Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

zigson

#43977 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zigson »

zdruzdjo wrote: 03/04/2023 14:58
Ateista wrote: 03/04/2023 07:14 Nikad se u takvim situacijama nisam vodio nekim clanovima zakona, vec cistom logikom. Ako je uzak put uvijek gledam imam li gdje da se sklonim i kako najbrze da se mimoidjemo, bez obzira na to vozim li uzbrdo ili nizbrdo, i do sad su i drugi vozaci bili korektni i uvijek se skloni onaj kome je najlakse, nisam nailazio na takve idiote i kompleksase srecom.
Pa naravno
Ovim putem na kojem sam imao problem sa gore spomenutom hamšom, prodjem skoro svaki dan. Nebrojeno puta se naidje na situaciju gdje su dva jarca na cupriji, pa se mora/treba skloniti.
Ali svaki put se "izdogovaramo" bez izgovorene rijeci oko pomjeranja ili vracanja rikvercom ili mimoilazenja, uvlacenja.....
Ali nekad se desi da tako naletis na nekoga koga bi izvukao iz auta i olupao glavom o znak na autu. To je iskljucivo razlog sto do sada nisam sebi legalno nabavio pistolj.
A nelegalno hehe
Laplace

#43978 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Jutros mi se lik zalijepio za karambolku sa nekakvim nepodešenim svjetlima, imam osjećaj da na lijevoj strani svijetli oboreno svjetlo a na desnoj veliko/dugo svjetlo + obavezne maglenke (svjetla koja su upaljena u svim vremenskim uslovima osim kad je magla). Upalim mu zadnju maglenku da mu poručim da bar poveća odstojanje - ili ne konta ili mije toliko blizu da mii ne vidi svjetla. Na kraju ubrzam da mu se odlijepim (jer jedva da vidim kuda vozim, toliko je blještalo u retrovizorima) tako da sam debelo prekoračio brzinu. Da je bila policija, ja bih komotno ostao bez vozačke (ograničenje 60, vozio nešto preko 80) dok on ne bi bio kažnjen ni za nepropisno odstojanje ni za nepodešene farove (jer naša policija zna kažnjavati samo prekoračenje brzine i nepropisno parkiranje, sve ostalo ne znaju kako zavesti u nalogu).

Treba li pitati kako takvo vozilo prođe tehnički pregled? Čuj mene, jasno da ne treba.

Druga prilika, na ograničenju 40 vozim 60 (da mi je samo komarac sletio na papučicu gasa napravio bih prekršaj za oduzimanje vozačke) a lik mi se prvo zalijepio za karambolku a onda i pretekao kao da stojim.

Neki dan su me, iako sam sve vrijeme vozio 10 preko ograničenja, toliko preticali (i to baš ono histerično) da je čak i žena komentarisala u stilu "gdje ovi ljudi toliko žure" (a rijetko komentariše vožnju ostalih vozača).

Pa se onda čudimo otkud nam toliko nesreća i toliko poginulih. Koliko god brzo da voziš, za onoga iza si prespor.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#43979 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

Danas sam prisustvovao nesvakidasnjoj sceni! Svaki put kad pomislim da smo dotakli dno i da gore ne moze, degenerici mi dokazu suprotno.
Krenuo s posla kuci i u Vogosci kod hotela Sunce krece kilometarska guzva. Na prvu sam mislio da je u pitanju sudar, no ne lezi vraze! Kako prolazim kroz kruzni tok vidim auto kako stoji u kolovoznoj traci za suprotni smjer i kontam sta radi budala u suprotnoj traci?!
Malo je reci da se kolona otegla od hotela Sunce sve do izlaza na autoput, opsti haos!
Kad ono neki debili se na sred ceste klemaju! :shock: Vrte kablovima kao da su nuncake, izgleda da ni ne znaju kako se pravilnokleme koriste i umjesto da preguraju auto sa ceste u stranu, pa da na miru zavrse, jok! Ono se klema na sred ceste i pravi opsti haos!

Ja stvarno vise ne znam sta je sa ovim narodom, ali ovdje je pod hitno potreban jedan opsti reset na tvornicke postavke. Ovo je sve ludo postalo!
Laplace

#43980 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Romeo 80 wrote: 05/04/2023 22:13 Danas sam prisustvovao nesvakidasnjoj sceni! Svaki put kad pomislim da smo dotakli dno i da gore ne moze, degenerici mi dokazu suprotno.
Krenuo s posla kuci i u Vogosci kod hotela Sunce krece kilometarska guzva. Na prvu sam mislio da je u pitanju sudar, no ne lezi vraze! Kako prolazim kroz kruzni tok vidim auto kako stoji u kolovoznoj traci za suprotni smjer i kontam sta radi budala u suprotnoj traci?!
Malo je reci da se kolona otegla od hotela Sunce sve do izlaza na autoput, opsti haos!
Kad ono neki debili se na sred ceste klemaju! :shock: Vrte kablovima kao da su nuncake, izgleda da ni ne znaju kako se pravilnokleme koriste i umjesto da preguraju auto sa ceste u stranu, pa da na miru zavrse, jok! Ono se klema na sred ceste i pravi opsti haos!

Ja stvarno vise ne znam sta je sa ovim narodom, ali ovdje je pod hitno potreban jedan opsti reset na tvornicke postavke. Ovo je sve ludo postalo!
Misle samo na sebe i kako da oni obave svoj posao. Za ostatak svijeta nije ih briga.
madesa

#43981 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by madesa »

imam dvije situacije pa nadam se da ce neko pomoci

Prva, ko ima prednost na ovoj raskrsnici. Ne znam da li ima neki znak prije. Mnogi koji dolaze iz Kalemove stanu da propuste .

Image

Druga, da li je u ovoj ulici zabranjen prolaz u oba smjera ili samo neka strana ima pravo .

Image
ZoomZoomKiwi

#43982 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ZoomZoomKiwi »

Čurčićeva zabranjena u oba smjera osim za vozila FUZIP i Vatrogasce.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#43983 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

EFD22 wrote: 12/04/2023 08:30 Čurčićeva zabranjena u oba smjera osim za vozila FUZIP i Vatrogasce.
Ja prolazim redovno 😁
xamp

#43984 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by xamp »

bitanga_sa_otesa wrote: 12/04/2023 14:45
EFD22 wrote: 12/04/2023 08:30 Čurčićeva zabranjena u oba smjera osim za vozila FUZIP i Vatrogasce.
Ja prolazim redovno 😁
Hvali se :) Anarhija vlada gradom!
Dimu1927

#43985 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dimu1927 »

sto nece prolaziti, tu policije nema nikad, kao i kod socijalnog kad krenes prema skenderiji od vatrogasaca svaki dan krkani u dvije trake parkiraju jedva se trole provlace... ne znam samo zbog vatrogasaca da se ono dopusta jer kad trola stane tu ako ne moze proci ni vatrogasci ne bi mogli proci...

neko ce zivot izgubiti zbog kasnjenja vatrogasaca zbog lijenguza iz golfova i vitara koji samo tu prodju
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#43986 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

xamp wrote: 13/04/2023 12:59

Hvali se :) Anarhija vlada gradom!
kakva anarhija???
dezurna sluzba,placeno ministarstvu uredno....ima dozvola ...
NediM17

#43987 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Vezano za Kalemova i Antuna Hangija, vrlo jednostavno.
Nema znakova, dakle pravilo desne strane.
Ovi sto idu niz Antuna Hangija imaju prednost nad Kalemovom, ovi sto idu uzbrdo moraju propustiti ove iz Kalemove, simple as that.
xamp

#43988 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by xamp »

Dimu1927 wrote: 13/04/2023 13:05 sto nece prolaziti, tu policije nema nikad, kao i kod socijalnog kad krenes prema skenderiji od vatrogasaca svaki dan krkani u dvije trake parkiraju jedva se trole provlace... ne znam samo zbog vatrogasaca da se ono dopusta jer kad trola stane tu ako ne moze proci ni vatrogasci ne bi mogli proci...

neko ce zivot izgubiti zbog kasnjenja vatrogasaca zbog lijenguza iz golfova i vitara koji samo tu prodju
"ma samo 5 minuta"
Dimu1927

#43989 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dimu1927 »

ali nije 5 minuta, nego citavo radno vrijeme, Mlinar sluzbena auta valjda im je ured tu negdje i jos par istih auta, po citav dan tu stoje, kad god prodjem a prodjem vise puta u toku radnog vremena. niti placaju parking ni kazne...
Dozer

#43990 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dozer »

NediM17 wrote: 13/04/2023 20:18 Vezano za Kalemova i Antuna Hangija, vrlo jednostavno.
Nema znakova, dakle pravilo desne strane.
Ovi sto idu niz Antuna Hangija imaju prednost nad Kalemovom, ovi sto idu uzbrdo moraju propustiti ove iz Kalemove, simple as that.
Jucer me tu umalo ne pokupi nekakav balo u Cliu.. Zapotego iz Kalemove, fol prikocio kad me vidio, i po gasu da on prodje. Da se ne ukopah uredno bi mi se zabio u lijevi prednji tocak....

I sta onda da mu radis kad pocne tersat? Logicno - pod noge :D
NediM17

#43991 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Ugazit', normalno.
vjeshalica

#43992 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

Autoskola sa crvenom skodom scala, natpisa "instruktor semir tucakovic" uredno dozvoljava koristenje telefona glupačici za volanom dok stoje na semaforu. Debilcici u povoju, kad izginu onda ide alahanje i rahmetanje...kakav mrzak grad i zvalje labrnjaste ovdje red provode
mali_balon

#43993 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mali_balon »

vjeshalica wrote: 14/04/2023 16:18 Autoskola sa crvenom skodom scala, natpisa "instruktor semir tucakovic" uredno dozvoljava koristenje telefona glupačici za volanom dok stoje na semaforu. Debilcici u povoju, kad izginu onda ide alahanje i rahmetanje...kakav mrzak grad i zvalje labrnjaste ovdje red provode
Ja se evo ponavljam ko papagaj.....instruktori su krivci za ovakvo stanje u saobracaju
dinao

#43994 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dinao »

Ja se ne mogu nacuditi koliko je broj idota za volanom koji voze pola metra zalijepljeni za gepek. I ne shvatam koja je fora voziti po liniji ili po suprotnoj traci.
Ozbiljno razmisljam da kupim neko smece od auta i da im se samo postavljam, da malo zarade limari i mehanicari.
HelaS

#43995 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by HelaS »

dinao wrote: 14/04/2023 19:50 Ja se ne mogu nacuditi koliko je broj idota za volanom koji voze pola metra zalijepljeni za gepek. I ne shvatam koja je fora voziti po liniji ili po suprotnoj traci.
Ozbiljno razmisljam da kupim neko smece od auta i da im se samo postavljam, da malo zarade limari i mehanicari.
Ako misliš na gradsku vožnju, i to je puno :D Ili su tebe učili instruktori da držiš rastojanje po gradu kao da voziš autoputem, pa po 50 m jedan auto od drugog :-)
el_bake007

#43996 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by el_bake007 »

dinao wrote: 14/04/2023 19:50 Ja se ne mogu nacuditi koliko je broj idota za volanom koji voze pola metra zalijepljeni za gepek. I ne shvatam koja je fora voziti po liniji ili po suprotnoj traci.

to je obicno znak da ti ili onaj ispred tebe peglate sa penzionerskom voznjom
topcam
Vozim: uzbrdo

#43997 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by topcam »

Image

Ovdje ima prostora za svasta. Mnogi kad dolaze odozdo ne obracaju paznju na znak prvenstva.
Odozdo navali k´o sivonja tek kad vidi da mu nece proci stane.
drug_profi

#43998 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

el_bake007 wrote: 14/04/2023 20:35

to je obicno znak da ti ili onaj ispred tebe peglate sa penzionerskom voznjom
Baš htjedoh napisati.
Ko što mi je jedan ovdje davno napisao da mi pričamo gluposti da ima gužve i kolona od Sarajeva prema Vogošći. Kaže on nikad nije naišao na kolonu.
Nije jer je kolona brža od njega.
HelaS

#43999 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by HelaS »

drug_profi wrote: 14/04/2023 23:08 Ko što mi je jedan ovdje davno napisao da mi pričamo gluposti da ima gužve i kolona od Sarajeva prema Vogošći. Kaže on nikad nije naišao na kolonu.
Nije jer je kolona brža od njega.
:D
mali_balon

#44000 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mali_balon »

topcam wrote: 14/04/2023 20:58 Image

Ovdje ima prostora za svasta. Mnogi kad dolaze odozdo ne obracaju paznju na znak prvenstva.
Odozdo navali k´o sivonja tek kad vidi da mu nece proci stane.
De se malo objasni ja ne kontam ovo, gdje je ovo...odakle odozdo

Nista, skonto sam gdje je ovo....
Post Reply