Sebija All about

Post Reply
uglavnomja

#19751 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

Osmi Socrates wrote: 20/04/2023 16:59 Sorry, ali to je samo lično mišljenje da ona nije zaradila titulu profesora. Ne možeš imati titulu profesora ako nisi predavao duže vrijeme na univerzitetu. Nije ni svaki predavač profesor, ali svaki profesor mora biti i predavač.

Druga stvar je što na Balkanu profesorima zovu i učitelje u srednjoj školi.

Titula doktora se stiče doktoratom u određenoj disciplini. To može opozvati jedino institucija koja joj je dala doktorat.
moze biti profesor svako ko je zavrsio dovoljno skole, a ne mora nikad u zivotu predavti

titula se dobija na osnovu zavrsenih ciklusa studija, ne na osnovu radnog mjesta

lik moze zavrsiti, lupam, arheologiju, da se nikad u zivotu ne bavi tim, ali i dalje je dipl. arheolog ili kako se to vec zove :D

s druge strane amater koji se bavi arheologijom godinama nikada nece imati pravo se zove dipl. arheolog

ili u mene mi rodica, starija zena, zavrsila nekad davno jezike (francuski i jos neki) i citav zivot radila u mipu

i jednom pise zvanje prof :shock:
i naravno ja pitam odakle ti to? pa ja sam to zavrsila, to je zvanicno zvanje, ali nisam nikad predavala
John Cleese

#19752 Re: Sebija All about

Post by John Cleese »

Hank Paldum wrote: 20/04/2023 17:06
John Cleese wrote: 20/04/2023 15:41

Kako ti znas tako fascinantno mnogo o Sarajevu i Sarajlijama? :D
Stvarno me zanima.
U doba gdje na forumima, između ostalog i ovom, postoje desetine ili stotine stranica na temama o Londonu, Parizu, Berlinu i New Yorku, ti mene to pitaš? :D
Je li ti živiš u Kijevu ili Moskvi pa da možeš i imaš pravo komentarisati na temi Ukrajina?

Veliki Sting otpjevao Englishman in New York, legenda Bob Marley snimao reggae pjesme o Jamaici, Men at Work sa Down Under o Australijii svi shvatili ali u samo jednom gradu na planeti moraš biti odabrano visoko društvo da shvatiš od Rize veličanstvenog “Čunga Lunge, Mango Tange” :oops:

Uostalom dovoljno je bilo živjeti u tom periodu bilo gdje, od Banja Luke preko Doboja pa sve do Vukovara, Knina, Divače i Beograda, da bi se svjedočilo kako je od Bratstva i Jedinstva došlo do “buđenja naroda”.
Ukratko - načitan si. Hvala za trud :D
HelaS

#19753 Re: Sebija All about

Post by HelaS »

Bobi wrote: 20/04/2023 16:45 Ovakvih kao Sebija ima na hiljade a i u bivšem sistemu se ispiti polagali preko štele i preko reda za 5 minuta po svjedocenju mojih roditelja i to za divno čudo vecinom Crnogorci :D.
Jbt Bobi, u kojoj smo mi državi živjeli pa ne znamo za te ispite preko reda za 5 minuta :? To kako si napisao isto kao da je bila redovna pojava, pravilo, a nije, naravno.
Osim toga, "slučaj Sebija", mislim da je jedinstven u Svijetu po svojoj drskosti i političkoj podršci. Na ovoj temi sam napisao post puno prije konačne odluke o falsificiranoj diplomi i oduzimanju akademskih titula. Sebija je bila profesorica i potpisivala je ocjene studentima. Nijedna ocjena sada nije validna, nijedan student ne smije imati završenu godinu, i svi moraju ponovo polagati njen ispit. Sebija je bila direktorica KCUS i potpisivala, između ostalog, i javne nabavke. Nijedna odluka ne bi se smjela smatrati validnom. Nijedan dokument koji je Sebija potpisala u tim svojim falsificiranim potpisima, ne smije biti validan. Slučaj "SEBIJA" bit će veći slučaj od "Sanaderovog" u Hrvatskoj. Sebija Izetbegović treba ići u dugotrajni zatvor, ali i Bakir mora biti kažnjen kao saučesnik, jer je nužno znao i bio joj saučesnik u podvalama i prevari BiH države i društva. A za njim i niz drugih javnih ličnosti koji su i znali i šutjeli i posebno oni koji su je takvu, prevaranticu, pustili na javne funkcije i koji su koj omogućili najveću prevaru koja BiH poznaje u svojoj istoriji.
HelaS

#19754 Re: Sebija All about

Post by HelaS »

PM72 wrote: 20/04/2023 17:08
skrbavi-admin wrote: 20/04/2023 17:07

slabo znas, samo cu ti to rec :thumbup:
a da je se streljalo kod nas za šverc umrli bi od gladi :lol:
Eto na pravdi Boga ga ubili...radi imena
Ma pusti bajkovite teme
Osmi Socrates

#19755 Re: Sebija All about

Post by Osmi Socrates »

uglavnomja wrote: 20/04/2023 17:14
Osmi Socrates wrote: 20/04/2023 16:59 Sorry, ali to je samo lično mišljenje da ona nije zaradila titulu profesora. Ne možeš imati titulu profesora ako nisi predavao duže vrijeme na univerzitetu. Nije ni svaki predavač profesor, ali svaki profesor mora biti i predavač.

Druga stvar je što na Balkanu profesorima zovu i učitelje u srednjoj školi.

Titula doktora se stiče doktoratom u određenoj disciplini. To može opozvati jedino institucija koja joj je dala doktorat.
moze biti profesor svako ko je zavrsio dovoljno skole, a ne mora nikad u zivotu predavti

titula se dobija na osnovu zavrsenih ciklusa studija, ne na osnovu radnog mjesta

lik moze zavrsiti, lupam, arheologiju, da se nikad u zivotu ne bavi tim, ali i dalje je dipl. arheolog ili kako se to vec zove :D

s druge strane amater koji se bavi arheologijom godinama nikada nece imati pravo se zove dipl. arheolog

ili u mene mi rodica, starija zena, zavrsila nekad davno jezike (francuski i jos neki) i citav zivot radila u mipu

i jednom pise zvanje prof :shock:
i naravno ja pitam odakle ti to? pa ja sam to zavrsila, to je zvanicno zvanje, ali nisam nikad predavala
Pa ostavljam da je u različitim zemljama moguće svašta. U zemljama Zapada ne može profesor biti neko ko nije predavao na univerzitetu. U nekim zemljama, npr. Njemačka, je lažno predstavljanje čak i zakonski kažnjivo. Tako da neko ko, recimo, traži pasoš, a stavi titulu profesor ispred imena mora donijeti potvrdu od priznatog univerziteta da je predavao na tom univerzitetu. U nekim zemljama je malo opuštenije.

Sve u svemu, u svim zemljama za koje ja znam, profesor ne može biti onaj ko nije predavao na Univerzitetu. Tako da ako je Sebija dogurala na sarajevskom univerzitetu do titule profesora, ima puno pravo da koristi titulu profesora. Druga stvar je što bi se sarajevski univerzitet morao izjasniti o tome.
Last edited by Osmi Socrates on 20/04/2023 17:26, edited 1 time in total.
John Cleese

#19756 Re: Sebija All about

Post by John Cleese »

PM72 wrote: 20/04/2023 17:06
skrbavi-admin wrote: 20/04/2023 16:56

nije kurac.... Mešinog brata je streljalo zbog ormara po kratkom postupku druze pendrek. Kako je se olako potezo obarac na najvjernije drugove ne bi ti bilo dobro kad bi skonto. To je u seriji Tale zorno pokazano. Od narodnog heroja do streljackog voda preko noci.....
moja reminescencija se odnosila na to da se istorija ponavlja na surov nacin bosnjacima kao sto je to Serbija koja je pobila više Bošnjaka nego neki snajperist.... nepismeni koji arlaucu da su pametni i zahtijevaju tituliranje, pametni koji šute i nemaju nikakvih titula ni pozicija.....
Koliko znam,Mešin brat je streljan radi pronevjere državne imovine Tako i treba.Zamisli koliko bi bilo manje lopovluka i stanivnika u ovoj državi.
Covjek je ocekivao suprugu, prezivjelu logorasicu, koja se tih dana trebala vratiti kuci i uzeo je, valjda iz narodnog magacina ili kako se vec to zvalo, nesto namjestaja da imaju na sta sjesti i leci i to je sve.
I sto su ga zbog toga ubili je bio teski kretenluk.
Dakle, nije tacno da "tako i treba".
HelaS

#19757 Re: Sebija All about

Post by HelaS »

John Cleese wrote: 20/04/2023 17:23

Koliko znam,Mešin brat je streljan radi pronevjere državne imovine Tako i treba.Zamisli koliko bi bilo manje lopovluka i stanivnika u ovoj državi.
Covjek je ocekivao suprugu, prezivjelu logorasicu, koja se tih dana trebala vratiti kuci i uzeo je, valjda iz narodnog magacina ili kako se vec to zvalo, nesto namjestaja da imaju na sta sjesti i leci i to je sve.
Možda je to bila "poruka" Sebijama iz tog vremena, i zato ih tada nije bilo. I zato su se SDA-ovci snažno zalagali da mijenjaju pravila društvenih normi, da naprave prostor za buduće Sebije i za sebe
PM72

#19758 Re: Sebija All about

Post by PM72 »

Samo su kod Alije logističari su postali milioneri i generali...kod Tite su logističari dobivali metak za lopovluk...e zato je Tito napravio državu a mi nećemo nikad.
madner

#19759 Re: Sebija All about

Post by madner »

John Cleese wrote: 20/04/2023 17:00
madner wrote: 20/04/2023 16:36

Treba biti iskren i kada nije politicki korektno. Nema to veze sa velicinom, niti je Sarajevo jedino koje je imalo taj fenomen. Zagreb bi se zalio na Hercegovinu, gdje je isto prica da se igra samo posteno a koriste klanske veze za proboj.

Radoncic je muska Sebija, nije slucajno.
A zasto si ti uvijek tako ozbiljan? :| :D
Volim koristiti ovakve asistencije. :D
Osmi Socrates

#19760 Re: Sebija All about

Post by Osmi Socrates »

Pa nije ni Tito napravio neku državu. Raspala se čim je umro. I to krvavo. Znači, napravio je smeće od države.
PM72

#19761 Re: Sebija All about

Post by PM72 »

Osmi Socrates wrote: 20/04/2023 17:31 Pa nije ni Tito napravio neku državu. Raspala se čim je umro. I to krvavo. Znači, napravio je smeće od države.
Jest vala...ovi 30 godina uništavaju ono što je Tito napravio...i još imaju materijala.Ovi ne mogu okrečit ono što je Tito napravio.Čuj smeće od države...šta je onda ovo sranje?
HelaS

#19762 Re: Sebija All about

Post by HelaS »

PM72 wrote: 20/04/2023 17:34
Osmi Socrates wrote: 20/04/2023 17:31 Pa nije ni Tito napravio neku državu. Raspala se čim je umro. I to krvavo. Znači, napravio je smeće od države.
Jest vala...ovi 30 godina uništavaju ono što je Tito napravio...i još imaju materijala.Ovi ne mogu okrečit ono što je Tito napravio.Čuj smeće od države...šta je onda ovo sranje?
Ti si meni gori od ovih dijasporčića. Svi nesretno živjeli u Titinoj državi, a kad je nastala Daytonska BiH, svi redom zdušili iz nje. A sad im ne valja Titina država :lol: :lol: Otišli iz nje, a vise na ovom BiH forumu, čim ujutro progleda, upiše se :lol:
Osmi Socrates

#19763 Re: Sebija All about

Post by Osmi Socrates »

Ne znam ja ništa o današnjoj državi. Ali je stvar zdravog razuma zaključiti da je SFRJ bila smeće od države ako se raspala čim je glavni i odgovorni umro. Znači, nije izgradio nikakve institucije, nije riješio nijedan problem, i država je bukvalno bila stvar njegove volje. Nestalo njega, nestalo države.

A i to što je fol gol izgradio ima zahvaliti Zapadu, preciznije rečeno Americi. Inače bi bio na nivou tadašnje Rumunije i krvavi raspad bi se vjerovatno desio prije.
John Cleese

#19764 Re: Sebija All about

Post by John Cleese »

HelaS wrote: 20/04/2023 17:26

Možda je to bila "poruka" Sebijama iz tog vremena, i zato ih tada nije bilo. I zato su se SDA-ovci snažno zalagali da mijenjaju pravila društvenih normi, da naprave prostor za buduće Sebije i za sebe
To je bilo, prije svega, licemjerno, jer su se ljudi iz partijske vrhuske bas tih dana uveliko uvaljivali u vile "neprijatelja naroda" u elitnim dijelovima svih vecih jugoslovenskih gradova, opremljene ne samo neusporedivo vrijednijim namjestajem od polovnog koji je nesretni Mesin brat bio uzeo nego i basnoslovno vrijednim umjetninama i kojekakvim sadrzajima o kojima "sitne ribe" nisu ni sanjale, narodne mase da i ne spominjem.

A bilo je i naprosto neljudski, no neljudski postupci im ni ranije nisu bili strani. (Kao na primjer u Foci '42 kad su u redove NOV i POJ primili zlocince, cetnicke koljace, neposredno nakon pokolja koji su cetnici u istom tom gradu izvrsili - tom prilikom je sam Tito, navodno, izjavio kako je jedan od tih koljaca "vrlo sposoban mladic" i kako ce privuci jos mnogo boraca.)
Hank Paldum

#19765 Re: Sebija All about

Post by Hank Paldum »

John Cleese wrote: 20/04/2023 17:15
Hank Paldum wrote: 20/04/2023 17:06
U doba gdje na forumima, između ostalog i ovom, postoje desetine ili stotine stranica na temama o Londonu, Parizu, Berlinu i New Yorku, ti mene to pitaš? :D
Je li ti živiš u Kijevu ili Moskvi pa da možeš i imaš pravo komentarisati na temi Ukrajina?

Veliki Sting otpjevao Englishman in New York, legenda Bob Marley snimao reggae pjesme o Jamaici, Men at Work sa Down Under o Australijii svi shvatili ali u samo jednom gradu na planeti moraš biti odabrano visoko društvo da shvatiš od Rize veličanstvenog “Čunga Lunge, Mango Tange” :oops:

Uostalom dovoljno je bilo živjeti u tom periodu bilo gdje, od Banja Luke preko Doboja pa sve do Vukovara, Knina, Divače i Beograda, da bi se svjedočilo kako je od Bratstva i Jedinstva došlo do “buđenja naroda”.
Ma nevažno je li ko načitan ili budala koja umišlja da je načitan (sve zavisi od toga da li je tvoj post bio sarkastičan :D ) dovoljno je biti u određenom vremenu na određenom prostoru.
Kao što su Dragan Vikić, Jovan Divjak, Stjepan Šiber, Bogić Bogićević bili primjeri da nisu svi Srbi i Hrvati se automatski pridružili velikosrpskim i velikosrpskim fašističkim vojskama i koji su bili “voice of the voiceless” mnogih Srba i Hrvata običnih građana, za koje osim njihovih poznanika ne zna ko su i kako se zovu, pa bi postojao zbog toga mit da su svi Srbi i Hrvati četnici i ustaše, tako su i mnogi poput Neleta, Kusturice, Rize iz Elvisove grupe i Malkolm Muharem bili primjeri da neko ko je “pravi Sarajlija” ili dovoljno dugo tu da budu prihvaćeni od njih, primjeri da je bilo sigurno i običnih građana gdje velikosrpsko ludilo 90ih nije nijedno mjesto u ex-Yu zaobišlo, pa tako nije ni grad Sarajevo, i tu Sarajlije ne trebaju sebi tepati da su jedini bili drugačiji od čitave ogromne ex-Yu teritorije.
John Cleese

#19766 Re: Sebija All about

Post by John Cleese »

PM72 wrote: 20/04/2023 17:28

Samo su kod Alije logističari su postali milioneri i generali...kod Tite su logističari dobivali metak za lopovluk...e zato je Tito napravio državu a mi nećemo nikad.
Metak su dobijale sitne ribe i zbog sitnica i gluposti - prava otimacina je tada bila sasvim legalna , jer se time bavila sama vrhuska, "crvena burzoazija".
skrbavi-admin

#19767 Re: Sebija All about

Post by skrbavi-admin »

PM72 wrote: 20/04/2023 17:34
Nije je Tito pravio nego moj ćaća na ORA radio autoput Bratstvo-jedinstvo da bi ja danas plaćo 10 eura u jednom smijeru..... Ja 100 maraka dajem da si ti jedva ciglu bacio za Jugoslaviju a nisi naplatio :) Radio je na hotelu Zenit da bi neko drugi to opljacko.
Dobio je kurcinu za to - garsonjeru u kojoj smo zivjeli ko sardine nas 4 25 kvadrata dok su partijski funkcioneri imali 5osobne stanove....
Mater je bila sikanirana i nipodastavana na poslu od istih tih i slicnih koji su se udarali u prsa partijskom knjizicom....

Od istih tih i slicnih tih je isto dobio nakon rata - ja svakako nista nisam ni ocekivo jer ne smijem ni reci za bilo sta u ratu.

Poenta: ista marva je vladala jugoslavijom kao i bih - potpuno isti mentalni sklop a promijenjeni dresovi.
I u pravu su ljudi - da je valjala ne bi se raspala a ja bi i takvu potpiso radije nego da sam u svojoj jednoj jedinoj i suverenoj gradjanin 33 reda.
Jebo te na usljivom forumu sam gradjanin 3 reda jer su arsini mnogostruku jedni da pišaju psuju i seru po familijama a ja ako uzvratim ide normalno hladjenje..... Ovaj forum ti je bas preslik sistema - sve isto funkcionise, poltronizam, ulizivanje, dusanje u prsa i sve sto ide uz jedan sistem koji je - kvaran.
Last edited by skrbavi-admin on 20/04/2023 17:51, edited 1 time in total.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#19768 Re: Sebija All about

Post by Bobi »

HelaS wrote: 20/04/2023 17:19 bt Bobi, u kojoj smo mi državi živjeli pa ne znamo za te ispite preko reda za 5 minuta To kako si napisao isto kao da je bila redovna pojava, pravilo, a nije, naravno.
Koji to vi :D ? Znam sta ti pricam moji roditelji su bili u SKJ znaju sta se radilo i kako :D, vecinom drustveni smjerovi, nije elita htjela da budu inzinjeri,doktori i tako to, tu treba radit :lol: . Filozofski fakultet je bio baza :D.
HelaS

#19769 Re: Sebija All about

Post by HelaS »

John Cleese wrote: 20/04/2023 17:42
HelaS wrote: 20/04/2023 17:26

To je bilo, prije svega, licemjerno, jer su se ljudi iz partijske vrhuske bas tih dana uveliko uvaljivali u vile "neprijatelja naroda" u elitnim dijelovima svih vecih jugoslovenskih gradova, opremljene ne samo neusporedivo vrijednijim namjestajem od polovnog koji je nesretni Mesin brat bio uzeo nego i basnoslovno vrijednim umjetninama i kojekakvim sadrzajima o kojima "sitne ribe" nisu ni sanjale, narodne mase da i ne spominjem.

A bilo je i naprosto neljudski, no neljudski postupci im ni ranije nisu bili strani. (Kao na primjer u Foci '42 kad su u redove NOV i POJ primili zlocince, cetnicke koljace, neposredno nakon pokolja koji su cetnici u istom tom gradu izvrsili - tom prilikom je sam Tito, navodno, izjavio kako je jedan od tih koljaca "vrlo sposoban mladic" i kako ce privuci jos mnogo boraca.)
Ne postoji idealna država niti idealno društvo. Posmatrajući državu SFRJ i BiH, društvo "bratstva i jedinstva" te države i današnja etnička i religijska društva svih tih njenih državica, nemjerljivu prednost ima SFRJ. Nemjerljivu, i nemoj ni pokušavati raspravljati. Pojedini slučajevi iz obje države, iz bilo koje oblasti iz oba sistema, nisu pravilo, i ne mogu biti i ne mogu biti predmeti za potkusurivanje i ocjenjivanje "ko je bolji".

A ovdje je sada tema Sebija i njena drska i perfidna prevara i obmana, utemeljena podrškom SDA i društvenim i političkim položajem Izetbegovića, oca Alije i sina mu, Bakira
skrbavi-admin

#19770 Re: Sebija All about

Post by skrbavi-admin »

HelaS wrote: 20/04/2023 17:52
John Cleese wrote: 20/04/2023 17:42

Ne postoji idealna država niti idealno društvo. Posmatrajući državu SFRJ i BiH, društvo "bratstva i jedinstva" te države i današnja etnička i religijska društva svih tih njenih državica, nemjerljivu prednost ima SFRJ. Nemjerljivu, i nemoj ni pokušavati raspravljati. Pojedini slučajevi iz obje države, iz bilo koje oblasti iz oba sistema, nisu pravilo, i ne mogu biti i ne mogu biti predmeti za potkusurivanje i ocjenjivanje "ko je bolji".

A ovdje je sada tema Sebija i njena drska i perfidna prevara i obmana, utemeljena podrškom SDA i društvenim i političkim položajem Izetbegovića, oca Alije i sina mu, Bakira
Pa Serbija i jest relikt i reminiscencija proslog sistema i za to se o njoj raspravlja kao pojavi - kao tumor koji je izgradio sistem i obratno i na koncu postane sistem umjesto da ga se iskorjenjuje - takve "pojave" kao sto je golubovcanka kraj Titograda i jesu sistemska nakaza i dekadencijska malformacija drustvenog sistema i vrijednosti gdje ti sa štela pečatom postaneš doktor preko noći.

Ona se moze hladno nazvat serijskim ubojicom - jer je kamara ljudi pomrla pod njenim rukovodstvom ostavši familije sa nepoznatim uzrocima i bez ikakvih anamneza i progresa bolesti.....
uglavnomja

#19771 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

H. J. I. - A. O.

prije 1 sat 34 minute
4

Sjednica Upravnog odbora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu zakazana je za utorak u 16 sati.

Ovu informaciju je za portal "Avaza" potvrdila Lejla Brčić, članica UO KCUS-a.

Na sjednici bi se između ostalog trebalo raspravljati i o inicijativi Brčić koja se odnosi o legalnosti ostanka Sebije Izetbegović na mjestu direktorice nakon što su njena akademska zvanja ranije poništena.

Naime, zakonski su upravo ta akademska zvanja neophodna da bi Izetbegović bila na ovoj poziciji.
TojoOptics
Grijem se na: Sunce
Vozim: bicikl

#19772 Re: Sebija All about

Post by TojoOptics »

John Cleese wrote: 20/04/2023 17:42 (Kao na primjer u Foci '42 kad su u redove NOV i POJ primili zlocince, cetnicke koljace, neposredno nakon pokolja koji su cetnici u istom tom gradu izvrsili - tom prilikom je sam Tito, navodno, izjavio kako je jedan od tih koljaca "vrlo sposoban mladic" i kako ce privuci jos mnogo boraca.)
Kada nesto ovako navodis, bilo bi lijepo da to dokumentujes cinjenicama, iz vise neovisnih izvora; a ovako je samo rekla-kazala. Cinjenice. Ponovit cu opet da bi bilo jasnije: cinjenice.
HelaS

#19773 Re: Sebija All about

Post by HelaS »

skrbavi-admin wrote: 20/04/2023 17:56
HelaS wrote: 20/04/2023 17:52

Pa Serbija i jest relikt i reminiscencija proslog sistema i za to se o njoj raspravlja kao pojavi - kao tumor koji je izgradio sistem i obratno i na koncu postane sistem umjesto da ga se iskorjenjuje - takve "pojave" kao sto je golubovcanka kraj Titograda i jesu sistemska nakaza i dekadencijska malformacija drustvenog sistema i vrijednosti gdje ti sa štela pečatom postaneš doktor preko noći.

Ona se moze hladno nazvat serijskim ubojicom - jer je kamara ljudi pomrla pod njenim rukovodstvom ostavši familije sa nepoznatim uzrocima i bez ikakvih anamneza i progresa bolesti.....
A vjeruj da sam maloprije razmišljao kako će neko povezati Sebiju, Izetbegoviće i Titinu SFRJ. Bravo, genijalac
John Cleese

#19774 Re: Sebija All about

Post by John Cleese »

Hank Paldum wrote: 20/04/2023 17:46
John Cleese wrote: 20/04/2023 17:15

Ma nevažno je li ko načitan ili budala koja umišlja da je načitan (sve zavisi od toga da li je tvoj post bio sarkastičan :D ) dovoljno je biti u određenom vremenu na određenom prostoru.
Kao što su Dragan Vikić, Jovan Divjak, Stjepan Šiber, Bogić Bogićević bili primjeri da nisu svi Srbi i Hrvati se automatski pridružili velikosrpskim i velikosrpskim fašističkim vojskama i koji su bili “voice of the voiceless” mnogih Srba i Hrvata običnih građana, za koje osim njihovih poznanika ne zna ko su i kako se zovu, pa bi postojao zbog toga mit da su svi Srbi i Hrvati četnici i ustaše, tako su i mnogi poput Neleta, Kusturice, Rize iz Elvisove grupe i Malkolm Muharem bili primjeri da neko ko je “pravi Sarajlija” ili dovoljno dugo tu da budu prihvaćeni od njih, primjeri da je bilo sigurno i običnih građana gdje velikosrpsko ludilo 90ih nije nijedno mjesto u ex-Yu zaobišlo, pa tako nije ni grad Sarajevo, i tu Sarajlije ne trebaju sebi tepati da su jedini bili drugačiji od čitave ogromne ex-Yu teritorije.
Zašto bih pomislio da si "budala koja umišlja da je načitan" ili iskompleksirani provincijski paranoični maloumnik ili bilo šta loše, kad je evidentno da jesi načitan, kao i da ne žališ ni truda ni vremena? Nije to nevažno i zaista zaslužuješ priznanje :D
Hank Paldum

#19775 Re: Sebija All about

Post by Hank Paldum »

John Cleese wrote: 20/04/2023 17:59
Hank Paldum wrote: 20/04/2023 17:46
Zašto bih pomislio da si "budala koja umišlja da je načitan" ili iskompleksirani provincijski paranoični maloumnik ili bilo šta loše, kad je evidentno da jesi načitan, kao i da ne žališ ni truda ni vremena? Nije to nevažno i zaista zaslužuješ priznanje :D
:)
Post Reply