Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
So What!

#4701 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by So What! »

costacurta wrote: 10/04/2023 16:43Cijenio sam te kao nekoga ko ima dobrih upisa.
Ti si ustvari tek uposlenik neke od ovih JU institucija koji samo brani neodbranjivo, u narodu poznato kao uhljeb.
Srajevo imaj isto stanovnika, isti broj institucija, iste nivoe vlasti, isti brojbuposlenika i 600M KM veći budžet, zašto i kako? Šta ti nije jasno? Ti tvrdiš da je to uredu ja kažem van pameti.
I sve to što si pobrojao da SA ima a mi nemamo tvrdiš da pripada Sa a mi smo druga klasa i nije nam neophodno, ni tramvaj ni elektrificirana pruga iako smo proizvođači El energije, ne možemo dobiti priključak na gradski toplovod jer iz ED kažu nema više kapaciteta. Gle čuda ED je u SA. Ne možemo do trolejbusa jer nema dovoljno kapaciteta, kažu nam opet iz ED Sa. Ne trebaju nam putevi jer smo fukare, vele iz Cesta i AC FBiH......Gle čuda ipak može ministarstvo promet i komunikacije izvan SA, kao i ministarstvo obrazovanja itd ali ništa u TZ.
Omalovažavati rad aerodroma koji he do jučer bio prčvara a danas jači od Ljubljanskog po broju putnika govori o tebi koliko poznaješ materiju. Da ima pametnih i sposobnih menadžera u vladi TK subvencionirati ih još više, taman kad bi otišli u minus zaradićeš na broju putnika koji će sigurno potrošiti neku kintu, mogle bi se lijepe pare uzeti npr na naplati cestarina na autocesti TZ-Orašje ili Tz-Sa kojih gle čuda nemamo jer vlada FBiH sa sjedištem u SA i AC sa sjedištem u MO ne smatraju da je to perspektivno, ali zato je perspektivno graditi AC dužine 300 km i u 21 godinu izgraditi 110-115 km. Jel vas ba stid? :lol:
Blago nama sa takvim perspektivnim uposlenicima JU i svijetloj budućnosti koja nam je neupitna.
JU je javna ustanova, bolnica, skola itd ..., Javna preduzeca su JP. Cak i ne znas u sta bi me svrstao. :D

Jako je smijesno uopste koristiti takav argument, kada izgubis raspravu, iznio si toliko netacnih podataka, demantovan si i onda ja radim u 'JU'.

Hiljadu puta sam ponovio, tamo odakle dolazim, Tuzla je moj regionalni centar jer mi je Zenica, samo administrativno nosi tu titulu.

Upravo iz tog razloga, mislim da objektivno mogu tvrditi, da bez obzira koliko mi bliska bila, ne moze imati prioritet u nekim stvarim ispred Sarajeva.
So What!

#4702 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by So What! »

Haris.ba wrote: 10/04/2023 22:58
sehohari wrote: 10/04/2023 21:32 Nemate ni direktnu autobusku liniju iz Tuzle ili Živinica, da ne moram jebeni taksi platiti ako dođem busom iz nekog drugog kraja države.
Nije ni Sarajevo godinama imalo. :D
Sarajevo ima maltene' aerodrom u gradu. :D
sehohari wrote: 10/04/2023 23:01Btw. ovdje sve pisu kao da je Sarajevo New York za ostatak drzave, a ono brat bratu sve isto u pet deka.
Ono, jesu plate malo veće i to, ali to je više zbog toga što je glavni grad, pa imaš određenu akumulaciju kapitala. Kvalitet života gotovo isti.
Ima dosta razvijeniju infrastrukturu u odnosu na ostatak drzavi, ali tacno za onoliko koliko ima i vaznost glavnog grada.

U svemu ostalom, mozes mozda i bolje zivjeti negdje drugo. Lakse ti je napraviti kucu u predgradju Tuzle i da zivis kao hadzija, jer realno sve zivo imas okolo, nego npr. u predgradju Sarajeva, gdje je dosta skuplje, a na isto ti se svede.
Haris.ba

#4703 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Haris.ba »

So What! wrote: 11/04/2023 00:14

Pa otprilike su Zivinice ko Ilidza Sarajevu. Mada je Lukavac tu prihvatljiviji za usporedbu.

Image
So What!

#4704 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by So What! »

Haris.ba wrote: 11/04/2023 00:25

Pa otprilike su Zivinice ko Ilidza Sarajevu. Mada je Lukavac tu prihvatljiviji za usporedbu.

Image
Da je negdje oko Lukavca, to bi bilo super. Ne kazem da je na Dubravama losa pozicija, nije ga tu budala smjestila.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#4705 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by PreWiBa »

sehohari wrote: 10/04/2023 23:01Btw. ovdje sve pisu kao da je Sarajevo New York za ostatak drzave, a ono brat bratu sve isto u pet deka.
Ono, jesu plate malo veće i to, ali to je više zbog toga što je glavni grad, pa imaš određenu akumulaciju kapitala. Kvalitet života gotovo isti.
Ima dosta razvijeniju infrastrukturu u odnosu na ostatak drzavi, ali tacno za onoliko koliko ima i vaznost glavnog grada.

U svemu ostalom, mozes mozda i bolje zivjeti negdje drugo. Lakse ti je napraviti kucu u predgradju Tuzle i da zivis kao hadzija, jer realno sve zivo imas okolo, nego npr. u predgradju Sarajeva, gdje je dosta skuplje, a na isto ti se svede.
Pa ima razvijeniju infrastrukuru zato što je veći grad, a ne samo zato što je glavni grad.
Sarajevo sa okolinom ima između 400-500 hiljada stanovnika. Tramvaji, trolejbusi su jednostavno potrebni u mjestima sa tom veličinom. Rijetko koji grad sa 100 hiljada stanovnika u svijetu ima tramvaj ili te stvari.

Onda je i čudno prigovarati zbog broja stanovnika. Jeste, KS i TK su bara-bara sa brojem stanovnika, ali ovo prvo čini grad sa svojim širim okruženjem, a TK je ipak šira teritorija.
U Sarajevu u krugu od ca. 20 kilometara živi 400 hiljada ljudi. To je ogromna akumulacija kapitala i privredne aktivnosti. Da sutra svi počnemo prodavati između sebe kokuruze, imali bi nekoliko puta veći promet od bilo kojeg drugog grada.

Drago mi je zbog tuzlanskog kraja što su bez obzira na sve poteškoće ipak opstali kao najveći industrijski bazen u BiH, a posebno uspjeh aerodroma.
Žao mi je što nema dobre putne komunikacije prema njemu. To je naš jedini aerodrom koji ipak ima neku stratešku dubinu (u Sarajevu pista bukvalno čini entitetsku liniju, a u Mostaru je pod HDZ-kontrolom, dok je ratna linija bukvalno išla pistom) i koji, prema mom mišljenju, zbog toga i više zaslužuje nego onaj u Butmiru.
So What!

#4706 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by So What! »

sehohari wrote: 11/04/2023 01:40Pa ima razvijeniju infrastrukuru zato što je veći grad, a ne samo zato što je glavni grad.
Sarajevo sa okolinom ima između 400-500 hiljada stanovnika. Tramvaji, trolejbusi su jednostavno potrebni u mjestima sa tom veličinom. Rijetko koji grad sa 100 hiljada stanovnika u svijetu ima tramvaj ili te stvari.

Onda je i čudno prigovarati zbog broja stanovnika. Jeste, KS i TK su bara-bara sa brojem stanovnika, ali ovo prvo čini grad sa svojim širim okruženjem, a TK je ipak šira teritorija.
U Sarajevu u krugu od ca. 20 kilometara živi 400 hiljada ljudi. To je ogromna akumulacija kapitala i privredne aktivnosti. Da sutra svi počnemo prodavati između sebe kokuruze, imali bi nekoliko puta veći promet od bilo kojeg drugog grada.

Drago mi je zbog tuzlanskog kraja što su bez obzira na sve poteškoće ipak opstali kao najveći industrijski bazen u BiH, a posebno uspjeh aerodroma.
Žao mi je što nema dobre putne komunikacije prema njemu. To je naš jedini aerodrom koji ipak ima neku stratešku dubinu (u Sarajevu pista bukvalno čini entitetsku liniju, a u Mostaru je pod HDZ-kontrolom, dok je ratna linija bukvalno išla pistom) i koji, prema mom mišljenju, zbog toga i više zaslužuje nego onaj u Butmiru.
I apsolutno potpisujem tvoje izjavu, dijeleci u potpunosti tvoje misljenje.

:thumbup:
sumirprimus

#4707 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by sumirprimus »

ono gdje se moze zamjerati kratkovidnosti vlasti u sarjaevu jesu putne komunikacije oko tuzle, prvenstveno veza tz sa, zatim i tz orasje. veza izmedju dvije najmnogoljudnije regije kod nas, i direktna veza sa eu preko save. to smo morali dosad uradit zarad vise stvari.
So What!

#4708 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by So What! »

Za izradu tehničke dokumentacije dvije dionice brzog puta Sarajevo - Vardište predviđeno 10 mil EUR
Image

Delegacija EU u BiH je objavila javni poziv za izradu tehničke dokumentacije za dionicu brzog puta na ruti SEETO 3 Sarajevo - Vardište (opština Višegrad).

Kako se ističe u tenderu predviđeno je da dokumentacija bude izrađena za podršku privlačenja finansiranja i izgradnji brze ceste.

Nabavka je podijeljena na dva lota a vrijednost nabavke je 10 mil EUR.

Lot 1 podrazumijeva tehničku dokumentaciju za dionicu Sarajevo – Pale, a Lot 2 za dionicu Pale - Hrenovica, oba po 5 mil EUR.

Ruta 3 Sarajevo-Vardište je regionalni projekat - spoj koridora 5c u BiH i koridora 10 u Srbiji. Ranije je saopšteno da kada je u pitanju trasa, postoji oko 30 kombinacija, kao i da bi ova brza cesta mogla imati oko 150 kilometara.

Kako se navodi u tenderu lot 1 se odnosi na najpovoljniju varijantu dionice brze ceste sa početkom u Istočnom Sarajevu koja završava na istočnom izlazu sa petlje Pale Istok a okvirna dužina je 23 km. Sekcija počinje u RS prolazi kroz Federaciju BiH, a završava u RS. Lot 2 se odnosi na najpovoljniju varijantu dionice počev od istočnog izlaza iz Petlja Pale istok i završava u zapadni/južni izlaz sa petlje Hrenovica takođe indikativno dužine 23 km. Dionica počinje u RS, a završava se u FBiH.

Preliminarni početak ugovora je novembar 2023. a rok za izvršenje posla dvije godine.

Ponude za raspisani poziv se mogu slati do 11. maja.
eKapija
zippoo87

#4709 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by zippoo87 »

Isao sam danas do Tesnja i vidim radovi na autoputu dosli do Tesnja i Tesanjke.
Ali magistralni put od Tesanjke (skretanje za Tesanj) je prava slika i prilika naseg balinluka i stvarno je 100% tacna tvrdnja da su najjadniji putevi tamo gdje bosnjo vlada.
Put od Gracanice do Dodoja i od Doboja do Tesnja je katastrofa a najgori je ovaj pomenuti od Tesanjke...raspalo se sve,rupe,propalo a velike krivine,opasno po zivot voziti .A Tesanj jel bogat ono bi,privreda,bla bla i ostale gluposti a put koziji.

Da postoji kod nas barem jedna vlast koja bi puteve uredila kako struka nalaze a ne da pokradu 80% sredstava namjenjenih za puteve...pa da se i mi jednom za zivota provozamo putem gdje gume samo huce a gdje nema tupih udaraca amortizera :lol:
Gadi mi se balinluk,fuj fuj fuj
-Chesterfield-

#4710 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by -Chesterfield- »

zippoo87 wrote: 12/04/2023 22:03 Isao sam danas do Tesnja i vidim radovi na autoputu dosli do Tesnja i Tesanjke.
Ali magistralni put od Tesanjke (skretanje za Tesanj) je prava slika i prilika naseg balinluka i stvarno je 100% tacna tvrdnja da su najjadniji putevi tamo gdje bosnjo vlada.
Put od Gracanice do Dodoja i od Doboja do Tesnja je katastrofa a najgori je ovaj pomenuti od Tesanjke...raspalo se sve,rupe,propalo a velike krivine,opasno po zivot voziti .A Tesanj jel bogat ono bi,privreda,bla bla i ostale gluposti a put koziji.

Da postoji kod nas barem jedna vlast koja bi puteve uredila kako struka nalaze a ne da pokradu 80% sredstava namjenjenih za puteve...pa da se i mi jednom za zivota provozamo putem gdje gume samo huce a gdje nema tupih udaraca amortizera :lol:
Jedno vrijeme sam malo radio u Tešnju. Znao sam broj onih šahtova do ulaza u jezgro - par kilometara.
Uglavnom katastrofa...
zippoo87

#4711 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by zippoo87 »

Vozim se cesto po nasim ovim katastrofalnim putevima ali ovih par km do Tesnja me bas iznenadilo,koliko je u losem stanju...bas se raspalo i propalo sve a tih sahtova ima bruku :lol:
Ja ne idem bas cesto u Tesanj,nekako mi je slijepo crijevo pa sam se danas iznenadio ali eto,gdje god upravlja balija,javna infrastruktura je u najgorem mogucem stanju.
escobar__

#4712 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by escobar__ »

Ma sve to ni za kurca nije, realno... Dok sam bio u Bosni često sam putovao na relaciji Tuzla-Sarajevo (sedmično barem jedanput) i na pojedinim dionicama - posebno u Tuzlanskom kantonu - su na magistralnoj cesti neke rupe i kolotrazi tamo bili bukvalno četiri, pet godina.

Zamisli bolan da četiri, pet godina nisi u stanju sanirat tako neke banalne stvari, nema dalje stvarno.

O nekim novim dionicama koje projektuju na 80 km/h, a kasnije stave 50 ili 60 km/h ograničenje (npr. tunel Karaula) ne treba ni pričati.

Jebo te ovdje gdje sam trenutno na cestama koje su kategorijom slične našim magistralama ograničenje je 100 km/h, eventualno kroz raskrsnicu spuste na 70 ili 80 km/h i to je sve - naseljena mjesta nisu dvije kuće u po' nedođije, a ceste su svemirski brod za naše kozje staze.

Kod nas ni ono što novo izgrade nisu u stanju stavit normalno ograničenje već opet usporavaju saobraćaj što više mogu, degenerici jebeni.
costacurta

#4713 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by costacurta »

14ti dan kako su rupe otvorene na južnoj magistrali u Tuzli. Firma iz konzorcija je uzela poslove na 3-4 strane po gradu i ne mogu stići. :lol:
zippoo87

#4714 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by zippoo87 »

Kod nas je smisao cestogradnje ogromna KRADJA ,posebno na magistralnim i drugim cestama...imas snimaka po yt gdje rukama bacaju nesto sto kao lici na asfalt i nogama presuju.Evo na dionici Gracanica-Tuzla...sve one fleke koje krpe asfalt,uopste ono nije asfalt...boja fleka je nesto zuckasto-smedje...a znamo svi da je katran crn jel :D
I trajanje te zakrpe je 2-3 mjeseca i ispuca odmah,jer nema katrana koji drzi rizlu spojenu.
Onda i kada prave asfalt,granulacija je ja mislim barem dva puta krupnija od one koja pise u ugovoru...pa to su pecine od 2-3 cm jbte...izvale se 2-3 i eto rupe .
Ja bih da sam vlast,tu rigotozne mjere uveo i poslao u PM sve ove kriminalce koji su do sada radili ove kozije puteve i uzeli milijarde do sada a putevi kao da je 1943. godina.
So What!

#4715 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by So What! »

zippoo87 wrote: 12/04/2023 22:03 Isao sam danas do Tesnja i vidim radovi na autoputu dosli do Tesnja i Tesanjke.

Nije to glavni put za Tesanj, vec onaj preko Jelaha, taj je samo blizi, vodi se kao lokalna cesta, dok je ovaj preko Jelaha, regionalna cesta.

Uglavnom, taj put koji spominjes ce se raditi kao popratni projekat dionice Putnikovo Brdo - Medakovo. U tom dijelu se ispravlja korito Tesanjke i gradi se ta cesta nanovo. S obzirom da se to znalo deceniju i vise unaprijed, taj put niko nije ni dirao.

A ovo sto govoris da su losi putevi, ima smisla u globalu. Svako ziv je okupirao izlaz na glavni pravac, od Karusa do Jelaha se vozi pola sata u spici zbog okupiranosti magistralnog pravca.
zippoo87

#4716 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by zippoo87 »

So What! wrote: 13/04/2023 00:07

Nije to glavni put za Tesanj, vec onaj preko Jelaha, taj je samo blizi, vodi se kao lokalna cesta, dok je ovaj preko Jelaha, regionalna cesta.

Uglavnom, taj put koji spominjes ce se raditi kao popratni projekat dionice Putnikovo Brdo - Medakovo. U tom dijelu se ispravlja korito Tesanjke i gradi se ta cesta nanovo. S obzirom da se to znalo deceniju i vise unaprijed, taj put niko nije ni dirao.

A ovo sto govoris da su losi putevi, ima smisla u globalu. Svako ziv je okupirao izlaz na glavni pravac, od Karusa do Jelaha se vozi pola sata u spici zbog okupiranosti magistralnog pravca.
Definitivno jedan od najzagusenijih putnih pravaca u BiH...od Doboja do Jelaha doci je umjetnost.
A nisam znao da ce se taj put nanovo raditi...vidim danas u Medakovu priprema za gradnju autoputa.
A isao sam i obilaznim putem preko Jelaha pa dalje za Tesanj...nije ni taj puno bolji od ovog,ako cemo iskreno...kod nas su svi putevi isti...urade jednom nekvalitetno i onda taj srot krpe 2 puta godisnje nekom masom,koja nije ni beton ni asfalt...ne znam znas li ti sta je ono sto koriste ?

Jos danas...na semaforu u Doboju,kamion haman pokvaren,upalio sva 4 zmigavca i vozi 20 km/h...i isao sve do Hife,tj. do racvanja za Jelah i konacno se sjetio stati na prosirenju kod Robota...kolona se uhvatila kilometar i taj dio sam vozio 15-20 minuta za tim kamionom a guzva i puna linija iz suprotnog smjera,pa ga niko nije pretekao cijelo vrijeme.
So What!

#4717 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by So What! »

zippoo87 wrote: 13/04/2023 01:02
Definitivno jedan od najzagusenijih putnih pravaca u BiH...od Doboja do Jelaha doci je umjetnost.
A nisam znao da ce se taj put nanovo raditi...vidim danas u Medakovu priprema za gradnju autoputa.
A isao sam i obilaznim putem preko Jelaha pa dalje za Tesanj...nije ni taj puno bolji od ovog,ako cemo iskreno...kod nas su svi putevi isti...urade jednom nekvalitetno i onda taj srot krpe 2 puta godisnje nekom masom,koja nije ni beton ni asfalt...ne znam znas li ti sta je ono sto koriste ?

Jos danas...na semaforu u Doboju,kamion haman pokvaren,upalio sva 4 zmigavca i vozi 20 km/h...i isao sve do Hife,tj. do racvanja za Jelah i konacno se sjetio stati na prosirenju kod Robota...kolona se uhvatila kilometar i taj dio sam vozio 15-20 minuta za tim kamionom a guzva i puna linija iz suprotnog smjera,pa ga niko nije pretekao cijelo vrijeme.
Ne bi se slozio da je put Jelah - Tesanj los, sirine je skoro magistralne ceste, pregledan i nije previse naseljeno okolo. Ali dobro to je subjektivno.

Na kraju krajeva prolazi kroz Vukovo i Marin Han, doslovno pored avlija, najbogatijih ljudi u drzavi.

Npr. ako se vozis cestom od Jelah do Tesnja, proci ces pored kuce vlasnika HIFA-e, a da i ne skontas da je to vjerovatno kuca najbogatijeg covjeka u drzavi jer onako i nije neko aman zdanje. Zapravo neki random dijasporac ima vecu vilu od Ahmetliceve, tako da razvijena privreda nije se puno reflektovala na neku sveopstu raskos. Pa u Tesnju i pod to mislim na Opcinu, nisi mogao original Nike patike da kupis kako treba do prije koju koju godinu.

Budzet Opcine je relativno minijaturan, ali cesto kroz medjunarodne grantove dobivaju finansiranje za neke projekte.
zippoo87

#4718 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by zippoo87 »

Eno siri se TC Mepromex ...biti ce sada i Waikikija i Nike-a i svega,ako vec nema tu 😁
Nisam nikada usao u taj TC.

Sto se Ahmetlica tice,nemam pojma koje mu je kuca ni kakva je ...
emotivac

#4719 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by emotivac »

So What! wrote: 13/04/2023 16:34
zippoo87 wrote: 13/04/2023 01:02

Ne bi se slozio da je put Jelah - Tesanj los, sirine je skoro magistralne ceste, pregledan i nije previse naseljeno okolo. Ali dobro to je subjektivno.

Na kraju krajeva prolazi kroz Vukovo i Marin Han, doslovno pored avlija, najbogatijih ljudi u drzavi.

Npr. ako se vozis cestom od Jelah do Tesnja, proci ces pored kuce vlasnika HIFA-e, a da i ne skontas da je to vjerovatno kuca najbogatijeg covjeka u drzavi jer onako i nije neko aman zdanje. Zapravo neki random dijasporac ima vecu vilu od Ahmetliceve, tako da razvijena privreda nije se puno reflektovala na neku sveopstu raskos. Pa u Tesnju i pod to mislim na Opcinu, nisi mogao original Nike patike da kupis kako treba do prije koju koju godinu.

Budzet Opcine je relativno minijaturan, ali cesto kroz medjunarodne grantove dobivaju finansiranje za neke projekte.
Ti stvarno misliš da mu je to jedina kuća ? Pa to i jest stvar da narod okolo misli da je skroman, otkud tako "slaba" kuća, a bentley ispred parkiran ?

Lopovi žešći.
doktor78

#4720 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by doktor78 »

zippoo87 wrote: 12/04/2023 22:13 Vozim se cesto po nasim ovim katastrofalnim putevima ali ovih par km do Tesnja me bas iznenadilo,koliko je u losem stanju...bas se raspalo i propalo sve a tih sahtova ima bruku :lol:
Ja ne idem bas cesto u Tesanj,nekako mi je slijepo crijevo pa sam se danas iznenadio ali eto,gdje god upravlja balija,javna infrastruktura je u najgorem mogucem stanju.
Je li gore od dionice Puračić - Šićki :D
So What!

#4721 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by So What! »

emotivac wrote: 14/04/2023 07:49Ti stvarno misliš da mu je to jedina kuća ? Pa to i jest stvar da narod okolo misli da je skroman, otkud tako "slaba" kuća, a bentley ispred parkiran ?

Lopovi žešći.
Covjek tu zivi otkako znam za njega, kao i djeca mu, gdje su isli u obliznju skolu. Dakle njihova porodicna kuca, odakle valjda dalje organizuju zivot.

Nije to jedina nekretnina koju posjeduje, ali za jednog milionera, kuca mu je poprilicno skromna i njemu i vecini ljudi iz tog miljea.

Niko nije lud da provocira srecu u maloj sredini sa ljudima, pa da glumi neku elitu, jer u slucaju da posrnes sutra, svjestan si da bi bio donji.
zippoo87

#4722 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by zippoo87 »

doktor78 wrote: 14/04/2023 08:57
zippoo87 wrote: 12/04/2023 22:13 Vozim se cesto po nasim ovim katastrofalnim putevima ali ovih par km do Tesnja me bas iznenadilo,koliko je u losem stanju...bas se raspalo i propalo sve a tih sahtova ima bruku :lol:
Mrka kapa...nijanse odlucuju 😁
Znam samo da su kod mene na autu lafeti unisteni i samo cekam da otpadne sta,jer vise nista ne amortizuju...sve zahvaljujuci nasim bajnim putevima na TK.
Nisam se provozao ravnim putem godinama ni u svom gradu a ni u okolnim.
costacurta

#4723 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by costacurta »

zippoo87 wrote: 14/04/2023 16:42
doktor78 wrote: 14/04/2023 08:57

Znam samo da su kod mene na autu lafeti unisteni i samo cekam da otpadne sta,jer vise nista ne amortizuju...sve zahvaljujuci nasim bajnim putevima na TK.
Nači vako,
Policija nam dobila nova vozila,
Policija dobila prsretače, do sad 3200 evidentiranih prekršaja,
Policija će dobiti nove uniforme za 2M KM,
Postavljaju kamere na bandere širom kantona,
Treba da dobiju nekakva borbena vozila..... zlu ne trebalo,
I sve to i još više neka su, a kad će da prilagode puteve potrebama saobraćaja?
Do kada ćemo slušati o "neprilagođenim brzinama", kad budu doveli u red putnu infrastruturu halal svaka marka. Al kad mi fođe plava koverta sa obavještenjem o prekoračenju brzine ok 4km/h na qurchevoj južnoj magistrali ne mogu da ne reagujem. Pa jebenu zakrpu 14 dana nisu u stanju da urade!! Je li moguće da ni policija tu ništa sporno ne vidi, da li oni mogu utjecati na izvođače/:investitore?
Bruka i sramota!!
Najlakše je okrenuti na Dodika i Stanivulvića, džamiju i ezan. Ta me ba briga za njih, vidi moje avlije na šta liči :roll:
zippoo87

#4724 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by zippoo87 »

costacurta wrote: 14/04/2023 21:33
zippoo87 wrote: 14/04/2023 16:42

Nači vako,
Policija nam dobila nova vozila,
Policija dobila prsretače, do sad 3200 evidentiranih prekršaja,
Policija će dobiti nove uniforme za 2M KM,
Postavljaju kamere na bandere širom kantona,
Treba da dobiju nekakva borbena vozila..... zlu ne trebalo,
I sve to i još više neka su, a kad će da prilagode puteve potrebama saobraćaja?
Do kada ćemo slušati o "neprilagođenim brzinama", kad budu doveli u red putnu infrastruturu halal svaka marka. Al kad mi fođe plava koverta sa obavještenjem o prekoračenju brzine ok 4km/h na qurchevoj južnoj magistrali ne mogu da ne reagujem. Pa jebenu zakrpu 14 dana nisu u stanju da urade!! Je li moguće da ni policija tu ništa sporno ne vidi, da li oni mogu utjecati na izvođače/:investitore?
Bruka i sramota!!
Najlakše je okrenuti na Dodika i Stanivulvića, džamiju i ezan. Ta me ba briga za njih, vidi moje avlije na šta liči :roll:
Kao i u u svakoj pori drustva...kod svih je ono "nije moj problem,ne galami,ne pricaj,ne talasaj" i cekaj "nekoga drugog" da radi,reaguje,popravlja a neko drugi ne postoji.
Nasa policija je jedno veliko leglo nepismenih seljacina koji su se tu uhljebili i kriminalaca koji radi sa narko kartelima u ovim gradovima koji su blize granici i gdje se od te price uzimaju veliki novci.
Pa svi nasi policajci su mrcine od 100+ kg...gegaju se kada hodaju,kada progovore,ne znaju dvije rijeci izgovoriti a oci im se ozare kada napravis prekrsaj pa cekaju mito a ja kazem,pisi kaznu,svakako je pola ako odmah platim ...a oni bleje kao telad :lol:

Ali ja mislim da sto se puteva tice,policija stvarno sa tim nema veze i nije njihova nadleznost .
Ovdje je kljucini problem korupcija i politika...sprega to dvoje...jer bukvalno imas u svakom gradu po 1-2 firme koje rade puteve i tacno se zna kome sve i koji procenat ide kome za mito a ispastamo svi mi gradjani,korisnici puteva...jer puno vise dajemo na odrzavanje automobila...zbog rupa,svaku godinu moras mijenjati nesto na oslanjanju tockova,gume se brze trose,od treskanja i udaraca ti se rasklima sve u autu ,itd itd.
A kajmak kupe politicari i firme koje od njih dobijaju poslove a tu treba spomenuti i firme koje su fol nadzor...sve goli kriminal i u normalnoj drzavi bi sve ove firme bile ugasene a vlasnici u zatvoru a kod nas su multimilioneri,mozda i milijarderi.
drug_profi

#4725 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by drug_profi »

zippoo87 wrote: 14/04/2023 21:47 Ali ja mislim da sto se puteva tice,policija stvarno sa tim nema veze i nije njihova nadleznost .
E pa ja mislim da bi morala da bude.
Rupa na cesti je opasna i ugrozava sigurnost. Njihov je resor sigurnost.
Post Reply