Dešavanja u Srbiji

Piaty

#60651 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Piaty »

Zvezde Granda, Balkan info, Grobari, Delije, Cetnici, Partizani, Zemunski klan, Ceca, Lepa Brena, Kristijan Golubovic, Zadruga, Farma, Tik-Tok, Reperi-bradonje, Juzni vjetar, Pink, Zvezda, Partizan, Jovan Deretic, Lepi Micha, Velja itd

Mali je POSTAO monstrum (ne mora znaciti da je bio) i mali je kriv, nema price, a njegov zivot je njemu vec sada veliki teret i to bas zbog toga sto ima 14 godina.

S druge strane, svi smo donekle krivi, ne kao pojedinci vec kao drustvo.

Pocivali u miru :sad:
Last edited by Piaty on 03/05/2023 18:23, edited 2 times in total.
Ci-Nick

#60652 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ci-Nick »

Djeca u skoli imaju i po 12 pa i 13 predmeta. Pola nepotrebnih a nemaju casove o toleranciji, empatiji socijalnoj ukljucenosti.
Sve je naopake,..
dr_Evil

#60653 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dr_Evil »

Kamper wrote: 03/05/2023 16:51 U Stocholmu su istocne vrijednosti.
Ma da, inace je nasa balkanska barica kao nesto bolja od tih "istocnih vrijednosti". Vidili smo u svim ratovima u zadnjih 130 godina
dr_Evil

#60654 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dr_Evil »

Piaty wrote: 03/05/2023 16:51 Zvezde Granda, Balkan info, Grobari, Delije, Cetnici, Partizani, Zemunski klan, Ceca, Lepa Brena, Kristijan Golubovic, Zadruga, Farma, Tik-Tok, Reperi-bradonje, Juzni vjetar, Pink, Zvezda, Partizan, Jovan Deretic, Lepi Micha, Velja itd

Mali je POSTAO monstrum (ne mora znaciti da je bio) i mali je kriv, nema price, a njegov zivot je njemu vec sada veliki teret i to bas zbog toga sto ima 14 godina.

Pocivali u miru :evil:
Ili je situacija gdje je mali bio zrtva klinaca pod uticajem svega toga gore navedenog, a on htio da ima djetinjstvo, i nije imao snage da se izbori sa istim.

Sto ga opet pravi psihopatom bez ikakvog ali. Nisu svi dovoljno jaki da koracaju ovom kuglom.
muha_sa

#60655 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

https://www.klix.ba/vijesti/regija/beog ... /230503120

NAKON STRAVIČNOG ZLOČINA
Beogradski advokat: Ukoliko maloljetnik nema navršenih 14 godina, ne može biti krivično odgovoran
Last edited by muha_sa on 03/05/2023 16:56, edited 1 time in total.
Bodkin

#60656 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bodkin »

dr_Evil wrote: 03/05/2023 16:49
House wrote: 03/05/2023 16:47 ona operisana djevojčica ima teške povrede mozga :cry:

oj tuge jebem ti sunce.
Eno i u Stocholmu, krenulo nas!
To je sve do zadruge ba. Garant i oni zadrugu imaju
swanfilter

#60657 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by swanfilter »

Opet Zapad i vrijednosti Sodome krive ..
dr_Evil

#60658 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dr_Evil »

Uzivajte, gasim se s teme. Nadam se da cemo jednom zivjeti u svijetu gdje ce sistem moci zastiti one koji nisu u stanju zastiti sebe, i da cemo zivjetu u sistemu sa ispravnim vrijednostima.

Za mog zivota necemo!
Piaty

#60659 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Piaty »

dr_Evil wrote: 03/05/2023 16:54
Piaty wrote: 03/05/2023 16:51 Zvezde Granda, Balkan info, Grobari, Delije, Cetnici, Partizani, Zemunski klan, Ceca, Lepa Brena, Kristijan Golubovic, Zadruga, Farma, Tik-Tok, Reperi-bradonje, Juzni vjetar, Pink, Zvezda, Partizan, Jovan Deretic, Lepi Micha, Velja itd

Pocivali u miru :evil:
Ili je situacija gdje je mali bio zrtva klinaca pod uticajem svega toga gore navedenog, a on htio da ima djetinjstvo, i nije imao snage da se izbori sa istim.

Sto ga opet pravi psihopatom bez ikakvog ali. Nisu svi dovoljno jaki da koracaju ovom kuglom.
Da.
Slažem se.

Malo je reći da je tužno da školski kolektiv, skupa sa roditeljima, ne radi na tome još dok se uoče simptomi.

Nisu ni sva djeca ista i čim se to primjeti, treba odmah raditi na tome.
Mesčini da bi mi suicid ovog malog jednako teško pao kao sve ovo, neka mi Bog oprosti na ovom jer znam koliko je glupo i neracionalno.

Uglavnom, razumijem te u potpunosti, teško se outsider-u izboriti sa okolinom ali ovdje je baš u pitanju tragedija koja nadilazi pitanje pojedinca pa koliko je uopće ovdje išta pametno reći osim tuga, tuga i tuga...
Last edited by Piaty on 03/05/2023 17:03, edited 1 time in total.
GandalfSivi

#60660 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by GandalfSivi »

Tuga do neba :(

Ostalo ne bih komentarisao…
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#60661 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sime_cipol »

Koliko je mali kriv, krivi su mu i roditelji. Ganjalo karijere, pare, a odgoj, briga, ljubav za dijete je valjda bilo na 10. mjestu.
dulekrele

#60662 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dulekrele »

Vjerojatno ce srbima za sve biti kriv zapad, a ne njihova trula i izopacena drzava i sistem.
Kamper

#60663 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kamper »

dr_Evil wrote: 03/05/2023 16:52
Kamper wrote: 03/05/2023 16:51 U Stocholmu su istocne vrijednosti.
Ma da, inace je nasa balkanska barica kao nesto bolja od tih "istocnih vrijednosti". Vidili smo u svim ratovima u zadnjih 130 godina
Nisi me skontao :)
Balkan i jeste istok.
Ako su u Srbiji krive zapadne vrijednosti onda su u Svedskoj krive istocne vrijednosti... jos cakija radila.
Kamper

#60664 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kamper »

dulekrele wrote: 03/05/2023 17:04 Vjerojatno ce srbima za sve biti kriv zapad, a ne njihova trula i izopacena drzava i sistem.
Nece samo srbima, evo i kod mene na poslu vec krive Ameriku.
duh_sa_sjekirom

#60665 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by duh_sa_sjekirom »

Bosansko društvo je u dubiozi, ali srbijansko je sto puta gore...
Last edited by duh_sa_sjekirom on 03/05/2023 17:36, edited 1 time in total.
radostan dan

#60666 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

Bodkin wrote: 03/05/2023 15:31 Ne znam jel veci odron ovi sto na ovu tragediju uspiju pisati o vucicu ili ovi sto opravdaju vrsnjacko nasilje nekakvim “i meni su samare udarali na bistriku”

Tito te jebo mali likvidirao 8 osoba kao u filmu. I pored toga perspektiva, odlikas, takmicenja i nagrade. Kakve zasruge i o kakvim kurcima pricate zivota vam

Stvarno je forum dijagnoza i zamjena za psihologe
to tako izgleda iz ugla tvoje branše...iz ugla nekih drugih, ovo je sveti gral.
Haris.ba

#60667 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Haris.ba »

Vidim spominju se gluposti tipa Zadruge i narodnjaka.

Ko normalan djecu vodi na streljanu?

Imam i ja djecu. I ne pada mi napamet da im išta pokazujem oko naoružanja dok ne budu sposobna psihički za to.

P.S.
Imam jednog malca, i kad je čuo vijesti, a nisam stigao da promjenim kanal, pita me što puštaju stare vijesti. Ispitam ga malo, i skontam da dijete misli da su stare vijesti jer je čuo za onu pucnjavu u školi u Americi.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#60668 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by PreWiBa »

Bodkin wrote: 03/05/2023 15:58
sehohari wrote: 03/05/2023 13:15

Nije to ništa na novo zamišljeno, već samo nastavak 90-ih gdje je Milošević opštim zaglupljivanjem društva pokušao da se održi na vlasti.

Ipak mislim da mi nismo (još) na nivou srpskih medija. Mi nemamo neki Pink gdje u najmanju ruku kontroverzna osoba vodi jutarnji program, ili da svako jutro Mirza Hatić priča lovačke priče Jesmo na niskim granama, ali makar još ne toliko. Mada samo čekam samo da se i kod nas neki sarajevski Željko Mitrović pojavi.
Evo dva posta za posmatranja. Samo jos da nam objasne jesu ti mediji pomogli da stvore i ovu masu vrhunskih sportista ili doktora ili naucnika?
Jedno nikako ne iskljucuje drugo.

Pa Nole je odrastao u trenutku kada je u Beogradu ubijeno po nekoliko ljudi dnevno.
geralt

#60669 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by geralt »

darius_maximus wrote: 03/05/2023 16:35
geralt wrote: 03/05/2023 16:14
Opravdavas stvarni zlocin u kojem je pobijeno 8 djece sa hipotetickom situacijom u kojem ce mozda biti ubijeno jedno. Koliko si vijesti procitao da je neko nekoga udavio BJJ zahvatom? Udaviti nekoga je puno teze nego sto mislis i puno lakse za zaustaviti od strane ljudi oko tebe nego pucnjava.

Imam i kcerku i sina, i zamisljam sta bi bilo da imaju ovakvog monstruma u razredu sa sobom.
Psihopata i sociopata ima na svakom koraku.
Vrlo vjerovatno i ti znaš dosta takvih ljudi, bez i da si toga svjestan.
Nije svaki psihopata ili sociopata nasilan, niti je svaki nasilnik psihopata ili sociopata.

Treba se dosta stvari posložiti da bi se ovako nešto desilo.
Jedna od stvari koje se posloze je da se u drustvu normalizira da je OK na cvoku odgovoriti metkom, i da je onaj ko to uradi heroj. Mi na forumu na mnoge druge stvari ne mozemo uticati, ali na ovu donekle mozemo. Nije normalno masovnog ubicu proglasiti nekoga kome se treba dici spomenik, ma koliko naknadnog ogradjivanja uslijedilo nakon toga.
skrtica

#60670 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by skrtica »

Djecak nije ovo pocinio u afektu i planirao je sve unaprijed, to psihicki stabilna osoba ne radi. Losa ocjena je vjerovatno samo okidac.
madner

#60671 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by madner »

Mentalitet da je zrtva uvijek u pravu dovodi do odobravanja ovakvih stvari.

Znaci kriv kreten pa roditelji istog pa deset praznik mjesta pa onda skola.
piupiu

#60672 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by piupiu »

Plavo-bijeli wrote: 03/05/2023 16:51 Ovaj sad vec momak, 30 godina ima, ne zivi ovdje, jos sa 16g zakucao neki test googlea gdje im je poslao skicu nekakvog robota sta vec, i cekao do 18e da ga mogu zvanicno zaposliti, za one sto su ga vidjeli i pricali sa njim ga usporedjuju sa robotom, bez ikakvih osjecanja...a znam ga ko malog kao vrlo nasmijanog, zeljnog druzenja i drugova...
Vjerovatno je pod nekim lijekovima, koji možda imaju neke koristi s jedne, ali ga s druge strane prave zombijem.
Budem ovdje u jednom parku gdje igram fudbala, isto ima djecak od 15,16godina koji ima autizam i prolazi kroz ista zadirkivanja i omalovavanje i sramocenje pred svima, isto niko sa njim nece da se druzi, zadirkuju ga i smiju mu se i djecaci i curice...nema veze tik tok sa tim...
Ovo je užasno. Za ovo treba biti zaduženo društvo, obrazovni sistem, itd. O ovim stvarima se treba redovno učiti u školi. Samo što smo mi primitivno društvo u kojem su mentalni problemi još uvijek tabu.
skrtica

#60673 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by skrtica »

madner wrote: 03/05/2023 17:24 Mentalitet da je zrtva uvijek u pravu dovodi do odobravanja ovakvih stvari.

Znaci kriv kreten pa roditelji istog pa deset praznik mjesta pa onda skola.

Roditelji prvenstveno, ali i drustvo u kojem je normalno da djecak od nepunih 14 godina ide u streljanu, moze onda i vozacku dobiti. Strasno.
dječak sa šibicama

#60674 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dječak sa šibicama »

Ne znam sta podrazumjevaju pod zapadne vrijednosti, sirok je to pojam.

Istina jeste da danas na zapadu, u nekim drzavama, ne smijes istuci dijete. Ne smijes ga ni kritikovati, kao postoji psiholog a ti kao roditelj moras ne znam ni sam sta, pruzati podrsku.

Citam i svjedocenja roditelja cija djeca idu u tu skolu, ne znam koliko su autenticna ostavljam mjesto za proizvoljne tvrdnje zarad price, ali navodno su pravila u toj skoli dosta "zapadna". Na stranu i to, ocigledno je u pitanju skola burzujske djece vecinom, a cim je to u pitanju odmah se pale lampice na razmazenu bahatu djecurliju.
Ovaj je zlocin pomno planirao, crtao planove, ponio molotovljeve koktele, vise sarzera, ispucao 15 metaka i svaki pogodio, dakle zlocin sa predumisljajem. Opravdanja nema, ni navodna kecina ni nekakvo maltretiranje, ubio 7 djevojcica. Jesu ga djevojcice maltretirale ili sta je u pitanju.

Bice da je odlucio pobiti sve.
HelaS

#60675 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by HelaS »

skoronikako wrote: 03/05/2023 13:31
HelaS wrote: 03/05/2023 13:23 Svaka škola ima pshihologa. Ako je bilo vršnjačkog nasilja, psiholog je morao da zna. Ako je mali Kecmanović teško podnio keca iz istorije, neko je već morao znati njegovu reakciju, moralo se pričati o tome, nastavnici su morali znati... Neko je morao znati i reagovati. Nije sigurno naprasno otišao po pištolj i pucao, moralo se lomiti u njemu bijes, razočarenje, krivnja, osveta... Sve su to osobine koje se daju primjetiti na ljudima, onaj ko treba da vidi morao je vidjeti. Očito da nije :(
Onaj ko je to trebao da vidi jeste roditelj. Nastavnik/psiholog/pedagog ima jos 300 ili 400 djece sa problemima, bilo ljubavnim, skolskim, porodicnim, zivotnim. Nastavnik/psiholog/pedagog moze biti samo pomoc u odgoju djeteta, nikako stup odgoja.
U mom postu ne piše da pedagog treba biti stub odgoja djeteta, piše da je pedagog stručna osoba, neko ko zna prepoznati probleme djeteta u njegovom razvoju, u školskom životu, u privatnom, itd, i neko ko zna otkloniti osnovne probleme, ili naći način za njihov trajni nestanak. Kao i kod nas, ubijeđen sam, pedagozi su samo "forma" u školama, i kao i socijalni radnici, najčešće skriveni krivci mnogih dječijih nesreća, pa i ovakve današnje tragedije u Beogradu.
Jutros sam pisao da je "...Neko morao znati i reagovati. Nije sigurno naprasno otišao po pištolj i pucao, moralo se lomiti u njemu bijes, razočarenje, krivnja, osveta... Sve su to osobine koje se daju primjetiti na ljudima, onaj ko treba da vidi morao je vidjeti. Očito da nije..." i kasnije sam pročitao da je mali Kecmanović ovo ubistvo pripremao dugo vremena. Ne može me niko ubijediti da niko od njegovih školskih drugova nije znao za prippreme, da se na njemu nije uočavala mržnja, osveta i želja za proljevanjem krvi. Takvo jedno monstruozno ponašanje, imalo stručan pedagog, pa i nastavnik, morali su primjetiti i morali su reagovati. Sad je kasno za "generale", ali nije kasno najuriti iz te škole sve nastavnike koji su imali ikakav radni kontakt sa ubicom, a pegagogu čak oduzeti diplomu.

O ocu... takvi ljudi ne treba da budu među ljudima, u njihovom društvu :-)
Post Reply