SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Edin H.

#65626 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

NediM17 wrote: 23/04/2023 12:48 Pisao sam nekad davno kad su malom ukrali mobitel u kaficu u Visokom.
Dakle, upratio sve, ko je ukr'o, kome je prod'o, locir'o telefon, otisao u radnju, lafo kupac, da sa sigurnoscu utvrdim po IMEI broju da je to taj telefon.
Utvrdim da jeste, odatle u policiju sa papirima od telefona, ispricam sve "inspektoru" predratnom skladistaru, kazem idi izuzmi to.
Eee, kaze, ne moze to tako, mora nacelnik odobriti a on nije tu, a i ako ga izuzmemo moraces na sudu dokazati da je tvoj, a to bi potrajalo.
I jos rece, sta hoces, da meni sutra buse gume na autu, lome brisace, paraju kljucem.
Vidim nista od te ljubavi, odem u tu radnju, kazem liku da je otkupio moj ukradeni telefon da mi ga vrati, lafo uprijetim policijom, lik hladno kaze, ne dam, tuzi me.
Na kraju otkupim sopstveni telefon za cifru koju je on platio kradljivcima.
Eto toliko o nasoj policiji.
:shock:

Paraf davno objasnio

mali_balon

#65627 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

Nas kosta bjezanje od dogovornosti tj niko nece da preuzme odgovornost da radi svoj posao...a i da neko pocne da radis svoj posao nema sistem iza ledja....mislim ima on sistem iza ledja kada tom istom sistemu odgovara...
SpecialOffer

#65628 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by SpecialOffer »

Haris.ba wrote: 23/04/2023 11:18 Je li iko saznao o kojoj se zgradi radi?
Mislim da je Alipasini Polje, sad koja faza i zgrada, ne znam.
Edin H.

#65629 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

mali_balon wrote: 23/04/2023 13:27 Nas kosta bjezanje od dogovornosti tj niko nece da preuzme odgovornost da radi svoj posao...a i da neko pocne da radis svoj posao nema sistem iza ledja....mislim ima on sistem iza ledja kada tom istom sistemu odgovara...
Ma ovo je nevjerovatno što čovijek ispriča - čuj pa da meni buše gume, ispadaju auto…
vjeshalica

#65630 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

mali_balon wrote: 23/04/2023 00:46 Fotografija ili videosnimak se ne smatra dokazom osim ako nije sud odobrio snimanje...tako da je to prica od dokazima prica policajaca za malu djecu....ako vise osoba podnese prijave i a da se po sluzbenik duznosti reaguje....zato kazem prijaviti unutrasnjoj kontroli, sve papire ostaviti na protokolu da se ima dokaz
Treba otici do sefova pa i dalje ako treba....
To nije tacno. Sta mislis sto su ljudi uveli video nadzor ako on nema svoju svrhu? To sto je korumpirana sudinica istumacila da bi pokrila onog Asima psihopatu ne znaci da nije dokaz. Razlika je ako ovlascena lica, policija provodi posebne istrazne radnje iz ZKPa bez dozvole Suda, onda se kaze da je nezakonit dokaz.
Sta mislis ako snimas nekoga ko puca i ubija ljude na ulici, da to Sud nece uzeti kao dokaz, to je i vise nego dokaz. Pa policija je i izuzimala snimke video nadzora iz objekata kad se nesto desi upravo da pogleda ako ima nesto zanimljivo.
omega369

#65631 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by omega369 »

Ja prije desetak godina prijavio policiji krivotvoren novac. Pokupio na pijaci, nisam gledao. Odem prijavim, kaze mi drot u stanici - jarane, sto ga nisi "tutnuo" na prvoj benzinskoj. Ja bih to uradio, ne bih se peglao.

Ja ga gledam... :shock: :shock:
SpecialOffer

#65632 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by SpecialOffer »

omega369 wrote: 23/04/2023 13:51 Ja prije desetak godina prijavio policiji krivotvoren novac. Pokupio na pijaci, nisam gledao. Odem prijavim, kaze mi drot u stanici - jarane, sto ga nisi "tutnuo" na prvoj benzinskoj. Ja bih to uradio, ne bih se peglao.

Posteno :oops:
NediM17

#65633 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by NediM17 »

Nažalost tako ti dođe, hem popušiš lovu, hem te još peglaju k'o da si ih ti falsifikov'o.
vjeshalica

#65634 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

omega369 wrote: 23/04/2023 13:51 Ja prije desetak godina prijavio policiji krivotvoren novac. Pokupio na pijaci, nisam gledao. Odem prijavim, kaze mi drot u stanici - jarane, sto ga nisi "tutnuo" na prvoj benzinskoj. Ja bih to uradio, ne bih se peglao.

Trebo si tamo gdje si kupovo ponovo otici i kupiti nesto i vratiti debilu njegove kopirane pare. Naiveci sljam i olos je potekao sa pijaca.
laik1981

#65635 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by laik1981 »

Vecina drotova i jesu isti profili i karakteri kao i ovi klosari sto kradu i dilaju.. Da se nisu zaposlili u policiji otimali bi telefone djevojcicama.. Masa ih se bavi najtezim kriminalom i pored toga sto rade u policiji.. Mito, korupcija, surovanje sa dilerima i automafijom im postalo uobicajena praksa.. Cast izuzetcima..
mali_balon

#65636 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

vjeshalica wrote: 23/04/2023 13:49
mali_balon wrote: 23/04/2023 00:46 Fotografija ili videosnimak se ne smatra dokazom osim ako nije sud odobrio snimanje...tako da je to prica od dokazima prica policajaca za malu djecu....ako vise osoba podnese prijave i a da se po sluzbenik duznosti reaguje....zato kazem prijaviti unutrasnjoj kontroli, sve papire ostaviti na protokolu da se ima dokaz
To nije tacno. Sta mislis sto su ljudi uveli video nadzor ako on nema svoju svrhu? To sto je korumpirana sudinica istumacila da bi pokrila onog Asima psihopatu ne znaci da nije dokaz. Razlika je ako ovlascena lica, policija provodi posebne istrazne radnje iz ZKPa bez dozvole Suda, onda se kaze da je nezakonit dokaz.
Sta mislis ako snimas nekoga ko puca i ubija ljude na ulici, da to Sud nece uzeti kao dokaz, to je i vise nego dokaz. Pa policija je i izuzimala snimke video nadzora iz objekata kad se nesto desi upravo da pogleda ako ima nesto zanimljivo.
Kamere i neke video nadzore je postavila drzava, a koje nije mogu se izuzetu uz nalog suda i opet kazem kada postoji nalog suda tek tada relevantni snimak postaje dokaz....sve ostalo je pisanje uz vjetar...
Mozes ti snimat krivicno djelo gdje se sve vidi i sve je jasno ali ako sud to ne uzme kao dokaz dzaba ti sve
Nije sudinica kriva za asima nego tuzilastvo, sve istrazne radnje radi tuzilastvo, sud donosi presude na osnovu dokaza koje predstavi tuzilastvo odnosno odbrana......
Naravo, to ne znaci da bi sudstvo i tuzilastvo nisu korumpirani i najveca rak rana naseg drustva
mali_balon

#65637 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

Edin H. wrote: 23/04/2023 13:41
mali_balon wrote: 23/04/2023 13:27 Nas kosta bjezanje od dogovornosti tj niko nece da preuzme odgovornost da radi svoj posao...a i da neko pocne da radis svoj posao nema sistem iza ledja....mislim ima on sistem iza ledja kada tom istom sistemu odgovara...
Ma ovo je nevjerovatno što čovijek ispriča - čuj pa da meni buše gume, ispadaju auto…
Sta sam ti slagao ili pogresno napisao....da svi rade svoj posao ne bi ni doslo do busenja guma
Eto ja ti busim gume vidis me, snimas me, prebijes me, sta mislis ko ce gore na sudu proci ja ili ti...
Pa svi znamo hadziju iz zatvora, covjek na zalbenom postupku dobio jos zatvora jer je sudu poslao pismo u koje pise ako drzava nesta ne uradi da ce on uzeti stvari u svoje ruke....a svi znamo kako je bilo

I prestanite ganjati neke logike zakon je jasan i sve se zna sta i kako...samo sto jenkod nas problem sto za nekog zakon vazi a za nekog ne ali to je vec druga prica
HelaS

#65638 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HelaS »

NediM17 wrote: 23/04/2023 12:48 Pisao sam nekad davno kad su malom ukrali mobitel u kaficu u Visokom.
Dakle, upratio sve, ko je ukr'o, kome je prod'o, locir'o telefon, otisao u radnju, lafo kupac, da sa sigurnoscu utvrdim po IMEI broju da je to taj telefon.
Utvrdim da jeste, odatle u policiju sa papirima od telefona, ispricam sve "inspektoru" predratnom skladistaru, kazem idi izuzmi to.
Eee, kaze, ne moze to tako, mora nacelnik odobriti a on nije tu, a i ako ga izuzmemo moraces na sudu dokazati da je tvoj, a to bi potrajalo.
I jos rece, sta hoces, da meni sutra buse gume na autu, lome brisace, paraju kljucem.
Vidim nista od te ljubavi, odem u tu radnju, kazem liku da je otkupio moj ukradeni telefon da mi ga vrati, lafo uprijetim policijom, lik hladno kaze, ne dam, tuzi me.
Na kraju otkupim sopstveni telefon za cifru koju je on platio kradljivcima.
Eto toliko o nasoj policiji.
Nisam "general poslije bitke", ali osnov svakog prijavljivanja je u pisanoj formi. Ostaje trag, pokreće se upravni postupak, i organ mora odgovoriti... Ovako, usmeno, pristojno i ubjedljivo te odbije, ti odeš pognute glave, a on ostane zavaljen u svojoj budžetskoj plati, zarađenoj bez puno truda :(
NediM17

#65639 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by NediM17 »

Ma ja sam odustao od te price kad mi je receno da cu na sudu morati dokazivati da je to moje.
A znamo kako je efikasno nase sudstvo, pogotovo za takvu glupost tipa mobitela, skuplja pita nego tepsija.
I kol'ko bi taj mobitel vrijedio na kraju nakon par godina ganjanja po sudu.
HelaS

#65640 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HelaS »

Kakva je razlika između nekog pisanog dokumenta, kojeg ti u prijavi navedeš kao dokazni materijal, i video snimka, pa i audio snimka, ako za bilo koji dokazni materijal možeš potvrditi njegovu autentičnost. Nikakva, sud mora prihvatiti svaki takav dokaz. Ti možda misliš na snimanje "u njegovoj prostoriji", koje je, takvo, neovlašteno, ali za neovlašteno snimanje podnosiš odgovornost, ali i takav dokaz, ako dokažeš njegovu autentičnost, mora biti dokaz, validan. I ako prijaviš neki slučaj unutrašnjoj kontroli, svoju prijavu moraš nečim dokazati.
vjeshalica

#65641 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

mali_balon wrote: 23/04/2023 14:25
vjeshalica wrote: 23/04/2023 13:49

Kamere i neke video nadzore je postavila drzava, a koje nije mogu se izuzetu uz nalog suda i opet kazem kada postoji nalog suda tek tada relevantni snimak postaje dokaz....sve ostalo je pisanje uz vjetar...
Mozes ti snimat krivicno djelo gdje se sve vidi i sve je jasno ali ako sud to ne uzme kao dokaz dzaba ti sve
Nije sudinica kriva za asima nego tuzilastvo, sve istrazne radnje radi tuzilastvo, sud donosi presude na osnovu dokaza koje predstavi tuzilastvo odnosno odbrana......
Naravo, to ne znaci da bi sudstvo i tuzilastvo nisu korumpirani i najveca rak rana naseg drustva
Na privatnim objektima nije postavila drzava. Postoje snimci koje moze neko uspupiti bez naloga policiji ili sa nalogom. Nemoj boga ti. Na javnom mjestu je druga prica. Mislis da nece sud uzeti u obzir snimak udesa od neki dan na Malti? Nece malo sutra, ili ce "pjeske" dokazivati na osnovu izjava i vjestacenja samo kako je doslo do udesa.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#65642 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Morate shvatiti da je svaki vas dolazak u stanicu
Njima dodatni posao
Njima je glavna fora dodjite sutra u deset...KAD JE ON DRUGA SMJENA :mrgreen:
Uvaljuju poso kolegama...velika je to birokracija...kad god doneses novcanik ili kopirane pare to je njima dodatni poso za iste novce
Normala da se klosarima ne radi i da ti govore kako je sud trosak kako su advokati skupi kako nemas odakle naplatiti...jer im se ne radi
Zato samo lagano svoj poso i na spid dajl 5 advokata memorirajte
Savjeti su besplatni
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#65643 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

Truba wrote: 23/04/2023 15:42
Njima je glavna fora dodjite sutra u deset...KAD JE ON DRUGA SMJENA :mrgreen:
:lol: :lol:
Truba

#65644 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Ja doso po svoj slucaj za bajk
Kaze privodimo narkomana dodjite sutra u deset
Kakve veze odjel za kradju bicikala ima s narkomanima
Nema sanse da ja ustanem sa stolice dok se to ne zavrsi i bome ispuni formular

Znaju i pobjec na godisnji bol9vanje kad ima puno posla
BadBoy

#65645 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

Vjeshalica sve u pravu sto je napisala. Kod nas postoji neka mitomanija oko video snimaka kao dokaza, sta vam je ljudi sve se to smije koristiti i koristi se ali svaki dokaz se moze i pobijati

P.s i da, neovlasteno snimanje ima vrlo usku definiciju, otvorite KZ i pogledajte
Last edited by BadBoy on 23/04/2023 19:01, edited 1 time in total.
snijeg_led

#65646 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by snijeg_led »

Ko se sjetio ove pjesme od Parafa :koluta:
Truba

#65647 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

liyf

#65648 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liyf »

kabal1337 wrote: 23/04/2023 10:12
lavi wrote: 23/04/2023 00:32 Dođeš pričaš o čovjeku javno na TikToku, video pogleda 12 hiljada ljudi + forumi, Facebook i sranja. Pusti priče ba uozbiljite se ljudi. Mentalni bolesnici imaju proceduru po kojoj se radi a to defintivno nije prebijanje nekoga. Slikaš gume, slikaš stan, snimiš ga kako buši gume, uzmeš snimak kamere i priložiš kao dokaz policiji i nadaš se najboljem, a ne da dođeš na TikTok i sereš da ti policajac ne da pričati.
Mislim da od toga sto ces ti slikati kako su ti ostecena vrata, da nema nista od toga. Moras zvati policiju da naprave zapisnik, opet jesi li vidio ko ti je to uradio?- Nisam....

Da odes prijaviti osobu, moras znat ime prezime i adresu stanovanja inace nece ni obaviti razgovor sa tom osobom. A izgovor je kako cemo ga mi naci moze biti 20x na podrucju jedne opcine sa tim imenom i prezimenom- mozes mislit :-) :lol: Onda tek skontaj sta je sa ovim jesi li vidio ko je sarao- Nisam.
Iskreno zbog ovoga ljudi i uzmu pravdu u svoje ruke, a ne bi me cudilo da ga nagazaju jos vise ako je ovo sve istina.

I logicno ako ona sama podnese prijavu da su sanse da policija obavi razgovor sa njim minimalne, a ako njih vise e to je vec druga prica.
Zato kad je podnjela prvi put prijavu protiv te osobe, drugi put odmah zove policiju tog dana sam podnjela prijavu danas je opet ucinio- policija mora doci na lice mjesta. Onda mu spucas krivicnu, pa mu napisu 500 KM za remcenje javnog reda i mira...
ja sve nešto mislim da vi niste poslušali snimak. Gušio je žensku osobu N.N., majku snimateljice u liftu zgrade, dakle, većina liftova ima kamere a i većina gušenja ostavi otiske i rane na vratu žrtve, zašto to nije priloženo kao dokaz Ministarstvu Unutrašnjih Poslova Kantona Sarajevo? Ako je već gušio majku naše "žrtve", zašto na teren nije izašla ekipa Hitne Pomoći Kantona Sarajevo? Ako je gospodin, kao što ona navodi fizički nasrnuo na nju i njenu prijateljicu više puta, zašto to nije dokumentovano, opet u protokolima Hitne Pomoći KS? Zašto Hitna KS nije izašla na teren u slučaju kada je sami "napadač" bio prebijen od strane oca "žrtve"? Bukvalno ima 100 scenarija iz kojih se mogu izvaditi konkretni i jasni dokazi da je on razbojnik, tajfun i kriminalac, ali kako je meni jasno iz slušanja videosnimka, ništa od toga nije priloženo MUPu. Kamera ima zgradu, a auto parkirano ispred ulaza zgrade (kako se navodi na videu), on izlazi i buši gume autu, ima li snimak sa kamere? Čovjek je mentalni bolesnik, ima dakle dodir sa MUPom u više navrata, eto su ga čak i vodili u Jagomir jednom - znači da je od ranije poznat policiji po vršenju istih radnji nad istim žrtvama, i eto nekako, nekim čudom on je i dalje na slobodi? Uozbiljite se ba ljudi. Da živimo u Indiji jarane bilo bi jasno da je čovjek nasilnik i da ga treba skloniti iz te zgrade, sklonila ga policija, socijalna služba ili bilo ko drugi. Istina je što svaki policajac kaže da mu se ne može ništa jer ima papir da je "lud", jer tako i jeste, i kod nas a i u Americi Bome. Tim ljudima se sa te strane zakona ne može uraditi ništa i policija tu može samo napraviti zapisnik, njega poslati u Jagomir kroz Hitnu Pomoć i Bože moj. Zovne se socijalna služba, hitna i onda oni dođu i opredjele se šta će biti sa njim na osnovu njegovog zdravlja.

eto mene udara komšija koji je mentalni bolesnik i već je bio u jagomiru, ja sam zvao policiju oni mu ne mogu ništa pa ga je moj babuka pretuko na cesti i on je sad još gori. Ne seri, pa logično da će biti još gori.

Nije u redu da se sa mentalnim bolesnicima tako postupa, nije u redu da je jedino rješenje da se njega pretuče. Gospođica nijednom nije spomenula ni Hitnu Pomoć a ni socijalne službe u ovom slučaju A očigledno je da policija tu nema ništa da radi. Valjda znate kako se postupa sa psihičkim bolesnicima ljudi dragi. Ne budite budale i ne nasjedajte na svaki klip koji izađe na TikToku.
Nebozemlja

#65649 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Nebozemlja »

lavi wrote: 23/04/2023 19:18
kabal1337 wrote: 23/04/2023 10:12

Mislim da od toga sto ces ti slikati kako su ti ostecena vrata, da nema nista od toga. Moras zvati policiju da naprave zapisnik, opet jesi li vidio ko ti je to uradio?- Nisam....

Da odes prijaviti osobu, moras znat ime prezime i adresu stanovanja inace nece ni obaviti razgovor sa tom osobom. A izgovor je kako cemo ga mi naci moze biti 20x na podrucju jedne opcine sa tim imenom i prezimenom- mozes mislit :-) :lol: Onda tek skontaj sta je sa ovim jesi li vidio ko je sarao- Nisam.
Iskreno zbog ovoga ljudi i uzmu pravdu u svoje ruke, a ne bi me cudilo da ga nagazaju jos vise ako je ovo sve istina.

I logicno ako ona sama podnese prijavu da su sanse da policija obavi razgovor sa njim minimalne, a ako njih vise e to je vec druga prica.
Zato kad je podnjela prvi put prijavu protiv te osobe, drugi put odmah zove policiju tog dana sam podnjela prijavu danas je opet ucinio- policija mora doci na lice mjesta. Onda mu spucas krivicnu, pa mu napisu 500 KM za remcenje javnog reda i mira...
ja sve nešto mislim da vi niste poslušali snimak. Gušio je žensku osobu N.N., majku snimateljice u liftu zgrade, dakle, većina liftova ima kamere a i većina gušenja ostavi otiske i rane na vratu žrtve, zašto to nije priloženo kao dokaz Ministarstvu Unutrašnjih Poslova Kantona Sarajevo? Ako je već gušio majku naše "žrtve", zašto na teren nije izašla ekipa Hitne Pomoći Kantona Sarajevo? Ako je gospodin, kao što ona navodi fizički nasrnuo na nju i njenu prijateljicu više puta, zašto to nije dokumentovano, opet u protokolima Hitne Pomoći KS? Zašto Hitna KS nije izašla na teren u slučaju kada je sami "napadač" bio prebijen od strane oca "žrtve"? Bukvalno ima 100 scenarija iz kojih se mogu izvaditi konkretni i jasni dokazi da je on razbojnik, tajfun i kriminalac, ali kako je meni jasno iz slušanja videosnimka, ništa od toga nije priloženo MUPu. Kamera ima zgradu, a auto parkirano ispred ulaza zgrade (kako se navodi na videu), on izlazi i buši gume autu, ima li snimak sa kamere? Čovjek je mentalni bolesnik, ima dakle dodir sa MUPom u više navrata, eto su ga čak i vodili u Jagomir jednom - znači da je od ranije poznat policiji po vršenju istih radnji nad istim žrtvama, i eto nekako, nekim čudom on je i dalje na slobodi? Uozbiljite se ba ljudi. Da živimo u Indiji jarane bilo bi jasno da je čovjek nasilnik i da ga treba skloniti iz te zgrade, sklonila ga policija, socijalna služba ili bilo ko drugi. Istina je što svaki policajac kaže da mu se ne može ništa jer ima papir da je "lud", jer tako i jeste, i kod nas a i u Americi Bome. Tim ljudima se sa te strane zakona ne može uraditi ništa i policija tu može samo napraviti zapisnik, njega poslati u Jagomir kroz Hitnu Pomoć i Bože moj. Zovne se socijalna služba, hitna i onda oni dođu i opredjele se šta će biti sa njim na osnovu njegovog zdravlja.

eto mene udara komšija koji je mentalni bolesnik i već je bio u jagomiru, ja sam zvao policiju oni mu ne mogu ništa pa ga je moj babuka pretuko na cesti i on je sad još gori. Ne seri, pa logično da će biti još gori.

Nije u redu da se sa mentalnim bolesnicima tako postupa, nije u redu da je jedino rješenje da se njega pretuče. Gospođica nijednom nije spomenula ni Hitnu Pomoć a ni socijalne službe u ovom slučaju A očigledno je da policija tu nema ništa da radi. Valjda znate kako se postupa sa psihičkim bolesnicima ljudi dragi. Ne budite budale i ne nasjedajte na svaki klip koji izađe na TikToku.
Tako je! Njegujmo kulturu krivljenja žrtvi. Ili kako ti reče, "žrtvi."
liyf

#65650 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liyf »

Nebozemlja wrote: 23/04/2023 19:22
lavi wrote: 23/04/2023 19:18 ja sve nešto mislim da vi niste poslušali snimak. Gušio je žensku osobu N.N., majku snimateljice u liftu zgrade, dakle, većina liftova ima kamere a i većina gušenja ostavi otiske i rane na vratu žrtve, zašto to nije priloženo kao dokaz Ministarstvu Unutrašnjih Poslova Kantona Sarajevo? Ako je već gušio majku naše "žrtve", zašto na teren nije izašla ekipa Hitne Pomoći Kantona Sarajevo? Ako je gospodin, kao što ona navodi fizički nasrnuo na nju i njenu prijateljicu više puta, zašto to nije dokumentovano, opet u protokolima Hitne Pomoći KS? Zašto Hitna KS nije izašla na teren u slučaju kada je sami "napadač" bio prebijen od strane oca "žrtve"? Bukvalno ima 100 scenarija iz kojih se mogu izvaditi konkretni i jasni dokazi da je on razbojnik, tajfun i kriminalac, ali kako je meni jasno iz slušanja videosnimka, ništa od toga nije priloženo MUPu. Kamera ima zgradu, a auto parkirano ispred ulaza zgrade (kako se navodi na videu), on izlazi i buši gume autu, ima li snimak sa kamere? Čovjek je mentalni bolesnik, ima dakle dodir sa MUPom u više navrata, eto su ga čak i vodili u Jagomir jednom - znači da je od ranije poznat policiji po vršenju istih radnji nad istim žrtvama, i eto nekako, nekim čudom on je i dalje na slobodi? Uozbiljite se ba ljudi. Da živimo u Indiji jarane bilo bi jasno da je čovjek nasilnik i da ga treba skloniti iz te zgrade, sklonila ga policija, socijalna služba ili bilo ko drugi. Istina je što svaki policajac kaže da mu se ne može ništa jer ima papir da je "lud", jer tako i jeste, i kod nas a i u Americi Bome. Tim ljudima se sa te strane zakona ne može uraditi ništa i policija tu može samo napraviti zapisnik, njega poslati u Jagomir kroz Hitnu Pomoć i Bože moj. Zovne se socijalna služba, hitna i onda oni dođu i opredjele se šta će biti sa njim na osnovu njegovog zdravlja.

Tako je! Njegujmo kulturu krivljenja žrtvi. Ili kako ti reče, "žrtvi."
Ne krivim ja nikoga Boga mi, nego samo kažem da se postavila pogrešno prema policiji stavljajući svu krivicu na njih iako nije uradila ono što je trebala, barem po meni. Uživaj u svojoj interpretaciji mojih riječi. :thumbup:
Post Reply