Metalnu cijev koja ide iz hladnjaka u motor siguurno ne bi niko mogao popravit, zaato ti kazem da uslikaš
Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
- Euphoria
#47202 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jesam Bobi, slikala ali se ne vidi zbog sunca a i ispod motora je zavucena. Tako kazu dva majstora, iz Bihamka i iz komsiluka
- kravamuzara
#47203 Re: Pitamo Mehanicare ?
Neka intercooler ćunerska
- svjezi_ustipak
#47204 Dizne Xsara
Imam problem sa diznama na Xsari Picasso. Ima li iko preporuku za majstora u Sarajevu koji radi reparaciju dizni?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#47205 Re: Dizne Xsara
Ne moze se za svaki specifican problem otvarati zasebna tema.svjezi_ustipak wrote: ↑12/06/2023 11:51 Imam problem sa diznama na Xsari Picasso. Ima li iko preporuku za majstora u Sarajevu koji radi reparaciju dizni?
Dizne ti cisti Opancic u Jukicevoj kod Bosnalijeka.
- RagibUzoriti
- Vozim: Vozim se na struju
#47206 Re: Dizne Xsara
Kupi nove i zavrsi pricu.svjezi_ustipak wrote: ↑12/06/2023 11:51 Imam problem sa diznama na Xsari Picasso. Ima li iko preporuku za majstora u Sarajevu koji radi reparaciju dizni?
Mani se smecara iz Tuzle i Zvornika, naplate ti lopatom, i opet za mjesec dva isto njesra
-
shandrprcSA
#47207 Re: Dizne Xsara
U Rajlovcu imas i Auto servis AB, reparacija bosch dizni i injektora_BataZiv_0809 wrote: ↑12/06/2023 12:13Ne moze se za svaki specifican problem otvarati zasebna tema.svjezi_ustipak wrote: ↑12/06/2023 11:51 Imam problem sa diznama na Xsari Picasso. Ima li iko preporuku za majstora u Sarajevu koji radi reparaciju dizni?
Adresa: Safeta Zajke 223b,
Telefon: 061 507 593
- xPaco1337
#47208 Re: Pitamo Mehanicare ?
U pitanjui je Peugeot 207 znaci malo auto itd. Gledao sam diskove marke ABS 128KM i plocice comline 40KM...Da li su te marke okej, kao sto reko nije nikakvo masivno auto u pitanju niti kocenja vecinom gradska voznja i sl.
-
lavic
#47209 Re: Dizne Xsara
Bio je u istoj ulici ispod Gasprom pumpe, "Jasmin MM" servis pumpi i dizni i imao je vrhunsku opremu za dizne i pumpe.shandrprcSA wrote: ↑12/06/2023 13:57U Rajlovcu imas i Auto servis AB, reparacija bosch dizni i injektora_BataZiv_0809 wrote: ↑12/06/2023 12:13
Ne moze se za svaki specifican problem otvarati zasebna tema.
Adresa: Safeta Zajke 223b,
Telefon: 061 507 593
-
lavic
#47210 Re: Pitamo Mehanicare ?
Diskovi su Holandija a plocice iz UK, tako da bi trebalo da je OK ako nije "made in China".
Tu ti vise zavisi od toga gdje kupujes. Samo provjereni prodavci.
- ern11
#47211 Re: Pitamo Mehanicare ?
2.0 TDI PD, trza pri blagom gasu ili odrzavanju brzine od 1800 do nekih 2200 obrtaja.
Nekada slabije, a nekad bas izrazeno.
U svim brzinama.
Pri jacem i punom gasu nema nikakvih trzanja, ide ko nevrijeme.
Sta bi moglo biti ?
Da li je neko imao slicno iskustvo ?
Nekada slabije, a nekad bas izrazeno.
U svim brzinama.
Pri jacem i punom gasu nema nikakvih trzanja, ide ko nevrijeme.
Sta bi moglo biti ?
Da li je neko imao slicno iskustvo ?
-
Throttle
#47212 Re: Pitamo Mehanicare ?
Na benzincu isti simptomi prestali nakon ciscenja egr ventila.
- dajdza-ze
#47213 Re: Pitamo Mehanicare ?
Apsolutno ista stvar samo je motor 1,9sdi. Spremem se da blokiram egr. Ako je neko vec blokiro nek se javi sa iskustvima.
- Optimist
#47214 Re: Pitamo Mehanicare ?
Sluzbeni Rapid.
Kad se vozi konstantnom brzinom, npr 60 u cetvrtoj brzini, i prilikom laganog dodavanja gasa, a onda i otpustanja, kao da cimne, odnosno trzne.
To cimanje se osjeti i u drugim brzinama, ali manje izrazeno.
Ne znam kako da opisem drugacije.
Do cega to moze biti?
Neki luft u mjenjacu, los set kvacila, nosaci motora, nesto cetvrto?
Kad se vozi konstantnom brzinom, npr 60 u cetvrtoj brzini, i prilikom laganog dodavanja gasa, a onda i otpustanja, kao da cimne, odnosno trzne.
Do cega to moze biti?
-
noviclan
#47215 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ne brini, sluzbeni je 
- skrbavi-admin
#47216 Re: Pitamo Mehanicare ?
boli me kurac za sluzbeno auto 
- ZoomZoomKiwi
#47217 Re: Pitamo Mehanicare ?
Radnici za poželjeti.
Vozali bi vi meni tako onda Caddye SDI iz ‘97.
A koga vidim da pazi auto k’o svoje, ako treba i T klasu sa kožnim sjedištima i svom mogućom opremom će dobiti.
Vozali bi vi meni tako onda Caddye SDI iz ‘97.
A koga vidim da pazi auto k’o svoje, ako treba i T klasu sa kožnim sjedištima i svom mogućom opremom će dobiti.
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#47218 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kreneš od nosača, pa onda kvačiloOptimist wrote: ↑13/06/2023 16:58 Sluzbeni Rapid.
Do cega to moze biti?
- skrbavi-admin
#47219 Re: Pitamo Mehanicare ?
ne sekiraj se ti sefe za jarugu koji se zajebava
ne sekiram se ja ni za tebe - ostavi ti sebi T klasu nek imaš sevap je - radniku je 100% neces dat nikad ni ti ni Gugl - kad se to desi ja cu govno pojest
- ZoomZoomKiwi
#47220 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nisi potrefio na mene.
Nas je malo u firmi, pa nikom ništa ne fali. I svi imaju bukvalno sve što požele.
Baš zato što nas je malo, nikad niko nije morao ići po doznake za bolovanje, ni zbog sebe, a pogotovo ne zbog djece. Nit je ko uopće morao pitati za neku vrstu odsustva. Ali zato se svi međusobno dogovorimo i baš zato što posao nikad nije trpio, onda nikad nije ni bilo problema za bilo šta.
Djeci svih uposlenih, bez obzira na godine, se uplaćuje i maksimalna stipendija, iako sam i za to na kraju svakih pet godina iskihao poreznoj bruku para jer ne smijem to raditi. Al’ ko ga jebe, firma je tu da hrani nas 5 i naše familije, a ne mi da robujemo njoj. Uostalom, sve mi to, srećom, zajedno zaradimo. Red je i da podijelimo.
Kad uspiješ da ti se svaki uposlenik prema firmi ponaša kao da je njegova, onda vjerovatno radim dobar posao.
Opet ponavljam, nas je malo, pa je sve to lako.
I na kraju krajeva, da sam takav kao što ti pišeš, ne bih vozio polovnog fordinu, nego bih kupio sebi vjerovatno Q8 ili X5 kakvog voze balijske gazde po Zenici, a radnici im svi odreda kukaju.
Nas je malo u firmi, pa nikom ništa ne fali. I svi imaju bukvalno sve što požele.
Baš zato što nas je malo, nikad niko nije morao ići po doznake za bolovanje, ni zbog sebe, a pogotovo ne zbog djece. Nit je ko uopće morao pitati za neku vrstu odsustva. Ali zato se svi međusobno dogovorimo i baš zato što posao nikad nije trpio, onda nikad nije ni bilo problema za bilo šta.
Djeci svih uposlenih, bez obzira na godine, se uplaćuje i maksimalna stipendija, iako sam i za to na kraju svakih pet godina iskihao poreznoj bruku para jer ne smijem to raditi. Al’ ko ga jebe, firma je tu da hrani nas 5 i naše familije, a ne mi da robujemo njoj. Uostalom, sve mi to, srećom, zajedno zaradimo. Red je i da podijelimo.
Kad uspiješ da ti se svaki uposlenik prema firmi ponaša kao da je njegova, onda vjerovatno radim dobar posao.
I na kraju krajeva, da sam takav kao što ti pišeš, ne bih vozio polovnog fordinu, nego bih kupio sebi vjerovatno Q8 ili X5 kakvog voze balijske gazde po Zenici, a radnici im svi odreda kukaju.
- skrbavi-admin
#47221 Re: Pitamo Mehanicare ?
super drago mi je da vam je lepo u ringeringeraja svetu cokolade i marmelade.
haj odrezi radniku sa grbace pa ces vidjet kako ce cuvat sluzbeno auto
haj odrezi radniku sa grbace pa ces vidjet kako ce cuvat sluzbeno auto
- ZoomZoomKiwi
#47222 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pa dobro, ne bih ni ja
Nije bilo potrebe, još
Al’ svakako će vjerovatno to sve na bubanj, sooner than later. A najdraža će nam domovina ostat bez četiri mlade porodice.
Al’ jebo to, odosmo debelo u off.
Nego, na kraju krajeva, ako jedini duži auto, logično je da će ga paziti, zbog sebe, on se vozi u njemu svaki jebeni dan, non stop
Nije bilo potrebe, još
Al’ svakako će vjerovatno to sve na bubanj, sooner than later. A najdraža će nam domovina ostat bez četiri mlade porodice.
Al’ jebo to, odosmo debelo u off.
Nego, na kraju krajeva, ako jedini duži auto, logično je da će ga paziti, zbog sebe, on se vozi u njemu svaki jebeni dan, non stop
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#47223 Re: Pitamo Mehanicare ?
GiganteEFD22 wrote: ↑13/06/2023 20:44 Nisi potrefio na mene.![]()
- Optimist
#47224 Re: Pitamo Mehanicare ?
Upravo, ne kontam tu logiku unisti, sjebi, zajebi jer je sluzbeno??EFD22 wrote: ↑13/06/2023 21:00 Pa dobro, ne bih ni ja![]()
Nije bilo potrebe, još![]()
Al’ svakako će vjerovatno to sve na bubanj, sooner than later. A najdraža će nam domovina ostat bez četiri mlade porodice.![]()
Al’ jebo to, odosmo debelo u off.![]()
Upravo sto je od firme u kojoj zaradjujem hljeb i sa tim vozilom sebi platu, cuvam ga kao svoje.
Prije svega jer sam tako naucen, odgojen i zato sto je moja glava u njemu svaki dan.
Bitno mi je da je ispravan.
Nekad se fkt divim vlasnicima firmi koji da na koristenje masinu od par stotina hiljada maraka radniku koji nastoji da je unisti cim prije ili kako moze.
Ne konta teletabis da njenim kvarom vecu stetu nanosi sebi.
A znam ih masu koji tako razmisljaju i tako se ponasaju.
Unisti mu, kad nemam ja, nek nema ni on.
- Laplace
#47225 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nedavno sam gledao kako je lik obavljao polukružno sa službenim Caddyjem. U pola frke se čuo udar, valjda opalio u visoki ivičnjak, on ni trepnuo nije nego produžio dalje.