kabal1337 wrote: ↑23/04/2023 10:12
lavi wrote: ↑23/04/2023 00:32
Dođeš pričaš o čovjeku javno na TikToku, video pogleda 12 hiljada ljudi + forumi, Facebook i sranja. Pusti priče ba uozbiljite se ljudi. Mentalni bolesnici imaju proceduru po kojoj se radi a to defintivno nije prebijanje nekoga. Slikaš gume, slikaš stan, snimiš ga kako buši gume, uzmeš snimak kamere i priložiš kao dokaz policiji i nadaš se najboljem, a ne da dođeš na TikTok i sereš da ti policajac ne da pričati.
Mislim da od toga sto ces ti slikati kako su ti ostecena vrata, da nema nista od toga. Moras zvati policiju da naprave zapisnik, opet jesi li vidio ko ti je to uradio?- Nisam....
Da odes prijaviti osobu, moras znat ime prezime i adresu stanovanja inace nece ni obaviti razgovor sa tom osobom. A izgovor je kako cemo ga mi naci moze biti 20x na podrucju jedne opcine sa tim imenom i prezimenom- mozes mislit

Onda tek skontaj sta je sa ovim jesi li vidio ko je sarao- Nisam.
Iskreno zbog ovoga ljudi i uzmu pravdu u svoje ruke, a ne bi me cudilo da ga nagazaju jos vise ako je ovo sve istina.
I logicno ako ona sama podnese prijavu da su sanse da policija obavi razgovor sa njim minimalne, a ako njih vise e to je vec druga prica.
Zato kad je podnjela prvi put prijavu protiv te osobe, drugi put odmah zove policiju tog dana sam podnjela prijavu danas je opet ucinio- policija mora doci na lice mjesta. Onda mu spucas krivicnu, pa mu napisu 500 KM za remcenje javnog reda i mira...
ja sve nešto mislim da vi niste poslušali snimak. Gušio je žensku osobu N.N., majku snimateljice u liftu zgrade, dakle, većina liftova ima kamere a i većina gušenja ostavi otiske i rane na vratu žrtve, zašto to nije priloženo kao dokaz Ministarstvu Unutrašnjih Poslova Kantona Sarajevo? Ako je već gušio majku naše "žrtve", zašto na teren nije izašla ekipa Hitne Pomoći Kantona Sarajevo? Ako je gospodin, kao što ona navodi fizički nasrnuo na nju i njenu prijateljicu više puta, zašto to nije dokumentovano, opet u protokolima Hitne Pomoći KS? Zašto Hitna KS nije izašla na teren u slučaju kada je sami "napadač" bio prebijen od strane oca "žrtve"? Bukvalno ima 100 scenarija iz kojih se mogu izvaditi konkretni i jasni dokazi da je on razbojnik, tajfun i kriminalac, ali kako je meni jasno iz slušanja videosnimka, ništa od toga nije priloženo MUPu. Kamera ima zgradu, a auto parkirano ispred ulaza zgrade (kako se navodi na videu), on izlazi i buši gume autu, ima li snimak sa kamere? Čovjek je mentalni bolesnik, ima dakle dodir sa MUPom u više navrata, eto su ga čak i vodili u Jagomir jednom - znači da je od ranije poznat policiji po vršenju istih radnji nad istim žrtvama, i eto nekako, nekim čudom on je i dalje na slobodi? Uozbiljite se ba ljudi. Da živimo u Indiji jarane bilo bi jasno da je čovjek nasilnik i da ga treba skloniti iz te zgrade, sklonila ga policija, socijalna služba ili bilo ko drugi. Istina je što svaki policajac kaže da mu se ne može ništa jer ima papir da je "lud", jer tako i jeste, i kod nas a i u Americi Bome. Tim ljudima se sa te strane zakona ne može uraditi ništa i policija tu može samo napraviti zapisnik, njega poslati u Jagomir kroz Hitnu Pomoć i Bože moj. Zovne se socijalna služba, hitna i onda oni dođu i opredjele se šta će biti sa njim na osnovu njegovog zdravlja.
eto mene udara komšija koji je mentalni bolesnik i već je bio u jagomiru, ja sam zvao policiju oni mu ne mogu ništa pa ga je moj babuka pretuko na cesti i on je sad još gori. Ne seri, pa logično da će biti još gori.
Nije u redu da se sa mentalnim bolesnicima tako postupa, nije u redu da je jedino rješenje da se njega pretuče. Gospođica nijednom nije spomenula ni Hitnu Pomoć a ni socijalne službe u ovom slučaju A očigledno je da policija tu nema ništa da radi. Valjda znate kako se postupa sa psihičkim bolesnicima ljudi dragi. Ne budite budale i ne nasjedajte na svaki klip koji izađe na TikToku.