Dešavanja u Srbiji

Neriya

#61001 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Neriya »

korisnicki wrote: 03/05/2023 18:36
piupiu wrote: 03/05/2023 18:20

Da. Sve što smo dosad čuli zvuči kao psihopatija. Ali nismo dovoljno čuli, osim da je klinac sve isplanirao, izvršio i nazvao policiju. Odmah sam se sjetila onog odličnog i u isto vrijeme groznog filma "We Need To Talk About Kevin" o klincu koji je psihopata i koji manipuliše kompletnu familiju i ubije oca i sestru prije nego što produži u školu i tamo napravi masakr, baš kao ovaj klinac, s ciljem i znajući da je maloljetnik i da mu ne mogu ništa.

Ne znam. Iako sam u principu neko ko je uvijek smatrao da se ličnost oblikuje po rodjenju, odnedavno vjerujem da se dijete može roditi kao psihopata. Naša tranzicijska društva svakako glorificiraju psihopatske osobine u svim segmentima društva. Takav koktel mora negdje eksplodirati. Jadna djeca, jadni roditelji. :(
Bivši sistem je glorificirao psihopatske osobine, ovo je samo naslijeđe. Nije vraga da je bez razloga preko noći od navodne idile nastala opća klaonica.
:shock: :roll: zato u tom sistemu nije nitko ulijetao u škole i pucao bjesomučno.
Naslijeđe su oni koji su izbjegli otok uvlačeći se vlasti u pakšu, pa odmah preko noći postadoše ono što su i bili, smeće, i napraviše klaonicu
last mohicans

#61002 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by last mohicans »

Aleksandar Stevanović sa Instituta za kriminološka i sociološka istraživanja ističe da je ponašanje roditelja sumnjivo.

- Postupanje roditelja je sumnjivo, nisam siguran da li je detetu od 13 godina potrebna obuka u streljani. Sa svim informacijama koje imamo, ne možemo govoriti o afektu. Po svim pokazateljima, nije afekat jer u ovom slučaju imamo hladnokrvnost, plan, listu za odstrel. To je akumulirana misao koja je dovela do plana, pa do realizacije - rekao je gostujući na Blic televiziji Aleksandar Stevanović sa Instituta za kriminološka i sociološka istraživanja.
Neriya

#61003 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Neriya »

piupiu wrote: 03/05/2023 18:38
TojoOptics wrote: 03/05/2023 18:22

Sorry, nije tacno. U IV razredu srednje skole se islo na pucanje na poligon u sklopu predmeta "Odbrana i zastita", taman pred vojsku. Niko nikada nije vodio djecu na pucanje u osnovnoj skoli. Razumijem da se ne voli prethodni rezim, ali treba govoriti istinu.
Ne znam gdje si ti išao u školu, ja sam u Sarajevu, i išlo se na Pale i tamo nas maltretirali neki ohrndali likovi koji su ozbiljno na nama vježbali strogoću. A evo, sad pronadjoh i dodatna svjedočanstva:

nauka-i-edukacija-f137/za-malo-stariju-raju-t63163.html

Nije ni bitno, bitno je da su se djeca navikavala na militarističku kulturu od malih nogu i da ta kultura još nije iskorijenjena.
:lol: :lol: :run:

Nikada nije bila ONO i DSZ u osnovnoj, ali eto ti brainwashaj ovdje ljude misleći da nema starijih od tebe da te demantiraju.
Djecu i treba u određenim godinama navikavati na militarističku kulturu, tebi knjige, nekome puške
last mohicans

#61004 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by last mohicans »

"
Treba spustiti granicu krivično pravne odgovornosti"
Advokat Predrag Savić smatra da granicu krivično pravne odgovornosti treba spustiti na 12 godina.

- To lice nije krivično pravno odgovorno. Ono to postaje tek kada navrši 14 godina. Razlikujemo mlađa maloletna lica (od 14 do 16 godina) i starija (od 16 do 18 godina). U Engleskoj je granica 10 godina, a u većini zemalja u Evropi je 12. Deca danas ranije sazrevaju, došlo je do tog nivoa da tu granicu možemo spustiti na 12 godina - smatra advkoat.
Neriya

#61005 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Neriya »

madner wrote: 03/05/2023 18:42 Nema ovo veze sa militarizmom. Ono sto je zajednicko za puno ovih slucaja u USA jeste da su djeca rastavljenih roditelja. Previse zenskog odgoja je ocito jedan od uzroka.
:lol: :lol: :lol: :mrgreen:
suspect_zero

#61006 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by suspect_zero »

Neriya wrote: 04/05/2023 00:59
piupiu wrote: 03/05/2023 18:38

Ne znam gdje si ti išao u školu, ja sam u Sarajevu, i išlo se na Pale i tamo nas maltretirali neki ohrndali likovi koji su ozbiljno na nama vježbali strogoću. A evo, sad pronadjoh i dodatna svjedočanstva:

nauka-i-edukacija-f137/za-malo-stariju-raju-t63163.html

Nije ni bitno, bitno je da su se djeca navikavala na militarističku kulturu od malih nogu i da ta kultura još nije iskorijenjena.

Nikada nije bila ONO i DSZ u osnovnoj, ali eto ti brainwashaj ovdje ljude misleći da nema starijih od tebe da te demantiraju.
Djecu i treba u određenim godinama navikavati na militarističku kulturu, tebi knjige, nekome puške
Dosta više i tebe i tvojih sranja koja si napisala za danas...idi oguli koju jabuku i ohani.

Išlo se u VIII razredu na Pale, pet dana bili gore, oficiri neki, vodnici kurci-palci, učili malo pucati sa vazdušnom, malo nešto mjerili i lafo ksmuflirali se u lišće....bilo par časova i u učionicama, nešto piskarali....u biti nama to bio doživljaj, po prvi put neki od kuće makli bez roditelja, smještaj nije bio loš a vojnički grah očaj živi.
Zadnji dan bilo neko disko veče :mrgreen:
Nije bilo predmet OiZ u osnovnoj, ovo je bilo samo po nastavnom planu i programu.
Generacija 89/90 pozdrav-voljno. @piupiu :kiss:
Neriya

#61007 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Neriya »

suspect_zero wrote: 04/05/2023 01:14
Neriya wrote: 04/05/2023 00:59

Dosta više i tebe i tvojih sranja koja si napisala za danas...idi oguli koju jabuku i ohani.

Išlo se u VIII razredu na Pale, pet dana bili gore, oficiri neki, vodnici kurci-palci, učili malo pucati sa vazdušnom, malo nešto mjerili i lafo ksmuflirali se u lišće....bilo par časova i u učionicama, nešto piskarali....u biti nama to bio doživljaj, po prvi put neki od kuće makli bez roditelja, smještaj nije bio loš a vojnički grah očaj živi.
Nije bilo predmet OiZ u osnovnoj, ovo je bilo samo po nastavnom planu i programu.
Hoćeš reći da žene trebaju guliti jabuke?

Nikada se u osnovnoj nije išlo na Pale u sklopu ONO i DSZ! A tebi sretno u spinovanju. Dalje, on je rekao da je to bilo u 4. osnovne, pucačine i čuda i ONO i DSZ, militarizacija i ostalo, stoga, ne spinuj! :zjev:
suspect_zero

#61008 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by suspect_zero »

Oguli šta hoćeš :) samo sjaši sa teme jer si se isprovaljivala samo tako :)

U IV nije, VIII bilo pod obavezno ako ne ideš neopravdano.
Za razliku od tebe nama su pod moranje ubacili pušku u ruku, ti svojoj radi svojih kompleksa. :)
Neriya

#61009 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Neriya »

Pod moranje :lol: ne bih baš rekla jer si sam napisao da dobiješ neopravdan, nije da ti uhite familiju
Stoga si mogao ne ići i dobiti neopravdano!
Ako ti smeta moja pojava na temi, imaš foe pa ga upotrijebi :wink:

Vodi računa o tome šta si ti uradio radi svojih kompleksa, umjesto insinuacija, kada su argumenti napad na osobu, bravo :)
Last edited by Neriya on 04/05/2023 01:39, edited 1 time in total.
eltroxin

#61010 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by eltroxin »

Neriya wrote: 04/05/2023 01:21
suspect_zero wrote: 04/05/2023 01:14

Hoćeš reći da žene trebaju guliti jabuke?

Nikada se u osnovnoj nije išlo na Pale u sklopu ONO i DSZ! A tebi sretno u spinovanju. Dalje, on je rekao da je to bilo u 4. osnovne, pucačine i čuda i ONO i DSZ, militarizacija i ostalo, stoga, ne spinuj! :zjev:
Jeste se islo u osnovnoj na Pale, ne u sklopi ono i dsz jer ga nije ni bilo u osnovnoj. Mozda u sklopu domacinstva? :lol:
Mi bili u nekom raspad kao hotelu, mislim da smo bili 3 ili 4 noci. Imali vjezbe orjentacije u prirodi, kako se citaju karte, kako se rasklapa puska i na kraju pucanje ali sa skolskom municijom. Znam da je bilo u osnovnoj jer je jedan kreten stavio kitu u usta djecaku koji je spavao. Kasnije je taj djecak postao poznat u svome poslu za razliku od idiota koji je postao zlocinac na Grbavici.
Tek u srednjoj se islo na Pasino na pucanje, nas su cak vodili i negdje iznad Vogosce, mislim Krivoglavci. Poslje ova krava mi je predavala ono i dsz prijetila da ce me oboriti jer se nisam, zajedno sa jednim jaranom, isao prijaviti na upis u vojnu evidenciju. Na kraju i ova zavrsila u Lukavici..
Last edited by eltroxin on 04/05/2023 02:10, edited 1 time in total.
-Chesterfield-

#61011 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by -Chesterfield- »

last mohicans wrote: 04/05/2023 01:03 "
Treba spustiti granicu krivično pravne odgovornosti"
Advokat Predrag Savić smatra da granicu krivično pravne odgovornosti treba spustiti na 12 godina.

- To lice nije krivično pravno odgovorno. Ono to postaje tek kada navrši 14 godina. Razlikujemo mlađa maloletna lica (od 14 do 16 godina) i starija (od 16 do 18 godina). U Engleskoj je granica 10 godina, a u većini zemalja u Evropi je 12. Deca danas ranije sazrevaju, došlo je do tog nivoa da tu granicu možemo spustiti na 12 godina - smatra advkoat.
Podjela na mlađi maloljetnik i stariji maloljetnik je glupost.
Možda bi trebalo dobnu granicu za krivično pravnu odgovornost tretirati od slučaja do slučaja, zavisno od težine krivičnog djela, pri tome ne uzimajući broj godina u obzir.
Ne limitirati visinu kazne, kao što je trenutno u Bosni i Hercegovini slučaj gdje je maksimalno 10 godina, taman da je likvidirao milijardu ljudi.

Umjesto ovog palamuđenja po forumu, roditelji bi trebali preuzeti inicijativu. Za početak barem neka peticija za promjenu krivičnog zakona.
Neriya

#61012 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Neriya »

Velkoski wrote: 03/05/2023 23:11
dječak sa šibicama wrote: 03/05/2023 23:08 Tragikomicna situacija, mali se potrudio da hladnorkvno pobije djecu, profesoricu, domara, predao se i hladno rekao da je psihopata, ali vrsnjacko nasilje on je zrtva krivo je drustvo otac zadruga kme

Nevjerovatno, ko da je pilice pobio, tako se pojedini odnose prema cijeloj prici.
ova tema je baš dobra da isfiltriraš ko nije nimalo dobar s glavom

:run:
:lol: :lol:
Tolike godine ovdje i treba ti ova tema da isfiltriraš tko je ok a tko ne? :lol: :lol:
Dva mjeseca plafon da skontaš, a tebi trebale godine i ova tema :shock: btw i ti si za filtriranje, assuming from your posts
Neriya

#61013 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Neriya »

elcaliente wrote: 03/05/2023 23:23
vjeshalica wrote: 03/05/2023 23:16
Zavisi kakvo i od koga. :lol:
U odgoju ovog djeteta, sigurno nije ucestvovala samo majka. Vec i otac. Onaj koji ga je vodio u streljanu jos od 12te godine. :lol:
Kako samo podlo presakces. :lol:
Streljastvo je sport, koje sam i sam trenirao, vec od 9te godine.
Nema potrebe to dovoditi u vezu sa slucajem.
Mozda da je mati vise vremena investirala u dijete a manje u posao vjerovatno bi prepoznala da nesto nije uredu. Postoji taj majcinski instinkt.
:thumbup:
Neriya

#61014 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Neriya »

madner wrote: 03/05/2023 23:27 Nisu se igrali sa njim i sta ce jadnik, morao je ubiti 10.

Za oca je teorija jer vecina zna da prepozna opis iz svoje okoline. Samo nema ubijanja drugova iz razreda.
:-)
idi na temu Ukrajine, ili ti je zamrla :D
hatemondays

#61015 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by hatemondays »

Previse je nasilja u drustvu, gdje god se okrenes popularniji je baja sa utokom od profesora fizike. Skole su postale klasicna zajebancija, zali boze ucenika koji pokusavaja barem nesto nauciti. Mene je samo frapirala cinjenica kako jedno tako malo bice moze isplanirati sve to i uzeti toliko zivota. Ali kad vidis na TV kako pojedinici kasape ljude, ubistva po ulicama, lakoca oduzimanja ljudskih zivota mora doci na naplatu. Nadam se da ce doci do otreznjenja u ali dok god su Zadruge i Farme na TV nema nade. Nadam se da ce roditelji sjesti veceras sa svojom djecom i imati razgovor u stvari to nam je obaveza i trebali bi , svima se to moze desiti a pogotovo u sredinama gdje je imati frizider i pistolj u kuci je normalno.
Da ne ispadne da serem po nasem podneblju, evo kod nas neki dan 13-godisnjak ukrao auto u QLD i ubije 3 osobe u drugom autu (dvije osobe su first repsonderi). Gdje god se okrenes belaj , nek nam je Bog na pomoci.
skrbavi-admin

#61016 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by skrbavi-admin »

Neriya wrote: 03/05/2023 23:15
skrbavi-admin wrote: 03/05/2023 14:47

Reagovali ili ne to su cinjenice - kao i ovo streljanje cinjenica - jednostavno je previse "pojedinaca" da se to ne moze nazvati opstom psiholoskom histerijom sa dubokom anamnezom zlocina. A ti prdi i dalje.

BTW ti ovo nazivas tragedijom - nije ih ubilo drvo i grom nego nasmijeseni vojnici iz Srbije koji su se ocito uzivili izivili i ismijavali zrtve.... dakle nazalost tvoji. Nije to tragedija nego gnusan svirep teroristicki zlocin koje samo psihopate mogu pocinit.
:roll: :shock: :run: Nisi ti dobar svega mi
itekako sam dobar a zaboli me sta neki anonimni mrsimudan o meni misli
Mishelinke

#61017 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Mishelinke »

hatemondays wrote: 04/05/2023 04:20 Previse je nasilja u drustvu, gdje god se okrenes popularniji je baja sa utokom od profesora fizike. Skole su postale klasicna zajebancija, zali boze ucenika koji pokusavaja barem nesto nauciti. Mene je samo frapirala cinjenica kako jedno tako malo bice moze isplanirati sve to i uzeti toliko zivota. Ali kad vidis na TV kako pojedinici kasape ljude, ubistva po ulicama, lakoca oduzimanja ljudskih zivota mora doci na naplatu. Nadam se da ce doci do otreznjenja u ali dok god su Zadruge i Farme na TV nema nade. Nadam se da ce roditelji sjesti veceras sa svojom djecom i imati razgovor u stvari to nam je obaveza i trebali bi , svima se to moze desiti a pogotovo u sredinama gdje je imati frizider i pistolj u kuci je normalno.
Da ne ispadne da serem po nasem podneblju, evo kod nas neki dan 13-godisnjak ukrao auto u QLD i ubije 3 osobe u drugom autu (dvije osobe su first repsonderi). Gdje god se okrenes belaj , nek nam je Bog na pomoci.
Rijaliti emisije, instagram, tik tok, jala, buba, breskva, kruška... to je problem današnje omladine.

Jebeš slobodu govora i internet neutralnost. Zabraniti instagram i tiktok, totalno onemogućiti preuzimanje i preko regulatora zabraniti pristup tom smeću, kod bilo kojeg operatera u državi. Tražiti od YT da poskida spotove i pjesme raznih jala i ostalog truhlof voća, a ako ne žele, zabraniti i njih, i Spotify, Tidal, ma zabraniti sve.

Dosta više sranja i smeća. Ako nastavi ovaj trend, dešavanja u Srbiji će biti svakodnevnica.
mali_balon

#61018 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mali_balon »

Mishelinke wrote: 04/05/2023 06:46
hatemondays wrote: 04/05/2023 04:20 Previse je nasilja u drustvu, gdje god se okrenes popularniji je baja sa utokom od profesora fizike. Skole su postale klasicna zajebancija, zali boze ucenika koji pokusavaja barem nesto nauciti. Mene je samo frapirala cinjenica kako jedno tako malo bice moze isplanirati sve to i uzeti toliko zivota. Ali kad vidis na TV kako pojedinici kasape ljude, ubistva po ulicama, lakoca oduzimanja ljudskih zivota mora doci na naplatu. Nadam se da ce doci do otreznjenja u ali dok god su Zadruge i Farme na TV nema nade. Nadam se da ce roditelji sjesti veceras sa svojom djecom i imati razgovor u stvari to nam je obaveza i trebali bi , svima se to moze desiti a pogotovo u sredinama gdje je imati frizider i pistolj u kuci je normalno.
Rijaliti emisije, instagram, tik tok, jala, buba, breskva, kruška... to je problem današnje omladine.

Jebeš slobodu govora i internet neutralnost. Zabraniti instagram i tiktok, totalno onemogućiti preuzimanje i preko regulatora zabraniti pristup tom smeću, kod bilo kojeg operatera u državi. Tražiti od YT da poskida spotove i pjesme raznih jala i ostalog truhlof voća, a ako ne žele, zabraniti i njih, i Spotify, Tidal, ma zabraniti sve.

Dosta više sranja i smeća. Ako nastavi ovaj trend, dešavanja u Srbiji će biti svakodnevnica.
Ma ja zabraniti sve, ali dokle zabraniti, na kraju ih izolovati u neku divljinu samo da roditelji ne bi radili svoj posao, ne treba nista zabranjivati trebaju roditelji da rade svoj posoa da budu roditelji i da odgajaju djecu.....ali ne moze to kod nas ipak smo mi primitivna stoka, drustvo ukradi zajebi ubij...
Znaci da smo se umotali u neke sminka krpice a nismo se tusirali...sto bi zoka reko prvo sapun pa onda parfem.....
Roditelj je taj koji treba da ukaze djetetu sta je krkanluk i papanluk...ti kao roditelj treba da upalis tu neku emisiju i da je analiziras sa djetetom...ili taj spot bube i jale da ga pitas sine valja li ovo sto oni pricaju ako ih uspijes razumjeti.....itd its
Treba raditi, ali jok, zabrani sve, sve ukini jer je to lakse nego baviti se odgojem.....
Mishelinke

#61019 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Mishelinke »

mali_balon wrote: 04/05/2023 07:05
Mishelinke wrote: 04/05/2023 06:46

Ma ja zabraniti sve, ali dokle zabraniti, na kraju ih izolovati u neku divljinu samo da roditelji ne bi radili svoj posao, ne treba nista zabranjivati trebaju roditelji da rade svoj posoa da budu roditelji i da odgajaju djecu.....ali ne moze to kod nas ipak smo mi primitivna stoka, drustvo ukradi zajebi ubij...
Znaci da smo se umotali u neke sminka krpice a nismo se tusirali...sto bi zoka reko prvo sapun pa onda parfem.....
Roditelj je taj koji treba da ukaze djetetu sta je krkanluk i papanluk...ti kao roditelj treba da upalis tu neku emisiju i da je analiziras sa djetetom...ili taj spot bube i jale da ga pitas sine valja li ovo sto oni pricaju ako ih uspijes razumjeti.....itd its
Treba raditi, ali jok, zabrani sve, sve ukini jer je to lakse nego baviti se odgojem.....
Kako od roditelja debila da nastane normalan insan?

Prvo roditelje treba prevaspitati, pa onda nešto djeci govoriti. Rodica mi radi u vrtiću, pamet da ti stane kakvi sve roditelji dolaze po djecu. Od pijanih, jala bradica, nabildanih, ma haos.

Slažem se da sve nastaje u kući, međutim ovaj trend na društvenim mrežama i rijaliti emisijama je sve pogoršao. Ja se sjećam i u mom vaktu je bilo mangupa, u školu dolazili sa sveskom u zadnjem džepu, volili se pomarisati drama, ali ovo danas što imamo, ove pucnjave, ubistva, ovo je van svake pameti.
mali_balon

#61020 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mali_balon »

Mishelinke wrote: 04/05/2023 07:14

Prvo roditelje treba prevaspitati, pa onda nešto djeci govoriti. Rodica mi radi u vrtiću, pamet da ti stane kakvi sve roditelji dolaze po djecu. Od pijanih, jala bradica, nabildanih, ma haos.

Slažem se da sve nastaje u kući, međutim ovaj trend na društvenim mrežama i rijaliti emisijama je sve pogoršao. Ja se sjećam i u mom vaktu je bilo mangupa, u školu dolazili sa sveskom u zadnjem džepu, volili se pomarisati drama, ali ovo danas što imamo, ove pucnjave, ubistva, ovo je van svake pameti.
Pa nisu nikad problem bili mangupi i klosari za njih znas...u konkretnom slucaju izvrsialc je uzoran ucenik....dakle tu je dublji problem nije problem jala i nabildani sterodi....problem je cjelokupan sistem....ali nije to samo kod nas i mnogo jace i vece drzave imaju ovakve probleme.....i ja znam sta ocekavti od djeteta koje vidi kako tata samara mamu a nakon toga se mama i tata maze i vole....
Mishelinke

#61021 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Mishelinke »

mali_balon wrote: 04/05/2023 07:25

Pa nisu nikad problem bili mangupi i klosari za njih znas...u konkretnom slucaju izvrsialc je uzoran ucenik....dakle tu je dublji problem nije problem jala i nabildani sterodi....problem je cjelokupan sistem....ali nije to samo kod nas i mnogo jace i vece drzave imaju ovakve probleme.....i ja znam sta ocekavti od djeteta koje vidi kako tata samara mamu a nakon toga se mama i tata maze i vole....
To je ona bolesna mantra "ko se tuče taj se voli". Malo po malo, i eto ga pištolj, škorpion, automat, šta mu prvo dođe pod ruku.
xoklix

#61022 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by xoklix »

Joj jesu svi počeli pametovati ...eno i pišolina okrivi zadrugu.
Te gluposti mlađi svijet uopšte ni ne gleda.
hatemondays

#61023 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by hatemondays »

Znam nekoliko divnih ljudi roditelja a djeca gluho bilo. Nazalost drustvo ima jaci uticaj od roditelja u mnogim zemljama, Skandinavija je cuvena po tome.Otelo se kontroli lagano...
lotPi

#61024 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by lotPi »

geralt wrote: 03/05/2023 15:58
DonieBrasco wrote: 03/05/2023 15:54 On dok ne progovori o RAZLOZIMA nikad necemo znati pravu istinu, sve do tada je nagađanje i pametovanje tzv. stucnjaka i struke.
Boli me kurac za njegove razloge i sta ima za reci. Zakljucati malo govno i baciti kljuc. Sto mu se vise paznje posvecuje, vise se ponizavaju zrtve koje je pobio.
I sta ce to promijeniti u odnosu na neke moguce nove slucajeve?
Bez prevencije, makar pokusaja rjesene sustinskog problema ovo ce se desavati i dalje, mozda i sve cesce.
hatemondays

#61025 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by hatemondays »

mali_balon wrote: 04/05/2023 07:25

Polarizovano drustvo jebi ga, ako si dobar ucenik ne valjas, ako si los ne valjas. Uglavnom zivi se da ugadjamo drugima umjesto sebi da kazemo jebemi se sebi sam dobar i tacka. Ne mogu svi biti astronauti i doktori, mora biti i zidara i nezaposlenih , lopova i ubica ali ovako djeca sa utokama na veliko ubijati to bogami nije nikad bilo na nasim prostorima. Neki osigurac je pregorio a koji saznat cemo.
Post Reply