moze biti profesor svako ko je zavrsio dovoljno skole, a ne mora nikad u zivotu predavtiOsmi Socrates wrote: ↑20/04/2023 16:59 Sorry, ali to je samo lično mišljenje da ona nije zaradila titulu profesora. Ne možeš imati titulu profesora ako nisi predavao duže vrijeme na univerzitetu. Nije ni svaki predavač profesor, ali svaki profesor mora biti i predavač.
Druga stvar je što na Balkanu profesorima zovu i učitelje u srednjoj školi.
Titula doktora se stiče doktoratom u određenoj disciplini. To može opozvati jedino institucija koja joj je dala doktorat.
titula se dobija na osnovu zavrsenih ciklusa studija, ne na osnovu radnog mjesta
lik moze zavrsiti, lupam, arheologiju, da se nikad u zivotu ne bavi tim, ali i dalje je dipl. arheolog ili kako se to vec zove
s druge strane amater koji se bavi arheologijom godinama nikada nece imati pravo se zove dipl. arheolog
ili u mene mi rodica, starija zena, zavrsila nekad davno jezike (francuski i jos neki) i citav zivot radila u mipu
i jednom pise zvanje prof
i naravno ja pitam odakle ti to? pa ja sam to zavrsila, to je zvanicno zvanje, ali nisam nikad predavala