Treba naglasiti ono sto je rekao u razgovoru a to je da ce ukrajinski generalstab raditi klasifikaciju brigada i odrediti koje su sposobne za prvi esalon a koje za drugi, ono sto Cooper zeli da se izbjegne je upotreba jedinica u prvom esalonu gdje je vecina vojnika bez bobrenog iskustva, da bude jasno na sta misli skoro je bio snimak sa bahmutskog ratista gdje grupa od oko 4 ukrajinska vojnika je krenula da se prebaci na drugi polozaj prema Rusima i pri tom pocne djelovati ruski minobacac po njima i oni zalegnu i zamrzli se ne mrdaju a podoficir se dere iz rova 30ak metara od njih da se dignu i da trce do rova 20ak metara od njih u zaklon sto prije...i oni se misle i bi i ne bi, i on opet zagalami na njih i onda se dignu i trce onako pogureni do tog rova, u momentu kad ulaze u taj rov na to mjesto gdje su bili zalegli pada minobacacka granata a podoficir se dere iz rova "jeste vidjeli spasio sam vam zivot" sve u 20-30 sekundi razlika izmedju citave glave i kontuzije, ranjavanja ili smrti...ako naletim na taj klip stavicu.madner wrote: ↑24/05/2023 10:07Zar ovo nije srz polemike?kluz franjo wrote: ↑23/05/2023 18:10
Ma znam ja kolega Sanski o čemu Cooper priča (pratim ga od tvog prvog postavljanja na ovaj pdf - na čemu ti hvala)...
Neki drugi ne znaju ili se prave da ne znaju... a vole za sebe da tvrde da znaju...![]()
![]()
Generalstab ce raditi selekciju, drugi esalon nije bio dobro organizovan tokom harkivske ofanzive da jeste islo bi sve brze i vise bi se i teritorije oslobodilo i bitan je koliko i prvi nije sramota biti u drugom esalonu ko ni u raznoraznim ligama samo oni u prvoj ligi zaginu brze jbga tako im grah pao sto kaze narod.