Dešavanja u Srbiji

skrbavi-admin

#60526 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by skrbavi-admin »

svi su redom na toj kulturi odgajani, kako drugacije objasnit narod koji je na prekidac preko noci poceo svoje najmilije i komsije bagerat u jame.

vi i dalje guzite politicku korektnost - otamo je dolazilo samo zlo i nistavilo..... nije ni nase za ramazana - al smo po prirodi stvari opkoljena drzava i nazalost okruzeni neprijateljima i to vjekovnim.... mozemo se lagat do sutra al je tako.... svi bi vi zavrsili pred streljackim vodom samo ako imate pogresno ime ili pogresno porijeklo.... nije ih zanimalo ni to sto se jela krmetina zaljevala rakija - bio si turcin kojem je trebalo skinut glavu (doslovno)....

ovo oko Muse nedavno to zorno opisuje.... nisu mogli docekat....

a proslo je 30 godina od rata pa nisu imali na cem da se ispuhuju i na kome jer vise slabih nema.... pa se deru ovako izmedju sebe....

tamo je psihopatologija rasireno oboljenje.....

samo se zapitajte koliko ljudi s onu stranu crte suti u drugim masovnim grobnicama - bagerista, kamiondzija, utovarivaca, streljackih vodova, egzekutora, "moro sam" govnara i tako dalje i tako dalje......
Nano22

#60527 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Nano22 »

Ateista wrote: 03/05/2023 14:33 Jos uvijek mozemo samo nagadjati o tome zasto je doslo do ovoga,vali jedno je sigurno - roditelji, nastavnici i pedagozi u skoli su debelo zakazali.
Sta god da je motiv, roditelji bi moralo biti bas dobro otudjeni od djeteta da ne primijete da se nesto desava i da ne reaguju, ne odnosi se samo na ovaj slucaj vec na biko koji slican,samoubistva djece i slicno. To je veliki poraz roditelja sto nisu vidjeli da se nesto desava, ovo ne moze tek tako slucajno da se desi. O propustu da dijete ima pristup oruzju da ni ne govorim, zna se da onaj ko posjeduje oruzje isto mora osigurati da djeca ni bilo ko drugi nema pristup istom, otac je sa razlogom uhapsen.

Pedagozi i nastavnici su zakazali isto tako sto nisu primijetili nikakve znakove, pogotovo pedagozi bi trebali biti obuceni za tako nesto da prepoznaju i da reaguju, to je njihov posao i ovo je i njihov veliki propust.
Da sam na mjestu nekog pd roditelja kojem je dijete nastradalo ili ranjeno, tuzio bih skolu i pedagoge zbog ovog propusta.
Ja bi ga stavio u zatvor neka su 2 pistolja uredno imala dozvolu kada dopustis pristup oruziju da dijete moze uzet i ubit nekoga, a mogao je i roditelje ubiti tako?
Al realno zasto bi ti sinu dao sifru of sefa gdje je oruzije ? moje misljenje je ako si isli u streljanu da mu je otac dao sifru idi otvori i donesi nam pistolje idemo u streljanu. Jedino je tako mogao do njih.
laik1981

#60528 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by laik1981 »

Da nije bilo pistolja iskoristio bi neko drugo oruzje. Samo bi se morao malo vise potruditi.
skrbavi-admin

#60529 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by skrbavi-admin »

sumirprimus wrote: 03/05/2023 14:11

evo poceli i ovi o zapadnim vrednostima :-)
ovo su njihove i zauvijek ce ostat - a nek se svi tjese da su se profinili

Image
skrbavi-admin

#60530 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by skrbavi-admin »

laik1981 wrote: 03/05/2023 14:38 Da nije bilo pistolja iskoristio bi neko drugo oruzje. Samo bi se morao malo vise potruditi.
nema veze oruzje sa tim o cemu vi prdoklacite - tamo je prekomjeran broj mentalnih psihopata sociopata i degenerika.....

fasisticka kultura uzima danak i lokalno - mnogi ne uvidjaju da lazni drustveni elitizam proizvodi mentalni i psihopatski fasizam a nusprodukt istog su sociopate zeljne osvete za sve sto prozivljavaju od gore pomenutih.

je l vi stvarno mislite da neko tek tako uzme pistolj oruzje automatsku pusku ode specificno nekoj osobi i ubije ga tek tako sto mu je zabavno.....

zavaravajte se i dalje.....
Last edited by skrbavi-admin on 03/05/2023 14:46, edited 2 times in total.
tranquil

#60531 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by tranquil »

skrbavi-admin wrote: 03/05/2023 14:37 svi su redom na toj kulturi odgajani, kako drugacije objasnit narod koji je na prekidac preko noci poceo svoje najmilije i komsije bagerat u jame.

vi i dalje guzite politicku korektnost - otamo je dolazilo samo zlo i nistavilo..... nije ni nase za ramazana - al smo po prirodi stvari opkoljena drzava i nazalost okruzeni neprijateljima i to vjekovnim.... mozemo se lagat do sutra al je tako.... svi bi vi zavrsili pred streljackim vodom samo ako imate pogresno ime ili pogresno porijeklo.... nije ih zanimalo ni to sto se jela krmetina zaljevala rakija - bio si turcin kojem je trebalo skinut glavu (doslovno)....

ovo oko Muse nedavno to zorno opisuje.... nisu mogli docekat....

a proslo je 30 godina od rata pa nisu imali na cem da se ispuhuju i na kome jer vise slabih nema.... pa se deru ovako izmedju sebe....

tamo je psihopatologija rasireno oboljenje.....

samo se zapitajte koliko ljudi s onu stranu crte suti u drugim masovnim grobnicama - bagerista, kamiondzija, utovarivaca, streljackih vodova, egzekutora, "moro sam" govnara i tako dalje i tako dalje......
Da bi ovo što si napisao bilo tačno, ovi masakri bi se dešavali baš među generacijom koja je nas ubijala.

Ali ubica u konkretnom masaskru je rođen u 21. vijeku, a ovakvi masakri se do sada i nisu baš do sada dešavali u Srbiji, tako da je sada idealan trenutak da edituješ svoj post, i obrišeš svoje psihoze kojima si i nas izložio.
Ateista

#60532 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ateista »

Nano22 wrote: 03/05/2023 14:38
Ateista wrote: 03/05/2023 14:33 Jos uvijek mozemo samo nagadjati o tome zasto je doslo do ovoga,vali jedno je sigurno - roditelji, nastavnici i pedagozi u skoli su debelo zakazali.
Sta god da je motiv, roditelji bi moralo biti bas dobro otudjeni od djeteta da ne primijete da se nesto desava i da ne reaguju, ne odnosi se samo na ovaj slucaj vec na biko koji slican,samoubistva djece i slicno. To je veliki poraz roditelja sto nisu vidjeli da se nesto desava, ovo ne moze tek tako slucajno da se desi. O propustu da dijete ima pristup oruzju da ni ne govorim, zna se da onaj ko posjeduje oruzje isto mora osigurati da djeca ni bilo ko drugi nema pristup istom, otac je sa razlogom uhapsen.

Pedagozi i nastavnici su zakazali isto tako sto nisu primijetili nikakve znakove, pogotovo pedagozi bi trebali biti obuceni za tako nesto da prepoznaju i da reaguju, to je njihov posao i ovo je i njihov veliki propust.
Da sam na mjestu nekog pd roditelja kojem je dijete nastradalo ili ranjeno, tuzio bih skolu i pedagoge zbog ovog propusta.
Ja bi ga stavio u zatvor neka su 2 pistolja uredno imala dozvolu kada dopustis pristup oruziju da dijete moze uzet i ubit nekoga, a mogao je i roditelje ubiti tako?
Al realno zasto bi ti sinu dao sifru of sefa gdje je oruzije ? moje misljenje je ako si isli u streljanu da mu je otac dao sifru idi otvori i donesi nam pistolje idemo u streljanu. Jedino je tako mogao do njih.
Da, vrlo vjerovatno da je tako bilo, ono kao sin mu je veliki, zasluzio je da dobije sifru od sefa. Moguce i da je mali nekako provalio, ali prije da je ovo prvo.
Moguce i da a ako su malog maltretirali, da je to ocu bio nacin da se mali osjeca zasticen, ono naucicu ja tebe da rukujes oruzjem da se osjecas sigurnije umjesto da ga posalje psihologu i pedagogu i da proba rijesiti problem u skoli. Ovo su sve nagadjanja naravno, ali mirise sve na to...
madner

#60533 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by madner »

Meni je otac drzao oruzje u sefu, ja sam naravno nasao nacin da dodjem do istog.
Zoooka

#60534 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Zoooka »

skrbavi-admin wrote: 03/05/2023 14:40
sumirprimus wrote: 03/05/2023 14:11

evo poceli i ovi o zapadnim vrednostima :-)

Image
Koristiti ovakvu tragediju i smrt 10 ljudi, među kojima su uglavnom djeca, kako bi se čitav narod prikazao u negativnom svjetlu je jednostavno bolesno i zaslužuje ban. Nadam se da će admini reagovati. Svoj nacionalizam i maloumno generaliziranje ostavite za svoja četiri zida. Hvala vam unaprijed.
Ateista

#60535 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ateista »

laik1981 wrote: 03/05/2023 14:38 Da nije bilo pistolja iskoristio bi neko drugo oruzje. Samo bi se morao malo vise potruditi.
Vrlo vjerovatno, mozda bi uletio sa nozem ili nesto trece, kako god velika greska sto je umao pristup oruzju.
Nije to uzrok problema, ali je nesto sto mu je dobro olaksalo.
qlface

#60536 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by qlface »

Zašto se svi prave da ovo nije klasična nerd fantazija o osveti za maltretiranje? Da, maltretiranje je uzrok ovoga, i djeca koja su ubijena su vjerovatno bili oni koji su maltretirali. Mene su u školi sa nekih 15 znali da zadirkuju zbog ocjena i zovu štreberom, i iako nije trajalo dugo znam da me je dovodilo do određenog bijesa i želje da nasilno vratim. Eventualno se smirilo kada su se svi navikli na nivo svačijih ocjena u razredu.

Mogu misliti šta se ovom klincu događalo i koliko dugo da je morao da promijeni razred i onda opet trpi isto. Dodaj na to razvedene roditelje, mamu koja ne zna da djetetu usadi kičmu i odgovornost, i oca koji nedostatak prisustva kompenzira sa povremenim ali pretjeranim mačizmom i eto ti vojno obučenog maminog zlata koje ne zna da podnese kritiku, i svako imalo zlobno dijete to vidi i koristi za provokacije.
skrbavi-admin

#60537 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by skrbavi-admin »

Zoooka wrote: 03/05/2023 14:45
Koristiti ovakvu tragediju i smrt 10 ljudi, među kojima su uglavnom djeca, kako bi se čitav narod prikazao u negativnom svjetlu je jednostavno bolesno i zaslužuje ban. Nadam se da će admini reagovati. Svoj nacionalizam i maloumno generaliziranje ostavite za svoja četiri zida. Hvala vam unaprijed.
Reagovali ili ne to su cinjenice - kao i ovo streljanje cinjenica - jednostavno je previse "pojedinaca" da se to ne moze nazvati opstom psiholoskom histerijom sa dubokom anamnezom zlocina. A ti prdi i dalje.

BTW ti ovo nazivas tragedijom - nije ih ubilo drvo i grom nego nasmijeseni vojnici iz Srbije koji su se ocito uzivili izivili i ismijavali zrtve.... dakle nazalost tvoji. Nije to tragedija nego gnusan svirep teroristicki zlocin koje samo psihopate mogu pocinit.
Nano22

#60538 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Nano22 »

madner wrote: 03/05/2023 14:44 Meni je otac drzao oruzje u sefu, ja sam naravno nasao nacin da dodjem do istog.
I koji je tvoj motiv bio ? :lol: :lol:
Ubit pticu sto te budi rano :mrgreen:
Last edited by Nano22 on 03/05/2023 14:49, edited 1 time in total.
skrbavi-admin

#60539 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by skrbavi-admin »

qlface wrote: 03/05/2023 14:47 Zašto se svi prave da ovo nije klasična nerd fantazija o osveti za maltretiranje? Da, maltretiranje je uzrok ovoga, i djeca koja su ubijena su vjerovatno bili oni koji su maltretirali. Mene su u školi sa nekih 15 znali da zadirkuju zbog ocjena i zovu štreberom, i iako nije trajalo dugo znam da me je dovodilo do određenog bijesa i želje da nasilno vratim. Eventualno se smirilo kada su se svi navikli na nivo svačijih ocjena u razredu.

Mogu misliti šta se ovom klincu događalo i koliko dugo da je morao da promijeni razred i onda opet trpi isto. Dodaj na to razvedene roditelje, mamu koja ne zna da djetetu usadi kičmu i odgovornost, i oca koji nedostatak prisustva kompenzira sa povremenim ali pretjeranim mačizmom i eto ti vojno obučenog maminog zlata koje ne zna da podnese kritiku, i svako imalo zlobno dijete to vidi i koristi za provokacije.
konacno neko pametan :thumbup:
Ateista

#60540 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ateista »

qlface wrote: 03/05/2023 14:47 Zašto se svi prave da ovo nije klasična nerd fantazija o osveti za maltretiranje? Da, maltretiranje je uzrok ovoga, i djeca koja su ubijena su vjerovatno bili oni koji su maltretirali. Mene su u školi sa nekih 15 znali da zadirkuju zbog ocjena i zovu štreberom, i iako nije trajalo dugo znam da me je dovodilo do određenog bijesa i želje da nasilno vratim. Eventualno se smirilo kada su se svi navikli na nivo svačijih ocjena u razredu.

Niko se ne pravi da nije to, vrlo lako moguce da jeste u pitanju osveta zbog vrsnjackog nasilja.
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#60541 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by enko 1964 »

skrbavi-admin wrote: 03/05/2023 14:40

Image
Majka mu stara, osvrni se i na relativizaciju tipa "zapadne vrednosti" o kojima govori ovaj "predstavnik naroda".
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#60542 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bobi »

Nano22 wrote: 03/05/2023 14:49
madner wrote: 03/05/2023 14:44 Meni je otac drzao oruzje u sefu, ja sam naravno nasao nacin da dodjem do istog.
I koji je tvoj motiv bio ? :lol: :lol:
Ubit pticu sto te budi rano :mrgreen:
On je bio intelegentno dijete :D.
laik1981

#60543 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by laik1981 »

Ateista wrote: 03/05/2023 14:50

Niko se ne pravi da nije to, vrlo lako moguce da jeste u pitanju osveta zbog vrsnjackog nasilja.
E ako se ovako budu rjesavali slucajevi vrsnjackog nasilja i ako ovaj malac postane uzor i heroj djeci koja su maltretirana, sto ce se, sigran sam, desiti, onda smo najebali.
ja71

#60544 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ja71 »

madner wrote: 03/05/2023 14:03
ja71 wrote: 03/05/2023 13:49
da tebe nisu maltretirali u skoli ?
Da to tebi nije validan razlog za ovo?

Djeca osjetila malog psihopatu.
koji razlog ? I za sta ?

prije ce biti da su male psihopate napravile jos jednog psihopatu.
manuchao91

#60545 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by manuchao91 »

srbija je bolesno drustvo
klinci se furalu na kriminalce iz 90 tih ,sve lafo neke tetovaže,bijesna auta,zenske,spavovi ,kriminal ,droga,oruzje
Eto doslo na naplatu i bice ovog sve više
sumirprimus

#60546 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sumirprimus »

meni kazes?
Zoooka

#60547 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Zoooka »

sumirprimus wrote: 03/05/2023 14:57

meni kazes?
Ne.
Nano22

#60548 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Nano22 »

Nemoguce da su ga samo cure zezale ??
Ako je bas njih imao na papiru.
"Smrtno je stradalo osam učenika, od čega sedam devojčica i jedan dečak".
moonca

#60549 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by moonca »

_id=18774141 wrote:03/05/2023 14:56 Djeca osjetila malog psihopatu.
I da se on objesio / ubio. sad bi njega, zalili..
qlface

#60550 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by qlface »

Ateista wrote: 03/05/2023 14:50

Mislim da je jasno kao dan. Ovdje je pedagog zakazao kod premještanja u drugo odjeljenje, trebao je da malog stavi na posmatranje i da ima razgovore sa njim u kojem mu objašnjava osnove sarkazma i zezanja i kako reagovati na isto na zdrav način koji neće biti katalizator za još više provociranja.

Djeca razvedenih roditelja slabo čuju kritiku jer se roditelji uglavnom međusobno takmiče da budu "omiljeni roditelj", i to svaki imalo kompetentan pedagog zna. Mali zbog toga kod staraca slabo čuje negativne komentare o sebi i kada ih onda doživi u školi to mu je apsolutni šok i trauma, i uz to osjeća nemoć da uspješno zatraži promjenu kao što radi mami, tako da je pribjegao tatinoj obuci.
Post Reply