Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ovdje ima prostora za svasta. Mnogi kad dolaze odozdo ne obracaju paznju na znak prvenstva.
Odozdo navali k´o sivonja tek kad vidi da mu nece proci stane.
De se malo objasni ja ne kontam ovo, gdje je ovo...odakle odozdo
Nista, skonto sam gdje je ovo....
De mi pomozi --oči mi ispadoše a ne skontah lokaciju
Mene sirene nerviraju--treba ih ukinut jesam li popustio na živcima
dinao wrote: ↑14/04/2023 19:50
Ja se ne mogu nacuditi koliko je broj idota za volanom koji voze pola metra zalijepljeni za gepek. I ne shvatam koja je fora voziti po liniji ili po suprotnoj traci.
Ozbiljno razmisljam da kupim neko smece od auta i da im se samo postavljam, da malo zarade limari i mehanicari.
to je obicno znak da ti ili onaj ispred tebe peglate sa penzionerskom voznjom
Ne mora značiti. Već sam pisao: meni se tako lijepe kad vozim 10 preko ograničenja, čak sam neki dan nepažnjom (van naseljenog mjesta) vozio 20 preko ograničenja i opet mi se lik zalijepio za gepek.
Kod nas se vozi ili mnogo ispod ili mnogo iznad. Po ograničenju ili do 10 preko je rizično voziti, odmah ti se neko nalijepi pa ne smiješ ni usmjeriti ni ned'obog kočiti, samo moli Boga da ti neko dijete, čovjek ili životinja ne iskoči pred auto.
Sve više me nerviraju likovi koji voze po nekom svom osjećaju. Ne gledaju uopšte saobraćajne znakove, najmanje znakove ograničenja brzine, pa kad neko zablica ili kad vide policiju/kameru uspore do bezbjednih 30 bez obzira što je desetak metara ranije prošao pored ograničenja 60.
Last edited by Laplace on 15/04/2023 08:54, edited 1 time in total.
Laplace wrote: ↑15/04/2023 08:49
Sve više me nerviraju likovi koji voze po nekom svom osjećaju. Ne gledaju uopšte saobraćajne znakove, najmanje znakove ograničenja brzine, pa kad neko zablica ili kad vide policiju/kameru uspore do bezbjednih 30 bez obzora što je desetak metara ranije prošao pored ograničenja 60.
Ovdje ima prostora za svasta. Mnogi kad dolaze odozdo ne obracaju paznju na znak prvenstva.
A onaj znak "prednost za vozila koja dolaze iz suprotnog smjera"?
Koliko vidim, crna je lijeva traka?
Samo stvaraju zabunu kod vozača, u 30m prvo ti daje prednost, pa ti je oduzima.
Last edited by Naslovnica on 15/04/2023 09:02, edited 1 time in total.
De mi pomozi --oči mi ispadoše a ne skontah lokaciju
Mene sirene nerviraju--treba ih ukinut jesam li popustio na živcima
Gradilište u Ljubljanskoj.
Ispod je OHR i EP puNpa.
Hvala
Kad sam polago vozacki komisija (dvojica milicajaca ) me testirala da krenem pod rucnom tik iznad te puNpe ona ulicica desno uzbrdo--zajeban ficolini bio--al sam nekako savlado
Baš htjedoh napisati.
Ko što mi je jedan ovdje davno napisao da mi pričamo gluposti da ima gužve i kolona od Sarajeva prema Vogošći. Kaže on nikad nije naišao na kolonu. Nije jer je kolona brža od njega.
A onaj znak "prednost za vozila koja dolaze iz suprotnog smjera"?
Koliko vidim, crna je lijeva traka?
Samo stvaraju zabunu kod vozača, u 30m prvo ti daje prednost, pa ti je oduzima.
Znak za prednost se odnosi na skretanje a suzenje puta i prednost odozdo se odnosi samo na dio gdje je gradiliste....
Ne mora značiti. Već sam pisao: meni se tako lijepe kad vozim 10 preko ograničenja, čak sam neki dan nepažnjom (van naseljenog mjesta) vozio 20 preko ograničenja i opet mi se lik zalijepio za gepek.
Kod nas se vozi ili mnogo ispod ili mnogo iznad. Po ograničenju ili do 10 preko je rizično voziti, odmah ti se neko nalijepi pa ne smiješ ni usmjeriti ni ned'obog kočiti, samo moli Boga da ti neko dijete, čovjek ili životinja ne iskoči pred auto.
Ja bih volio jednog takvog ovih dana. Trebao bih u maju predati vozačku na mjesec dana, pa taman da mi limar sredi zadnja vrata i branik. Halalio sam nekom momčiću prošle godine kad me kucnuo s leđa, ali naknadno vidio da ipak ima neke štete, pa taman da i to riješim.
Ja takvim klocevima samo pustim gas, i neka prodje. Ha ja. Rijetko mi se to desava jer sam, u principu, cesto nakbrzi na cesti sa 10-20+, ali kad se desi - pustis trkaca da ide, i vozdra.
Ja takvim klocevima samo pustim gas, i neka prodje. Ha ja. Rijetko mi se to desava jer sam, u principu, cesto nakbrzi na cesti sa 10-20+, ali kad se desi - pustis trkaca da ide, i vozdra.
Tako je ako je brzi pustis i nastavis voziti svoju voznju, da su tako svi mozda i stalnih preticanja bi manje bilo jer dosta ih kada vide da je neko brzi onda namjerno uspore i cesce koce i usporavaju ostali saobracaj pa dolazi do preticanja tamo gdje ne treba.
Pustim ja gas, on iza mene uspori. Nervozan neki, kao preskočio bi me, ali kad ga pustim da me pretekne - ne smije. I onda me pretekne na najgorem mjestu.
Danas, 15.04.2023 oko 13:00 sati...kolona na semaforu kod Energoinvesta(smijer prema Ilidzi kod Telemacha), kombi bijele boje (vjerovatno neka dostava ili nesto slicno,nisam stigao da vidim a i bio je udaljen) hladno smota ulijevo preko ivicnjaka i predje preko obe tramvajske pruge i pijeska i ukljuci se u kontra smijer prema gradu. Jos mi se vrti u glavi, fakat ne znam sta da kazem. Jel stvarno bilo potrebe za tim? Razumijem da je guzva,nervoza,zuri svako, al fakat ove postupke ne mogu da razumijem. I da je zivot u pitanju , upali sva cetiri i otvori prozore, siguran sam da bi svako propustio.
Pegla lik, pegla. Grada Čačka, Bosmal most, nema frajer ni druge i auto mu je u safe mode.
I kako smo izasli na BMS tri trake, ja po gasu, a njemu se valjda muskost probudila i po gasu, ne da..
Kurac ti sa skodom kilavom mozes...
drug_profi wrote: ↑16/04/2023 01:22
Pegla lik, pegla. Grada Čačka, Bosmal most, nema frajer ni druge i auto mu je u safe mode.
I kako smo izasli na BMS tri trake, ja po gasu, a njemu se valjda muskost probudila i po gasu, ne da..
Kurac ti sa skodom kilavom mozes...
Zbog takvih kretena kakvih je puna Bosna kupujem iskljucivo jaka auta. Puno je manja sansa da ce me tako zajebat kad pod haubom imam preko 130 kw.
Nervira me kad zbog retarda za volanom na putu rezervisanom za motorna vozila, na dijelu puta gdje je ograničenje brzine 90 km/h vozimo kao na slici ispod.
I onda sam ja koji hoću da vozim po ograničenju divljak, da onih +10 i ne spominjem.
EFD22 wrote: ↑17/04/2023 14:47
Nervira me kad zbog retarda za volanom na putu rezervisanom za motorna vozila, na dijelu puta gdje je ograničenje brzine 90 km/h vozimo kao na slici ispod.
I onda sam ja koji hoću da vozim po ograničenju divljak, da onih +10 i ne spominjem.
Preglednost je odlicna, zmigavac i kreni u preticanje. Ne poznajem taj dio puta ali po slici je dupla puna cista glupost i ja bih je zanemario, valjda nema policije, a za sigurnost ne brini samo gas
Kad mentoli voze 30kmph gdje je ograničenje 50 ili 60kmph.U ovom prednjače žene cijepa ga u drugoj motor hoće da iskoči ali ona kao po jajima vozi.Poslije njih dolazi gerijatrija kojim bi ja poslije 60g uzeo vozačke.
I ja sam se prije zbog toga nervirao i pisao ovdje, vise ne. Nisam dzabe kupio svoju jaku 2.0 TDI masinu da bih guslao za takima, 140 KS i golf se pretvori u opaku zvijer, samo je pitanje dal preskacem 2 ili 3 vozila odjednom. Za sada nemam kazni i vozacka mi je jos u dzepu, samo da potraje
EFD22 wrote: ↑17/04/2023 14:47