JU je javna ustanova, bolnica, skola itd ..., Javna preduzeca su JP. Cak i ne znas u sta bi me svrstao.costacurta wrote: ↑10/04/2023 16:43Cijenio sam te kao nekoga ko ima dobrih upisa.
Ti si ustvari tek uposlenik neke od ovih JU institucija koji samo brani neodbranjivo, u narodu poznato kao uhljeb.
Srajevo imaj isto stanovnika, isti broj institucija, iste nivoe vlasti, isti brojbuposlenika i 600M KM veći budžet, zašto i kako? Šta ti nije jasno? Ti tvrdiš da je to uredu ja kažem van pameti.
I sve to što si pobrojao da SA ima a mi nemamo tvrdiš da pripada Sa a mi smo druga klasa i nije nam neophodno, ni tramvaj ni elektrificirana pruga iako smo proizvođači El energije, ne možemo dobiti priključak na gradski toplovod jer iz ED kažu nema više kapaciteta. Gle čuda ED je u SA. Ne možemo do trolejbusa jer nema dovoljno kapaciteta, kažu nam opet iz ED Sa. Ne trebaju nam putevi jer smo fukare, vele iz Cesta i AC FBiH......Gle čuda ipak može ministarstvo promet i komunikacije izvan SA, kao i ministarstvo obrazovanja itd ali ništa u TZ.
Omalovažavati rad aerodroma koji he do jučer bio prčvara a danas jači od Ljubljanskog po broju putnika govori o tebi koliko poznaješ materiju. Da ima pametnih i sposobnih menadžera u vladi TK subvencionirati ih još više, taman kad bi otišli u minus zaradićeš na broju putnika koji će sigurno potrošiti neku kintu, mogle bi se lijepe pare uzeti npr na naplati cestarina na autocesti TZ-Orašje ili Tz-Sa kojih gle čuda nemamo jer vlada FBiH sa sjedištem u SA i AC sa sjedištem u MO ne smatraju da je to perspektivno, ali zato je perspektivno graditi AC dužine 300 km i u 21 godinu izgraditi 110-115 km. Jel vas ba stid?![]()
Blago nama sa takvim perspektivnim uposlenicima JU i svijetloj budućnosti koja nam je neupitna.
Jako je smijesno uopste koristiti takav argument, kada izgubis raspravu, iznio si toliko netacnih podataka, demantovan si i onda ja radim u 'JU'.
Hiljadu puta sam ponovio, tamo odakle dolazim, Tuzla je moj regionalni centar jer mi je Zenica, samo administrativno nosi tu titulu.
Upravo iz tog razloga, mislim da objektivno mogu tvrditi, da bez obzira koliko mi bliska bila, ne moze imati prioritet u nekim stvarim ispred Sarajeva.