sta ces drugo nego slagatiStudent_u_Ostavci wrote: ↑02/05/2023 00:33 Jel ovo onaj isti što žrtve genocida naziva 'munirine majke'?![]()
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- uglavnomja
#99926 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
mirza_15
#99927 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ništa bez SDA mafije. Mosa SDA koja je jedina na braniku domovine. Ti si me prozvao pa ti odgovaram, a svakako mi neko ko je promašio sve što se promašiti moglo neće određivati šta ću komentarisati. Svakako ne pretendujem da odgovorim na svaki komentar. Baketov dobri Bošnjo u borbi protiv mrskih izdajnika koji nisu za jednu i jedinu patriJotsku SDA. Jesi li došao na Bajram u Begovu da svom sultanu poljubiš ruku? Možda ti je i patriJotskog cenera bajramluka gurnuo u ruku da niko ne vidi pa ti napunio patriJotske baterije?
- Student_u_Ostavci
#99928 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne kontam ovo 'neko donio tekbir u Bosnu'?uglavnomja wrote: ↑02/05/2023 00:37sta ces drugo nego slagatiStudent_u_Ostavci wrote: ↑02/05/2023 00:33 Jel ovo onaj isti što žrtve genocida naziva 'munirine majke'?![]()
![]()
Jel ti znaš uopće šta je tekbir i od kada on postoji u Bosni, svijetu, planeti, kosmosu?
- Ozimician
#99929 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja iskreno maksimalno izbjegavam da budem aktivni učesnik u diskusijama na temama o politici jer ne postoji argumentacija, nego uglavnom niski udarci na diskreditaciji sagovornika, ali ovo što ti radiš jeste spinovanje u rangu Šagolja i Riste Đoge.uglavnomja wrote: ↑02/05/2023 00:36tekbir se nije cuo u bosni dok ga nisu uvezli mudzahedini
predsjednik zemlje osudjeni islamski fanatik, a stvarni vodja reis, ministar vanjskih poslova dr islamske teologije ... i vrece para iz arapskih zemalja (koje su nestale naravno) mudzahidini, emiripo jedinicma, istjerivanje svega nemuslimanskog prvo iz vojske, ukljucujci divjaka i sibera, zatim i iz svih javnih sektora ... uvodjenje selama i sehida ...
sve je to bilo strano bosanskim muslimanima (osim selama) do rata, sve je to uvezeno, smisljeno, da se napravi islamski fildzan
da nije bilo toga mogli smo dobiti pomoc svijeta kao ukrajina danas
Pročitaj ponovo šta si upravo napisao.
Sve i da si 120% upravu, kad se sve to što navodiš desilo, već je preko 70% BIH bilo etnički očišćeno od Bošnjaka, od kojih bar 70% nikad nije ni čulo niti znalo šta znači "tekbir", a BiH je imala embargo na oružje.
Ne znam u čiju korist spinuješ, ali loše to radiš.
@palermo ti je odlično odgovorio na spin.
-
Alfonso97
#99930 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dzamija sve vise a uskoro cemo i po RS da ih pravimouglavnomja wrote: ↑02/05/2023 00:36tekbir se nije cuo u bosni dok ga nisu uvezli mudzahedini
predsjednik zemlje osudjeni islamski fanatik, a stvarni vodja reis, ministar vanjskih poslova dr islamske teologije ... i vrece para iz arapskih zemalja (koje su nestale naravno) mudzahidini, emiripo jedinicma, istjerivanje svega nemuslimanskog prvo iz vojske, ukljucujci divjaka i sibera, zatim i iz svih javnih sektora ... uvodjenje selama i sehida ...
sve je to bilo strano bosanskim muslimanima (osim selama) do rata, sve je to uvezeno, smisljeno, da se napravi islamski fildzan
Ezani ce da te bude
- uglavnomja
#99931 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ozimician wrote: ↑02/05/2023 00:41Ja iskreno maksimalno izbjegavam da budem aktivni učesnik u diskusijama na temama o politici jer ne postoji argumentacija, nego uglavnom niski udarci na diskreditaciji sagovornika, ali ovo što ti radiš jeste spinovanje u rangu Šagolja i Riste Đoge.uglavnomja wrote: ↑02/05/2023 00:36
tekbir se nije cuo u bosni dok ga nisu uvezli mudzahedini
Sve i da si 120% upravu, kad se sve to što navodiš desilo, već je preko 70% BIH bilo etnički očišćeno od Bošnjaka, od kojih bar 70% nikad nije ni čulo niti znalo šta znači "tekbir", a BiH je imala embargo na oružje.
embargo je posljedica ove gore navedene trojice glavnih vodja i svih oko njih, istih takvih
kao da svijet nije znao sa kim ima posla i kakvi su im planovi i gdje idu ova trojica i njihovi emisari, i sa kim talove sklapaju ...
i niikad njih nije bilo briga za narod, nikad, svaki maskar je bio samo povod da naruze mz, nikad nisu pokazali zal i tugu za poginulim ljudima, samo su im cifre bile bitne, sto vece to bolje
neka je 10% , ali da je cisto muslimansko
- Hajvan
#99932 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
U fazi 4 smoOzimician wrote: ↑02/05/2023 00:41Ja iskreno maksimalno izbjegavam da budem aktivni učesnik u diskusijama na temama o politici jer ne postoji argumentacija, nego uglavnom niski udarci na diskreditaciji sagovornika, ali ovo što ti radiš jeste spinovanje u rangu Šagolja i Riste Đoge.uglavnomja wrote: ↑02/05/2023 00:36
tekbir se nije cuo u bosni dok ga nisu uvezli mudzahedini
.
1. Demoralization. For this step in the process, 15 – 20 years are needed. That is the amount of time required to educate a generation. Helping along the way are media and teachers who have become sympathetic (consciously or unconsciously) to the theoretical causes of the subverting nation. Bezmenov claims that the USSR was surprised at how easy this phase was in the US.
2.Destabilization. Following the earlier phase, this is a two to five year period to change the target country’s foreign relations, defense, and economy.
3. Crisis. Perhaps six weeks of chaos as a climatic turning point.
4. Normalization. This stage changes the appreciation of what the status quo looks like. Bezmenov’s description of this phase also includes military take over.
- Ozimician
#99933 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mislim da su te do sad svi pročitali i da ne poznaješ elementarne činjenice i hronologiju, ili ne poznaješ ili namjerno spinuješ.uglavnomja wrote: ↑02/05/2023 00:50Ozimician wrote: ↑02/05/2023 00:41
Ja iskreno maksimalno izbjegavam da budem aktivni učesnik u diskusijama na temama o politici jer ne postoji argumentacija, nego uglavnom niski udarci na diskreditaciji sagovornika, ali ovo što ti radiš jeste spinovanje u rangu Šagolja i Riste Đoge.
embargo je posljedica ove gore navedene trojice glavnih vodja i svih oko njih, istih takvih
kao da svijet nije znao sa kim ima posla i kakvi su im planovi i gdje idu ova trojica i njihovi emisari, i sa kim talove sklapaju ...
![]()
i niikad njih nije bilo briga za narod, nikad, svaki maskar je bio samo povod da naruze mz, nikad nisu pokazali zal i tugu za poginulim ljudima, samo su im cifre bile bitne, sto vece to bolje
Embargo je bio na SFRJ odavno prije 01.03.1992., a efektivno se sprovodio samo na područje Armije BiH, ali da ne razvlačimo dalje...
Nema smisla s tobom voditi bilo kakvu diskusiju, a Bošnjacima i Ostalim preporučijem da pročitaju, ako do sad nisu, "Šehid" od Zilhada Ključanina, evo i link odlomka knjige, može se brzo pročitati, vjerujem da se može pronaći i cijeli roman na netu.
https://focanskidani.wordpress.com/2015 ... kljucanin/
Čisto da vide kako je izgledao genocid iz prvog lica, ponaosob. Peace.
Last edited by Ozimician on 02/05/2023 01:01, edited 1 time in total.
-
suspect_zero
#99934 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Moram da te demantujem za ovo da "se nikada nije čuo u Bosni prije agresije".....jeste, samo tamo gdje mu je mjesto, u džamiji. Ja sam u mekteb krenula prije nego u školu, sami početak '80-tih i svake godine smo imali Mevlud povodom Poslanikovog a.s. rođenja i uvijek je išao tekbir, samo NE sa ovakvom intonacijom koja se praktikuje danas. Ovo danas je previše "grlato, prodorno, dernjavo" kao neko navijanje i nije mu mjesto na ulici, javnim skupovima ili bilo gdje drugo osim u džamiji. Ali, i to u džamiji sa onim finim prizvukom, tiše, melodično i u skladu sa prilikom.uglavnomja wrote: ↑02/05/2023 00:36tekbir se nije cuo u bosni dok ga nisu uvezli mudzahedini
- uglavnomja
#99935 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ozimician wrote: ↑02/05/2023 00:56Mislim da su te do sad svi pročitali i da ne poznaješ elementarne činjenice i hronologiju, ili ne poznaješ ili namjerno spinuješ.uglavnomja wrote: ↑02/05/2023 00:50
![]()
Embargo je bio na SFRJ odavno prije 01.03.1992., a efektivno se sprovodio samo na područje Armije BiH, ali da ne razvlačimo dalje...
Nema smisla s tobom voditi bilo kakvu diskusiju, a Bošnjacima i Ostalim preporučijem da pročitaju, ako do sad nisu, "Šehid" od Zilhada Ključanina, evo i link cijele knjige, može se brzo pročitati:
bez uvrede, postujem svaciju tragediju
ali
kakve veze ima licno iskustvo jednog dogadjaja jedne osobe sa cjelokupnim dobro smisljenim politickim djelovanje tadasnjeg vrha stranke i drzave?
mogu i ja knjigu napisati kako je bilo u sarajevu 4 godine, kako je hodati po krvi, kako je kad te snajper ganja, kad cujes grantu kako zuji i cekas da vidis gdje ce pasti, ili kad vbr zaroka ... ili dok cekas da cujes da li su tvoji najblizi zivi ... i kako je kad saznas da je neko na spisku
uz to bez vode, hrane, struje, grijanja ... bez izlaza
bez telefona, tv, baterija za tranzistor, novine ponekad stampane i jos ako neko naleti na prodavaca ... sve informacije su bile neko rekao da je cuo ...
ali to nema nikakve veze sa radikalnim islamskim planovima vodjstva zemlje i sa planovima pljacke te iste zemlje
nismo pojma imali sta se desava
tek kad se rat zavrsio poceli smo skupljti informacije
osvanuli u nekoj drugoj dimenziji
iste samo kuce, drugi ljudi, mentalitet, rjecnik, ponasanje, pravila ...
sve je to odradjeno dok smo se mi borili da prezivimo
- Prpa.ba
#99936 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kolege forumasi odlicno personificiraju trenutnu situaciju.
Perfidne husckacke, negatorske i relativizatorske teze idu u eter i normalizuju se:

Perfidne husckacke, negatorske i relativizatorske teze idu u eter i normalizuju se:
Cvijece se bavi sa SDA:uglavnomja wrote: ↑02/05/2023 00:36 tekbir se nije cuo u bosni dok ga nisu uvezli mudzahedini
predsjednik zemlje osudjeni islamski fanatik, a stvarni vodja reis, ministar vanjskih poslova dr islamske teologije ...
...
radikalnim islamskim planovima vodjstva zemlje
Novaci i Batice se smiju, a ko god kvari relaksaciju, taj radi u BH Telekomu.mirza_15 wrote: ↑02/05/2023 00:37 Ništa bez SDA mafije. Mosa SDA koja je jedina na braniku domovine. Ti si me prozvao pa ti odgovaram, a svakako mi neko ko je promašio sve što se promašiti moglo neće određivati šta ću komentarisati. Svakako ne pretendujem da odgovorim na svaki komentar. Baketov dobri Bošnjo u borbi protiv mrskih izdajnika koji nisu za jednu i jedinu patriJotsku SDA. Jesi li došao na Bajram u Begovu da svom sultanu poljubiš ruku? Možda ti je i patriJotskog cenera bajramluka gurnuo u ruku da niko ne vidi pa ti napunio patriJotske baterije?
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#99937 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Čitamuglavnomja wrote: ↑02/05/2023 01:14Ozimician wrote: ↑02/05/2023 00:56
Mislim da su te do sad svi pročitali i da ne poznaješ elementarne činjenice i hronologiju, ili ne poznaješ ili namjerno spinuješ.
Nema smisla s tobom voditi bilo kakvu diskusiju, a Bošnjacima i Ostalim preporučijem da pročitaju, ako do sad nisu, "Šehid" od Zilhada Ključanina, evo i link cijele knjige, može se brzo pročitati:
bez uvrede, postujem svaciju tragediju
ali
kakve veze ima licno iskustvo jednog dogadjaja jedne osobe sa cjelokupnim dobro smisljenim politickim djelovanje tadasnjeg vrha stranke i drzave?
mogu i ja knjigu napisati kako je bilo u sarajevu 4 godine, kako je hodati po krvi, kako je kad te snajper ganja, kad cujes grantu kako zuji i cekas da vidis gdje ce pasti, ili kad vbr zaroka ... ili dok cekas da cujes da li su tvoji najblizi zivi ... i kako je kad saznas da je neko na spisku![]()
uz to bez vode, hrane, struje, grijanja ... bez izlaza
bez telefona, tv, baterija za tranzistor, novine ponekad stampane i jos ako neko naleti na prodavaca ... sve informacije su bile neko rekao da je cuo ...
ali to nema nikakve veze sa radikalnim islamskim planovima vodjstva zemlje i sa planovima pljacke te iste zemlje
nismo pojma imali sta se desava
tek kad se rat zavrsio poceli smo skupljti informacije
osvanuli u nekoj drugoj dimenziji
iste samo kuce, drugi ljudi, mentalitet, rjecnik, ponasanje, pravila ...
sve je to odradjeno dok smo se mi borili da prezivimo
Ne vjerujem
Ponovo čitam
Još manje vjerujem
Haj ti moj jarane u Lukavicu, tamo gdje nema džamahirije
Kad ovako čitam, ne da fakat počnem da razumijem da su ovakvi ljudi nosali Titine slike dok su se dešavali klanja po Foči
-
HelaS
#99938 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A ko je to nosao Titine slike dok su se dešavala klanja po Foči? Je li to imputiraš Tita sa četničkim klanjima
I što pobrisa zadnji dio rečenice o učešću u tim klanjima?
- PreWiBa
#99939 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne, već potpunu naivnost i manjak sposobnosti za shvatanje realnosti.
Naslušao sam se ja dosta tih priča kako je neko samo patio zbog "ludih planova Alije". Iduća rečenica u većini slučajeva bude praćena relativizacijom zločina, protjerivanja i genocida.
-
HelaS
#99940 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Za ovu podlost te pitam: "...ovakvi ljudi nosali Titine slike dok su se dešavali klanja po Foči."
- PreWiBa
#99941 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Odnosi se na potpuno pogrešno shvatanje realnosti.
Jebote, Vukovar se desio, pola Podrinja gori, Bijeljina se desila, a ti pozivaš na bratsvo i jedinstvo.
Ne kažem ja da Tito, jedini koji je ove međunacionalne fantazije držao pod kontrolom, bio za takve stvari, već samo govorim koliko je narod tada bio zaluđen da u momentu kada se više odavno zna gdje su Hrvati i Srbi ti pozivaš komunističke parole dok ti se genocid sprema.
-
mirza_15
#99942 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kad' nestade meze, poče priča bezveze. Sada bi SDFA ekipa da određuje ko će o čemu da piše i ako ne pišeš o onome o čemu on hoće da pišeš i da odgovaraš kome on hoće da odgovaraš onda si izdajnik i još ti imputira da se slažeš. A dobro posluži i da se skrene tema sa napisanog. Po principu "nemoj o respiratorima vidiš da je država ugrožena a ti rušiš jedinstvo dok četnici niz Vraca silaze." Daleko si Fazlija dogurao sa spinovima ala SDFA. Mogli bi te ubaciti umjesto Mešalića ako tako nastaviš.Prpa.ba wrote: ↑02/05/2023 01:24 Kolege forumasi odlicno personificiraju trenutnu situaciju.
Cvijece se bavi sa SDA:uglavnomja wrote: ↑02/05/2023 00:36 tekbir se nije cuo u bosni dok ga nisu uvezli mudzahedini
predsjednik zemlje osudjeni islamski fanatik, a stvarni vodja reis, ministar vanjskih poslova dr islamske teologije ...
...
Novaci i Batice se smiju, a ko god kvari relaksaciju, taj radi u BH Telekomu.mirza_15 wrote: ↑02/05/2023 00:37 Ništa bez SDA mafije. Mosa SDA koja je jedina na braniku domovine. Ti si me prozvao pa ti odgovaram, a svakako mi neko ko je promašio sve što se promašiti moglo neće određivati šta ću komentarisati. Svakako ne pretendujem da odgovorim na svaki komentar. Baketov dobri Bošnjo u borbi protiv mrskih izdajnika koji nisu za jednu i jedinu patriJotsku SDA. Jesi li došao na Bajram u Begovu da svom sultanu poljubiš ruku? Možda ti je i patriJotskog cenera bajramluka gurnuo u ruku da niko ne vidi pa ti napunio patriJotske baterije?
![]()
A dotičnom forumašu sam više puta odgovarao na ovakve teze, ali Prpica bi da malo skrene temu i koristi emocionalne ucjene te određuje ko će kome odgovarati. Prava SDFA spin škola. Mogao si ti to nekad i bolje, ali mi te sada malo žao. Ispao iz voza za kojeg si mislio da gubi pa te sada nervoza uhvatila kada si vidio da nisi u pravu. Promašio kao i uvijek što promašiš Fazlija. Ti baš nikad gol da zabiješ. Vazda stativa.
Naravno, da se drugi ne bi smijali treba šutjeti i podržati kriminal SDFA ekipe. Baš si nisko pao moj Fazlija.
- hatemondays
#99943 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mora da mu ujko pricao kako je on najebao na Tresnjevom kad je cuo tekbir u 5 ujutro. Kaze ujko jos ima nocne more pa valjda prenosi s koljena na koljeno, lijepi hastra. I da tekbirali su i nasi saborci Hrvati i Srbi u istoj akciji ako ce mu biti lakse. Evo i sad se najezim kad se sjetim tog poklica .Mogu misliti kako se ovi tresu...Student_u_Ostavci wrote: ↑02/05/2023 00:39Ne kontam ovo 'neko donio tekbir u Bosnu'?
Jel ti znaš uopće šta je tekbir i od kada on postoji u Bosni, svijetu, planeti, kosmosu?![]()
- Prpa.ba
#99944 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Premalo spominjanja "SDFA". Nisi ni respiratore spomenuo. Ni diplomu. Dino i Ivana Maric nisu zadovoljni.mirza_15 wrote: ↑02/05/2023 02:59 Kad' nestade meze, poče priča bezveze. Sada bi SDFA ekipa da određuje ko će o čemu da piše i ako ne pišeš o onome o čemu on hoće da pišeš i da odgovaraš kome on hoće da odgovaraš onda si izdajnik i još ti imputira da se slažeš. A dobro posluži i da se skrene tema sa napisanog. Po principu "nemoj o respiratorima vidiš da je država ugrožena a ti rušiš jedinstvo dok četnici niz Vraca silaze." Daleko si Fazlija dogurao sa spinovima ala SDFA. Mogli bi te ubaciti umjesto Mešalića ako tako nastaviš.
A dotičnom forumašu sam više puta odgovarao na ovakve teze, ali Prpica bi da malo skrene temu i koristi emocionalne ucjene te određuje ko će kome odgovarati. Prava SDFA spin škola. Mogao si ti to nekad i bolje, ali mi te sada malo žao. Ispao iz voza za kojeg si mislio da gubi pa te sada nervoza uhvatila kada si vidio da nisi u pravu. Promašio kao i uvijek što promašiš Fazlija. Ti baš nikad gol da zabiješ. Vazda stativa.
Naravno, da se drugi ne bi smijali treba šutjeti i podržati kriminal SDFA ekipe. Baš si nisko pao moj Fazlija.
Ponovi. Malo opsirnije.
Jer bitnije je da istreses svoju zabrinjavajucu mrznju prema neistomisljenicima, nego da pretresas koalicione istomisljenike:
"SDFAaaaaaa".tekbir se nije cuo u bosni dok ga nisu uvezli mudzahedini
...
- Point.
#99945 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Esi mi dobar?uglavnomja wrote: ↑02/05/2023 00:36tekbir se nije cuo u bosni dok ga nisu uvezli mudzahedini
- Login77777
#99946 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sta im @zippoo87 radi. I to kompletnu hercegovacku SDA rasturi sinoc. 
Salemovi ratnici podrzani Prpom.
Salemovi ratnici podrzani Prpom.
- Login77777
#99947 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tesko da on moze uzeti glas u Bernu ili Luzernu. Ne vole ovdje ljude sto rade protiv vlastite drzave. Bojim se da mu je Buzim plafon.Student_u_Ostavci wrote: ↑01/05/2023 22:50Bern ili Luzern, ne znam tačno.Login77777 wrote: ↑01/05/2023 22:47
Gdje je ono Bakir pobjedio pokraj Buzima. Bila su jos dva grada/opstine.![]()
- addem
#99948 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
SDA je bas potonula potreban joj je opasan restart. Citav vrh treba otici ne samo Bake, jer je isti taj vrh trpio Baketa i zenu mu sutnjom. Imas Semscu koji uzme najvise glasova od svih SDA ovaca a lik ne moze da sjedi u predsjednistvu i to samo zato jer zna kritizirati predsjednika. E to se zove najvisi stepen oportunizma ih vodi sve u propast. Pogotovo kad vidis da u to predsjednistvo SDA preko noci upadne Zahiraga i to samo jel lize supak vrhovnom vodji. Poptop. Kad bi se u ratu generali ovako birali po dodvorivanju a ne po kompetenciji poraz bi bio zagarantovan.
-
palermo
#99949 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma mnogo si mi dobro upoznat sa likom I djelom Salema za jednog svajcarca.Login77777 wrote: ↑02/05/2023 08:00 Sta im @zippoo87 radi. I to kompletnu hercegovacku SDA rasturi sinoc.
Salemovi ratnici podrzani Prpom.![]()
Bogami men se prije cini da si blizi Kocerinu nego Bernu. A mozda se I varam, mozda su ipak u pitanju Mamici I to Gornji.
- dr_Evil
#99950 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Susjed jel to opet branis Hurdu? E golemopalermo wrote: ↑02/05/2023 08:20Ma mnogo si mi dobro upoznat sa likom I djelom Salema za jednog svajcarca.Login77777 wrote: ↑02/05/2023 08:00 Sta im @zippoo87 radi. I to kompletnu hercegovacku SDA rasturi sinoc.
Salemovi ratnici podrzani Prpom.![]()
Bogami men se prije cini da si blizi Kocerinu nego Bernu. A mozda se I varam, mozda su ipak u pitanju Mamici I to Gornji.