Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Moderator: anex
-
Volim Bosnu
#4676 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Kad je bio onaj zastoj na tunelu Hranjen bio je prokopan oko 37 %, sad je vjerovatno negdje oko 42-43 %, do kraja godine ide to na oko 60 %
-
costacurta
#4677 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Ja ti serbez kažem da se za naših života nećemo provozati autputom do Bihaća, niti brzom cestom ili nedoBog autoputem Sa-Tz pa bilo to i nekakbo Y račvanje na Žepču preko Ribnice i Banovića, kako god taj film mi nećemo gledati.BarbaDue wrote: ↑09/04/2023 21:59Upravo sam nešta slično htio napisati. Nevjerovatno je kako smo zavidni i u isti momenat i zli!
Evo 30 godina nemam akibeti ceste na bilo koju stranu svijeta da se okrenem ali opet mi je drago kad se hoće prema Tuzli autoput, spajanje Bihaća autoputom i svih ostalih dijelova jer znam da ću i ja kad tad njima putovati.
Neka nam je samo Allah na pomoći kakvi smo!
Jednostavno smo odbačeni od NAŠIH političara iliti GOFANA. Ne, nije Jelka kriva niti Božo nit Dragan već NAŠI.
Imaš apsurd da su se završile i koriste dionice na koridoru u sredini trase, tje od-do administrativne granice KS, i do Zenice.
Valjda mi u TK i USK nismo dovoljno dobri bošnjaci, iako imamo 142k registrovanih MV, najjaču industriju, najveći br stanovnika, ipak nije dovoljno za metar brze ceste ili gluho bilo autoput.
Da barem Hranjen imaju namjeru završiti i spojiti taj dio sa KS ne bi mi bilo krivo, već hohštapleri kao paravan za pljačku koriste taj narativ "rat, heroj grad, bošnjaci" bla bla kako bi mi krvili između sebe.
Sa "normalnom" pristupnom cestom TZL SJJ bi stavio ključ u bravu, ali ni 500k putnika na jednom do jučer seoskom aerodromu a sada regionalnom čudu u kategoriji low cost, nije dovoljno.
Ma zaebi sve ovo.
Ne vrijedi pisati
- BarbaDue
#4678 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Ono kad se pričalo o autoputu BG-SA preko GŽ ja sam odmah rekao dajte autoput iz SA do TZ jer je preče...a GŽ svakako dobija priključak.
Al jbga...ljudi snivaju a neko Drugi određuje!
Al jbga...ljudi snivaju a neko Drugi određuje!
- Haris.ba
#4679 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Ko je kriv sto se barem ne napravi normalna pristupna cesta od Zivinica do aerodroma?costacurta wrote: ↑09/04/2023 23:35
Sa "normalnom" pristupnom cestom TZL SJJ bi stavio ključ u bravu, ali ni 500k putnika na jednom do jučer seoskom aerodromu a sada regionalnom čudu u kategoriji low cost, nije dovoljno.
Ma zaebi sve ovo.
Ne vrijedi pisati![]()
Da se razumijemo, ni Sarajevo (aerodrom) nema istu evo koliko godina.
- So What!
#4680 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Lokalpatriotizam je zdrava stvar, ali ova izjava za SJJ je teska komedija i diskredituje bilo kakav zdrav rezon u tvom postu.costacurta wrote: ↑09/04/2023 23:35Ja ti serbez kažem da se za naših života nećemo provozati autputom do Bihaća, niti brzom cestom ili nedoBog autoputem Sa-Tz pa bilo to i nekakbo Y račvanje na Žepču preko Ribnice i Banovića, kako god taj film mi nećemo gledati.
Jednostavno smo odbačeni od NAŠIH političara iliti GOFANA. Ne, nije Jelka kriva niti Božo nit Dragan već NAŠI.
Imaš apsurd da su se završile i koriste dionice na koridoru u sredini trase, tje od-do administrativne granice KS, i do Zenice.
Valjda mi u TK i USK nismo dovoljno dobri bošnjaci, iako imamo 142k registrovanih MV, najjaču industriju, najveći br stanovnika, ipak nije dovoljno za metar brze ceste ili gluho bilo autoput.
Da barem Hranjen imaju namjeru završiti i spojiti taj dio sa KS ne bi mi bilo krivo, već hohštapleri kao paravan za pljačku koriste taj narativ "rat, heroj grad, bošnjaci" bla bla kako bi mi krvili između sebe.
Ma zaebi sve ovo.
Ne vrijedi pisati![]()
U svakoj normalnoj drzavi, koja nije imala autoput prethodno, valjda se prvo glavni grad povezuje, Zenica, Kakanj, Visoko su gradovi koji se samo usput nalaze na toj trasi.
S obzirom da kod nas autoputeve ne gradi drzava vec entiteti i distrikt, u RS-u prvo su izgradjeni autoputevi prema Banja Luci, i to prvo onaj koji ga povezuje sa EU, pa sada grade ovaj koji ga povezuje sa Beogradom. U FBiH se takodjer, prvo gradi ovaj koji povezuje Sarajevo sa EU, pa onda sa Mediteranom, pa tek onda valjda sa svim ostalim pravcima. To sto je povezivanje Sarajeva na tim pravcima vec trebalo biti gotovo, to je druga stvar, ali i dalje to je prioritet.
P.S. TK je na popisu iz 2013. godine imao svega 39 hiljada vise stanovnika od Kantona Sarajevo, deset godina poslije, nema sanse da je vise najmnogoljudniji kanton.
Takodjer nema ni najveci broj registrovanih motornih vozila, 142k ima KS, dok TK ima 121k.

-
Volim Bosnu
-
Dr Arsla
#4682 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Krivi smo mi jer ne lobiramo dovoljnocostacurta wrote: ↑09/04/2023 23:35Ja ti serbez kažem da se za naših života nećemo provozati autputom do Bihaća, niti brzom cestom ili nedoBog autoputem Sa-Tz pa bilo to i nekakbo Y račvanje na Žepču preko Ribnice i Banovića, kako god taj film mi nećemo gledati.BarbaDue wrote: ↑09/04/2023 21:59
Upravo sam nešta slično htio napisati. Nevjerovatno je kako smo zavidni i u isti momenat i zli!
Evo 30 godina nemam akibeti ceste na bilo koju stranu svijeta da se okrenem ali opet mi je drago kad se hoće prema Tuzli autoput, spajanje Bihaća autoputom i svih ostalih dijelova jer znam da ću i ja kad tad njima putovati.
Neka nam je samo Allah na pomoći kakvi smo!
Ma zaebi sve ovo.
Ne vrijedi pisati![]()
I veći dio el.energije se proizvede u TE Tz a u Sa 0 kw pa je opet sjediste EP u Sa. Apsurd teški. U PC je to bolje rijeseno. Trebinje proizvodi el en. i tu je sjediste EP, sume su na Romaniji uglavnom i na Sokocu je sjediste Šuma PC, Doboj je zeljeznicko čvoriste i tu je sjediste Żeljeznica PC. Kod nas sve skoncentrisano od Kozje ćuprije do Marin dvora. Umjesto da sjediste EP bude u Tuzli, Bh telecoma u Zenici, Żeljeznica u Bihaću, Šuma u Travniku itd. Fakat je da mi ne znamo ni praviti a ni voditi drżavu. Nije to za nas. Mi smo navikli da to vodi neko drugi, dal Osmanlije, AU, Kraljevina SHS, SFRJ ili Visoki predstavnik
-
sumirprimus
#4683 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
pf zamisli samo 120k. i samo nema spoja 2 najmnogoljudnija i najpotentnija kantona u drzavi.So What! wrote: ↑10/04/2023 09:23Lokalpatriotizam je zdrava stvar, ali ova izjava za SJJ je teska komedija i diskredituje bilo kakav zdrav rezon u tvom postu.costacurta wrote: ↑09/04/2023 23:35Ja ti serbez kažem da se za naših života nećemo provozati autputom do Bihaća, niti brzom cestom ili nedoBog autoputem Sa-Tz pa bilo to i nekakbo Y račvanje na Žepču preko Ribnice i Banovića, kako god taj film mi nećemo gledati.
Ma zaebi sve ovo.
Ne vrijedi pisati![]()
U svakoj normalnoj drzavi, koja nije imala autoput prethodno, valjda se prvo glavni grad povezuje, Zenica, Kakanj, Visoko su gradovi koji se samo usput nalaze na toj trasi.
S obzirom da kod nas autoputeve ne gradi drzava vec entiteti i distrikt, u RS-u prvo su izgradjeni autoputevi prema Banja Luci, i to prvo onaj koji ga povezuje sa EU, pa sada grade ovaj koji ga povezuje sa Beogradom. U FBiH se takodjer, prvo gradi ovaj koji povezuje Sarajevo sa EU, pa onda sa Mediteranom, pa tek onda valjda sa svim ostalim pravcima. To sto je povezivanje Sarajeva na tim pravcima vec trebalo biti gotovo, to je druga stvar, ali i dalje to je prioritet.
P.S. TK je na popisu iz 2013. godine imao svega 39 hiljada vise stanovnika od Kantona Sarajevo, deset godina poslije, nema sanse da je vise najmnogoljudniji kanton.
Takodjer nema ni najveci broj registrovanih motornih vozila, 142k ima KS, dok TK ima 121k.
![]()
koliko su izdvojili 5 miliona?
-
costacurta
#4684 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Evo nerezonsko pitanje, s čime je to glavni grad povezan? Osim što je opasan obilaznicom, sa kim je konektovan? Gdje vodi ta cesta čija izgradnja traje 22 godine?So What! wrote: ↑10/04/2023 09:23Lokalpatriotizam je zdrava stvar, ali ova izjava za SJJ je teska komedija i diskredituje bilo kakav zdrav rezon u tvom postu.costacurta wrote: ↑09/04/2023 23:35Ja ti serbez kažem da se za naših života nećemo provozati autputom do Bihaća, niti brzom cestom ili nedoBog autoputem Sa-Tz pa bilo to i nekakbo Y račvanje na Žepču preko Ribnice i Banovića, kako god taj film mi nećemo gledati.
Ma zaebi sve ovo.
Ne vrijedi pisati![]()
![]()
Baš je rezonski porediti izgradnju AC BL-DO i Vc, pa to je isti qrac, samo što nije izvođač HI niti EA već Integral.
TZL je sekundarni aerodrom i kao takav je u januaru ove godine imao samo 3000 putnika manje u odnosu na SJJ. Slavonci i Zapadna Srbija koriste usluge TZLa i najveća zamjerka putnika nije na aerodrom već na očajnoj infrastrukturi i prilaznim cestama i putevima koji su u nadležnosti kantonalne direkcije (fakat) ali čiji je budžet manji za oko 600M KM od Sarajevskog....... valjda je razlika u 1000 registrovani auta i 500 stanovnika razlog za ovoliku disproprciju, jbmliga
Pa pristupna svjetla nisu u stanju riješiti zbog eksproprijacije 10 hrastova za koje lokalna zajednica (SDA) tvrdi da nisu u njihovoj nadležnosti.
P.S
Nije ti dobar popis. Ovo je podatak iz 2021.
Last edited by costacurta on 10/04/2023 15:13, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#4685 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
drizmo sarenu lazu zivom, tamo su kuce od cokolade. putevi su oid marmelade, dodusesredstva za puteve su od marmelade tak se bar tope
-
costacurta
#4686 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Sad kad uz Nišiće dobijemo treću traku i kad nam asfaltiraju one rupe na južnoj kod higijene!! Ide gas!!!!sumirprimus wrote: ↑10/04/2023 15:09pf zamisli samo 120k. i samo nema spoja 2 najmnogoljudnija i najpotentnija kantona u drzavi.So What! wrote: ↑10/04/2023 09:23
Lokalpatriotizam je zdrava stvar, ali ova izjava za SJJ je teska komedija i diskredituje bilo kakav zdrav rezon u tvom postu.
![]()
koliko su izdvojili 5 miliona?![]()
- So What!
#4687 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Bogami, ako ste vi s takvim rezonom, najbolji predstavnici TK na ovom forumu, onda tesko buducnosti tog kantona.
Vjeruju ljudi u Sarajevu da su prvi imali tramvaj u Evropi, vi vjerujete da imate aerodrom koji je jaci od Sarajevskog, samo mu dusmani ne daju da bude jaci, samo zato sto se u jednom mjesecu priblizio Sarajevu s brojem putnika, jer je primao avione koji nisu mogli da slete u Sarajevo zbog magle, a cijeli aerodrom visi na poslovanju jedne-jedine low cost kompanije koja ima nadimak "leteci Kantic Turistik".
Drugi hoce Elektroprivredu u Tuzli, samo zato sto je i RS ne drzi nominalno u sjedistu entiteta, iako zgrada Elektroprivrede kao sjedistem iste stoji u Sarajevu, evo vec 40 godina.
Vas osnovni problem je sto vi vjerujete da stvarno parirate Sarajevu i da je Tuzla bolji grad s jacim potencijalom od Sarajeva, samo mu eto dusmani podmecu nogu. Da nastavimo ovako, brzo bi vi poceli osporaviti Sarajevu i status glavnog grada itd ...
Vjeruju ljudi u Sarajevu da su prvi imali tramvaj u Evropi, vi vjerujete da imate aerodrom koji je jaci od Sarajevskog, samo mu dusmani ne daju da bude jaci, samo zato sto se u jednom mjesecu priblizio Sarajevu s brojem putnika, jer je primao avione koji nisu mogli da slete u Sarajevo zbog magle, a cijeli aerodrom visi na poslovanju jedne-jedine low cost kompanije koja ima nadimak "leteci Kantic Turistik".
Drugi hoce Elektroprivredu u Tuzli, samo zato sto je i RS ne drzi nominalno u sjedistu entiteta, iako zgrada Elektroprivrede kao sjedistem iste stoji u Sarajevu, evo vec 40 godina.
Vas osnovni problem je sto vi vjerujete da stvarno parirate Sarajevu i da je Tuzla bolji grad s jacim potencijalom od Sarajeva, samo mu eto dusmani podmecu nogu. Da nastavimo ovako, brzo bi vi poceli osporaviti Sarajevu i status glavnog grada itd ...
- So What!
#4688 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Ludji sam ja sto trazim ove podatke, drasticna razlika, 4k registrovanih motornih vozila u TK i dalje ne cini broj koji si ti naveo.costacurta wrote: ↑10/04/2023 15:10Evo nerezonsko pitanje, s čime je to glavni grad povezan? Osim što je opasan obilaznicom, sa kim je konektovan? Gdje vodi ta cesta čija izgradnja traje 22 godine?
Baš je rezonski porediti izgradnju AC BL-DO i Vc, pa to je isti qrac, samo što nije izvođač HI niti EA već Integral.
TZL je sekundarni aerodrom i kao takav je u januaru ove godine imao samo 3000 putnika manje u odnosu na SJJ. Slavonci i Zapadna Srbija koriste usluge TZLa i najveća zamjerka putnika nije na aerodrom već na očajnoj infrastrukturi i prilaznim cestama i putevima koji su u nadležnosti kantonalne direkcije (fakat) ali čiji je budžet manji za oko 600M KM od Sarajevskog....... valjda je razlika u 1000 registrovani auta i 500 stanovnika razlog za ovoliku disproprciju, jbmliga![]()
Pa pristupna svjetla nisu u stanju riješiti zbog eksproprijacije 10 hrastova za koje lokalna zajednica (SDA) tvrdi da nisu u njihovoj nadležnosti.![]()
P.S
Nije ti dobar popis. Ovo je podatak iz 2021.

- Haris.ba
#4689 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Ne znam zasto, ali ovo mi naumpade.
https://sodalive.ba/drustvo/aktuelnosti ... i-tramvaj/
Tuzla dobija viseći tramvaj?
Gradsko vijeće Tuzle usvojilo je u petak, 31. oktobra 2019. program kapitalnih investicija Grada Tuzle za period 2019-2023. godine.
Prema izjavama pojedinih gradskih vijećnika, jedan od projekata u ovom dokumentu je i izgradnja visećeg tramvaja iznad rijeke Jale.

- skrbavi-admin
-
costacurta
#4691 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Cijenio sam te kao nekoga ko ima dobrih upisa.So What! wrote: ↑10/04/2023 15:24 Bogami, ako ste vi s takvim rezonom, najbolji predstavnici TK na ovom forumu, onda tesko buducnosti tog kantona.
Ti si ustvari tek uposlenik neke od ovih JU institucija koji samo brani neodbranjivo, u narodu poznato kao uhljeb.
Srajevo imaj isto stanovnika, isti broj institucija, iste nivoe vlasti, isti brojbuposlenika i 600M KM veći budžet, zašto i kako? Šta ti nije jasno? Ti tvrdiš da je to uredu ja kažem van pameti.
I sve to što si pobrojao da SA ima a mi nemamo tvrdiš da pripada Sa a mi smo druga klasa i nije nam neophodno, ni tramvaj ni elektrificirana pruga iako smo proizvođači El energije, ne možemo dobiti priključak na gradski toplovod jer iz ED kažu nema više kapaciteta. Gle čuda ED je u SA. Ne možemo do trolejbusa jer nema dovoljno kapaciteta, kažu nam opet iz ED Sa. Ne trebaju nam putevi jer smo fukare, vele iz Cesta i AC FBiH......Gle čuda ipak može ministarstvo promet i komunikacije izvan SA, kao i ministarstvo obrazovanja itd ali ništa u TZ.
Omalovažavati rad aerodroma koji he do jučer bio prčvara a danas jači od Ljubljanskog po broju putnika govori o tebi koliko poznaješ materiju. Da ima pametnih i sposobnih menadžera u vladi TK subvencionirati ih još više, taman kad bi otišli u minus zaradićeš na broju putnika koji će sigurno potrošiti neku kintu, mogle bi se lijepe pare uzeti npr na naplati cestarina na autocesti TZ-Orašje ili Tz-Sa kojih gle čuda nemamo jer vlada FBiH sa sjedištem u SA i AC sa sjedištem u MO ne smatraju da je to perspektivno, ali zato je perspektivno graditi AC dužine 300 km i u 21 godinu izgraditi 110-115 km. Jel vas ba stid?
Blago nama sa takvim perspektivnim uposlenicima JU i svijetloj budućnosti koja nam je neupitna.
- dend
#4692 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
bla bla bla... nemere u Tuzlu, a i da more ništa vam to ne znači... bla bla bla
ali more u Mostar.
ali more u Mostar.
-
Dr Arsla
#4693 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Jašta je nego uhljeb, zna se to godinama. A jedne godine se i otkrio,već sam pisao o tome, kad je prvo ovdje na forumu podjelio fotke sa gradilista AC a tek nakon toga te iste fotke osvanule na web stranici JP AC FBIH. Lakija malo prenijelo pa napravio grešku u koracima 
Last edited by Dr Arsla on 10/04/2023 17:14, edited 1 time in total.
-
costacurta
-
zippoo87
#4695 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Prosle godine ja mislim da je to biloDr Arsla wrote: ↑10/04/2023 17:08 Jašta je nego uhljeb, zna se to godinama. A jedne godine se i otkrio,već sam pisao o tome, kad je prvo ovdje na forumu podjelio fotke sa gradilista AC a tek nakon toga te iste fotke osvanule na web stranici JP AC FBIH. Lakija malo prenijelo pa napravio grešku u koracima![]()
Ali dobro...iznese on dosta podataka ovako o toj temi i to mu je plus ali uvijek ovako kada krene rasprava,zapetlja se i brani neodbranjivo tj.sistem u kojem ordinira
Nego da ga ja pitam ovako konkretno...smatra li on da su AC FBiH jedna od najnesposobnijih javnih preduzeca u BiH i nije bitno ko im je direktor uvijek je neko goFno?
-
El_comadante
#4696 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Institucije čine ljudi. Premijer federacije je iz TK. Jeli vam Sarajevo krivo što je zaboravio TK?
-
zippoo87
#4697 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Mislis da je bilo kojem politicaru koji je tu da klepa sebi,stranci i stranackim pajdasima bitno odakle je ?El_comadante wrote: ↑10/04/2023 20:42 Institucije čine ljudi. Premijer federacije je iz TK. Jeli vam Sarajevo krivo što je zaboravio TK?
I da ce pomoci svom mjestu ?
Hoce ,evo vidimo sve i jednog koliko su pomogli svom mjestu odakle su.
A cinjenica jeste da su politicari sa TK najgori za TK,od rata na ovamo i jako je malo politicara koji su donijeli koju KM u svoj grad,opstinu.
Ne znam sta je problem...je li se uvijek tamo pozicija docepaju najgori pa se uzive da su veliki gradjani a ne obicna seljadija i samo sute i ne talasaju.
Ali mora se priznati da nije jedino Sarajevo krivo sto je infrastruktura u TK nepostojeca i da se nista ne ulaze...cinjenica je da su krivi i politicari sa ovog kantona.
Mozda mogu jedino spomenuti Mirsada Camdzica iz NSa koji je uspio nakon par godina lobiranja i trazenja donijeti u Gracanicu 500 000 KM za zavrsetak sportske dvorane a to je smijesan iznos svakako.
Jos je prije godinu dana Jelka Milicevic se ismijavala sa time a nama ovamo gori da se ta sportska dvorana zavrsi,jer dvije skole koriste jednu salu iz doba drugog svjetskog rata,koja je velicine pola prave sale.A mjesovia srednja skola je skola sa najvise ucenika u BiH a i giminazija je uvijek imala po 4-5 odjeljenja i svi u isto vrijeme imaju casove...nekada po 4 odjeljenja istovremeno.
Milkici se majkice sjetim.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#4698 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Pa ono, glavni grad je glavni grad, u nekim stvarima on jednostavno ima prioritet, kao što je gradnja autoputa. Isto naglašavam, drugo je što se taj put trebao završiti prije 15 godina.costacurta wrote: ↑10/04/2023 16:43Cijenio sam te kao nekoga ko ima dobrih upisa.So What! wrote: ↑10/04/2023 15:24 Bogami, ako ste vi s takvim rezonom, najbolji predstavnici TK na ovom forumu, onda tesko buducnosti tog kantona.
Ti si ustvari tek uposlenik neke od ovih JU institucija koji samo brani neodbranjivo, u narodu poznato kao uhljeb.
Srajevo imaj isto stanovnika, isti broj institucija, iste nivoe vlasti, isti brojbuposlenika i 600M KM veći budžet, zašto i kako? Šta ti nije jasno? Ti tvrdiš da je to uredu ja kažem van pameti.
I sve to što si pobrojao da SA ima a mi nemamo tvrdiš da pripada Sa a mi smo druga klasa i nije nam neophodno, ni tramvaj ni elektrificirana pruga iako smo proizvođači El energije, ne možemo dobiti priključak na gradski toplovod jer iz ED kažu nema više kapaciteta. Gle čuda ED je u SA. Ne možemo do trolejbusa jer nema dovoljno kapaciteta, kažu nam opet iz ED Sa. Ne trebaju nam putevi jer smo fukare, vele iz Cesta i AC FBiH......Gle čuda ipak može ministarstvo promet i komunikacije izvan SA, kao i ministarstvo obrazovanja itd ali ništa u TZ.
Omalovažavati rad aerodroma koji he do jučer bio prčvara a danas jači od Ljubljanskog po broju putnika govori o tebi koliko poznaješ materiju. Da ima pametnih i sposobnih menadžera u vladi TK subvencionirati ih još više, taman kad bi otišli u minus zaradićeš na broju putnika koji će sigurno potrošiti neku kintu, mogle bi se lijepe pare uzeti npr na naplati cestarina na autocesti TZ-Orašje ili Tz-Sa kojih gle čuda nemamo jer vlada FBiH sa sjedištem u SA i AC sa sjedištem u MO ne smatraju da je to perspektivno, ali zato je perspektivno graditi AC dužine 300 km i u 21 godinu izgraditi 110-115 km. Jel vas ba stid?![]()
Blago nama sa takvim perspektivnim uposlenicima JU i svijetloj budućnosti koja nam je neupitna.
Btw. vi govorite kao da je jučer u Sarajevu uveden tramvaj ili trolejbus, a ne još za vrijeme AU/SFRJ, a SDA nas dovela do toga da nam je malo falilo da i to izgubimo.
I da, koliko su krivi političari u Sarajevu krivi, toliko ste i vi na lokalu.
Pa bolan, vi poštenu tablu nemate za taj aerodrom. Nemate ni direktnu autobusku liniju iz Tuzle ili Živinica, da ne moram jebeni taksi platiti ako dođem busom iz nekog drugog kraja države. O uređenju samog objekta neću ni pričati. Ako je iko doveo Dubrave do pozicije gdje su sada, to su pojedinci, sigurno ne neki veliki plan iz Tuzle.
Isto tako, ako je Sarajevo toliko zlo, kako to da su ceste kroz ZDK isto drugi svijet za TK? Ili put Mostar-Sarajevo (magistrala)?
Ne vidjeti u svemu ovome makar djelimično svoju krivicu je suludo.
- Haris.ba
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#4700 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
S naglaskom na IMALO.
Btw. ovdje sve pisu kao da je Sarajevo New York za ostatak drzave, a ono brat bratu sve isto u pet deka.
Ono, jesu plate malo veće i to, ali to je više zbog toga što je glavni grad, pa imaš određenu akumulaciju kapitala. Kvalitet života gotovo isti.