Da li si živjela u takvom stanu? Život u tim zgradama je jedino dobar ako napraviš kompletnu rekonstrukciju zgrade a ne samo sređivanje svoga stana.moimoi wrote: ↑05/06/2023 13:57Kojim danasnjim standardima ako su im 50m2 trosobni stanovi? Sve sobe kao vagoni. Dok visoki plafoni cuda cine. Austrougarski salonski stanovi imaju kvadratne prostorije u kojima namjestaj mozes rotirati na bezbroj nacina. Dok si u novijim zgradama ogranicena najcesce na dva zida.moonca wrote: ↑05/06/2023 13:26
Shta stanar dobiva od te 'zastichene' gradjevine... u sistemu kakav je u Bosni, stanari josh uvijek nisu odgovorni za fasade,da ih sami odrzavaju.
Konkretno ovaj o kojem pishemo je 97 kvadrata.. po danashnim standardima jedva da se uredi 2 spavache i sve ostalo shto ide....
Nije ni cilj svakom kupcu .. 'zaraditi' vech zivjeti ugodno.... jeste centar... .
. a, svi ostali, potencionalni ..koji su.. ? nagadjam .da che to biti samo investitor.koji bi ga opremio za kratkorochno izdavanje.. turistima.
Kazem, uvijek bih prije ovo nego bilo koju gradnju u koju isto treba uloziti ili kosta isto, da imam sad tu lovu.
Da li mi se sviđaju stanovi - naravno ali znam koliko treba u njih uložiti da bi bili uslovni i opet živiš u zgradi koja je poluraspadnuta jer komšije ne održavaju a ona zrela za kompletnu rekonstrukciju (da ne spominjem cifre za rekonstrukcije zgrade koje su prestrašne).