Ukrajina

Tarmac

#169326 Re: Ukrajina

Post by Tarmac »

drug_profi wrote: 16/06/2023 01:26
Hame_ wrote: 16/06/2023 01:20 Ispravan zaklučak ti je, da ako prijebeš Ameriku, najebeš.
Zakljucak je tacan, ali ja ne vidim kako je Kurti, ili kako smo mi prijebali Hameriku.
Okretanje turcima i Erdoganu?
madner

#169327 Re: Ukrajina

Post by madner »

https://thedreizinreport.com/2023/05/08 ... hie-front/

Ovo je objavljeno prije mjesec dana kao plan napada koji se odvio prije dvije sedmice.
A_A_AKCIJA

#169328 Re: Ukrajina

Post by A_A_AKCIJA »

madner wrote: 16/06/2023 09:18
A_A_AKCIJA wrote: 16/06/2023 08:28

Nakav Zlatko Đurić
Cheburety man
Pa onaj bilder ayden
Arthur Morgan
Trollstoy
Theresa
Dagny Taggart
Will schryver
Spetznatz 007
Sprinter

Ovo u par minuta skrolanja
Ne klikaj, ne citaj jer onda algoritam misli da te zanima. Tako je sad meni David u feedu a jedan je od gorih.

OSINTdefender
Anton Gerasenko
EjShahid
NOELSreport

I onda dodje jedan Ruski

Armchair Warlord

Mozda Twitter gleda sta te vise nervira a ne zanima.
Ma znam šta je algoritam :D

Jah, Budanov i Zelinski su mrtvi, to sam zaboravio

Biće da je algoritam nerviranja u pitanju
A_A_AKCIJA

#169329 Re: Ukrajina

Post by A_A_AKCIJA »

Čišćenje minskih polja južno od Bahmuta.

UR77 dva puta. I još dosta dima od eksplozija prije

Tarmac

#169330 Re: Ukrajina

Post by Tarmac »

telllindemann wrote: 16/06/2023 01:41 Da ti objasnim DRUZE na jednom primjeru...

ja imam u gaćama 15 cm i zena mi zadovoljna...
usput taslacim i komsijinu zenu a on iako to zna suti... jednog dana, komsinica se razvede od tog muza, ja joj probam nabaciti isto tako nekog kratkih gabarita od 10 cm da bi ja nastavio da je taslacima, ali, avaj, nasla zena nekog nabildanog sa prangijom od 25 cm
i po tvome ja sam zbog toga, bio stjeran u cosak...
i onda sma ja u toj svoj boli otisao i poceo pucati po komsijinoj kuci jer je mlada nasla boljeg jebaca od mene

Dakle, rusiji je JEDINA prijetnja od Ukrajine bila, razvoj ukrajine kao sto su se razvule estonija i slicno, da Rusi vide da ukri zive bolje, da imaju vise, da trose vise... da je uredjenije, da je demokratija, ker kaada to vide, onda ce reci, pa EJBO MAJKU sta je radim
e a kad to masa rusa pocne da radi onda ili kao sada masovno bjeze u svedsku, dansku, ameriku, kanadu, evropu, ili ide pobuna...

a da se narod pocne buniti onda 3455 putinovih havera ne bi drzalo milijarde dok 50% stanovnistva ako ne i vise nema za wc solje...
e sad, nadam se da sam ti pojasnio da putin nije stjeran u cosak zbog NATO-a jer su istom htjeli i pristupiti, niti imaju papir ikakav da se nato nece siriti, jer je to laz, svaka zemlja ima pravo da se pridruzi i NATO i briks I SL... dakle, jedan jedini razlog napada je prekidanje ruske vladavine ukrajinom dolazak demokratije, dolazak EU, razvitak zemlje.

I kad su vec satjerani bili, cudi me kako to da tako satjerani 2014. uletise na UKRAAJINSKI krim, uzese ga tenkovima, a niko prstom ne mrdnu, ni NATO ni EU? Moj sinko, naivno padas na TADA vjeste govornike koji su preko nafte i plina potkupili mnoge politicare i biznismene od evrope do amerike. Petljali se u americke izbore kada je žuti izabran, sto je bio direktni napad na ameriku! Pa im amerika to prsutila.... Sto je samo dokaz da je sve vrijeme zadnjih 20 godina, on sve ovo planirao

Planove su mu sjebale sljedece stvari
neizbor Trumpa
losa procjena snage UKR
losa procjena volje naroda

A te njegove bajke u kojima rusija moze da odredi ukrajini ili BILO kome pa i nasoj zemlji da nece u nato ili eu, mogu u prkno od one zaharove ili kako se zove da zabiju
a ako si vec bosanac i to rat sve, jesi svjestan da ta rusisja blokirala rezoluciju o genocidu, a nedavno prijetila da ako bih udje u NATO nece proci bez odgovora rusije?
I ti dosao da citiras nama ovdje to ZLO od ljudskog roda? jbt..
Svaka cast za ovaj post :thumbup:
racionalista

#169331 Re: Ukrajina

Post by racionalista »

Rusija ne može dugoročno izdržati ovakvu situaciju. Bosanci mogu biti samo zahvalni Ukrajincima na ovakvom razvoju. Da nije njih bilo sad bi imali ruske tenkove razbacane po cijeloj BiH. Rusija je oduvijek bila prijetnja svim slobodnomislećim ljudima i narodima i št se mene tiče želim im dug, uspješan i krvav građanski rat.

SLAVA UKRAJINI !!!
zigzag

#169332 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

A_A_AKCIJA wrote: 16/06/2023 09:35
madner wrote: 16/06/2023 09:18

Ma znam šta je algoritam :D

Jah, Budanov i Zelinski su mrtvi, to sam zaboravio

Biće da je algoritam nerviranja u pitanju
Mislio si na zalužnog .Ostao još samo zelenski i da rusi proglase kraj rata.
HelaS

#169333 Re: Ukrajina

Post by HelaS »

racionalista wrote: 16/06/2023 09:48 Rusija ne može dugoročno izdržati ovakvu situaciju. Bosanci mogu biti samo zahvalni Ukrajincima na ovakvom razvoju. Da nije njih bilo sad bi imali ruske tenkove razbacane po cijeloj BiH. Rusija je oduvijek bila prijetnja svim slobodnomislećim ljudima i narodima i št se mene tiče želim im dug, uspješan i krvav građanski rat.

SLAVA UKRAJINI !!!
Jedino ako bi u BiH ušli preko Neuma :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#169334 Re: Ukrajina

Post by pici »

One brigade sto su bile sjeverno od Nikopolja i oko Zaporozja, vise od 70% su upucene, negdje. Pojacanja su stigla oko Orhivke, Kremine i Velike Novosilke. Je li manevar il odustajanje od desanta. Mada imaju jos novih brigada oko Mikolajva i Krivog Riga. Negdje ce ici na probijanje. Ceka se uklanjanje mina, razredjivanje ruske artijerije i PVO, PVO, PVO.
Kod Velike Novosilke su tri tenkovske brigade Ukra, plus jos tenkova u ovim jurisnim i motorizovanim. Bruka tenkova na jednom mjestu.
agent_zero

#169335 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

SanskiBiser wrote: 15/06/2023 19:36 vecerasnje i lako pregledne Mape Pulet volant na twitteru.
Spoiler
Show
Image
Image
93. meh je u regionu Storozeva.
I opet najbolje karte!

Nego vidim da po ovoj drugoj AFU nije u Urožanje i Staromajorske? Zar to nije ranije prijavljeno kao oslobođeno?
agent_zero

#169336 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

Zorge wrote: 15/06/2023 20:27
Kada se rat završi, valjalo bi otići u Kijev .
SSSR je lijepo projektovao gradove
Široke ulice mnogo zenelila
Potpuno se slažem, sve smisleno.
Tarmac

#169337 Re: Ukrajina

Post by Tarmac »

drug_profi wrote: 16/06/2023 09:13
Tarmac wrote: 16/06/2023 09:12

E cuj bas na "druze"? Jel treba da se oslovljavamo sa "jarane", jel to vise sarajevski? :D
Jah. Izgleda da se trigeruje na "drug". :lol:
Meni bas ofirno nekom reci "jarane". Obicno kazem drug moj, druze, i sl.
I ja isto, jarani su bas bliski drugovi. Prijatelj je opet nesto trece..
agent_zero

#169338 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

A_A_AKCIJA

#169339 Re: Ukrajina

Post by A_A_AKCIJA »

Kalibri rokaju po Kijevu, dok su predsjednik Južnoafričke Republike i Egipta u posjeti.
Bernardinac

#169340 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

Coldplay1 wrote: 16/06/2023 03:06
Bernardinac wrote: 16/06/2023 01:04
Pa nisu ameri budale da ne znaju da čim se rus oporavi(nakon raspada SSSR) usljediće ponovo apetiti prema svojim komšijama.
Dok je Evropa kupovala energente i rusi masno zarađivali Putin i Medvedev su glumili evropejce a planirali su ovo što danas gledaš.
Desetljeće oni pripremaju teren za svoj plan a i ti si Coldplay dio te mašinerije.
Milijoni trolova i korisnih idiota svugdje po svijetu godinama nama slijepcima mainstream medija "otvara oči" i pokušava nam objasniti da su rusi dobri i da nam oni ustvari žele dobro i da nas oni oslobađaju od zlih anglosaksonaca.
Sve današnje NATO države bivšeg Varšavskog pakta su samovoljno ušle u NATO.
Iz jednostavnog razloga, jer znaju sa kim su imali posla u prošlosti.
Znali su i znaju da će ih rusi ponovo htjeti pojarmiti i postaviti svoga čovjeka kao u Bjelorusiji. Kao što su htjeli i u Ukrajini.
Zašto bi rusija odlučivala sa kim će se Estonija, Latvija ili Ukrajina "družila"?
Sve si u pravu prijatelju. Dobro uvijek pobijedi zlo, zapamti, kad budemo stari i sijedi...
Zapamtio sam ja dobro momče. Ja sam kao mladić 1990 gledao zadnji 14 kongres Kpj sa svojim ocem, jer sam skužio da nam se sprema pizdarija.
Kontam, jebm mu zašto sad kad sam našao curu i ljepo nam je. Zašto sad kad sam vjerovatno trebao vrlo brzo početi i raditi u dobroj firmi jer sam bio odlikaš i volio raditi i bio sam radišan.
Gledajući taj jebeni 14 kongres KPJ i čuvši šta srpski jastrebovi umotani u Yu zastavu bratstva i jedinstva pričaju, obuzeo me strah jer sam spoznao da nam prijeti krvavi rat u državi.
A moj stari kaže.... ma neće, čuvaće nas JNA.

Sve je to sjebano, čitave generacije mladih ljudi je sjebala Veliko srpska agresija u ex Yu.
Uzelo nam je najbolje godine i najbolje prijatelje.

Sada isti motivi i modus agresije vidim od rusa prema Ukrajini. ISTI.
Srbi su imali SANU i Zlobicu Ćosića a Putin Dugina i ostale mitomanske nacional-fašističke filozofe.

Svi srbi u jednoj državi....... VElika Srbija i srpski svet

Svi rusi u jednoj državi...... Mega Rusija u granicama SSSR, svi pravoslavni narodi u komšiluku su ustvari Rusi i nemaju pravo biti ništa osim Rusi, kompleksirani mitomanski kepec Putin veći i od Petra Velikog?
Ruski Svet.

I Hitler je tako počeo sa anšlusima Austrije, Češke i pozivao se isto tako na zaštitu svog naroda u Sudetu.

Kao Sloba u HR Krajinama, BiH, Kosovu.
Kao Putin na Krimu, Donbasu i Luhansku.

Kada se već pozivaš na Putinove govore jesi li slušao njegov par dana prije napada na Ukrajinu.

Mitomanski idiot vraća se 500 godina u historiju kako bi opravdao svoj mit da Ukrajine nikad nije bilo niti će je biti?

Frustrirani kepec je ljut na ruske greške u historiji i on to ne može gledat pa će on ponovo sve to ispraviti i vratiti sve gdje je i jedan grob ruski.

Ja sam već sijed i star a ti pamet u glavu i ne čitaj ruska sranja inače ćeš oboliti od teške infekcije mozga.
To se teško liječi a lijek trenutno ima samo u Ukrajini.

ZSU se zove.
mishic

#169341 Re: Ukrajina

Post by mishic »

Ruski "socijalizam" nikada nije gajio solidarnost i empatiju. Zvali su ga socijalizmom a pod tom krinkom provodili žestoki nacionalizam koji je izrodio u svijetu dominantnu oligarhiju za koju je svaki oblik i kapitalizma i feudalizma višestruko humaniji. Mnoštvo naroda i država je pretvoreno u puku sirotinju i dovedeno do nestanka radi moći diktatorskog režima koji se *určio i na svjetskoj sceni. Onima koji bi otvarali oči i pokušavali da to uljude slijedilo je ono što se pokušalo i u Ukrajini. No na svu sreću okolnosti su se posložile i Ukrajina konačno dokusuruje tu paradigmu. To nije samo kraj Putlerizma nego i čitavog niza Putlerčića i tajkuna kako u Rusiji tako i u svijetu. Naravno i onih na Balkanu. I za to hvala Ukrajini.

Dalji rasplet ove situacije može ići različitim pravcima ali je suština da vojna moć tog prenapuhanog balona mora biti svedena na mjeru i za dugi niz godina uklonjena iz centara moći i odlučivanja. Ukrajina i Poljska moraju postati zid iza koga će se događati procesi koji ne smiju remetiti demokratizaciju i novi poredak u svijetu. Generalno gledano još mnogo je dvostrukih standarda koji su neodrživi i mora doći do redefinisanja odnosa.
Primjer ruske dominacije koji se urušio ozbiljno je upozorenje i svim drugim silama da je nužno graditi pravednije društvo i odnose u svijet.

I Balkan je svojevrstan primjer da nejednaki standardi i dvostrukost aršina ne mogu više biti nametani ma kakva i kolika sila stajala iza njih. Režimi i diktature sve teže opstaju. Moraju se graditi pravednija, demokratskija i ujednačenija društva jer će se u suprotnom neki prostori isprazniti a drugi postati nepodnošljivo nakrcanim. A to onda nije problem samo ekonomije nego i ekologije i čitavog niza drugih posljedica.

Zbog svega toga Ukrajina postaje lakmus papir, postaje obrazac u čijem uređenju se mora misliti na budućnost i perspektivu ne samo lokalne zajednice nego svijeta u cjelini i odnosa u njemu. Moraju se uspostavljati principi a ne rješenja dvostrukih standarda. Takve greške napravljene na Balkanu od devedesetih do danas osokolile su Putina, ohrabrile Vučića, rodile Orbana i da ne nabrajamo, stvorile društva, zajednice i države koje nisu utemeljene na principima nego na dvostrukim standardima i eksperimentima koji, kako god se to nama činilo, nisu održivi. Izazova je puno a vremena malo.

Zbog toga je izuzetno bitno kako će sve ovo u vezi sa Ukrajinom biti dovedeno do kraja. Kroz to se može riješiti i puno drugih nagomilanih problema.
splinter

#169342 Re: Ukrajina

Post by splinter »

Ovdje će biti velika igranka na kraju i vrlo moguće da njihov odnos odredi i sam ishod rata ili obratno.
SpecialOffer

#169343 Re: Ukrajina

Post by SpecialOffer »

madner wrote: 16/06/2023 07:44 Istrazivanja su pokazala da je puno vise UA botova.

Meni je feed skroz ok, mesojedi koji se smiju veganima, malo sport i DefMon i Lee.

Onaj David samo iskace iz pastete.
De nam postavi ta istrazivanja da i mi vidimo?
drug_profi

#169344 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Tarmac wrote: 16/06/2023 09:26
drug_profi wrote: 16/06/2023 01:26

Zakljucak je tacan, ali ja ne vidim kako je Kurti, ili kako smo mi prijebali Hameriku.
Okretanje turcima i Erdoganu?
Pa sad da smo u nekom političkom sukobu sa NATO pa da nam se tako mjeri, ali mi i Kosovo se batrgamo iz pandži Rusije koja konačno pokazuje svoje pravo lice. Nema logike zašto se Ruskom vazalu i koloniji ide niz dlaku u NATO zaleđu koje je svakako vrlo zapaljivo i strateški važno.
SanskiBiser

#169345 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

agent_zero wrote: 16/06/2023 09:58
SanskiBiser wrote: 15/06/2023 19:36 vecerasnje i lako pregledne Mape Pulet volant na twitteru.
Spoiler
Show
Image
Image
I opet najbolje karte!

Nego vidim da po ovoj drugoj AFU nije u Urožanje i Staromajorske? Zar to nije ranije prijavljeno kao oslobođeno?

Imas u Kuperovom upisu objasnjeno, a i Hame je sinoc stavio cini mi se sa Daily Kos slicno nesto, Ukrajinci su sa lakom mobilnom (MRAP i slicno) pjesadijom radili prepadne akcije u stilu "thunder run" i probili su se bili cak i do Staromlinivke tu su i zarobili Ruse na nekom polozaju a onda su Rusi organizovali kontranapad (127 divizija izmedju ostalih) i formirana je linija fronta sa nekoliko jasnih pravaca napada sa Ukrajinske strane Rivnopil, Staromajroske-Urozanije, Novodonetske. Rusima je Makarivka kriticna zbog toga jer od Makarivke ovisi odrzavanje Rivnopila jer glavni put snabdjevanja i veza sa Rivnopilom ide odmah ispred Staromajorske dok god Ukrajinci drze Makarivku i okolne uzvisine ta veza je ugrozena...
drug_profi

#169346 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Spoiler
Show
Image
Image
I opet najbolje karte!

Cooper je objasnio na prethodnim stranicama zašto su se povukli.
Tarmac

#169347 Re: Ukrajina

Post by Tarmac »

SanskiBiser wrote: 16/06/2023 11:05

I opet najbolje karte!

Imas u Kuperovom upisu objasnjeno, a i Hame je sinoc stavio cini mi se sa Daily Kos slicno nesto, Ukrajinci su sa lakom mobilnom (MRAP i slicno) pjesadijom radili prepadne akcije u stilu "thunder run" i probili su se bili cak i do Staromlinivke tu su i zarobili Ruse na nekom polozaju a onda su Rusi organizovali kontranapad (127 divizija izmedju ostalih) i formirana je linija fronta sa nekoliko jasnih pravaca napada sa Ukrajinske strane Rivnopil, Staromajroske-Urozanije, Novodonetske. Rusima je Makarivka kriticna zbog toga jer od Makarivke ovisi odrzavanje Rivnopila jer glavni put snabdjevanja i veza sa Rivnopilom ide odmah ispred Staromajorske dok god Ukrajinci drze Makarivku i okolne uzvisine ta veza je ugrozena...
Pa ispade da je Madner upravu?
drug_profi

#169348 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

mishic wrote: 16/06/2023 10:44
Spoiler
Show
Ruski "socijalizam" nikada nije gajio solidarnost i empatiju. Zvali su ga socijalizmom a pod tom krinkom provodili žestoki nacionalizam koji je izrodio u svijetu dominantnu oligarhiju za koju je svaki oblik i kapitalizma i feudalizma višestruko humaniji. Mnoštvo naroda i država je pretvoreno u puku sirotinju i dovedeno do nestanka radi moći diktatorskog režima koji se *určio i na svjetskoj sceni. Onima koji bi otvarali oči i pokušavali da to uljude slijedilo je ono što se pokušalo i u Ukrajini. No na svu sreću okolnosti su se posložile i Ukrajina konačno dokusuruje tu paradigmu. To nije samo kraj Putlerizma nego i čitavog niza Putlerčića i tajkuna kako u Rusiji tako i u svijetu. Naravno i onih na Balkanu. I za to hvala Ukrajini.

Dalji rasplet ove situacije može ići različitim pravcima ali je suština da vojna moć tog prenapuhanog balona mora biti svedena na mjeru i za dugi niz godina uklonjena iz centara moći i odlučivanja. Ukrajina i Poljska moraju postati zid iza koga će se događati procesi koji ne smiju remetiti demokratizaciju i novi poredak u svijetu. Generalno gledano još mnogo je dvostrukih standarda koji su neodrživi i mora doći do redefinisanja odnosa.
Primjer ruske dominacije koji se urušio ozbiljno je upozorenje i svim drugim silama da je nužno graditi pravednije društvo i odnose u svijet.

I Balkan je svojevrstan primjer da nejednaki standardi i dvostrukost aršina ne mogu više biti nametani ma kakva i kolika sila stajala iza njih. Režimi i diktature sve teže opstaju. Moraju se graditi pravednija, demokratskija i ujednačenija društva jer će se u suprotnom neki prostori isprazniti a drugi postati nepodnošljivo nakrcanim. A to onda nije problem samo ekonomije nego i ekologije i čitavog niza drugih posljedica.

Zbog svega toga Ukrajina postaje lakmus papir, postaje obrazac u čijem uređenju se mora misliti na budućnost i perspektivu ne samo lokalne zajednice nego svijeta u cjelini i odnosa u njemu. Moraju se uspostavljati principi a ne rješenja dvostrukih standarda. Takve greške napravljene na Balkanu od devedesetih do danas osokolile su Putina, ohrabrile Vučića, rodile Orbana i da ne nabrajamo, stvorile društva, zajednice i države koje nisu utemeljene na principima nego na dvostrukim standardima i eksperimentima koji, kako god se to nama činilo, nisu održivi. Izazova je puno a vremena malo.

Zbog toga je izuzetno bitno kako će sve ovo u vezi sa Ukrajinom biti dovedeno do kraja. Kroz to se može riješiti i puno drugih nagomilanih problema.
:thumbup:
sajber87

#169349 Re: Ukrajina

Post by sajber87 »

HelaS wrote: 16/06/2023 09:52
racionalista wrote: 16/06/2023 09:48 Rusija ne može dugoročno izdržati ovakvu situaciju. Bosanci mogu biti samo zahvalni Ukrajincima na ovakvom razvoju. Da nije njih bilo sad bi imali ruske tenkove razbacane po cijeloj BiH. Rusija je oduvijek bila prijetnja svim slobodnomislećim ljudima i narodima i št se mene tiče želim im dug, uspješan i krvav građanski rat.

SLAVA UKRAJINI !!!
Jedino ako bi u BiH ušli preko Neuma :D
Linija ukrajina(da je pala) orban vucic bosna je kraca nego sto mozes zamisliti
drug_profi

#169350 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Tarmac wrote: 16/06/2023 11:13 Pa ispade da je Madner upravu?
Za šta? Koju od tvrdnji?
Post Reply