SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

liyf

#65601 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liyf »

mali_balon wrote: 22/04/2023 21:18 Pa jel poslala ovo medijima
pa ne prijavi ni policiji ni medijima ali onda dođe i plače kako se ništa ne poduzima.
mali_balon

#65602 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

suspect_zero wrote: 23/04/2023 00:11
mali_balon wrote: 22/04/2023 17:51

E to, ja govorim da alkohol probudi ono najbolje u nama, izvuce najbolje iz nas, pa tako i voznju, nakon 3 flase crnog vina najbolje vozim....

Ništa onda, počinjem piti....ima da budem najbolja žena, mama, kćerka, snaha .....ču'će se za mene :oops:
Pa sta si dosad cekala,..
mali_balon

#65603 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

lavi wrote: 23/04/2023 00:12
mali_balon wrote: 22/04/2023 21:18 Pa jel poslala ovo medijima
pa ne prijavi ni policiji ni medijima ali onda dođe i plače kako se ništa ne poduzima.
Pa jesmo li gledali isti video, zali se da ju policija uopste ne dozivljava
liyf

#65604 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liyf »

mali_balon wrote: 23/04/2023 00:16
lavi wrote: 23/04/2023 00:12 pa ne prijavi ni policiji ni medijima ali onda dođe i plače kako se ništa ne poduzima.
šta sam ja zaključio tokom videa je to da je ona njemu zvala policiju ali nije pružila apsolutno nikakve dokaze. Čovjek je mentalni bolesnik i njima se faktički ništa zakonski ne može. Sjećam se interventna ganjala momka u onom velikom crnom Fordu, slupao se u Buća City likovi ga puškama ganjali i na kraju - morali ga pustiti zbog "papira da je lud". Munja. Bilo kako bilo, policija je izlazila na teren, čovjek je poslan u mentalnu ustanovu. "sa policijom neću više ništa" pokazuje kakav je njen stav bio u razgovorima sa policajcima. Jede i ona malo govna da budem iskren. Ako ti stvara problem već toliko godina jarane uzmeš šarafciger i riješiš problem ako ne možeš živjeti od njega. Sa mentalnim bolesnicima se ne može tako, ni silom a ni galamom. Ne možeš ga prebiti i očekivati da će on prestati nakon toga. Sere i ova djevojka malo, bez uvrede ikome.
liyf

#65605 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liyf »

Dođeš pričaš o čovjeku javno na TikToku, video pogleda 12 hiljada ljudi + forumi, Facebook i sranja. Pusti priče ba uozbiljite se ljudi. Mentalni bolesnici imaju proceduru po kojoj se radi a to defintivno nije prebijanje nekoga. Slikaš gume, slikaš stan, snimiš ga kako buši gume, uzmeš snimak kamere i priložiš kao dokaz policiji i nadaš se najboljem, a ne da dođeš na TikTok i sereš da ti policajac ne da pričati.
aston_martin

#65606 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by aston_martin »

lavi wrote: 23/04/2023 00:30
mali_balon wrote: 23/04/2023 00:16

šta sam ja zaključio tokom videa je to da je ona njemu zvala policiju ali nije pružila apsolutno nikakve dokaze.
a kakve dokaze ona treba pružiti?
liyf

#65607 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liyf »

aston_martin wrote: 23/04/2023 00:34
lavi wrote: 23/04/2023 00:30 šta sam ja zaključio tokom videa je to da je ona njemu zvala policiju ali nije pružila apsolutno nikakve dokaze. Čovjek je mentalni bolesnik i njima se faktički ništa zakonski ne može. Sjećam se interventna ganjala momka u onom velikom crnom Fordu, slupao se u Buća City likovi ga puškama ganjali i na kraju - morali ga pustiti zbog "papira da je lud". Munja. Bilo kako bilo, policija je izlazila na teren, čovjek je poslan u mentalnu ustanovu. "sa policijom neću više ništa" pokazuje kakav je njen stav bio u razgovorima sa policajcima. Jede i ona malo govna da budem iskren. Ako ti stvara problem već toliko godina jarane uzmeš šarafciger i riješiš problem ako ne možeš živjeti od njega. Sa mentalnim bolesnicima se ne može tako, ni silom a ni galamom. Ne možeš ga prebiti i očekivati da će on prestati nakon toga. Sere i ova djevojka malo, bez uvrede ikome.
a kakve dokaze ona treba pružiti?
pa, naprimjer. Fotografiju/eventualno snimak koji bi bio bolji probušenih guma, fotografiju grafita/sprejeva na vratima komšinice, rane od gušenja, rane od fizičkih napada, video iz lifta, video bušenja guma, video/fotografiju intervencija ZZHMP i slično. To mi je eto sad odokativno. Dajte ljudi molim vas, svi znamo da nakon fizičkog napada ostanu rane, da nakon "gušenja" ostanu rane, da sprej ostaje na vratima i da svaki lift i zgrada ima kameru. Nije ništa od onoga što je rekla da joj je radio dokazala, niti nama niti policiji. Molim vas uozbiljite se malo
liyf

#65608 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liyf »

I eto policajcima iz interventne baš drago dolaziti njoj na adresu pa ništa ne rade po tom pitanju. Molim te, on bi svaki dan da dolazi tebi kući da te gleda kad ih zovneš jer te "napao". Baš mu je drago što te napada.
mali_balon

#65609 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

Fotografija ili videosnimak se ne smatra dokazom osim ako nije sud odobrio snimanje...tako da je to prica od dokazima prica policajaca za malu djecu....ako vise osoba podnese prijave i a da se po sluzbenik duznosti reaguje....zato kazem prijaviti unutrasnjoj kontroli, sve papire ostaviti na protokolu da se ima dokaz
Treba otici do sefova pa i dalje ako treba....
mali_balon

#65610 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

lavi wrote: 23/04/2023 00:40 I eto policajcima iz interventne baš drago dolaziti njoj na adresu pa ništa ne rade po tom pitanju. Molim te, on bi svaki dan da dolazi tebi kući da te gleda kad ih zovneš jer te "napao". Baš mu je drago što te napada.
Pa njihov posao je da dolaze ne kontam sta bi ti
liyf

#65611 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liyf »

mali_balon wrote: 23/04/2023 00:46 Fotografija ili videosnimak se ne smatra dokazom osim ako nije sud odobrio snimanje...tako da je to prica od dokazima prica policajaca za malu djecu....ako vise osoba podnese prijave i a da se po sluzbenik duznosti reaguje....zato kazem prijaviti unutrasnjoj kontroli, sve papire ostaviti na protokolu da se ima dokaz
fotografija ili videosnimak nije dokaz? Šta je onda dokaz?
drug_profi

#65612 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Ko se god uzdao u pravnu drzavu ostao je naguzen.
Vjerovacu da postoji kad je vidim na djelu u zastiti sitne buranije.
Dotle imam steceno iskustvo da ne postoji.
hali gali halid

#65613 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hali gali halid »

Kada nekoga ubije ili siluje, onda ce mozda reagovati...
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#65614 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

lavi wrote: 23/04/2023 00:48
mali_balon wrote: 23/04/2023 00:46 Fotografija ili videosnimak se ne smatra dokazom osim ako nije sud odobrio snimanje...tako da je to prica od dokazima prica policajaca za malu djecu....ako vise osoba podnese prijave i a da se po sluzbenik duznosti reaguje....zato kazem prijaviti unutrasnjoj kontroli, sve papire ostaviti na protokolu da se ima dokaz
fotografija ili videosnimak nije dokaz? Šta je onda dokaz?
Da zna da ga snimas i da je to uradio.

A imaju snimak da je to uradio
ReymondReddington

#65615 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ReymondReddington »

mk ultra wrote: 23/04/2023 08:45
lavi wrote: 23/04/2023 00:48 fotografija ili videosnimak nije dokaz? Šta je onda dokaz?

Pa izadjes kad busi gume i snimas ga. Kako ona pravnica iz Vojne bolnice dobi otkaz jer je preko reda pustala pacijente. Zena je direktno snimala.

Po meni dovoljno bi bilo sam reci da snimas da se cuje na videu. Valjda bi to sud prihvatio.
mali_balon

#65616 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

ReymondReddington wrote: 23/04/2023 09:44
mk ultra wrote: 23/04/2023 08:45

Pa izadjes kad busi gume i snimas ga. Kako ona pravnica iz Vojne bolnice dobi otkaz jer je preko reda pustala pacijente. Zena je direktno snimala.

Po meni dovoljno bi bilo sam reci da snimas da se cuje na videu. Valjda bi to sud prihvatio.
Pa asim se cuo na snimku pa ga oslobodise jer snimak nije zakonski snimljen, ali moze posluziti kao osnovana sumnja za dalju istragu....
Pa danas se svasta moze namontirati i photoshopirati, zato sud, na zahtjev tuzioca izdaje nalog itd itd.....sve ostalo je nezakonito snimanje i cak mozes biti tuzen za to
Zato danas kada se boris protuv sistema, ako nemas neke debele veze, moras angazovati advokata, mozes i ti da se boris ali duze ce to sve trajati....i naravno iskoristit sve medije
kabal1337

#65617 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kabal1337 »

lavi wrote: 23/04/2023 00:32 Dođeš pričaš o čovjeku javno na TikToku, video pogleda 12 hiljada ljudi + forumi, Facebook i sranja. Pusti priče ba uozbiljite se ljudi. Mentalni bolesnici imaju proceduru po kojoj se radi a to defintivno nije prebijanje nekoga. Slikaš gume, slikaš stan, snimiš ga kako buši gume, uzmeš snimak kamere i priložiš kao dokaz policiji i nadaš se najboljem, a ne da dođeš na TikTok i sereš da ti policajac ne da pričati.
Mislim da od toga sto ces ti slikati kako su ti ostecena vrata, da nema nista od toga. Moras zvati policiju da naprave zapisnik, opet jesi li vidio ko ti je to uradio?- Nisam....

Da odes prijaviti osobu, moras znat ime prezime i adresu stanovanja inace nece ni obaviti razgovor sa tom osobom. A izgovor je kako cemo ga mi naci moze biti 20x na podrucju jedne opcine sa tim imenom i prezimenom- mozes mislit :-) :lol: Onda tek skontaj sta je sa ovim jesi li vidio ko je sarao- Nisam.
Iskreno zbog ovoga ljudi i uzmu pravdu u svoje ruke, a ne bi me cudilo da ga nagazaju jos vise ako je ovo sve istina.

I logicno ako ona sama podnese prijavu da su sanse da policija obavi razgovor sa njim minimalne, a ako njih vise e to je vec druga prica.
Zato kad je podnjela prvi put prijavu protiv te osobe, drugi put odmah zove policiju tog dana sam podnjela prijavu danas je opet ucinio- policija mora doci na lice mjesta. Onda mu spucas krivicnu, pa mu napisu 500 KM za remcenje javnog reda i mira...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#65618 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

Što se tiče kamera i snimanja, ispada da krivično niko nije odgovaro dok nisu kamere izmišljene. Što bi se reklo niđe veze.

Ovdje je izgkeda najveći problem (ne)svjedočenje komšija, ali sigurno ima do toga da je policiji ovo zahmet. Ne da im se zajebavati sa predmetima koji su komplikovani.

Baška ta priča "imam papir da sam lud" je krajnje bezobrazna, jer ako je opasan po okolinu, on ne treba u njoj da boravi.
Haris.ba

#65619 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Je li iko saznao o kojoj se zgradi radi?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#65620 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Meni je neko isarao registraciju crnim sprejom
Pitao suseda multimilionera da mi samo kaze jesu li djeca romi ili neki klosari na snimku
Da se ne zabrinem
Kozja brarica me iskulirala
Umro godinu poslije...bogatuni kriju smrt svoga clana iz sekte...3 kuce nula smrtovnica
laik1981

#65621 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by laik1981 »

mali_balon wrote: 23/04/2023 10:02
ReymondReddington wrote: 23/04/2023 09:44

Pa asim se cuo na snimku pa ga oslobodise jer snimak nije zakonski snimljen, ali moze posluziti kao osnovana sumnja za dalju istragu....
Pa danas se svasta moze namontirati i photoshopirati, zato sud, na zahtjev tuzioca izdaje nalog itd itd.....sve ostalo je nezakonito snimanje i cak mozes biti tuzen za to
Zato danas kada se boris protuv sistema, ako nemas neke debele veze, moras angazovati advokata, mozes i ti da se boris ali duze ce to sve trajati....i naravno iskoristit sve medije
Asim je oslobodjen jer je sudstvo korumpirano.. U njegovom slucaju se cak i moglo govoriti o nekom neovlastenom snimanju.. Snimci sa nadzornih kamera su dokazi.. Da li su dovoljni da se nekome i presudi, to je drugi par cipela.. Pretpostavljam da nije dovoljno bez jos materijalnih i nematerijalnih dokaza.. I to ovisi od vrste krivicnog djela.. Za kradju je snimak sasvim dovoljan dokaz..
Naslovnica

#65622 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Meni je provalilo u vikendicu kod Rakovice, prije 3-4 godine, rusvaj napravili, odnijeli pokvarenu veš mašinu i kosilicu.
Zvao policiji, uzeli izjave, malo pogledali.
Sutradan nađem veš mašinu na PIK-u, 100% moja, zamotana u foliju.
Prijavim policiji, traže od mene da se predstavim kao kupac, da odem u Nahorevo i da se uvjerim da je moja mašina preko serijskog broja, pa će onda oni uraditi svoj dio posla.
Naravno da nisam pristao na takvo nešto. I naravno da mi se nikada više nisu ni javili.

Image

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#65623 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Tako su meni isto za bajk rekli da se dogovorim
mali_balon

#65624 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

laik1981 wrote: 23/04/2023 11:52
mali_balon wrote: 23/04/2023 10:02

Asim je oslobodjen jer je sudstvo korumpirano.. U njegovom slucaju se cak i moglo govoriti o nekom neovlastenom snimanju.. Snimci sa nadzornih kamera su dokazi.. Da li su dovoljni da se nekome i presudi, to je drugi par cipela.. Pretpostavljam da nije dovoljno bez jos materijalnih i nematerijalnih dokaza.. I to ovisi od vrste krivicnog djela.. Za kradju je snimak sasvim dovoljan dokaz..
Da oslobodjen je jer je korumpirano tuzilastvo i sudstvo ali ne znaci da nije oslobodjen po zakonu....znalo se od samog pocetka da je proces predstava za javnost i da od tog nista nema....
Kazem, snimak je dovoljan kao osnovama sumnja za pokretanje neke radnje policije i tuzilastva....ako oni procjene da je potrebno ista raditi ...
Da je kod nas drzave sve bi drugacije bilo....tako da sad za sad te snimke i slike mozes macku o rep objesit jer jedini dokaz da se nesta pokrene je kada je vec kasno kao po obicaju, jer se nase drustvo bavi posljedicama a ne prevencijom.....jer je posljedice lakse i bezbolnije sanirat a za prevenciju ipak treba truda, znanja i sredstava
NediM17

#65625 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by NediM17 »

Pisao sam nekad davno kad su malom ukrali mobitel u kaficu u Visokom.
Dakle, upratio sve, ko je ukr'o, kome je prod'o, locir'o telefon, otisao u radnju, lafo kupac, da sa sigurnoscu utvrdim po IMEI broju da je to taj telefon.
Utvrdim da jeste, odatle u policiju sa papirima od telefona, ispricam sve "inspektoru" predratnom skladistaru, kazem idi izuzmi to.
Eee, kaze, ne moze to tako, mora nacelnik odobriti a on nije tu, a i ako ga izuzmemo moraces na sudu dokazati da je tvoj, a to bi potrajalo.
I jos rece, sta hoces, da meni sutra buse gume na autu, lome brisace, paraju kljucem.
Vidim nista od te ljubavi, odem u tu radnju, kazem liku da je otkupio moj ukradeni telefon da mi ga vrati, lafo uprijetim policijom, lik hladno kaze, ne dam, tuzi me.
Na kraju otkupim sopstveni telefon za cifru koju je on platio kradljivcima.
Eto toliko o nasoj policiji.
Post Reply