Hajde kupiti.dječak sa šibicama wrote: ↑16/06/2023 16:33 Ne moze se zivjeti sa tim parama ali sustina price je da vecina gradjana raspolaze sa takvim iznosima, vec stavih racunicu, 4clana porodica mora imati bar 3-4 milje mjesecno da se kaze da ne zivotare a takvi su ipak manjina u prosjeku. Dvije hiljade je malo, a 500 marona kad si sam tesko tesko, sto rece neko penzioneri imaju lijekove, raznorazne vitamine jebiga ko kad su svi slabih kostiju slabe krvi, plus rezije, odera to a gdje je hrana.
Onda se onaj presudjeni konj hvali dobrim penzijama, sto on ne zivi od 530 maraka mjesecno ako je to dobra penzija.
I opet, zive i prezivljavaju. Moze se zivjeti ali ko sirotinja. Jebiga tako i zivimo vecinom, nisi sirotinja nisi gladan ali svaku marku vagas, cjenkas, hocu li kupiti necu li. Sto bi rekla jedna jaranica sto je otisla u Atlantu ima dosta godina, kaze prvi put sam usla u trzni centar da uopce ne razmisljam koliko para imam u novcaniku i sta cu kupiti, sta mi je skupo, kakve su cijene.
Nama je i to sajens fiksn, vecina love neka snizenja da malo ustedis, nebi li mogao malo luksuza priustiti si na drugoj strani, u nekom izlasku i slicno.
Nego uz te stvari moraš dan da organizuješ tako da ručak kuhaš, veš pereš, kupanje, peglanje, pranje suđa, usisavanje itd, sve to samo dok je jeftina struja.
I to svaki dan, godinama.
Sirotinjo i bogu si teška.