korisnicki wrote: ↑03/05/2023 18:36Bivši sistem je glorificirao psihopatske osobine, ovo je samo naslijeđe. Nije vraga da je bez razloga preko noći od navodne idile nastala opća klaonica.piupiu wrote: ↑03/05/2023 18:20
Da. Sve što smo dosad čuli zvuči kao psihopatija. Ali nismo dovoljno čuli, osim da je klinac sve isplanirao, izvršio i nazvao policiju. Odmah sam se sjetila onog odličnog i u isto vrijeme groznog filma "We Need To Talk About Kevin" o klincu koji je psihopata i koji manipuliše kompletnu familiju i ubije oca i sestru prije nego što produži u školu i tamo napravi masakr, baš kao ovaj klinac, s ciljem i znajući da je maloljetnik i da mu ne mogu ništa.
Ne znam. Iako sam u principu neko ko je uvijek smatrao da se ličnost oblikuje po rodjenju, odnedavno vjerujem da se dijete može roditi kao psihopata. Naša tranzicijska društva svakako glorificiraju psihopatske osobine u svim segmentima društva. Takav koktel mora negdje eksplodirati. Jadna djeca, jadni roditelji.![]()
Naslijeđe su oni koji su izbjegli otok uvlačeći se vlasti u pakšu, pa odmah preko noći postadoše ono što su i bili, smeće, i napraviše klaonicu