Ukrajina

N.N.

#172576 Re: Ukrajina

Post by N.N. »

Wagner van igre !?
Pa gdje ce u pm, da nece konobarisati po Rusiji !?

Sve to ide nazad na front.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#172577 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

ipak je bilo zanimljivo pratiti a i nastavak ubrzo slijedi

pitanje je hoce li putler(😁jes mi sega ovo putler haha) biti glavna uloga ili spoŕedna
mozda bude statist
TomANDJerry

#172578 Re: Ukrajina

Post by TomANDJerry »

N.N. wrote: 24/06/2023 23:58 Wagner van igre !?
Pa gdje ce u pm, da nece konobarisati po Rusiji !?

Sve to ide nazad na front.
I postat ce efektivni kao ostatak armije
drug_profi

#172579 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

planinar60 wrote: 24/06/2023 13:59
bhnapoleon1 wrote: 24/06/2023 13:46 Jbt infomer doveo nekog normalnog lika, neki Darko
Gori cheto od svih zajedno tu.

Evo Mararov Putinov spokesman kaze da su protiv rusije udruzeni zapad i ukrajina i da je prigozin njohov igrac, te da se svo normalno nastavlha u ukrajini, poziva na predaju i upozorava na posljedice boljsevicke revolucije ali u sustini kriva je amwrika. Patetika, i nista drugo.
Kadirov da je pametan da itadje na granice chechenije i proglasi nezavisnost.
Ako je Darko Trifunović, u pravu si. Vrlo opasan jer je po opredjeljenju velikosrbin, a realan i na zemlji.
Drugim rijecima barata cinjenicama, a ne mitovima.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#172580 Re: Ukrajina

Post by Dado dijasporitus »

quoter wrote: 24/06/2023 23:38 Ako je Prigožin imao samo 5K vojnika nije mi jasno zašto se Moskva utvrđivala kao da je napadaju Teutonci. Gdje im je avijacija, 20 aviona i skrše kolonu ili je ipak bilo opstrukcija, Wagner nema ni patriote ni presretače.
Pa vjerovatno je u pregovorima bila opcija skrsicemo vas avijacijom ili ćeš dobiti amnestiju i kartu u jednom smijeru za Bjelorusiju, možda i nekoliko miliona džeparca. Radi se o plaćeniku da ne zaboravimo.
madner

#172581 Re: Ukrajina

Post by madner »

Trebao je pokusati, imao je 5000 mudonja profesionalaca. Skinuti ovaj broj helikoptera, pripremiti ovu logistiku i preci ovoliko km je vojni podvig.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#172582 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

megaman4 wrote: 24/06/2023 20:48Ukrajina će biti najveći gubitnik, jer globalisti sa istoka i zapada će podijeliti Ukrajinu onako kako oni žele, a Ukrajinski narod će platiti najveću cijenu, jer su globalisti namirisali njihove resurse.
Image
GandalfSivi

#172583 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

madner wrote: 25/06/2023 00:17 Trebao je pokusati, imao je 5000 mudonja profesionalaca. Skinuti ovaj broj helikoptera, pripremiti ovu logistiku i preci ovoliko km je vojni podvig.
Opet prvacic general poslije bitke, a kada je trebalo, usutio se…
Riddle

#172584 Re: Ukrajina

Post by Riddle »

Arachnoidea wrote: 24/06/2023 23:54
Riddle wrote: 24/06/2023 23:50 Kako god ovo da gledaš, danas je Ukrajina na dobitku. Wagner van igre, tek tako, je nešto što nikad ne bi očekivali.
Wagner kao Wagner da ali vecina ovih vojnika ce se kad tad svakako integrisati u rusku vojsku. Sta oni drugo mogu ili znaju raditi u svom zivotu nego ratovati? Oruzje ce svakako preuzeti ili kupiti vojska ako stvarno dodje do takvog izbacivanja Wagnera iz igre.
Možda će se vratiti, ali će biti razbacani po frontu, pod nekim drugim zapovjedništvom, neće biti ovako opremljeni niti imati tu auru kao dosad. Samo su ono... dio ruske armije. To ti je kao da Spartance na Termopilu razbaciš među ostale Grke umjesto da oni drže jednu liniju zajedno kako su uvijek i radili. Zajedničko iskustvo se ne može nadomjestiti.
Moenx

#172585 Re: Ukrajina

Post by Moenx »

Koji su ukupni gubici u sukobima ako ih je bilo
mirota

#172586 Re: Ukrajina

Post by mirota »

JoseMujica wrote: 24/06/2023 22:18
mirota wrote: 24/06/2023 22:15

ma da, gledas telegram koji je inace bas realan, omg
idi pusti sebi klipić do pasa golog Putka kako jaše konja i mastrubiraj

nauči čitati i mani me se
Ma da, bas su ti misli kompleksne ..hahaha
Leverage

#172587 Re: Ukrajina

Post by Leverage »

JoseMujica wrote: 24/06/2023 22:18
mirota wrote: 24/06/2023 22:15

ma da, gledas telegram koji je inace bas realan, omg
idi pusti sebi klipić do pasa golog Putka kako jaše konja i mastrubiraj

nauči čitati i mani me se
:lol:
mirota

#172588 Re: Ukrajina

Post by mirota »

Jesu kokice zagorile??hahaha
Jbg "strucnjaci" , dzaba krecili
moee

#172589 Re: Ukrajina

Post by moee »

Velkoski wrote: 24/06/2023 20:35 očekuje se i povratak nekih forumaša na forumsku liniju :lol:
Tu su oni, samo su isključili transpondere :D
lajkujMe

#172590 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Nema me par sati i ovo :-?

Ne, vracam se prvobitnom stajalistu ovo je bio nekakav psyops s Ruske strane ja jos nisam dozivio da je ikada u povijesti na pokusaj puca jednostavno dogovoreno sve i prekinuto i svako amnestiran "wtf"

Uz to vrlo cudno da nije bilo krvoprolica vecih razmjera
Vrlo cudno da se armija nije pokrenula iz Ukrajine u Rusiju
Vrlo cudno da je ovo Lukashenko dogovorio
Vrlo cudno da Putin sem jutros se nije oglasavao
Ne kazem da ovo nije bio realan dogadjaj ali zar Prigozin tako glup da je ovo zapoceo i onda povjerovao Rusima da ce dobiti amnestiju? Jel on dobar u glavi? Nakon sto je citav Vojni vrh i politicki vrh ili kompromitovan ili pobjego ukljucujuci Putina nakon sto su svi Oligarsi nadignuti da pobjegnu i jos na to srusio 7 letjelica i natjerao Moskvu da se brani i sad da on i njegovi dobiju Amnestiju?
Poslije ovoga? Kako cudna drzava u pm ja ovo ne kontam.

Ne kontam vise uopste kako ta ista Ruska drzava funkcionise ikako? Ko tu zapravo vodi rijec? Ko je glavni ili ko su?
Jel ima ikakav plan? Ko daje naredbe? Ko se sve tu pita?
Od cije rijeci pocinje a na kojoj zavrsava?
Gdje su uopste Gerasimov i Sojgu? Jel ih uopste bilo danas u eteru?
Zasto ih nema na eteru ti likovi su propali u zemlju od pocetka rata nisu nesto aktivni u propagandi. Tu i tamo ih ali covjek bi ocekivao da je Sojgu cesce u eteru.
Zaluzni npr imao nekoliko prikazivanja tipa onaj dokumentarac sto je neko share ovdje (top)

Ja cu ovo otvoreno reci jedino u sta sam siguran je da Rusi igraju neku opasnu igru nevjerujem im vise nista.
Opasni su u predstavama i iskrivljenju realnosti jedina stvar koja me danas uvjerila da ovo nije psyops je rokacina s avionima i bjezanija pa Putinova izjava.
Sad ne znam, dajte mi neko logicno objasnjenje zasto je Prigozin stao? I zasto je pristao da se preda? Sve karte je on drzao u ruci. Moskva je bila tu nebranjena slaba i napustena.

Meni jedino 2 stvari padaju na pamet

1. Da je Prigozin shvatio kakvu katastrofu bi mogao uzrokovati slomom Rusije kao drzave i vojske u Ukrajini i da se prepao te realnosti (ovo itekako nije iskljuceno pokrenuo je stvari gotovo sad) i nije bio spreman to da uradi

2. Da je ovo sve neka uber namjestaljka za nesto sta tacno ne znam jos. Meni mirise i na SBU nekako, Budanova igra s onim free Rusima mi je itekako sumnjiva meni je to licilo kao na test za ovo danas e sad dokle ide Ukrajinska ruka vjerovatno necemo zadugo saznati ako je bila upletena naravno.
Ovo je moja favorit teorija.
@madner bio si upravu kad si rekao koja je "poenta" napada na Belgorod bez koordinisanja sa vojskom i ofanzivom.
Jel ti ovo danas mozda razrijesilo to pitanje?
Vrlo slicna matrica samo umjesto 200 free rusa imao si 5000 do 20.000 upletenih Wagnerovaca (prije ce biti 5000) isto dns neko postavio dobro pitanje razlike u novim regrutima Wagnera, gubitcima i odlasku contractera.
Wagner se vec neko vrijeme demobilizuje da to tako kazemo.
I na vrhuncu su imali mozda 40.000 vojnih lica u jednom trenutku vecinom pjesadije.
Vecina tih su bili zatvorenici i jadnici iz Rusije na short term kontraktu. Ti su sad mrtvi, ranjeni, zavrsio im se contract i otisli svojim zivotom dalje.
Ovo sto je ostalo su hard core wagnerovci tu su iz ubjedjenja ne zbog slobode iz zatvora i tak.
A nemaju odavno pristup zatvorima i slicno i jednostavno Wagner je efektivno ugusen od Ruske drzave.

I da se razumijemo Wagner necete vise na mapi vidjeti a niti jedan drugi PMC necete vise vidjeti vrlo moguce i da ce Rusi deformirati dobrovoljacke bataljone (Girkin ekipa, BARS i slicno) i uklopiti ih u Rusku armiju, nesto kao transformacija ZB, TO i slicno u Armiju BiH.

Da li ce to biti problem za Ukrajinu znacemo u buducnosti.

Sad se vracamo lagano na metar po metar (lijepo selo pgore dole) Ukrajinci sad zasad jos uvijek nista spektakularno ne rade a Rusi likuju jer se "dobro brane"
Pocinje mi predstavljati problem da Ukrajinci jos uvijek nemaju nista za pokazati i ko god kaze to je ok lud je.
Ovaj rat se mora transformisati opet u pokretni rat jer ako ovako ostane dobivamo 1 svj rat i pat poziciju.
Ukrajini ce sve tezi postratni period biti sto duze potraje rat moraju sto manje kceri i sinova izgubiti da bi osigurali sebi prelijepu buducnost.
Zaluzhny, Sirsky i ostala ekipa ajmo izmislite neko cudo.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#172591 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Utefteri ko tefteri: pročitao sve + inverter klima uređaj nam jutros ugradili.

Biće ovo vruće/hladno ljeto :thumbup:

Image
lajkujMe

#172592 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

I samo da stanem u kraj ovoj prici

Ja vam govorim to jos od ljetos nikako da me skontate.
Moskvu nema ko da BRANI
Sankt Petersburg nema ko da BRANI

Ovo danas s 5000 ili 25.000 Wagnerovaca nebitno, cak je jedino moguce zato sto je Rusija u toj situaciji u kojoj JESTE

98% Ruske Armije i Ruske vojne tehnike je sada trenutno u Ukrajini, 98% ljudstva Ruske armije je u Ukrajini.
Ako nije u samoj Ukrajini onda je angazirano za Ukrajinu (na popravci, na odmoru, ranjen ili u pozadini)

Da to nije tako mars 5000 Wagnerovaca nikada ne bi bilo moguce ne bi daleko dogurali a ovako iza Ukrajinske granice se nalazi nebranjena prostranstva.

Moskva jedino sta je uspjela da na brzaka organizuje je Avijacija (teski gubitci) i uzasna preciznost.
Uz teske civilne zrtve.

A uz to kopneno samo Rosgvardia, ojadjeni OMON, i Policija uz velikodusnu podrsku komunalnog preduzeca.
Bez tenkova, bez artiljerije, bez teskog naoruzanja.

A Ruska armija da je i htjela otici braniti Moskvu prvo bi morali proci kroz Rostov, sjetite se Ruska pozadina je poprilicno tanka na dosta mjesta.
A Rostov zauzeo Wagner i to brzinom svjetlosti (ovo izgleda bio sok za obavjestajnu sluzbu Rusije [navodno])
I odmah strateski postavio ljude. Sto bi znacilo da bi dosli do Moskve ili napasti i bombardovati Rostov i danima se ulicno boriti s Wagnerom uz teske civilne i vojne zrtve.
A Moskva do tad pala....
Ili nekako se probiti kroz Kupiansk skroz gore do Belgoroda sto je realno ko da sam ja Kralj Charles.

Jedina steta u svemu ovome je sto je paraliza Ruskih snaga bila tako duboka (sta sad tobe) da se nisu pomakli s mjesta sem Khadirovaca.
Imam osjecaj kao da je Moskva dala Khadirovcima odavno misiju pratite Wagner a Wagneru pratite Khadirovce.
Dje uopste debelo bradato govno nema ga danas?

Ali ovo sve ce imati duboke oziljke na Rusima, Putinu i kontroli Rusije
Nope Moskva je dozivjela scare mogu misliti ljudi tu dns slusaju kako im Wagner dolazi da ih osvoji i skine Putina i Sojgu s vlasti.
Odjednom "Specijalna Vojna Operacija" tamo daleko se pretvara u Rat na pragu kuce.

Damn fun day moram reci vrlo bitan dogadjaj za daljni tok ovog rata ali i Rusije kao drzave i njeno daljnje postajanje
apsidejzi

#172593 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

@lajkujMe ovo je pocelo cudno i zavrsilo se cudno. Jutros smo se probudili sa nevjerovatnom vijesti. Svi smo bili ono u fazonu: sta je sad ovo. Onda smo prihvatili novu realnost al i dalje u blagoj nevjerici, da bi na kraju bilo: mir mir mir, niko nije kriv.

WTF!!!

Ja sam jutros gledao YT video na kanalu NIT International koji je bas govorio o razvoju dogadjaja u rusiji, te kako je Prigozin dosao u poziciju da bude ugrozen. Kada sam pogledao na vrijeme objave videa pisalo je prije 15 sata. a bilo je nekih 9-10 ujutro. To me je malo zaintrigiralo. Video pod naslovom: Military coup has begun in Russia. Otkud neko da napravi video i objavi ga u 6 poslije podne, a mi se tek ujutru probudimo sa ovom vijesti. Isti taj kanalkasnije objavi video u 5 ujutru sa snimcima iz Rostova. Jutros mi je to privuklo paznju ali nisam mnogo reagovao jer je sam udar bio zanimljiviji.

No sad kad vratim film, vidim da to nije bilo slucajno. Ovdje je nesto uradjeno iza scene i ovo nisu cista posla. Vjerovatno je sve predstava za javnost. Ja bih rekao da su rusi odlucili ocistiti svoje redove i testirati lojalnost generala. Al haj ga znaj. Ako je to, onda cemo u narednom periodu dobijati vijesti o generalima sto su se oklizali i pali sa balkona.
ultima_palabra

#172594 Re: Ukrajina

Post by ultima_palabra »

mirota wrote: 25/06/2023 00:46 Jesu kokice zagorile??hahaha
Jbg "strucnjaci" , dzaba krecili
Imas li ti misljenje o ovome ili cekas da ga procitias u Informeru?
lajkujMe

#172595 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

apsidejzi wrote: 25/06/2023 02:04 @lajkujMe ovo je pocelo cudno i zavrsilo se cudno. Jutros smo se probudili sa nevjerovatnom vijesti. Svi smo bili ono u fazonu: sta je sad ovo. Onda smo prihvatili novu realnost al i dalje u blagoj nevjerici, da bi na kraju bilo: mir mir mir, niko nije kriv.

WTF!!!

Ja sam jutros gledao YT video na kanalu NIT International koji je bas govorio o razvoju dogadjaja u rusiji, te kako je Prigozin dosao u poziciju da bude ugrozen. Kada sam pogledao na vrijeme objave videa pisalo je prije 15 sata. a bilo je nekih 9-10 ujutro. To me je malo zaintrigiralo. Video pod naslovom: Military coup has begun in Russia. Otkud neko da napravi video i objavi ga u 6 poslije podne, a mi se tek ujutru probudimo sa ovom vijesti. Isti taj kanalkasnije objavi video u 5 ujutru sa snimcima iz Rostova. Jutros mi je to privuklo paznju ali nisam mnogo reagovao jer je sam udar bio zanimljiviji.

No sad kad vratim film, vidim da to nije bilo slucajno. Ovdje je nesto uradjeno iza scene i ovo nisu cista posla. Vjerovatno je sve predstava za javnost. Ja bih rekao da su rusi odlucili ocistiti svoje redove i testirati lojalnost generala. Al haj ga znaj. Ako je to, onda cemo u narednom periodu dobijati vijesti o generalima sto su se oklizali i pali sa balkona.
Potpisujem sve :thumbup:

Ovo ce se klupko morati razmontirati u buducnosti sta ovdje zaista desilo
drug_profi

#172596 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

mishic wrote: 24/06/2023 15:59 "Jesu to srbi promjenili dresove ?"

Ne, oni imaju debelog iskustva da sjede na po nekoliko stolica istovremeno i na svakoj crpe ono što im treba a lažu svakome tako da nema potrebe za mijenjanjem dresova. Ima ona njihova, svačiji smo a nismo ničiji, ustupak od ovoga ustupak od onoga i nabere se...
Za sjedenje na više stolica, najbolji je kometar da ti je onda dupe uvijek u procjepu.
lajkujMe

#172597 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

I haj vi meni objasnite tu zemlju molim vas?
Jel vama ovo realno? Wtf

hatemondays

#172598 Re: Ukrajina

Post by hatemondays »

Ovo mi lici na Cacin pokusaj jebavanja majke. Kratkog daha bi ovo kurcenje. Putin oslabio ali sad ce jos vise biti paranoican. Ranjena zvijer je najopasnija. Ukrajinci imaju jos 2 mjeseca da zavrse posao, ako to ne urade dobice krajine ko mi i Kosovari. Slijedece godine su izbori u UK I u USA. Inflacija unistava obican svijet i rast kamatnih stopa ce jednostavno ohladiti potrebu za guranjem Ukrajine. Dakle ako mislite oslobadjati imate jos 2 max 3 mjeseca i to je to. Sto se Rusije tice sad ide cistka u krvi, botoxirani ce izgubiti rat u Ukrajini ali vlast nece dati bez metka. Treba uciti on jos od ovih nasih pickoustog i Mileta , nema tu oruzanih pobuna sve fino i lagano.
zavrzlama

#172599 Re: Ukrajina

Post by zavrzlama »

Vagner desetkovan....... ukrajina dobila savremeno naoruzanje celavki se ne ratuje vise...sad ce putko celavka zamijeniti kadirovim....pa ce ceceni ginut za veliku rusiju...

Pirogozin je izdat od sopstvene vojske ono krenolo ih 20 000 ka moskvi i svakih kilometar nekog zove mati nekom se krava teli i kad je shvatio da je rasulo,zovi jarana lukasenka da se spasi,a ovaj ce ga na kraju isporucit putku kad mu izvuce svaki dolar koji je stekao ratujuci po svijetu..
zenit dozic

#172600 Re: Ukrajina

Post by zenit dozic »

zavrzlama wrote: 25/06/2023 02:18 Vagner desetkovan....... ukrajina dobila savremeno naoruzanje celavki se ne ratuje vise...sad ce putko celavka zamijeniti kadirovim....pa ce ceceni ginut za veliku rusiju...

Pirogozin je izdat od sopstvene vojske ono krenolo ih 20 000 ka moskvi i svakih kilometar nekog zove mati nekom se krava teli i kad je shvatio da je rasulo,zovi jarana lukasenka da se spasi,a ovaj ce ga na kraju isporucit putku kad mu izvuce svaki dolar koji je stekao ratujuci po svijetu..
Ovdje je Lukasenko jedino spasio Putka.
Lik se prepo i zdimio iz Moskve. Jos se nije vratio. Umrlo govno u njemu.
Post Reply