Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Blixen

#99951 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Blixen »

jel` se ovo zeleni kmeri jos nisu predali? :D
jos ratuju?

alah vam se smilov`o polozite tastature :mrgreen:
gotovo je
palermo

#99952 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 02/05/2023 08:22
palermo wrote: 02/05/2023 08:20
Ma mnogo si mi dobro upoznat sa likom I djelom Salema za jednog svajcarca.

Bogami men se prije cini da si blizi Kocerinu nego Bernu. A mozda se I varam, mozda su ipak u pitanju Mamici I to Gornji.
Susjed jel to opet branis Hurdu? E golemo :)
Jok sused, samo utvrduujem cinjenice.
dr_Evil

#99953 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 02/05/2023 08:28
E susjed onda je sve uredu, halali.
palermo

#99954 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 02/05/2023 08:32
palermo wrote: 02/05/2023 08:28
Naravno. Nego nije zar da branis naseg svajcarca iz Kocerina ? Golemo bi bilo da jesi.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#99955 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pici »

Dobrom je visHe su tim kmeČanjem, id te upisujte škole makar za portira da vas ostave.
dr_Evil

#99956 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 02/05/2023 08:40
dr_Evil wrote: 02/05/2023 08:32

Naravno. Nego nije zar da branis naseg svajcarca iz Kocerina ? Golemo bi bilo da jesi.
Izmedju dokazanog kriminalca te seoskog varalice Hurde i svajcarca, uvijek biram ovog drugog. A ne branim ga dina mi, vise mi se kosa digne kad vidim Hurdino ime.

E sad salu na stranu, sta mislis hoce li Hurda & Co letit iz HNK vlade? Ne mogu zamislit takvo sto, previse su talovi bliski izmedu SDfA i HDZ na HNK.
duh_sa_sjekirom

#99957 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by duh_sa_sjekirom »

SDA je definitivno privatizovana autokratska stranka. Po meni, za budućnost imaju dvije opcije:

1. Reforma i restart stranke, s novim rukovodstvom, i mogućnost ev. povratka u vlast na sljedećim izborima.

2. Nastavak autokratije i porodičnog upravljanja istom, s malim izgledima za bilo kakav uspjeh na sljedećim izborima.

Do njih je...
uglavnomja

#99958 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by uglavnomja »

sehohari wrote: 02/05/2023 01:35

Kad ovako čitam, ne da fakat počnem da razumijem da su ovakvi ljudi nosali Titine slike dok su se dešavali klanja po Foči
:-)

tebi je bolje da ne citas
svakako ne kontas sta pise

a pise

alija sa zatvorskom i ostalom bratijom se bavio pravljenjem islamske drzave, tacnije pravljenjem temelja feudalnog begovata tzv. fildzana dok su se desavala klanja u foci, srebrenica, masakri u sarajevu ...

omladina je je branila zemlju i ginula, bez obzira na titove slike
a njegov omladinac je cucao u trezoru i brojao vrece para, niko nije znao ni da ima sina, to je bila najveca drzavna tajna

aliju nije bilo briga za narod, klanja u foci, srebrenicu ...
da ga je bilo briga ne bi istjerao iz vojske nasposobnije dokazane patriote i na njihovo mjesto doveo likove poput ovih koji su upravo skinuti sa vlasti - neobrazovani, nesposobni, neintiligentni, glupi, arogantni i bahati prema onim ispod sebe, psece poslusni i ponizni prema onim izad sebe ... najvaznije da idu u dzamiju, to je referansa svih referansi, doktorat svih dokorata

a saznace se valjda jednog dana koliko je istine u prici o predaji srebrenice ... i zamjeni za "najvazniju opcinu" u bih

a vec se zna da je srebrenica "omogucila" sda sve - od intervencije koja je aliji dala dio zemlje, najvecu otimacinu para ikada (ni ovo mz ne zaboravlja), glasove na izborima, ... univerzalno oruzje protiv savakog neistomisljenika, orudje za sve svoje ciljeve

ne pricam o ratu, nije tema
svakako najveci patrioti na temi nisu ni bili rodjeni kad se rat zavrsio nego su sva saznanja skupili iz knjiga, prica, klipova ... :-)
i onda pametuju nekome ko je svjedok svega

mislim da ima zanimljivih dijelova u knjizi koju je napisao sin gen. halilovica
ali vjerujem da vam ta knjiga nije na spisku lektire
dr_Evil

#99959 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

duh_sa_sjekirom wrote: 02/05/2023 08:49 SDA je definitivno privatizovana autokratska stranka. Po meni, za budućnost imaju dvije opcije:

1. Reforma i restart stranke, s novim rukovodstvom, i mogućnost ev. povratka u vlast na sljedećim izborima.

2. Nastavak autokratije i porodičnog upravljanja istom, s malim izgledima za bilo kakav uspjeh na sljedećim izborima.

Do njih je...
3. Otvori crne fondove za kupovinu zastupnika i medija
4. Aktiviraj stranacke falange za zastrasivanje
5. Aktiviraj tuzilastvo i sudstvo za montirane sudske procese

Stavka 3-5 vodi do rusenja zakonski upitne ali ipak demokratske vlade i ponovno zavodjenje rezima.

Jesam pesimista, ali mislim da cemo mi jos da vidimo povratak rezima. Jedino ako krene masovni prelazak i zamijena dresova, onda ih ceka scenario SBiHa
Login77777

#99960 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

palermo wrote: 02/05/2023 08:20
Login77777 wrote: 02/05/2023 08:00 Sta im @zippoo87 radi. I to kompletnu hercegovacku SDA rasturi sinoc. :lol:

Salemovi ratnici podrzani Prpom. :mrgreen:
Ma mnogo si mi dobro upoznat sa likom I djelom Salema za jednog svajcarca.

Bogami men se prije cini da si blizi Kocerinu nego Bernu. A mozda se I varam, mozda su ipak u pitanju Mamici I to Gornji.
Opet si promasio cijelu loptu. Odnosno kao Bake kompletan kos.
Prvi put cujem za ta sela moj drug. :bih:
A za Salema sto znam citao sam ovdje. A dosta ga je dobro @dr_Evil opisao na forumu. Ima dosta upisa.

Uglavnom rasturio vas sinoc @zippoo87 na forumu kao Dino na terenu. :lol:
Last edited by Login77777 on 02/05/2023 09:14, edited 1 time in total.
Login77777

#99961 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

pici wrote: 02/05/2023 08:45 Dobrom je visHe su tim kmeČanjem, id te upisujte škole makar za portira da vas ostave.
Moj @pici sta nam je ovo s Prpom? Da mu nije tender prokliznuo kroz ruke? :mrgreen:
dr_Evil

#99962 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Login77777 wrote: 02/05/2023 09:11
pici wrote: 02/05/2023 08:45 Dobrom je visHe su tim kmeČanjem, id te upisujte škole makar za portira da vas ostave.
Moj @pici sta nam je ovo s Prpom? Da mu nije tender prokliznuo kroz ruke? :mrgreen:
Mislim da ahbab Prpa jos ne moze doci sebi, dokle doslo da ni burek nije okusio sta mu je zena pravila.
Login77777

#99963 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

dr_Evil wrote: 02/05/2023 09:21

Mislim da ahbab Prpa jos ne moze doci sebi, dokle doslo da ni burek nije okusio sta mu je zena pravila.
Sve poteze sto je povukao bila su kriva. :mrgreen:
palermo

#99964 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 02/05/2023 08:49
palermo wrote: 02/05/2023 08:40

Izmedju dokazanog kriminalca te seoskog varalice Hurde i svajcarca, uvijek biram ovog drugog. A ne branim ga dina mi, vise mi se kosa digne kad vidim Hurdino ime.

E sad salu na stranu, sta mislis hoce li Hurda & Co letit iz HNK vlade? Ne mogu zamislit takvo sto, previse su talovi bliski izmedu SDfA i HDZ na HNK.
Super. Mislim za biranje drugog.

Ovo drugo nemam pojma, bilo bi zanimljivo Koalicija u kojoj je 80 % Hrvata, 10% ostalih I 10 % Bosnjaka......radovao bih se tome...
duh_sa_sjekirom

#99965 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by duh_sa_sjekirom »

dr_Evil wrote: 02/05/2023 09:02
duh_sa_sjekirom wrote: 02/05/2023 08:49 SDA je definitivno privatizovana autokratska stranka. Po meni, za budućnost imaju dvije opcije:

Do njih je...

Stavka 3-5 vodi do rusenja zakonski upitne ali ipak demokratske vlade i ponovno zavodjenje rezima.

Jesam pesimista, ali mislim da cemo mi jos da vidimo povratak rezima. Jedino ako krene masovni prelazak i zamijena dresova, onda ih ceka scenario SBiHa
S obzirom na dosadašnje, stavke 3, 4, 5 su samo postavke od 2., mada nisu isključene ni pod 1.
Point.

#99966 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Ova gore dvojica nanica što vire na mahalu kroz pendžer sanjaju Prpu.
Styling

#99967 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Point. wrote: 02/05/2023 09:46 Ova gore dvojica nanica što vire na mahalu kroz pendžer sanjaju Prpu.
Ne može se čovjek ni odmoriti za praznik :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#99968 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pici »

Ma skonto Ćojk šHemu kako tenderEm, uHljebljavusom i napredovanjem moreš dobro proci u zivotu.Ono biti vjecita opozicija, ne isplati se, samo palamudaš i zivis od plate do plate.Sad Jopet u opoziciju, to boli.S konja na magarca se prešaltat, to je bolno a zivot je kratak.
HelaS

#99969 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HelaS »

Do njih je...
Ma koga briga više za budućnost te stranke. Po meni, trebaju nestati sa političke scene BiH. Onoliko koliko su zla načinili svojim djelovanjem u zadnjih 30-tak godina: političkog - uticajem i dominacijom, ekonomskog - korupcijama, javnim nabavkama, postavljanjem svojih na najbitnija mjesta odlučivanja i izostajanjem odgovornosti za sve njihove greške, sve kroz nestručne zakone, nefunkcionalne ili zakone koji su besmisleni, to je toliko toga da nijedan zatvor u BiH ne može primiti.
Kad tu stranku nije briga za druge, a očit je primjer zadnjih pola godine od gubitka pozicije koja čini vlast, zašto bismo mi brinuli o njima. Čak ne mog reći na da tamo ima dobrih ljudi. Da su "dobri", napustili bi tu parazitsku organizaciju, da su dobri, pobunili bi se zbog svega "nedobrog", da su dobri ispravljali bi tu strannku iznutra. Ne, svima njima je sve odgovaralo, svi su u toj stranci u nekakvmo talu, ili ga očekuju, i stoje u redu da dobiju dio koruptivnog kolača, dio nepoštene vlasti... SDA treba da prestane, vrijeme je prešlo preko nje...
Blixen

#99970 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Blixen »

dr_Evil wrote: 02/05/2023 09:02

Do njih je...

ja znam da sepki nema spasa
klinicki je pred padom :D
BAK-eV

#99971 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BAK-eV »

HelaS wrote: 02/05/2023 09:48

Do njih je...
Ma koga briga više za budućnost te stranke. Po meni, trebaju nestati sa političke scene BiH. Onoliko koliko su zla načinili svojim djelovanjem u zadnjih 30-tak godina: političkog - uticajem i dominacijom, ekonomskog - korupcijama, javnim nabavkama, postavljanjem svojih na najbitnija mjesta odlučivanja i izostajanjem odgovornosti za sve njihove greške, sve kroz nestručne zakone, nefunkcionalne ili zakone koji su besmisleni, to je toliko toga da nijedan zatvor u BiH ne može primiti.
Kad tu stranku nije briga za druge, a očit je primjer zadnjih pola godine od gubitka pozicije koja čini vlast, zašto bismo mi brinuli o njima. Čak ne mog reći na da tamo ima dobrih ljudi. Da su "dobri", napustili bi tu parazitsku organizaciju, da su dobri, pobunili bi se zbog svega "nedobrog", da su dobri ispravljali bi tu strannku iznutra. Ne, svima njima je sve odgovaralo, svi su u toj stranci u nekakvmo talu, ili ga očekuju, i stoje u redu da dobiju dio koruptivnog kolača, dio nepoštene vlasti... SDA treba da prestane, vrijeme je prešlo preko nje...
Problem br1: Sve ostale stranke su takve.
Problem br2.: Vecina obicnih ljudi je isto pristrasna! Kao sto si i ti. Jer da si objektivan, onda ne bi presutkivao koruptnost drugih stranaka.
HD_2015

#99972 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HD_2015 »

Bošnjaci su narod za jakom izgrađenom svijesti i jakom sposobnosti sa samoorganizacijom. Za razliku od bosanskih Srba i Hrvata, sposobno su smijeniti lošu vlast.

Ne zaboravite da ovo nije prvi put da je SDA izgubila, ali se ispostavilo da novi nisu bili puno bolji, pa se SDA vratila.

Bošnjaci su sada spremni da progutaju g.vno da se riješe Izetbegovića, koji su ovaj narod zavili u crno.

Neka n-torka ne misli da su se "izvukli". Klin se klinom izbija - zato su Bošnjaci trenutno prihvatili NiP. Ne zaboravljamo da je NiP=SDA. Ako je neko prešao iz SDA u NiP, to ga ne rješava bivših aferima, NiP je pun kadrova koji su hajrovali od SDA.

Nismo zaboravili ni Nikšićevo "naravno da ću zaposliti zeta".

Bivša i čak nova vlada KS-a (iako nisu ni počeli radi) ima aferima, ali se ne spominju. Prvo da se riješimo ovih što su nas u crno zavili, pa ćemo se pozabaviti i sa ovim "novim". Samo polahko.

Što se tiče ovih ushićenih UZP bojovnika ... :lol: :lol: :lol:
Blixen

#99973 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Blixen »

HelaS wrote: 02/05/2023 09:48 Onoliko koliko su zla načinili svojim djelovanjem u zadnjih 30-tak godina: političkog - uticajem i dominacijom, ekonomskog - korupcijama, javnim nabavkama, postavljanjem svojih na najbitnija mjesta odlučivanja i izostajanjem odgovornosti za sve njihove greške
sad su najopasniji
ostali su bez budzeta
ostali su bez vlasti

od njih je svasta ocekivati

danas je jedan mali jubilej
na današnji dan je ejup pitao aliju s kovaca zasto ne dodje u predsednistvo :D
najjaca ratna ikad
dr_Evil

#99974 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 02/05/2023 09:46
dr_Evil wrote: 02/05/2023 08:49

Super. Mislim za biranje drugog.

Ovo drugo nemam pojma, bilo bi zanimljivo Koalicija u kojoj je 80 % Hrvata, 10% ostalih I 10 % Bosnjaka......radovao bih se tome...
Jebi ga, gradjanska, nije do mene, Bakir i Zeljko se zalazu za gradjansku i volju vecine, ne zele legitimne predstavnike. Ili je Lendo legitiman, sad sam se zbunio! Halali.

Ma mislim da je taj odnos 80% S i H, te 20% B na drzavnoj i federalnoj razini koji smo do sada imali konacno gotov.

Danas HNK:

HDZ 11 mandata,
SDA 7,
HDZ 1990 3 ,
SDP 3,
HRS 2,
DF 2,
NES 1 i
NiP 1 mandat.

Fali mi negdje neki mandat, mora biti 30.

Nategnuto, skoro nemoguce napraviti bez SDA u HNK. Mes cini da se prokletstvo HNK ipak nastavlja!
Blixen

#99975 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Blixen »

HD_2015 wrote: 02/05/2023 10:00 pa se SDA vratila.
nemoj majke ti
tek smo ih sa nulom pomnozili :D
Locked