Dešavanja u Srbiji
- madner
#61076 Re: Dešavanja u Srbiji
Debil se lozio na astrofiziku, oni obicno ne slusaju tu muziku.
- dulekrele
#61077 Re: Dešavanja u Srbiji
Sta jok. Pa lik kaze da je pucao iz vazdusne WTF. O cemu ti. Da si u osnovnoj pucala iz tandzare. Iz vazdusne i da ti povjerujem ali tandzare jesi al uqurcu.piupiu wrote: ↑04/05/2023 09:50Čao, čao, hvala na dodavanju lošeg graha u sjećanjesuspect_zero wrote: ↑04/05/2023 01:14 Išlo se u VIII razredu na Pale, pet dana bili gore, oficiri neki, vodnici kurci-palci, učili malo pucati sa vazdušnom, malo nešto mjerili i lafo ksmuflirali se u lišće....bilo par časova i u učionicama, nešto piskarali....u biti nama to bio doživljaj, po prvi put neki od kuće makli bez roditelja, smještaj nije bio loš a vojnički grah očaj živi.
Zadnji dan bilo neko disko veče![]()
Nije bilo predmet OiZ u osnovnoj, ovo je bilo samo po nastavnom planu i programu.
Generacija 89/90 pozdrav-voljno. @piupiu![]()
![]()
![]()
Stavila sam ja još prije nekoliko strana link na neku staru temu, petero ljudi još napisalo da su imali obuku u osnovnoj, išli na Pale, ovo-ono, ali jok. Fatamorgana![]()
Ja sam i na strelištu bila najmanje dva puta, dobro se sjećam ljubičastog ramena od udarca one tandžare.![]()
![]()
Sorry na offu![]()
- SanskiBiser
#61078 Re: Dešavanja u Srbiji
tesko da je legalno dolazio na registrovanu streljanu jedino ako je neka divljaDid wrote: ↑04/05/2023 09:41Mene zanima je li u Srbiji stvarno legalno da djeca od 13 godina pucaju u streljani? Ako nije, mislim da streljana, uz oca djeteta koji je najvise kriv, snosi veliki dio odgovornosti.splinter wrote: ↑04/05/2023 09:07
Slažem se u potpunosti. Isto sam i jučer napisao. Možda bi i pokušao neki drugi scenarij, ali ipak mali je išao na siguricu. Bio je svjestan da odlično barata pištoljem i da je tu u velikoj prednosti što mu je bio osnovni preduslov da pokuša ovako nešto, pa sa 14 metara je pogodio portira. Svaka druga opcija je mogla zakazati, a i on je nije mogao tek tako vježbati, npr teško ćeš ići okolo i bacati molotovljeve koktele da se ušteliš, ili sastavljati bombu kućne izrade u tom uzrastu.
Ljubav i strast prema oružju nažalost često ima svoju skupu cijenu . . .
- agent_zero
#61079 Re: Dešavanja u Srbiji
Što se tiče tvog srednjeg pasusa, gdje sam ja to napisao? Pročitaj tačno šta je napisano.SpecialOffer wrote: ↑04/05/2023 09:51Pa nema se sta tu relativizirati. Mali svakako nece odgovarati.agent_zero wrote: ↑04/05/2023 09:38
Dokle više to relativiziranje i opravravanjde zločina? Eto to ti završio kompletnu istragu i utvrdio činjenice? Navodno maltretiranje dovoljan razlog da ubijaš?
I u moje vrijeme je bilo povučenih odlikaša i štrebera, pa nikome od njih nije padalo napamet da ubijaju po školi.
Dječak je psihički bolestan, roditelji zakazali, djecu odgajaju mobiteli i društvene mreže umjesto oca i majke i tu sva priča završava o mogućim razlozima.
Ako su ga prebacivali iz skole u skolu znaci da je on bio problem ili su njega dirali.
To tvoje poredjenje u fazonu bilo je i prije zlostavljanih pa nisu ubijali je nigdje veze. Nisu svi isti i nikad ne znas sta se kome mota po glavi, i sta kome moze biti okidac.
Kriv sistem i otac.
Ako je stvarno bio zlostavljan u skoli, mozda je otac rekao u fazonu "hajde sa tatom u streljanu da naucis da pucas" i sl. Mali poceo pucati, svidjelo mu, osjecao se "mocno" sa oruzjem i skontao da tako moze rjesavati svoje probleme i bum, desilo se sta se desilo.
- Mishelinke
#61080 Re: Dešavanja u Srbiji
Treba ići u streljane. Treba se i baviti borilačkim sportovima, pa treba se nekad i pomarisati poslije škole. Sve je to normalno i uvijek je i bilo. Djeca su to. I ja sam se marisao i mene su marisali i svega je bilo, pa ništa mi ne fali.
Problem je okruženje i medijski prostor, problem su ove pjesme koje sam postavio, problem su Zadruge i Parovi, problem je kolektivna mržnja i netolerancija i kad dijete iz takvog okruženja ode u streljanu, ili se pomariše poslije škole, imamo ono što smo imali jučer. Toga prije nije bilo.
- Haris.ba
#61081 Re: Dešavanja u Srbiji
I mene su u skoli vodili na gadjanje vazdusnom.
Nisam htio o tome da pisem, jer to je sport. Neko kome je to posao procjenio da nisam lud da cu nekoga ili sebe povrijediti i da mogu da gadjam.
Nije normalno da roditelj vodi dijete u streljanu da puca iz vatrenog oruzja. Ne poredite te stvari.
Ne poredite ni "obuku" koja je postojala na temeljima ONO i TO.
Nisam htio o tome da pisem, jer to je sport. Neko kome je to posao procjenio da nisam lud da cu nekoga ili sebe povrijediti i da mogu da gadjam.
Nije normalno da roditelj vodi dijete u streljanu da puca iz vatrenog oruzja. Ne poredite te stvari.
Ne poredite ni "obuku" koja je postojala na temeljima ONO i TO.
- darius_maximus
#61082 Re: Dešavanja u Srbiji
Bully je samo nesigurno i uplašeno dijete koje se iživljava na drugima koji su slabiji od njega, nikakav "glas razuma".
Možda misliš na ono što Ameri zovu jock, što je uspješan sportista, popularan u školi, itd.
Jock može i pozitivno uticati na grupe i slabije, biti uzor, itd. dok je kod bullya "fuck around and find out" princip, jer nerijetko nalete i na nekoga ko ih neće trpiti pa dobiju po ustima.
-
laik1981
#61083 Re: Dešavanja u Srbiji
Ovaj malac je bio suprotnost toj slici danasnjih tinejdzera.
-
HelaS
#61084 Re: Dešavanja u Srbiji
Da nije imao priliku za očev pištolj, mali K.K. bi ga drugačije nabavio. Ili bi iskoristio svoju inteligenciju i napravio nešto drugačije za selektivno ubistvo, za ubijanje drugova iz škole koji su ga najviše tlačili, ili mu se rugali, ili onih koje je on smatrao odgovornim za svoj odbačaj... Nema ovdje "zadruga" nikakav uticaj, niti neko sa strane. Ovakva djeca to ne uzimaju, ona imaju svoj "svijet".HelaS wrote: ↑03/05/2023 17:45U mom postu ne piše da pedagog treba biti stub odgoja djeteta, piše da je pedagog stručna osoba, neko ko zna prepoznati probleme djeteta u njegovom razvoju, u školskom životu, u privatnom, itd, i neko ko zna otkloniti osnovne probleme, ili naći način za njihov trajni nestanak. Kao i kod nas, ubijeđen sam, pedagozi su samo "forma" u školama, i kao i socijalni radnici, najčešće skriveni krivci mnogih dječijih nesreća, pa i ovakve današnje tragedije u Beogradu.skoronikako wrote: ↑03/05/2023 13:31
Onaj ko je to trebao da vidi jeste roditelj. Nastavnik/psiholog/pedagog ima jos 300 ili 400 djece sa problemima, bilo ljubavnim, skolskim, porodicnim, zivotnim. Nastavnik/psiholog/pedagog moze biti samo pomoc u odgoju djeteta, nikako stup odgoja.
Jutros sam pisao da je "...Neko morao znati i reagovati. Nije sigurno naprasno otišao po pištolj i pucao, moralo se lomiti u njemu bijes, razočarenje, krivnja, osveta... Sve su to osobine koje se daju primjetiti na ljudima, onaj ko treba da vidi morao je vidjeti. Očito da nije..." i kasnije sam pročitao da je mali Kecmanović ovo ubistvo pripremao dugo vremena. Ne može me niko ubijediti da niko od njegovih školskih drugova nije znao za prippreme, da se na njemu nije uočavala mržnja, osveta i želja za proljevanjem krvi. Takvo jedno monstruozno ponašanje, imalo stručan pedagog, pa i nastavnik, morali su primjetiti i morali su reagovati. Sad je kasno za "generale", ali nije kasno najuriti iz te škole sve nastavnike koji su imali ikakav radni kontakt sa ubicom, a pegagogu čak oduzeti diplomu.
O ocu... takvi ljudi ne treba da budu među ljudima, u njihovom društvu![]()
Ideja za "pištoljijadom" može biti primljena i iz USA, gdje se ovakve pucačine često dešavaju, i mislim i da jeste.
I dalje mislim da je školski pedagog bitno odgovoran za jučerašnji masakr, a evo i njegovi roditelji. Znali su za njegove probleme, je li neko reagovao kako treba, je li imao, je li K.K. dobijao stručnu pomoć...
Kako je jučer naveo šef beogradske policije, Veselin Milić, dječak je u razgovoru u prisustvu Centra za socijalni rad izjavio da je bio ignorisan od strane društva u kojem se nalazio, i da je kroz svoj društveni život bio izolovan od komunikacije i igre na odmoru ili ekskurziji, i da ga je to navelo da kroz svoje misli i radnje učini to.
- madner
#61085 Re: Dešavanja u Srbiji
Vidi ja bih se kladio da je ovaj streber vise slusao Mocarta od onog sto si postavio.Mishelinke wrote: ↑04/05/2023 09:58Treba ići u streljane. Treba se i baviti borilačkim sportovima, pa treba se nekad i pomarisati poslije škole. Sve je to normalno i uvijek je i bilo. Djeca su to. I ja sam se marisao i mene su marisali i svega je bilo, pa ništa mi ne fali.
Problem je okruženje i medijski prostor, problem su ove pjesme koje sam postavio, problem su Zadruge i Parovi, problem je kolektivna mržnja i netolerancija i kad dijete iz takvog okruženja ode u streljanu, ili se pomariše poslije škole, imamo ono što smo imali jučer.
On je imao jedan problem neuklapanja u drustvo i roditelje koji ga nisu naucili kako da gubi. Zato mislim da je falila tu uloga oca koji djecaka u biti nauci kako da se igra da drugim djecacima.
Samo da ne bude zablude, njegov problem Nije ni posebno velik ni posebno tezak. Nije ruzan, nije siromasan, nije gay, nije glup, nije cigan ili zidov.
Psihopata.
- muha_sa
#61086 Re: Dešavanja u Srbiji
Malo ih je koji razgovaraju s djecom
dodju roditelj sa posla-zajedno rucaju-djete nešto pita oni mu uvale mobitel jal tablet i vozdra--a temo nema cega nema a najmanje neceg normalnog za vidjet
- SpecialOffer
#61087 Re: Dešavanja u Srbiji
Pa tvoje pisanje onda nema smisla. Nije mu crvknulo u glavi sto je odlikas ili streber vec sto su ga zlostavljali ili sto jednostavno nije dobar u glavu.agent_zero wrote: ↑04/05/2023 09:58Što se tiče tvog srednjeg pasusa, gdje sam ja to napisao? Pročitaj tačno šta je napisano.SpecialOffer wrote: ↑04/05/2023 09:51
Pa nema se sta tu relativizirati. Mali svakako nece odgovarati.
Ako su ga prebacivali iz skole u skolu znaci da je on bio problem ili su njega dirali.
To tvoje poredjenje u fazonu bilo je i prije zlostavljanih pa nisu ubijali je nigdje veze. Nisu svi isti i nikad ne znas sta se kome mota po glavi, i sta kome moze biti okidac.
Kriv sistem i otac.
Ako je stvarno bio zlostavljan u skoli, mozda je otac rekao u fazonu "hajde sa tatom u streljanu da naucis da pucas" i sl. Mali poceo pucati, svidjelo mu, osjecao se "mocno" sa oruzjem i skontao da tako moze rjesavati svoje probleme i bum, desilo se sta se desilo.
I u moje vrijeme je bilo povučenih odlikaša i štrebera, pa nikome od njih nije padalo napamet da ubijaju po školi.
-
Dimu1927
#61088 Re: Dešavanja u Srbiji
a dusa draga, citav svijet mu kriv, treba mu odstetu kakvu dobru isplatitiHelaS wrote: ↑04/05/2023 10:02Kako je jučer naveo šef beogradske policije, Veselin Milić, dječak je u razgovoru u prisustvu Centra za socijalni rad izjavio da je bio ignorisan od strane društva u kojem se nalazio, i da je kroz svoj društveni život bio izolovan od komunikacije i igre na odmoru ili ekskurziji, i da ga je to navelo da kroz svoje misli i radnje učini to.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#61089 Re: Dešavanja u Srbiji
puno toga se piše, a nije ni čudo, jer je nažalost krupno.
ono što treba svima biti jasno jeste to da bi ovaj mali trebao ostati ili u instituciji nekoj, ili do kraja života pod nadzorom. jednostavno, ovakva proračunatost i hladnokrvnost zbog nečega što nije ni blizu proporcionalno njemu učinjenom je dovoljan razlog da se od njega zazire dok je živ.
ovo nije afekt. ovo nije tantrum koji je pošao po zlu. šta god da su mu radili, ovo što je učinio, nije i ne može biti srazmjerno tome. jeste on dijete, ali u toj dobi vrlo lako može razlikovati dobro od lošeg.
prvi i najveći krivac je ovdje otac. i sam sam otac i već se preispitujem, šta bi, kako bi. ali definitivno će me natjerati da više vremena provodim sa svojim djetetom. jer, drugi veliki krivac je naše društvo koje razara porodicu na način da unutarporodično razumijevanje, bliskost, provođenje zajedničkog vremena postaje sekundarno. a primarno je da su roditeljji kul jer razumiju zašto njihovo dijete treba imati skupe stvarčice, da roditelji vode na lijepe destinacije sa kojih se može napraviti dobar story. primarno je djetetu pružiti sve sa materijalne strane, iako to znači više vremena na poslu ili umornije roditelje, koji onda nemaju vremena ni snage za svoju djecu.
gledajući presice, progovorio sam jedino kad su se spomenule zapadne vrijednosti, gdje sam ministra zatjerao u kurac. pričati o zapadnim vrijednostima, a pritom prizemno misliti na redovne pucnjave po američkim školama, a potpuno ignorisati narativ na kojem naša djeca odrastaju i kojeg i dotični kreira je vrhunac licemjerja.
djeca su puna bijesa i frustracije. faktori su brojni. ojađeni roditelji koji krpe kraj sa krajem, nepravda, licemjeri na televizijama na koje se zakoni ne primjenjuju, društvene mreže na kojima se vidi kako vršnjaci bolje žive i kako su sretniji samo zato jer imaju novac, idoliziranje likova koji su nasumnjive načine stekli sve što imaju ili otvoreno kriminalan, vjerske figure kojima je bitnija čistota nacionalnog bića od svega drugog...
u tu kombinaciju dodati oca koji nije bio tu. jeste bio tu fizički, ali nije bio tu da vidi svoje dijete. i obavezno dodati psihološki profil ovog dječaka i imate spreman recept za katastrofu.
smiješno je pričati o tome kako se domogao oružja malac koji je mjesec dana razrađivao plan streljanja.
što se tiče njegovih fanova koji lajkaju ovo što je učinio, riječ je o otuđenim osobama koje učinjeno sagledavaju samo iz svog ugla, nesposobni percipirati posljedice koje nosi. terapija šoka bi ovdje mogla imati neke efekte, slično onom što su ponegdje radili amerikanci kada su dovodili njemačke lokalce koji "nisu znali" o koncentracionim logorima i šta se tamo dešava. pa kada su morali raščišćavati, nekome je i došlo iz guzice u glavu.
suočavanje sa mrtvim vršnjacima i njihovim porodicama bi imalo terapeutski učinak na ove lajkače, koji se u sigurnosti vlastite anonimnosti cerekaju učinjenom. dakle, ne posredno, objavljujući slike, nego lajko si, e hodi sad ovamo pred majkom i ocem ubijenog da pričaš malo o društvenim mrežama, o tome kako tvoj lajk izgleda u očima ožalošćenih roditelja i kako im tako opet ubijaš dijete.
ono što je slamka spasa jeste to što u našem društvu koliko god nakaradno bilo, još uvijek postoji običaj čuvanja porodice, njegovanja porodičnih odnosa. koliko će trajati i gdje će ići, nisam hrabar prognozirati, ali banalna je činjenica da je dobro što smo mala zemlja, pa je teško pobjeći od rodbine.
neko je dobro prokomentarisao da je ovo slično avionskim nesrećema. nikad nije jedna stvar, nego zbir mnogo faktora koji dovedu do katastrofe. ne treba biti cilj samo spriječiti da se ovo ponovi. cilj treba biti učiniti djecu sretnijom, manje frustriranom, porodicu brižnijom, da se i manji problemi mogu rješavati. nasilja u školi je bilo i uvijek će ga biti, samo je pitanje kako će biti kanalisano i do kojeg stepena će ići.
ono što treba svima biti jasno jeste to da bi ovaj mali trebao ostati ili u instituciji nekoj, ili do kraja života pod nadzorom. jednostavno, ovakva proračunatost i hladnokrvnost zbog nečega što nije ni blizu proporcionalno njemu učinjenom je dovoljan razlog da se od njega zazire dok je živ.
ovo nije afekt. ovo nije tantrum koji je pošao po zlu. šta god da su mu radili, ovo što je učinio, nije i ne može biti srazmjerno tome. jeste on dijete, ali u toj dobi vrlo lako može razlikovati dobro od lošeg.
prvi i najveći krivac je ovdje otac. i sam sam otac i već se preispitujem, šta bi, kako bi. ali definitivno će me natjerati da više vremena provodim sa svojim djetetom. jer, drugi veliki krivac je naše društvo koje razara porodicu na način da unutarporodično razumijevanje, bliskost, provođenje zajedničkog vremena postaje sekundarno. a primarno je da su roditeljji kul jer razumiju zašto njihovo dijete treba imati skupe stvarčice, da roditelji vode na lijepe destinacije sa kojih se može napraviti dobar story. primarno je djetetu pružiti sve sa materijalne strane, iako to znači više vremena na poslu ili umornije roditelje, koji onda nemaju vremena ni snage za svoju djecu.
gledajući presice, progovorio sam jedino kad su se spomenule zapadne vrijednosti, gdje sam ministra zatjerao u kurac. pričati o zapadnim vrijednostima, a pritom prizemno misliti na redovne pucnjave po američkim školama, a potpuno ignorisati narativ na kojem naša djeca odrastaju i kojeg i dotični kreira je vrhunac licemjerja.
djeca su puna bijesa i frustracije. faktori su brojni. ojađeni roditelji koji krpe kraj sa krajem, nepravda, licemjeri na televizijama na koje se zakoni ne primjenjuju, društvene mreže na kojima se vidi kako vršnjaci bolje žive i kako su sretniji samo zato jer imaju novac, idoliziranje likova koji su nasumnjive načine stekli sve što imaju ili otvoreno kriminalan, vjerske figure kojima je bitnija čistota nacionalnog bića od svega drugog...
u tu kombinaciju dodati oca koji nije bio tu. jeste bio tu fizički, ali nije bio tu da vidi svoje dijete. i obavezno dodati psihološki profil ovog dječaka i imate spreman recept za katastrofu.
smiješno je pričati o tome kako se domogao oružja malac koji je mjesec dana razrađivao plan streljanja.
što se tiče njegovih fanova koji lajkaju ovo što je učinio, riječ je o otuđenim osobama koje učinjeno sagledavaju samo iz svog ugla, nesposobni percipirati posljedice koje nosi. terapija šoka bi ovdje mogla imati neke efekte, slično onom što su ponegdje radili amerikanci kada su dovodili njemačke lokalce koji "nisu znali" o koncentracionim logorima i šta se tamo dešava. pa kada su morali raščišćavati, nekome je i došlo iz guzice u glavu.
suočavanje sa mrtvim vršnjacima i njihovim porodicama bi imalo terapeutski učinak na ove lajkače, koji se u sigurnosti vlastite anonimnosti cerekaju učinjenom. dakle, ne posredno, objavljujući slike, nego lajko si, e hodi sad ovamo pred majkom i ocem ubijenog da pričaš malo o društvenim mrežama, o tome kako tvoj lajk izgleda u očima ožalošćenih roditelja i kako im tako opet ubijaš dijete.
ono što je slamka spasa jeste to što u našem društvu koliko god nakaradno bilo, još uvijek postoji običaj čuvanja porodice, njegovanja porodičnih odnosa. koliko će trajati i gdje će ići, nisam hrabar prognozirati, ali banalna je činjenica da je dobro što smo mala zemlja, pa je teško pobjeći od rodbine.
neko je dobro prokomentarisao da je ovo slično avionskim nesrećema. nikad nije jedna stvar, nego zbir mnogo faktora koji dovedu do katastrofe. ne treba biti cilj samo spriječiti da se ovo ponovi. cilj treba biti učiniti djecu sretnijom, manje frustriranom, porodicu brižnijom, da se i manji problemi mogu rješavati. nasilja u školi je bilo i uvijek će ga biti, samo je pitanje kako će biti kanalisano i do kojeg stepena će ići.
- kamberovica polje
#61090 Re: Dešavanja u Srbiji
Ovo su drugačija vremena po mnogo čemu.agent_zero wrote: ↑04/05/2023 09:38Dokle više to relativiziranje i opravravanjde zločina? Eto to ti završio kompletnu istragu i utvrdio činjenice? Navodno maltretiranje dovoljan razlog da ubijaš?
Dječak je psihički bolestan, roditelji zakazali, djecu odgajaju mobiteli i društvene mreže umjesto oca i majke i tu sva priča završava o mogućim razlozima.
Mali očito ima ozbiljnih psihičkih problema, a to u kombinaciji s visokom inteligencijom i maltretiranjem rađa monstruma.
Nikako ne treba zanemarit utjecaj zlostavljanja i maltretiranja u školi, jer su ovakvi bolesni slučajevi samo vidljivi dio ledenog brijega. Velika većina djece ostane psihički oštećeno za čitav život i izrastu u ljude s kompleksima i psihičkim problemima. Ovo je realno ogromni problem, kojim se niko ne želi bavit i čak naprotiv čitava se halabuka digne tek onda kada se žrtva suportstavi.
- madner
#61091 Re: Dešavanja u Srbiji
Malo realnosti. Osnovna predpostavka za bulija jeste visoko misljenje o sebi i samopouzdanje.darius_maximus wrote: ↑04/05/2023 10:01Bully je samo nesigurno i uplašeno dijete koje se iživljava na drugima koji su slabiji od njega, nikakav "glas razuma".
Možda misliš na ono što Ameri zovu jock, što je uspješan sportista, popularan u školi, itd.
Jock može i pozitivno uticati na grupe i slabije, biti uzor, itd. dok je kod bullya "fuck around and find out" princip, jer nerijetko nalete i na nekoga ko ih neće trpiti pa dobiju po ustima.
Tacno je da ponekad fasuju, ali to je cesce na filmu nego u stvarnom zivotu. Ti sad pricas o fantazijama ljudi koje su pretvorili u filmove.
Poenta je da to sto neko dozivi kao bulijanje cesto nema veze sa maltretiranjem nego je cisto doza realnosti koja drugoj strani tesko padne.
-
Did
#61092 Re: Dešavanja u Srbiji
Mislim, naravno, na streljane gdje se puca pravim, vatrenim oruzjem, a ne na sportske streljane gdje se gadja vazdusnom puskom! I mi smo imali sekciju u skoli gdje se gadja vazdusnim oruzjem. I mislim da je mala vjerovatnoca da bi napravio masakr, da nije vjezbao i bio vican pucanju. Nisam protiv streljana, ali da djeca od 13 godina pucaju pravim pistoljem to mi je van pameti.
- madner
#61093 Re: Dešavanja u Srbiji
Ja sam bio u streljani u Njemackoj gdje su djeca od 12 godina pucala iz malokalibarskog (5.56) oruzja. Vazdusna puska je prvi korak ali ima istih koje su u stanju ubiti covjeka.Did wrote: ↑04/05/2023 10:10Mislim, naravno, na streljane gdje se puca pravim, vatrenim oruzjem, a ne na sportske streljane gdje se gadja vazdusnom puskom! I mi smo imali sekciju u skoli gdje se gadja vazdusnim oruzjem. I mislim da je mala vjerovatnoca da bi napravio masakr, da nije vjezbao i bio vican pucanju. Nisam protiv streljana, ali da djeca od 13 godina pucaju pravim pistoljem to mi je van pameti.
Mislim da bi svakako napravio masakr a da bi u najboljem slucaju bilo vise ranjenih a manje mrtvih. To je ono pravilo da ako je crnac napadac obicno tako bude jer ga niko nije naucio kako da drzi oruzje, dok ako je bijelac bude vise mrtvih a manje ranjenih.
- JohnnyS
#61094 Re: Dešavanja u Srbiji
Problem je što ako ne daš djetetu mobitel, on će zaostati i društveno i u svim drugim pogledima. Takvo je vrijeme, mobitel je danas što je prije bila lopta
- DaysleepeR
#61095 Re: Dešavanja u Srbiji
Dijete je samo sebe ispravno dijagnosticiralo kao psihopatu.
Gledao sam i klip sa njegovim ocem, i on se čini nekako prazan emotivno.
Najvjerovatnije je da će roditelji spakovati kofere i djecu odvesti negdje gdje ih niko ne zna, imaju novac, sve je moguće na Balkanu.
Gledao sam i klip sa njegovim ocem, i on se čini nekako prazan emotivno.
Najvjerovatnije je da će roditelji spakovati kofere i djecu odvesti negdje gdje ih niko ne zna, imaju novac, sve je moguće na Balkanu.
- emigrazione
#61096 Re: Dešavanja u Srbiji
Kakve farme, parovi, jala braca i sl. mali je retardinjos, sizofreni ubica...mi smo odrastali u ratu jebote pa nije bilo ovoga, ne moze muzika jale brata biti gora od zvuka minobacaca za emocionalni razvoj balavca, ili slike koje smo gledali u ratu na televiziji od farme itd itd, pa opet se ovo nikada nije desilo...
- Haris.ba
#61097 Re: Dešavanja u Srbiji
Pa najlakše na te gluposti, još ako ti se lično ne sviđaju - eto našao si "rješenje".emigrazione wrote: ↑04/05/2023 10:24 Kakve farme, parovi, jala braca i sl. mali je retardinjos, sizofreni ubica...mi smo odrastali u ratu jebote pa nije bilo ovoga, ne moze muzika jale brata biti gora od zvuka minobacaca za emocionalni razvoj balavca, ili slike koje smo gledali u ratu na televiziji od farme itd itd, pa opet se ovo nikada nije desilo...
-
Nano22
#61098 Re: Dešavanja u Srbiji
Gledaj ovog debila.
Jel treba čekat da i kod nas bude ovdje ili ce neko radit svoj posao.??

Jel treba čekat da i kod nas bude ovdje ili ce neko radit svoj posao.??

Last edited by Nano22 on 04/05/2023 10:33, edited 1 time in total.
- DaysleepeR
#61099 Re: Dešavanja u Srbiji
U ratu smo gledali užase, ali sa premisom da je sve to nešto ružno, zlo, da se nikome ne treba desiti.emigrazione wrote: ↑04/05/2023 10:24 Kakve farme, parovi, jala braca i sl. mali je retardinjos, sizofreni ubica...mi smo odrastali u ratu jebote pa nije bilo ovoga, ne moze muzika jale brata biti gora od zvuka minobacaca za emocionalni razvoj balavca, ili slike koje smo gledali u ratu na televiziji od farme itd itd, pa opet se ovo nikada nije desilo...
Današnji mediji glamuriziraju pištolje, mafijaše, osvete, i sl.
Velika je razlika.
- madner
#61100 Re: Dešavanja u Srbiji
A mali kreten isao na casove klasicne muzike i zanimao se za astrofiziku.Haris.ba wrote: ↑04/05/2023 10:29Pa najlakše na te gluposti, još ako ti se lično ne sviđaju - eto našao si "rješenje".emigrazione wrote: ↑04/05/2023 10:24 Kakve farme, parovi, jala braca i sl. mali je retardinjos, sizofreni ubica...mi smo odrastali u ratu jebote pa nije bilo ovoga, ne moze muzika jale brata biti gora od zvuka minobacaca za emocionalni razvoj balavca, ili slike koje smo gledali u ratu na televiziji od farme itd itd, pa opet se ovo nikada nije desilo...