0.0 jebote
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- ZoomZoomKiwi
-
HelaS
#44027 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na fotografiji se ne uočava toliko jačina bijelih svjetiljki koje je ovaj vozač ugradio na stražnji dio svog automobila, koliko su zaista jake.
Ja više ne znam kako da tumačim ovo jarcanje seljakluka i drskosti po cesti

Ja više ne znam kako da tumačim ovo jarcanje seljakluka i drskosti po cesti

- ZoomZoomKiwi
#44028 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ajde rodijak vidiš da su slabije od maglenki
Prvo, kad su ikom na tehničkom gledana svjetla, odnosno da se ispravim, da li je ikad iko pao na tehničkom kod nas?
Drugo, da li je ikad ikome napisana kazna za upaljene maglenke kada iste nisu potrebne i kada smetaju jednako kao i duga svjetla?
Da li je ikom napisana kazna zbog crvenih dioda naprijed na vozilu (da li pozicija ili ringova)?
Da li je ikom napisana kazna zbog plavih dioda naprijed ili nazad?
Da li je ikom napisana kazna zbog bijelih dioda nazad?
(Ovdje ne mislim na treptače/blinkere)
Znači rodijak kod nas mere sve, i pomiri se s tim.
Prvo, kad su ikom na tehničkom gledana svjetla, odnosno da se ispravim, da li je ikad iko pao na tehničkom kod nas?
Drugo, da li je ikad ikome napisana kazna za upaljene maglenke kada iste nisu potrebne i kada smetaju jednako kao i duga svjetla?
Da li je ikom napisana kazna zbog crvenih dioda naprijed na vozilu (da li pozicija ili ringova)?
- Laplace
#44029 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Prije par mjeseci na autoputu (dionica Jošanica-Podlugovi) ispred nas P206 sa upaljenom zadnjom maglenkom a naprijed farovi toliko slabi da smo mislili da ih nije ni upalio sve dok ga nismo pretekli.EFD22 wrote: ↑17/04/2023 23:52 Ajde rodijak vidiš da su slabije od maglenki![]()
A meni je prije desetak godina Fiestu vratio sa tehničkog zbog ručne (slabo držala), tačnije poslao me automehaničaru prekoputa da je sredi. Lik ju je tako dobro sredio da je držala duplo slabije, ali sam nekom misterijom prošao tehnički. Da sam zloban, rekao bih da je fora bila ostaviti tom majstoru tridesetak KM. Naravno, dan kasnije sam otišao svom majstoru koji je ručnu podesio kako valja.
- JavierBosnia
#44030 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pred delegatima bi se trebao naći i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, koji je također predložio Predstavnički dom, a kojim se uvodi zasebna, uvećana novčana kazna za parkiranje na mjestu za invalidne osobe. Predviđeno je da kazna iznosi 200 KM.
Dok invalidi u mozak a mozda i u drugi dio tijela parkiraju po trotoarima i gdje stignu jer su ugrozena kategorija i imaju naljepnicu, mjesta predvidjena za njih zjape prazna. Pa ne mozemo se tako igrati. Treba ukinuti 50% mjesta za njih jer se ne koriste
Dok invalidi u mozak a mozda i u drugi dio tijela parkiraju po trotoarima i gdje stignu jer su ugrozena kategorija i imaju naljepnicu, mjesta predvidjena za njih zjape prazna. Pa ne mozemo se tako igrati. Treba ukinuti 50% mjesta za njih jer se ne koriste
-
laik1981
#44031 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
JavierBosnia wrote: ↑18/04/2023 13:26
-
noviclan
- basicm
#44033 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zaustavljan sam zbog maglenki (i nije istina da smetaju po bilo kojem osnovu) i zbog plavih dioda naprijed. Prijatelj imao crvene diode naprijed i zaustavljan je zbog toga.EFD22 wrote: ↑17/04/2023 23:52 Ajde rodijak vidiš da su slabije od maglenki![]()
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#44034 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Garant nisu bez razloga.
- kabal1337
#44035 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nisu lose ove non oem LED za tablice ko vozi po noci u riverc pofino osvijetle nazad.
-
Piaty
#44036 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ti si sretan čovjek.bitanga_sa_otesa wrote: ↑17/04/2023 20:31 ja vise ne izlazim iz kuce i ne nerviram se,presjekao sam vozacku makazama i sad imam dvije![]()
A odgovor na pitanje "šta vas nervira..." bih izrazio u stihu:
"Zar je toliko teško
jedan žmigavac dati?"
- vjeshalica
#44037 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
https://www.instagram.com/reel/Cq-l4Jhg ... MyMTA2M2Y=
Nije kod nas, ali ono komforna voznja...hhhhh
Nije kod nas, ali ono komforna voznja...hhhhh
- Laplace
#44038 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Danas lik parkira VW kombi (čini mi se da je onaj T2) u desnoj traci i nešto kao sa nekim priča. Ono, ništa čudno za Brezu (put od Binga ka Brezi), ali lik je negdje lijevo otd tablica instalirao neko bijelo LED svjetlo toliko jako da me je -vjerovali vi ili ne - zaslijepilo usred bijelog dana. Znači, ubija u oči koliko je jako.
Inače, sve češće se zapitam da li je iko od vozača iz Breze ikad polagao vozački ispit. Da li su oni uopšte bili a makar jednom času obuke? Gledajući kako voze, kao da su prvi put sjeli u auto i udri - i tako decenijama, doživotni početnici. Saobraćajni znaci? Mah! Propisi i zakoni? Koga briga! Svi voze kako im naumpadne.
A još kradu poslove nama, Sarajlijama.
Inače, sve češće se zapitam da li je iko od vozača iz Breze ikad polagao vozački ispit. Da li su oni uopšte bili a makar jednom času obuke? Gledajući kako voze, kao da su prvi put sjeli u auto i udri - i tako decenijama, doživotni početnici. Saobraćajni znaci? Mah! Propisi i zakoni? Koga briga! Svi voze kako im naumpadne.
A još kradu poslove nama, Sarajlijama.
- Ateista
#44039 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Hodam juce kod onog prosirenja na socijalnom gdje su bile one kamere. Tuka zaustavlja taksi 5m prije prosirenja, a idiot taksista jos gori i staje u desnoj traci, a bukvalno 5m iza je prosirenje na kojem je biko mjesta, ali ne on je zaustavio saobracaj da tuka idje. Ne znam ko je gori od njih dvoje.
-
Dzontra_Volta
#44040 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma treba zabraniti to mahanje i zaustavljanje taksija. Ili idi na štand ili nazovi na telefon. I zdravi6!
-
HelaS
#44041 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Danas, kao da su svi automobili svijeta došli u Sarajevo da voze gradskim ulicama. I ovako je stanje već duže vremena, od Titove sve do Ilidže 
-
HelaS
#44042 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne možeš nekome zabraniti mahanje, ali taxi vozilima je već zabranjeno zaustavljanje i parkiranje na saobraćajnicama, jednako kao i svim drugim vozilima. Kad je neki policajac kaznio taxistu zbog zaustavljanja i stajanja nasred ulice, pa neki čak i višeminutnoDzontra_Volta wrote: ↑20/04/2023 17:00 Ma treba zabraniti to mahanje i zaustavljanje taksija. Ili idi na štand ili nazovi na telefon. I zdravi6!
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#44043 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
debili cekaju do zadnjeg dana da kupuju i onda svi navale
-
mali_balon
#44044 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
i jos oko 2 crkne semafor na alipasnom kod asa-eEvolution_IV wrote: ↑20/04/2023 17:55debili cekaju do zadnjeg dana da kupuju i onda svi navale![]()
, plus se "Sarajlije" opremaju za odlazak u rodne krajeve na produzeni vikend
![]()
-
HelaS
#44045 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Rješenje je Anex 7 iz DaytonaEvolution_IV wrote: ↑20/04/2023 17:55debili cekaju do zadnjeg dana da kupuju i onda svi navale![]()
, plus se "Sarajlije" opremaju za odlazak u rodne krajeve na produzeni vikend
![]()
- nepass1
#44046 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kod suzenja na grbavici je danas havarija bila. A od pekare as do skenderije glavnom stigao za osam minuta
- reboot
#44047 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ima li nase divne policije sada po ulici da ove rejsere zaustavlja sto su pusteni sa lanca nakon ramazana? Na C. Villi u 3 minute mogao sam poginuti 2 puta zbog idiota koji voze 100+ i ubacuju se iako je na semaforu crveno. Zbog idiota ne mozes se prestrojiti jer se odjednom ukazu u retrovizoru i pukom srecom me ne sastave majku jebali
-
HelaS
#44048 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne znam gdje to... Noćas je grad jezivo pust. Da ovako ostane koji mjesec, da se malo regeneriramoreboot wrote: ↑20/04/2023 22:50 Ima li nase divne policije sada po ulici da ove rejsere zaustavlja sto su pusteni sa lanca nakon ramazana? Na C. Villi u 3 minute mogao sam poginuti 2 puta zbog idiota koji voze 100+ i ubacuju se iako je na semaforu crveno. Zbog idiota ne mozes se prestrojiti jer se odjednom ukazu u retrovizoru i pukom srecom me ne sastave majku jebali
- xPaco1337
#44049 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nisam iz Sarajeva, ali nedavno mi se desilo vozim ljevom trakom jer sam u nju izasao na proslom kruznom i upalim zmigavac ocu u desnu jer cu nastaviti pravo tj na 2 izlazu i neka ženturaca u OUDIu mi se neda prestrojit mase rukama nesto i nece da uspori namjerno gasa, i onda joj se namjerno ubacim...Dolazimo na kruzni i ide zena hladno u unutrasnju traku i izađe na isti izlaz kao i ja...Eto toliko o poznavanju pravila kruznih kod nas. I ako joj je auto 99% automatik njoj je opet mrsko usporit ili stati na kruznom nego uleti nekome u unutrasnji krug i tako ce ubit nekog.reboot wrote: ↑20/04/2023 22:50 Ima li nase divne policije sada po ulici da ove rejsere zaustavlja sto su pusteni sa lanca nakon ramazana? Na C. Villi u 3 minute mogao sam poginuti 2 puta zbog idiota koji voze 100+ i ubacuju se iako je na semaforu crveno. Zbog idiota ne mozes se prestrojiti jer se odjednom ukazu u retrovizoru i pukom srecom me ne sastave majku jebali
A druga vrsta ljudi je oduzimanje prvenstva u kruznom...I ja to radim naravno, ali na siguran neki nacin i pogotovo kad nema par auta,ali dok sam ja u sred kruznog u guzvi i covjek sa 3 djece u autu mi se ispali na 10 cenata u spred mene nije mi jasno sta je tom covjeku u glavi da mozes ubit i njega i djecu zbog gluposti.
-
nemezis