Ukrajina

Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#169276 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

GandalfSivi wrote: 16/06/2023 00:17 Ovo je neka posebna sorta padobranca.
Ja ba, odakle "izroni" :lol:

*ali da me je iznenadio, jeste
Bernardinac

#169277 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

Coldplay1 wrote: 16/06/2023 00:06
nebitan lik wrote: 16/06/2023 00:05

Evo ga ovaj sto prati one srpske rusofile,analiticare sa Kurira,Usijanja itd Petrovica i slicne,spominje sta je u Minhenu pricao kao i svi oni :lol:
Samo mi reci jesi li gledao i slusao taj govor?
Pa nisu ameri budale da ne znaju da čim se rus oporavi(nakon raspada SSSR) usljediće ponovo apetiti prema svojim komšijama.
Dok je Evropa kupovala energente i rusi masno zarađivali Putin i Medvedev su glumili evropejce a planirali su ovo što danas gledaš.
Desetljeće oni pripremaju teren za svoj plan a i ti si Coldplay dio te mašinerije.
Milijoni trolova i korisnih idiota svugdje po svijetu godinama nama slijepcima mainstream medija "otvara oči" i pokušava nam objasniti da su rusi dobri i da nam oni ustvari žele dobro i da nas oni oslobađaju od zlih anglosaksonaca.
Sve današnje NATO države bivšeg Varšavskog pakta su samovoljno ušle u NATO.
Iz jednostavnog razloga, jer znaju sa kim su imali posla u prošlosti.
Znali su i znaju da će ih rusi ponovo htjeti pojarmiti i postaviti svoga čovjeka kao u Bjelorusiji. Kao što su htjeli i u Ukrajini.
Zašto bi rusija odlučivala sa kim će se Estonija, Latvija ili Ukrajina "družila"?
mist

#169278 Re: Ukrajina

Post by mist »

Sta sam propustio,jeli to zvaljo Nele poceo da silji po temi ? :lol:
drug_profi

#169279 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

mist wrote: 16/06/2023 01:11 Sta sam propustio,jeli to zvaljo Nele poceo da silji po temi ? :lol:
Nemanja Kusta, ja bih rekao..
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#169280 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

drug_profi wrote: 16/06/2023 00:45
Dimu1927 wrote: 16/06/2023 00:33 pravda za putlera, stjeran u cosak pa raketirao pozoriste u mariupolu puno djece...
Rusija je nacisticka zemlja.
Ko ne zna sta je to nek procita stagod o tome od cega ta ideologija zivi i opstaje.
Ako stalno nema konforntaciju i neprijatelje oni odumiru jer sve sto mogu ponuditi svojim ljudima su strah i mrznja.
I Srbija je 100% ista, ista, ista!
Nazalost iz nekog razloga Zapad ih tolerise. Vidimo sta im se dopusta u zadnje vrijeme. Od Dodikovih sranja do Vuciceve agresije na Kosovo i kidnapovanja granicara.
Bilo je za nadati se da ce NATO i EU biti sada odlucni na Balkanu jer nema tu vise sta da se prica. Sve je jasno ko je sta i za cije interese radi.
Međutim izostala je pravilna reakcija.
Ili ja nemam sreće kad razmisljam pa ne mogu da izvucem ispravne zakljucke.
Ispravan zaklučak ti je, da ako prijebeš Ameriku, najebeš.
drug_profi

#169281 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Hame_ wrote: 16/06/2023 01:20 Ispravan zaklučak ti je, da ako prijebeš Ameriku, najebeš.
Zakljucak je tacan, ali ja ne vidim kako je Kurti, ili kako smo mi prijebali Hameriku.
Hame_

#169282 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

OvakoNeIde wrote: 16/06/2023 00:53 U sahu svaki igrac ima u startu 16 figura i moze napraviti neki od ukupno 20 mogucih poteza. Samo tih prvih 20 mogucih a nakon sto su oba igraca povukla prvi potez cini 400 mogucih pozicija na tabli. Nakon drugog poteza broj mogucih pozicija na tabli je ~200 hiljada, nakon 3, ~120 miliona mogucih varijanti.
Igracu su na raspolaganju sve moguce informacije, tj. pogled na cijelu tablu i raspored figura u bilo kojem trenutku. Svoje poteze ce mozda vuci na osnovu tih informacija, neke namjere, pretpostavke sta protivnik smjera, prethodnog znanja, a mozda i naprosto random, itd.
Ako tu postavimo nekog posmatraca koji ima takodje pogled na cijelu situaciju. S kolikom sigurnoscu moze isti znati koji ce biti sljedeci potez nekog od igraca? Pa makar to bila i samo prva 3 poteza.

S druge strane, pored sahovske table Ukrajine, koja je tolika kolika je i nebrojene kolicine podataka i informacija sa svih strana, od licnih, do logistickih, obavjestajnih, taktickih, strateskih, pravovremenih, zakasnjelih, ispravno i pogresno protumacenih, istinitih, laznih, javnih i sakrivenih, od onih koje su procurile, do podmetnutih, sa ko zna koliko donosilaca odluka u igri, na raznim nivoima, postavimo posmatraca kojem su od sveg tog mora podataka i informacija raspolozivi oni/one koje je neko negdje iz nekog razloga objavio (i to ne svi nego samo oni na koje je odlucio iz ko zna kojeg razloga da obrati paznju), a onda ih prekokodakala armija copy/pastera. Moze biti zabavno, ali je neozbiljno tvrditi.
Image
Bernardinac

#169283 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

@drug_profi
Sabira Saldo 😂😂😂😂😂

:pisnuo: :pisnula:

Odo leć. Laku no :run: ć
Romanija

#169284 Re: Ukrajina

Post by Romanija »

Hame_ wrote: 15/06/2023 23:42 ....Opet, primijetite da se radi o lakom i mehaniziranom (konjičkom) pješaštvu.......
Hame jaro, MaxxPro je tezak skoro u kilu kao i BVP M-80, tako da je sve samo ne lak, i plus nije toliko pokretljiv plus gabarit, ja nikako ne kontam njegovu uoptebnu vrijednost u Ukrajini, ali valjda ide 'daj sta das' kad se USA rijesava vecine koji su bili dizajnirani za antiteroristicke ratove.
toska

#169285 Re: Ukrajina

Post by toska »

karanana wrote: 16/06/2023 00:32 mrsko mi slusati pola sata pa ako mogu neke glavne tacke govora koje su tebe coldplay najvise dojmile i na koje se sada referiras kad pricas o ovoj agresiji?
pretpostavljam slicne stavke kao u govoru od 24.2.2022 samo sto je u novijim verzijama nadodo nacizam, laboratorije, komarce, lgbtove i slicno.
kako ne vidiš da su satjerani u ćošak?
vidi koliki je Japan, a Rusi imaju čak 20 miliona više stanovnika

Image
telllindemann

#169286 Re: Ukrajina

Post by telllindemann »

Da ti objasnim DRUZE na jednom primjeru...

ja imam u gaćama 15 cm i zena mi zadovoljna...
usput taslacim i komsijinu zenu a on iako to zna suti... jednog dana, komsinica se razvede od tog muza, ja joj probam nabaciti isto tako nekog kratkih gabarita od 10 cm da bi ja nastavio da je taslacima, ali, avaj, nasla zena nekog nabildanog sa prangijom od 25 cm
i po tvome ja sam zbog toga, bio stjeran u cosak...
i onda sma ja u toj svoj boli otisao i poceo pucati po komsijinoj kuci jer je mlada nasla boljeg jebaca od mene

Dakle, rusiji je JEDINA prijetnja od Ukrajine bila, razvoj ukrajine kao sto su se razvule estonija i slicno, da Rusi vide da ukri zive bolje, da imaju vise, da trose vise... da je uredjenije, da je demokratija, ker kaada to vide, onda ce reci, pa EJBO MAJKU sta je radim
e a kad to masa rusa pocne da radi onda ili kao sada masovno bjeze u svedsku, dansku, ameriku, kanadu, evropu, ili ide pobuna...

a da se narod pocne buniti onda 3455 putinovih havera ne bi drzalo milijarde dok 50% stanovnistva ako ne i vise nema za wc solje...
e sad, nadam se da sam ti pojasnio da putin nije stjeran u cosak zbog NATO-a jer su istom htjeli i pristupiti, niti imaju papir ikakav da se nato nece siriti, jer je to laz, svaka zemlja ima pravo da se pridruzi i NATO i briks I SL... dakle, jedan jedini razlog napada je prekidanje ruske vladavine ukrajinom dolazak demokratije, dolazak EU, razvitak zemlje.

I kad su vec satjerani bili, cudi me kako to da tako satjerani 2014. uletise na UKRAAJINSKI krim, uzese ga tenkovima, a niko prstom ne mrdnu, ni NATO ni EU? Moj sinko, naivno padas na TADA vjeste govornike koji su preko nafte i plina potkupili mnoge politicare i biznismene od evrope do amerike. Petljali se u americke izbore kada je žuti izabran, sto je bio direktni napad na ameriku! Pa im amerika to prsutila.... Sto je samo dokaz da je sve vrijeme zadnjih 20 godina, on sve ovo planirao

Planove su mu sjebale sljedece stvari
neizbor Trumpa
losa procjena snage UKR
losa procjena volje naroda

A te njegove bajke u kojima rusija moze da odredi ukrajini ili BILO kome pa i nasoj zemlji da nece u nato ili eu, mogu u prkno od one zaharove ili kako se zove da zabiju
a ako si vec bosanac i to rat sve, jesi svjestan da ta rusisja blokirala rezoluciju o genocidu, a nedavno prijetila da ako bih udje u NATO nece proci bez odgovora rusije?
I ti dosao da citiras nama ovdje to ZLO od ljudskog roda? jbt..
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#169287 Re: Ukrajina

Post by pici »

Ne mogu malorusi provariti sto nije ruski svet odradio ukrajinu, moldaviju, gruziju itd. Jebeno je to kad ti snovi ostanu samo snovi i to košmarni.
Awakened

#169288 Re: Ukrajina

Post by Awakened »

Normalnom covjeku bi trebalo biti dovoljno jednom cuti Putinove propagandiste, medije i saradnike tipa Medvedeva da skonta o kakvim se neljudima radi. Da ne govorim o zlu koji cine u Ukrajini. Cuj satjerani u cosak. :lol:
GandalfSivi

#169289 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

Dobro, i Putin bi volio da svi skinu gace kada strasna ruska armija marsira. Ali bezobrazni Ukrajinci mu stali na crtu i jos ga dobro po njusci opalili… Steta sto pasce nece zivjeti dovoljno dugo da vidi pad Treceg Rima, kada se pocnu po savovima raspadati…
Coldplay1

#169290 Re: Ukrajina

Post by Coldplay1 »

Bernardinac wrote: 16/06/2023 01:04
Coldplay1 wrote: 16/06/2023 00:06

Samo mi reci jesi li gledao i slusao taj govor?
Pa nisu ameri budale da ne znaju da čim se rus oporavi(nakon raspada SSSR) usljediće ponovo apetiti prema svojim komšijama.
Dok je Evropa kupovala energente i rusi masno zarađivali Putin i Medvedev su glumili evropejce a planirali su ovo što danas gledaš.
Desetljeće oni pripremaju teren za svoj plan a i ti si Coldplay dio te mašinerije.
Milijoni trolova i korisnih idiota svugdje po svijetu godinama nama slijepcima mainstream medija "otvara oči" i pokušava nam objasniti da su rusi dobri i da nam oni ustvari žele dobro i da nas oni oslobađaju od zlih anglosaksonaca.
Znali su i znaju da će ih rusi ponovo htjeti pojarmiti i postaviti svoga čovjeka kao u Bjelorusiji. Kao što su htjeli i u Ukrajini.
Zašto bi rusija odlučivala sa kim će se Estonija, Latvija ili Ukrajina "družila"?
Sve si u pravu prijatelju. Dobro uvijek pobijedi zlo, zapamti, kad budemo stari i sijedi...
GandalfSivi

#169291 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

Aaaaa, sad sam skontao. Ovo je onaj lik sto je Dekija supka Berica postavljao kao ultimativnu istinu…
Helios

#169292 Re: Ukrajina

Post by Helios »

telllindemann wrote: 16/06/2023 01:41 Da ti objasnim DRUZE na jednom primjeru...

ja imam u gaćama 15 cm i zena mi zadovoljna...
usput taslacim i komsijinu zenu a on iako to zna suti... jednog dana, komsinica se razvede od tog muza, ja joj probam nabaciti isto tako nekog kratkih gabarita od 10 cm da bi ja nastavio da je taslacima, ali, avaj, nasla zena nekog nabildanog sa prangijom od 25 cm
i po tvome ja sam zbog toga, bio stjeran u cosak...
i onda sma ja u toj svoj boli otisao i poceo pucati po komsijinoj kuci jer je mlada nasla boljeg jebaca od mene

Dakle, rusiji je JEDINA prijetnja od Ukrajine bila, razvoj ukrajine kao sto su se razvule estonija i slicno, da Rusi vide da ukri zive bolje, da imaju vise, da trose vise... da je uredjenije, da je demokratija, ker kaada to vide, onda ce reci, pa EJBO MAJKU sta je radim
e a kad to masa rusa pocne da radi onda ili kao sada masovno bjeze u svedsku, dansku, ameriku, kanadu, evropu, ili ide pobuna...

a da se narod pocne buniti onda 3455 putinovih havera ne bi drzalo milijarde dok 50% stanovnistva ako ne i vise nema za wc solje...
e sad, nadam se da sam ti pojasnio da putin nije stjeran u cosak zbog NATO-a jer su istom htjeli i pristupiti, niti imaju papir ikakav da se nato nece siriti, jer je to laz, svaka zemlja ima pravo da se pridruzi i NATO i briks I SL... dakle, jedan jedini razlog napada je prekidanje ruske vladavine ukrajinom dolazak demokratije, dolazak EU, razvitak zemlje.

I kad su vec satjerani bili, cudi me kako to da tako satjerani 2014. uletise na UKRAAJINSKI krim, uzese ga tenkovima, a niko prstom ne mrdnu, ni NATO ni EU? Moj sinko, naivno padas na TADA vjeste govornike koji su preko nafte i plina potkupili mnoge politicare i biznismene od evrope do amerike. Petljali se u americke izbore kada je žuti izabran, sto je bio direktni napad na ameriku! Pa im amerika to prsutila.... Sto je samo dokaz da je sve vrijeme zadnjih 20 godina, on sve ovo planirao

Planove su mu sjebale sljedece stvari
neizbor Trumpa
losa procjena snage UKR
losa procjena volje naroda

A te njegove bajke u kojima rusija moze da odredi ukrajini ili BILO kome pa i nasoj zemlji da nece u nato ili eu, mogu u prkno od one zaharove ili kako se zove da zabiju
a ako si vec bosanac i to rat sve, jesi svjestan da ta rusisja blokirala rezoluciju o genocidu, a nedavno prijetila da ako bih udje u NATO nece proci bez odgovora rusije?
I ti dosao da citiras nama ovdje to ZLO od ljudskog roda? jbt..
Zbunio si nam sad DRUGA,sad on konta ko koga taslaci,i ciji je veci 😁😃😁,
belfy

#169293 Re: Ukrajina

Post by belfy »

Coldplay1 wrote: 16/06/2023 03:06
Bernardinac wrote: 16/06/2023 01:04
Sve si u pravu prijatelju. Dobro uvijek pobijedi zlo, zapamti, kad budemo stari i sijedi...
onda si na pravoj temi. jer, upravo to se ovdje i ocekuje. budi i ti na strani dobra.

P.S. ono kako je najveca drzava na svijetu stjerana u cosak... bolje da ostrane bez komentara. da ne pricamo o glupostima.
Helios

#169294 Re: Ukrajina

Post by Helios »

:thumbup:
hatemondays

#169295 Re: Ukrajina

Post by hatemondays »

Sah, duzina cune, sve ce to narod pozlatiti. Cinjenica je da se mirotvorac totalno promjenio prema zapadu kad je vidio sta mu bi od druga Muamera sa utokom u pakashu. Shvatio je jedini nacin da ne zavrsi kao on je da pocne praviti zesca sranja. Strah za vlastitu gujicu je glavni razlog ovog derneka koji je priredio ali vidi cuda opet ce zavrsiti sa utokom u ustima. Samo hrabro branioci, pobjeda je na vidiku. Slava Ukrajini!
Gandalf

#169296 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

Jedan manje
Gandalf

#169297 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

Svaki dan rujanskog oružja je manje
Gandalf

#169298 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

Rujansko smeće razvaljeno

Gandalf

#169299 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

Dakle, jako zanimljiva vijest
trambusek88

#169300 Re: Ukrajina

Post by trambusek88 »

karanana wrote: 15/06/2023 22:47
sajber87 wrote: 15/06/2023 22:44

Nije samo tvoj, masa proputinovaca i cetnika ima isti takav osjecaj
ma i prije ovog konflikta, isis ih tuko po siriji ko da su od papira. shvapska ubleha, ko i ruska, tako da ne znam cemu hype nakon sto su dobili 100tinjak ovih kanti.
ali ako imas kakvo poredjenje i neke predosti lea nad t72, neka tabela koja poredi karakteristike, bio bih zahvalan. bolje ono sto su poljaci dali t72 stotinjak komada nego ovo jada sto su shvabe i ostali skupili.
Dovoljno je to što u Leopardu poada ima daleko veće šanse za preživljavanje pogotka, za razliku od sovjetskih u kojima posada sjedi na municiji
Post Reply