Ateista wrote: ↑12/04/2023 14:57
konoplja wrote: ↑12/04/2023 14:25
Naravno, cinjenica je da je spol urodjen i nije ga moguce promijeniti. Ignoriranje te cinjenice vodi u bezgranican apsurd i neraspletiv haos.
Mi vidimo da vama pise da ste vi zena, ali nama su potrebne zene za klinicko ispitivanje ovog lijeka.
Mi razumijemo da ste vi zena, ali morate uzimati dozu preporucenu za muskarce.
Vi ste zena, ali ne mozete ucestvovati i natjecati se protiv zena.
Pogotovo to oko sportova je problem, nije u redu da neko ko je rodjen kao muskarac ucestvuje u zenskim kategorijama jer su velike sanse da to nece biti fer, tu treba ako hoce posebnu kategoriju uvesti.
Ma ne znam. Problem jeste, ali za mene to nije goruci problem i nesto najbitnije. Mislim da je najvaznije je znati istinu, onda je lakse doci do adekvatnih rijesenja. I zbog toga treba ici protiv lazi i propagande da je spol moguce promijeniti.
O sportu se najvise diskutuje jer je tu, najdostupniji i transparentniji. Mnogo je teze doci do jasnih podataka u zdravstvu ili recimo o statistikama kriminala.
Zanimljivo je ponasanje medija u vezi ove tematike. Pogotovo nedavno kada su izvjestavali o pucnjavi koja se desila u skoli u Nashville-u.
Posljednih godina uvijek komuniciraju u skladu s rodom pod kojim se osoba izjasnjavala. U rasponu od banalnih i nevrijednih vijesti do nekih, nazovimo to, "bezazlenih" prekrsaja poput voajerstva, pa smo dobili fraze poput "
her penis" u vijestima.
Ali kad se bas sranje desilo poput ovog u Nashville-u, izvjestavalo se u rodu osobe kojim se orginalno koristila. Zanimljiva mentalna gimnastika.
Problem je kako evidentirati to i uvesti u statistiku. Tko je pocino zlocin?
Bioloska zena, kao sto je slucaj ili muskarac (ne), ili pak trans-muskarac, sto je istina.