika to aminovala. Medjutim, sta je sve stvarno bilo, necemo nikad saznati. Ja sam samo bio zabrinut (ko Incko) ko drzi prst na obaracu od Nuklearki. Cim se je objavila info da kuHarovci idu prema skladistu nuklearki i da nema ko da to brani. To je presjek stanja. I da su mocnici stajali iza kuHara pa i amerika, to je crvena linija.
Bolje kepec u kremlju pa znas na cemu si sa njim , nego neka placena robijaska budala, koja bi ucjenjivala citav dunjaluk. Ovo je sve dobro proslo, kako je moglo bitnuti. Nesumljivo za Ukrajince ovo je dodatni motiv za daljnje oslobadjanje od okupatora koji je u nokdaunu.
mirota

#172635 Re: Ukrajina

Post by mirota »

koji su to cvrsti dokazi da je Putin negdje pobjegao ?? ako je onaj avion na flight radaru, onda do moga
zigzag

#172636 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Ma nije ni bitno. Rusija je ostala bez cara. Samo je pitanje vremena kad će zvanično pobjeći.

I pitanje je vremena kad će ruski obojak napustiti Ukrajinu. Vojska im je u klincu sad pogotovo.
SanskiBiser

#172637 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Bojna je, svladavajući velike poteškoće, konačno stigla i odmah počela čistiti teritorij od izdajnika i .... izdajnika.

:lol:

https://t.me/mysiagin/24206
madner

#172638 Re: Ukrajina

Post by madner »

jednonogi_Jack wrote: 25/06/2023 09:17

Šta nisi očekivao.
Da ce opste doci do pobune i to u kriticnom momentu za Ruse, dok se ocekuje vrhunac ofanzive.

Bilo mi je sasvim jasno da ce krenuti na Moskvu. Nisam mislio da ce ovako brzo doci ovako blizu.

Rasplet mi nema smisla opste.
statixx

#172639 Re: Ukrajina

Post by statixx »

Sizofrena drzava i sistem.

zigzag

#172640 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

madner wrote: 25/06/2023 09:59
Šta nisi očekivao.
Da ce opste doci do pobune i to u kriticnom momentu za Ruse, dok se ocekuje vrhunac ofanzive.

Bilo mi je sasvim jasno da ce krenuti na Moskvu. Nisam mislio da ce ovako brzo doci ovako blizu.

A šta je sad bolje. Kako se nakon jučerašnjeg dana između sebe gledaju u ruskoj vojsci. A treba biti spreman za kvalitetan otpor neprijatelju koji je sakupio puno oružja i vojske na širokom frontu.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#172641 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

Mordor odavno nema nikakvog smisla :roll:
madner

#172642 Re: Ukrajina

Post by madner »

zigzag wrote: 25/06/2023 10:03

A šta je sad bolje. Kako se nakon jučerašnjeg dana između sebe gledaju u ruskoj vojsci. A treba biti spreman za kvalitetan otpor neprijatelju koji je sakupio puno oružja i vojske na širokom frontu.
Tesko za procjeniti jer niko ne zna sta je posljedica ovog.
mirota

#172643 Re: Ukrajina

Post by mirota »

SanskiBiser wrote: 25/06/2023 09:53
Bojna je, svladavajući velike poteškoće, konačno stigla i odmah počela čistiti teritorij od izdajnika i .... izdajnika.

Kadirovci, meni oni ko neki sminkeri, ucinak na ratistu upitan, samo reklama
omega369

#172644 Re: Ukrajina

Post by omega369 »

:lol: :lol: :lol:

Kakvi cirkuski likovi. Kao i sve u mordoru

Dosli da oslobode most od betonske barijere :lol:
A_A_AKCIJA

#172645 Re: Ukrajina

Post by A_A_AKCIJA »

madner wrote: 25/06/2023 09:59 Rasplet mi nema smisla opste.
Pa zato jer nije rasplet.

Stari ruski fol. Time out kada prigusti.

Putin kupio vremena da se organizuje i smisli kako ubiti Prigožina i neutralisati Wagner. Traži dobar prozor, visok.

Ni u Švedskoj ovako liberalno i pomirljivo se ne bi mogao završiti državni udar, a kamoli Rusiji. Malo se potukli, sada su opet drugovi.

Ključno pitanje, je li Prigožin dovoljno glup da povjeruje da je izvukao išta iz ovoga, uključujući živu glavu?

Najbitnije, Rusija se potvrđuje kao tigar od papira. Od jučer je tigar od iskorištenog tariguz papira.
Kanta od države koja je krenula da implodira.

Strane obavještajne službe sada trljaju ruke i gledaju gdje da potpale. Čečenija, Osetija, Abhazija, da prnu, Rusi nemaju čime da se suprotstave.

Rusi su igrali all in u Ukrajini i dobili ništa. Ginu svakodnevno bez rezultata, a Rusija bez vojske prazna. To će privući mnoge da se okušaju.

Ukrajina im je sada najmanji problem. Tu znaju da su završili.
izbjeglica_iz_besmisla

#172646 Re: Ukrajina

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Bit ce da je ovo planirana, smokescreen operacija koja je i trebala trajati jedan dan. Pitanje je samo ko stoji iza nje.

Uprkos svom negativnom publicitetu, rusija je mogla ovo izrezirati da se dobije sljedece:
* Izvuku wagnerovce na sjever i od tamo pritisnu Harkovsku regiju i tako dodju Ukrajincima s ledja dok napadaju Donetsk.
* Izvuku na vidjelo sve spavace koji nisu za putina, i eliminisu ih iz Kremlja.
* Smijene Gerasimova i Shoigua, i naprave odstupnicu putinu za promjenu kursa u buducnosti (da njih okrivi za netacne informacije, eto nije Putin kriv)

S druge strane, mogli su ovo NATO i Ukrajina izvesti, da dobiju sljedece:
* Unesu pomutnju u ruske redove bar na jedan dan, i iskoriste to na bojnom polju
* Udju u rusku zaledjinu i ispitaju koje sve zalihe imaju u Rostovu, eventualno izvuku informacije o polozajima rusa. Dosta oprleracija se vodi iz Rostova i, dok je cijeli svijet gledao u autoput prema Moskvi, ovi su mogli precesljati sve u Rostovu
* Poremete opskrbne lance za ruske trupe, i isloriste to u sljedecim danima.
* Udare Putina gdje ga najvise boli, u njegovu reputaciju kao svemocnog. I to jos ns njegovom terenu.

Mlu svakom slucaju, za mjesec dana ce nam biti jasnije sto se ovo odigralo. Ali da je stihijski i eto u afektu to uradjeno, nije sigurno. Ovo je partija saha, samo je pitanje koliko ocigledan.
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 25/06/2023 11:00, edited 1 time in total.
Dope_Man

#172647 Re: Ukrajina

Post by Dope_Man »

Vidi se da su momci imali situaciju pod kontrolom... negdje na praznoj cesti, par desetina kilometara od bilo kakve opasnosti :lol:
A_A_AKCIJA

#172648 Re: Ukrajina

Post by A_A_AKCIJA »

madner wrote: 25/06/2023 10:11 Tesko za procjeniti jer niko ne zna sta je posljedica ovog.
Posljedica je da prosječan Rus Putina od jučer gleda kao lažnog lidera koji je ispao pičkica.

Imali su Rusiju koja je kanta, ali su gledali u Putina kao vizionara, bori se sa zapadom, NATO-m, jak, mudar, pametan. Istočnjačka verzija mačo spasitelja siledžije.

Not.

Jučer ga je ćelo ćunom u čelo, a on ništa. Halalio mu.

Sada sjede u rovu i kontaju, pa jebote, zar je i Putin karina kao i ostatak Rusije?

Najstrašnije što se može desiti takvim liderima je demistifikacija u očima podanika. Magija prestaje, ostaje blato u rovu i bijeda kući.
Gandalf

#172649 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

Samo još opančari više vjeruju putleru i peskovu nego svojim očima :lol:
GandalfSivi

#172650 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

Šta nisi očekivao.

Bilo ti je jasno da ce ljudi koji su, hajde recimo, pokusali dici revoluciju krenuti na glavni grad?

Ja sam se dobro zajebao i mislio da ce ici na Vladivostok…
Post Reply