Nisu svi pucali sa brda, neki su i kulturno napustili grad na neko vrijeme dok se ne odradi posao.uglavnomja wrote: ↑17/04/2023 19:51jos jedna mantra provincije protiv sarajeva, uz onu da smo se mi u ratu provodili i dernecili ...Hank Paldum wrote: ↑17/04/2023 18:17
ybl vas više arijevski kompleksi FGR malograđana.
Kao da je važno odakle je ko ako vam čini zlo? Eto do 1992. ste živjeli sa pravim Sarajlijama pa vas počeše sa brda gađati i ubijati.
U čitavom svijetu ima, bez obzira da li su dobri ili loši, milionera, biznismena i osoba na važnim pozicijama koji su došli iz drugih gradova pa i država kao migranti pa vladaju gradom da se to više i ne pominje, samo još u Sarajevu od grupice iskompleksiranih građana “kme kme nije to više moje Sarajevo”.
Da su to neki Zoran ili Zorana iz Crne Gore, ne bi im iz gujce izlazili da dokažete da ste tolerantne dušice, na ranu vas priviti sa vašom pseudo tolerancijom.
od poznatih sarajevskih faca jedino je jalijas brne bio na brdu
raje nije bilo na brdima, dosli nekakvi seljaci iz pizdica, dosli niski specijalci, jna ...
raja je bila u gradu, onda su poceli nestajati, polako, kako je kome bilo zaprijeceo, od cace ili slicnih
od alijinih islamista koji su izbacili divjaka, sibera ... i sve ostale iz vojnih struktura, kasnije i civilnih ...
pred kraj rata je vrh rs bukvalo tjerao ljude da se isele, propaganda je bila strasna
dobar dio je ostao
na alijinu zalost
ali su ih onda istjerali nemogucnoscu zaposlenja i ostvarivanju prava i sikaniranjem
i na njihovo mjesto su dosli neki drugi ljudi, koji veze sa sarajevom nemaju
jedino ako ti znas bolje, ali imenom i prezimenom![]()
Hoćeš imena i prezimena? Hoćeš li i muzičku želju jer ne pada mi na pamet išta dokazivati liku koji je u tako kratkom postu uspio dati negativcu opravdanje za skoro svaki postupak. To ti nastavi sa svojom gradskom rajom Neletom koji ima isto slične teorije npr. da je osjetio da je postao žrtva i ugrožen onog dana kada mu je najbolji prijatelj umjesto grupe Azre počeo slušati ilahije i kaside.
A pošto imaš muzičku želju, evo je
”Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska Armija, živjela, živjela Bosna”.
https://youtu.be/ljaNlkYoMTY