LGBT+ parada - 2023.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Blixen

#326 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Blixen »

skafiskafsnjak wrote: 12/04/2023 14:47
Blixen wrote: 12/04/2023 12:09
nije
pitanje je na mjestu
zasto neko ko je gej mora citati kuran?
vrlo jednostavno pitanje
Pa tako ide ako se smatras muslimanom.
Ovi degenerici se smatraju muslimanima i pederima. Ne ide zajedno nikako.
Da su jednom procitali Kur'an, vidjeli bi to.

Ovo organizovanje iftara je bogohuljenje.
ja vjerujem da je to neki vid bunta
kao ono nece mi niko odredjivati sta sam ja i kako cu da se ponasam
skafiskafsnjak

#327 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by skafiskafsnjak »

Sara03 wrote: 12/04/2023 13:26
skafiskafsnjak wrote: 12/04/2023 10:56 Eno, organizuju iftar :lol:

Allaha mi dragog, ne znam sta je u glavama tih ljudi!?
Budi gej pedercina budi sta hoces ... ali ovo prevrsava sve mjere za mene.

Pa pedercine jeste procitali Kur'an ijednom? Sta on kaze za vas prikaze? :skoljka:
skafiskafsnjak wrote: 12/04/2023 12:03 Da su procitali, shvatili bi da je pederluk grijeh i da je zabranjeno. Ali promaklo im izgleda ...
Smiješ li 'vako u Minkenu? :D

Glup ti je argument. Mnogi su pročitali Kur'an i spoznali da načelno zabranjuje određene stvari i ponašanja. Nemoj piti, nemoj kockati, nemoj ogovarati, pa opet piju, kockaju i ogovaraju. Govoriš li takvima da im je promaklo?

Imaš pravo na mišljenje i stav. Ali, tvoje spominjanje Allaha, uz najprizemnije uvrede, nazivanje određene grupe prikazama, drugi mogu protumačiti kao ličnu ogorčenost na boga, božju volju i određenje. Pa se zapitaj koliko vjeruješ i koliko sam slijediš odredbe iz svete knjige.
Kazem da je to bolest. I da mi pici po zivcima promocija toga na svakom koraku. Pravo na misljenje, pajel?

Pa naravno, locu alkohol a nece svinjetinu jer je haram. Pa nije im promaklo nego svijesno to cine. Hahaha. Mozda jos gore :run:

A i nije mi za poredjenje taj primjer i organizovanje iftara .... al haj, ja se ispricavam ... njihov iftar vrijedja moju vjeru kao sto njih vrijedja kada ja kazem da su pederi.

Ateista

#328 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Ateista »

konoplja wrote: 12/04/2023 14:25
John Cleese wrote: 12/04/2023 13:45

Da, to bi bilo jedino smisleno polaziste za sve u vezi s predmetnom problematikom - inace posve bespotrebno ignoriranje cinjenica vodi u bezgranicni apsurd i neraspletiv haos :)
Naravno, cinjenica je da je spol urodjen i nije ga moguce promijeniti. Ignoriranje te cinjenice vodi u bezgranican apsurd i neraspletiv haos.
Mi vidimo da vama pise da ste vi zena, ali nama su potrebne zene za klinicko ispitivanje ovog lijeka.
Mi razumijemo da ste vi zena, ali morate uzimati dozu preporucenu za muskarce.
Vi ste zena, ali ne mozete ucestvovati i natjecati se protiv zena.
:kiss: :D
Pogotovo to oko sportova je problem, nije u redu da neko ko je rodjen kao muskarac ucestvuje u zenskim kategorijama jer su velike sanse da to nece biti fer, tu treba ako hoce posebnu kategoriju uvesti.
Ateista

#329 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Ateista »

Blixen wrote: 12/04/2023 12:09
nije
pitanje je na mjestu
zasto neko ko je gej mora citati kuran?
vrlo jednostavno pitanje

Al haj nikad ne znas, mozda se dozovu tobe u ovih mubarek danima.... bas na tom iftaru
Donekle te razumijem, ako prihvataju neku religiju onda bi trebali u potpunosti da je prihvate i da budu svjesni da to sto rade nije dozvoljeno u toj religiji, i samim tim je besmisleno i da je prihvataju.
Sa druge strane, mogu razumjeti i one koji su za neku religiju vezani kulturom i tradicijom i ne zele da se odreknu te tradicije bez obzira na orjentaciju i sto rade nesto sto je zabranjeno tom religijon. Donekle mogu shvatiti i da vjeruju u to stvarno, da nije samo tradicija u pitanju, ali da su na neki svoj nacin to integrisali, misle da ce im bog oprostiti jer ih je on napravio takvima ili nesto slicno.
skafiskafsnjak

#330 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by skafiskafsnjak »

Ateista wrote: 12/04/2023 15:04

Al haj nikad ne znas, mozda se dozovu tobe u ovih mubarek danima.... bas na tom iftaru
Donekle te razumijem, ako prihvataju neku religiju onda bi trebali u potpunosti da je prihvate i da budu svjesni da to sto rade nije dozvoljeno u toj religiji, i samim tim je besmisleno i da je prihvataju.
Sa druge strane, mogu razumjeti i one koji su za neku religiju vezani kulturom i tradicijom i ne zele da se odreknu te tradicije bez obzira na orjentaciju i sto rade nesto sto je zabranjeno tom religijon. Donekle mogu shvatiti i da vjeruju u to stvarno, da nije samo tradicija u pitanju, ali da su na neki svoj nacin to integrisali, misle da ce im bog oprostiti jer ih je on napravio takvima ili nesto slicno.
Iskreno, za mene je to vrijedjanje vjere. Sta god oni smatrali ....
Kao sto sam vec rekao, ne smeta mi licno sto je neko drugaciji ... ali mi smeta promovisanje toga na svakom koraku i poturanje pod nos.

Kur'an je nedvosmisleno protiv toga i nemas se sta ti nadati .... degutantno mi je, iskreno.
MUNAFIK

#331 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by MUNAFIK »

Da, to bi bilo jedino smisleno polaziste za sve u vezi s predmetnom problematikom - inace posve bespotrebno ignoriranje cinjenica vodi u bezgranicni apsurd i neraspletiv haos :)
Naravno, cinjenica je da je spol urodjen i nije ga moguce promijeniti. Ignoriranje te cinjenice vodi u bezgranican apsurd i neraspletiv haos.
Mi vidimo da vama pise da ste vi zena, ali nama su potrebne zene za klinicko ispitivanje ovog lijeka.
Pa eto po njima biti homoseksualac je URODJENO i nikako ne moze biti steceno ponasanje, a u isto vrijeme pokusavaju nas uvjeriti da SPOL nije urodjen i da se može mijenjati...

I hajde sada ti ozbiljno shvati te ljude i njihovo logiciranje...
Ateista

#332 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Ateista »

skafiskafsnjak wrote: 12/04/2023 15:11
Ateista wrote: 12/04/2023 15:04
Iskreno, za mene je to vrijedjanje vjere. Sta god oni smatrali ....
Kao sto sam vec rekao, ne smeta mi licno sto je neko drugaciji ... ali mi smeta promovisanje toga na svakom koraku i poturanje pod nos.

Kur'an je nedvosmisleno protiv toga i nemas se sta ti nadati .... degutantno mi je, iskreno.
Razumijem da jednom vjerniku to moze smetati, ali mislim da im nije cilj vrijedjanje.
Promovisanje je sa ciljem da dobiju svoja prava koja nemaju.
John Cleese

#333 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by John Cleese »

:thumbup: :kiss: :D

Da i to nabrojano kao i jos bezbroj zamislivih prakticnih situacija :)
Ti ljudi moraju biti shvaceni i bezrezervno drustveno prihvaceni, ali zaista nema potrebe pogresno ih kategorizirati gdje ne spadaju - objektivno su drugaciji i kao takve ih i treba prihvatiti, u svoj njihovoj razlicitosti i fleksibilno, ali u naprosto razumnim granicama i u skladu s cinjenicama, prije svega.
John Cleese

#334 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by John Cleese »

MUNAFIK wrote: 12/04/2023 15:27

Pa eto po njima biti homoseksualac je URODJENO i nikako ne moze biti steceno ponasanje, a u isto vrijeme pokusavaju nas uvjeriti da SPOL nije urodjen i da se može mijenjati...

Izgleda da ti nije bas najjasnije, pa cu pokusati pomoci :D

Svojim komentarom sam potvrdio ono sto je covjek napisao, jer sam s njegovim misljenjem suglasan - spol jeste urodjen i naknadno nepromjenjiv, kao i seksualna orijentacija.
Najozbiljnije :D
konoplja

#335 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by konoplja »

Ateista wrote: 12/04/2023 14:57

Pogotovo to oko sportova je problem, nije u redu da neko ko je rodjen kao muskarac ucestvuje u zenskim kategorijama jer su velike sanse da to nece biti fer, tu treba ako hoce posebnu kategoriju uvesti.
Ma ne znam. Problem jeste, ali za mene to nije goruci problem i nesto najbitnije. Mislim da je najvaznije je znati istinu, onda je lakse doci do adekvatnih rijesenja. I zbog toga treba ici protiv lazi i propagande da je spol moguce promijeniti.
O sportu se najvise diskutuje jer je tu, najdostupniji i transparentniji. Mnogo je teze doci do jasnih podataka u zdravstvu ili recimo o statistikama kriminala.

Zanimljivo je ponasanje medija u vezi ove tematike. Pogotovo nedavno kada su izvjestavali o pucnjavi koja se desila u skoli u Nashville-u.
Posljednih godina uvijek komuniciraju u skladu s rodom pod kojim se osoba izjasnjavala. U rasponu od banalnih i nevrijednih vijesti do nekih, nazovimo to, "bezazlenih" prekrsaja poput voajerstva, pa smo dobili fraze poput "her penis" u vijestima.
Ali kad se bas sranje desilo poput ovog u Nashville-u, izvjestavalo se u rodu osobe kojim se orginalno koristila. Zanimljiva mentalna gimnastika.

Problem je kako evidentirati to i uvesti u statistiku. Tko je pocino zlocin? Bioloska zena, kao sto je slucaj ili muskarac (ne), ili pak trans-muskarac, sto je istina.
konoplja

#336 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by konoplja »

John Cleese wrote: 12/04/2023 15:44

Ti ljudi moraju biti shvaceni i bezrezervno drustveno prihvaceni, ali zaista nema potrebe pogresno ih kategorizirati gdje ne spadaju - objektivno su drugaciji i kao takve ih i treba prihvatiti, u svoj njihovoj razlicitosti i fleksibilno, ali u naprosto razumnim granicama i u skladu s cinjenicama, prije svega.
Oooo Cleese. :kiss: :D

Hocemo li o necem tezem, poput parafilija koje su takodjer urodjene i nemoguce za otkloniti?
biglebovski

#337 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by biglebovski »

skafiskafsnjak wrote: 12/04/2023 15:11 ali mi smeta promovisanje toga na svakom koraku i poturanje pod nos.
Evo malo konteksta u vezi sa guranjem LGB i pogotovo trenutnihT politika -

Unutar CEI sistema koji gura brendove da podrže slavne osobe poput Dylana Mulvaneyja -

Rukovodioci kompanija kao što su Nike, Anheuser-Busch i Kate Spade, čiji su brendovi pretvorili kontroverznog trans influencera Dilana Mulvaneyja u današnju woke "It girl", nisu samo signali vrline.

Oni dijele unosne poslove onima koji su se nekada smatrali marginalnim slavnim ličnostima jer moraju - ili riskiraju da im propadne vrlo važan društveni kreditni rezultat koji bi mogao poboljšati ili uništiti njihov posao.

U pitanju je njihov indeks korporativne jednakosti — ili CEI — rezultat, koji nadzire Kampanja za ljudska prava (HRC), najveća LGBTQ+ politička lobistička grupa na svijetu.

HRC, koji je, između ostalog, primio milione od Fondacije za otvoreno društvo Georgea Sorosa, izdaje izvještaje za najveće američke korporacije putem CEI-a: dodjeljuje ili oduzima bodove za to koliko se kompanije pridržavaju onoga što HRC naziva svojim "kriterijumima za rejting".

Preduzeća koja ostvare maksimalnih 100 ukupnih bodova osvajaju cjenjenu titulu „Najbolje mjesto za rad za LGBTQ ravnopravnost“. Prema podacima HRC-a, 15 od 20 najboljih kompanija na Fortune rang listi dobilo je 100% rejting prošle godine.

Prema najnovijem izvještaju, više od 840 američkih kompanija dobilo je visoke ocjene CEI.

HRC, koji je formiran 1980. i pokrenuo CEI 2002., predvodi Kelley Robinson koja je imenovana za predsjednika 2022. i radila je kao politički organizator za predsjedničku kampanju Baracka Obame 2008. godine.

HRC navodi pet glavnih kriterijuma za ocenjivanje, svaki sa svojim dugim podskupovima, za kompanije da dobiju – ili izgube – CEI bodove.

Glavne kategorije su: „Zaštita radne snage“, „Inkluzivne beneficije“, „Podrška inkluzivnoj kulturi“, „Korporativna društvena odgovornost i odgovorno građanstvo“.

Kompanija može izgubiti CEI bodove ako ne ispuni zahtjev HRC-a za “integracijom intersekcionalnosti u profesionalni razvoj, obuku zasnovanu na vještinama ili drugu obuku” ili ako ne koristi “program raznolikosti dobavljača s demonstriranim naporom da uključi certificirane LGBTQ+ dobavljače .”

James Lindsay, politički podcaster koji vodi stranicu pod nazivom New Discourses, rekao je za The Post da kampanja za ljudska prava upravlja rangom CEI-a „kao reket za iznudu, poput mafije.

Aktivnosti nisu samo pasivne. HRC svake godine šalje predstavnike u korporacije govoreći im kakve stvari moraju učiniti vidljivim u kompaniji. Daju im listu zahtjeva i ako ih ne ispune, postoji prijetnja da nećete zadržati svoj CEI rezultat.”

CEI je manje poznati dio rastućeg pokreta za etičko ulaganje u ESG (Environmental, Social and Corporate Governance) koji sve više guraju tri najveće investicijske firme u zemlji. ESG fondovi ulažu u kompanije koje se protive fosilnim gorivima, zalažu se za sindikalizaciju i naglašavaju rasnu i rodnu jednakost prije zasluga pri zapošljavanju i izboru odbora kompanije.

Kao rezultat toga, neki američki izvršni direktori više su zabrinuti da udovolje BlackRocku, Vanguardu i State Street Banku — koji su među najvećim dioničarima većine američkih javnih korporacija (uključujući Nike, Anheuser-Busch i Kate Spade) — nego da iritiraju konzervativce, rekli su brojni izvori za The Post.

Ove sedmice, Mulvaneyjeve nove reklamne kampanje s Bud Lightom i Nikeom dživjele su kritike od country zvijezde Travisa Tritta i Kid Rocka – koji je tvitovao video na kojem je pucao u pakovanja Bud Lighta – do olimpijki, pa čak i Caitlyn Jenner, koja je rekla za Nike: “Sramota je vidjeti kako je takva ikona od američke kompanije postala woke! … Zgrožena sam.”

Mulvaney (26), koji je prešao iz muškarca u ženu početkom marta 2021., navodno je zaradio više od milion dolara od reklama, uključujući modne i kozmetičke brendove koji također uključuju Ulta Beauty, Haus Labs i CeraVe, kao i Crest i InstaCart.

Takođe je stekla 10 miliona pratilaca na TikToku.

Ali ni Kid Rock, pa čak ni Mulvaney nisu ono što američki najviši rukovodioci firmi pokušavaju impresionirati, kažu stručnjaci.

„Svi veliki menadžeri fondova poput BlackRocka prihvataju ovu ESG ortodoksnost u načinu na koji vrše pritisak na vrhunske korporativne menadžerske timove i odbore i oni u mnogim slučajevima određuju naknade i bonuse za izvršne direktore i ko će biti ponovo izabran ili ponovo imenovan u odbore,“ Preduzetnik Vivek Ramaswamy, koji se kandiduje za predsjednika kao republikanac i autor “Woke Inc.: Prevara unutar američke socijalne pravde”, rekao je za The Post. “Mogu vam otežati posao ako se ne pridržavate njihovih planova.”

Godine 2018, izvršni direktor BlackRocka, Larry Fink, koji nadgleda imovinu vrijednu 8,6 biliona dolara i nazvan je "licem ESG-a", napisao je sada već zloglasno pismo izvršnim direktorima pod naslovom "Osjećaj svrhe" koje je podstaklo "novi model upravljanja" u linija sa ESG vrijednostima.

“Društvo zahtijeva da kompanije, javne i privatne, služe društvenoj svrsi”, napisao je Fink. „Da bi vremenom napredovala, svaka kompanija ne samo da mora isporučiti finansijske rezultate, već i pokazati kako daje pozitivan doprinos društvu.“

Fink je također dao do znanja “da će kompanija, ako se ne angažuje sa zajednicom i ne osjeća svrhu, “na kraju izgubiti licencu za rad od ključnih dionika.”

Florida je u decembru povukla državnu imovinu vrijednu 2 milijarde dolara kojom upravlja BlackRock. "Mislim da je nedemokratski da glavni menadžeri imovine koriste svoju moć da utiču na društvene rezultate", rekao je tada guverner Ron DeSantis.

Fink je negirao da je ESG politički, ali ključno osoblje koje upravlja njegovim ESG operacijama radilo je u Obaminoj administraciji i doniralo senatorima Elizabeth Warren i Bernieju Sandersu.

U svom prvom vetu, predsjednik Joe Biden prošlog mjeseca je odbacio nacrt zakona koji je podržala GOP i kojim se želi blokirati ulaganje ESG-a - posebno u penzione fondove gdje će, kažu kritičari, američki penzioni fondovi biti žrtvovani radikalnoj ljevičarskoj agendi.

Demonstranti u Parizu su ove sedmice napali tamošnju kancelariju BlackRocka zbog uloge kompanije u upravljanju i privatizaciji penzija, koje su u središtu nedavnih reformi starosne granice francuske vlade za odlazak u penziju.

Zagovornici ESG-a i CEI-a kažu da će pridržavanje društveno svjesnih vrijednosti prilikom ulaganja i upravljanja kompanijom učiniti svijet boljim mjestom. Ne slažu se svi.

Derek Kreifels je suosnivač i izvršni direktor Fondacije državnih finansijskih službenika, jedan od nekoliko finansijskih službenika koji se bore protiv ESG-a na nacionalnom nivou.

On sam ESG naziva „veoma subjektivnim političkim rezultatom koji se infiltrira u sve sfere života, forsirajući progresivne politike svakodnevnim Amerikancima rezultirajući višim cijenama na pumpi i u prodavnicama“.

Indeks korporativne jednakosti je zlokobni zupčanik u točku ESG-a, rekao je Kreifels za The Post.

„Problem sa mjerama poput CEI-a i njegovog velikog brata ESG-a je u tome što uvodi strukturu poticaja izvan granica poslovanja, često na način koji je u suprotnosti s fiducijarnom obavezom“, rekao je Kreifels. “Bilo da je Anheuser-Busch pokušavao unovčiti na TikTok pratiocima Dylana Mulvaneyja ili je jurio za višim CEI rejtingom zbog inkluzivnosti, reakcija je bila značajna, a dioničari prema kojima je kompanija dužna osjetit će posljedice.”

https://nypost-com.cdn.ampproject.org/c ... anies/amp/
Last edited by biglebovski on 12/04/2023 16:04, edited 1 time in total.
Hank Paldum

#338 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Hank Paldum »

Sara03 wrote: 12/04/2023 13:26
skafiskafsnjak wrote: 12/04/2023 10:56 Eno, organizuju iftar :lol:

Allaha mi dragog, ne znam sta je u glavama tih ljudi!?
Budi gej pedercina budi sta hoces ... ali ovo prevrsava sve mjere za mene.

Pa pedercine jeste procitali Kur'an ijednom? Sta on kaze za vas prikaze? :skoljka:
skafiskafsnjak wrote: 12/04/2023 12:03 Da su procitali, shvatili bi da je pederluk grijeh i da je zabranjeno. Ali promaklo im izgleda ...
Smiješ li 'vako u Minkenu? :D

Glup ti je argument. Mnogi su pročitali Kur'an i spoznali da načelno zabranjuje određene stvari i ponašanja. Nemoj piti, nemoj kockati, nemoj ogovarati, pa opet piju, kockaju i ogovaraju. Govoriš li takvima da im je promaklo?

Imaš pravo na mišljenje i stav. Ali, tvoje spominjanje Allaha, uz najprizemnije uvrede, nazivanje određene grupe prikazama, drugi mogu protumačiti kao ličnu ogorčenost na boga, božju volju i određenje. Pa se zapitaj koliko vjeruješ i koliko sam slijediš odredbe iz svete knjige.
Razlika je što niko ne organizuje “Iftar pivo party”, “iftar u kasinu” ili iftar gdje će se služiti svinjetina.
MUNAFIK

#339 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by MUNAFIK »

John Cleese wrote: 12/04/2023 15:53
MUNAFIK wrote: 12/04/2023 15:27

Izgleda da ti nije bas najjasnije, pa cu pokusati pomoci :D

Svojim komentarom sam potvrdio ono sto je covjek napisao, jer sam s njegovim misljenjem suglasan - spol jeste urodjen i naknadno nepromjenjiv, kao i seksualna orijentacija.
Najozbiljnije :D
Mislio sam na generalno ovaj transpokret koji pokusava djeci nametnuti promjenu spola od ranih godina...

A kada se odrasla muska osoba koja je genetski da kazem zdrava pocne oblaciti kao zensko, stavljati karmin, nositi stikle i traziti od ostalih da mu se obracaju kao zeni i uz to se uvrijediti ako to neko ne uradi zasto jednostqvno ne mozemo reci da ta osoba ima neke psihicke probleme?
John Cleese

#340 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by John Cleese »

konoplja wrote: 12/04/2023 16:01
John Cleese wrote: 12/04/2023 15:44

Hocemo li o necem tezem, poput parafilija koje su takodjer urodjene i nemoguce za otkloniti?
Don't push it! :lol:

Salim se :D
O cemu konkretno?
John Cleese

#341 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by John Cleese »

MUNAFIK wrote: 12/04/2023 16:05 Mislio sam na generalno ovaj transpokret koji pokusava djeci nametnuti promjenu spola od ranih godina...

A kada se odrasla muska osoba koja je genetski da kazem zdrava pocne oblaciti kao zensko, stavljati karmin, nositi stikle i traziti od ostalih da mu se obracaju kao zeni i uz to se uvrijediti ako to neko ne uradi zasto jednostqvno ne mozemo reci da ta osoba ima neke psihicke probleme?
Iz moje vizure - ima tu bespotrebnog apsurda itekako, barem u vezi problematike o kojoj smo se @Konoplja i ja upravo dopisivali.

Ali ne bih rekao da iko "pokusava djeci nametnuti promjenu spola" time sto ih uci da prihvate osobe koje se za takvu promjenu odluce umjesto da ih uci mrznji i odbojnosti.

I postoje ljudi koji su kvalificirani da daju dijagnoze, to valjda znas, kao sto si valjda svjestan da ti i tebi slicni neophodne kvalifikacije za takvo sto ne posjedujete, pa bi stoga bilo razumno da se i suzdrzite od dijagnosticiranja.
Cherry-Cherry

#342 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Cherry-Cherry »

Kur'an protiv toga, a Bog ih je takve stvorio. To nije stvar izbora.
konoplja

#343 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by konoplja »

John Cleese wrote: 12/04/2023 16:06
konoplja wrote: 12/04/2023 16:01

Don't push it! :lol:

O cemu konkretno?
Uh, sto ce ovo uspaliti ovi koji ne znaju normalno razgovarati o teskim i kompliciranim temama. :D

Al' evo, incest, pedofilija, nekrofilija ili zoofilija.

Ako prihvatimo premisu da je urodjeno i ne moze se otkloniti. Kako se odnositi i ponasati prema tim ljudima?
Moze li drustvo to da bezrezervno prihvati? Je li to u razumnim granicama?

Jer nitko od njih nije kriv samo zbog te parafilije. Jesu li onda stvarno incestoidni, pedofili, nekrofili i zoofili ili to treba rezervirati samo za one koji dijeluju prema tome?

Koliko smisla ima to istrazivati? Bi li pomoglo ili odmoglo praviti seksualne robote u toj tematici ili stvarati pornjavu u virtualnoj realnosti koju ce generirati umjetna inteligencija?
Last edited by konoplja on 12/04/2023 16:36, edited 2 times in total.
konoplja

#344 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by konoplja »

Cherry-Cherry wrote: 12/04/2023 16:27 Kur'an protiv toga, a Bog ih je takve stvorio. To nije stvar izbora.
Hm. Mislim da bi ti odgovorili da imaju slobodnu volju i da trebaju se suzdrze u svojim nagonima. Da je to bog planski uradio da ih testira i to je njihov put koji moraju proci da bi stigli do vjecnog zivota u blagostanju.
Takodjer, mislim da bi potenciratli da su spolni odnosi za razmnovanje i da svaki spolni odnos koji ne sluzi toj svrsi je grijeh.
Tako da i hetero osobe ne smiju upasti u tu zamku. Samokontrola je kljuc.

Eh, taj svijet tesko da je dokuciv i ostvariv. :D
Piaty

#345 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Piaty »

Pa zar ce opet biti parada???

Bila je prosle godine i jos jednu godinu prije.

Ja sam mislio da je to to. Da je ispunjena svrha svega toga.
Last edited by Piaty on 12/04/2023 16:38, edited 2 times in total.
Bloo
Globalna šefica

#346 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Bloo »

Hank Paldum

#347 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Hank Paldum »

John Cleese wrote: 12/04/2023 16:21
MUNAFIK wrote: 12/04/2023 16:05 Mislio sam na generalno ovaj transpokret koji pokusava djeci nametnuti promjenu spola od ranih godina...

Iz moje vizure - ima tu bespotrebnog apsurda itekako, barem u vezi problematike o kojoj smo se @Konoplja i ja upravo dopisivali.

Ali ne bih rekao da iko "pokusava djeci nametnuti promjenu spola" time sto ih uci da prihvate osobe koje se za takvu promjenu odluce umjesto da ih uci mrznji i odbojnosti.

I postoje ljudi koji su kvalificirani da daju dijagnoze, to valjda znas, kao sto si valjda svjestan da ti i tebi slicni neophodne kvalifikacije za takvo sto ne posjedujete, pa bi stoga bilo razumno da se i suzdrzite od dijagnosticiranja.
Imaju ljudi koji imaju neophodne kvalifikacije pa onda izgube licencu ako to nazovu bolešću.
Što se tiče homoseksualnosti, medicina se nije promjenila već društvo.
Da li bi to isto napisao forumašu penzionisanom doktoru, koji je radio dok je se to još uvijek smatralo bolešću, ili nekom forumašu doktoru čija je IP adresa iz države gdje se to još uvijek smatra kao bolest?

Također, ni druga strana nema kvalifikacije da bi se predstavilo kao činjenica da je to normalno.
John Cleese

#348 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by John Cleese »

konoplja wrote: 12/04/2023 16:28
John Cleese wrote: 12/04/2023 16:06 Don't push it! :lol:

O cemu konkretno?
Uh, sto ce ovo uspaliti ove koji ne znaju normalno razgovarati o teskim i kompliciranim temama. :D

Al' evo, incest, pedofilija, nekrofilija ili zoofilija.

Ako prihvatimo premisu da je urodjeno i ne moze se otkloniti. Kako se odnositi i ponasati prema tim ljudima?
Moze li drustvo to da bezrezervno prihvati? Je li to u razumnim granicama?

Jer nitko od njih nije kriv samo zbog te parafilije. Jesu li onda stvarno incestoidni, pedofili, nekrofili i zoofili ili to treba rezervirati samo za one koji dijeluju prema tome?

Koliko smisla ima to istrazivati? Bi li pomoglo ili odmoglo seksualne robote u toj tematici ili stvarati pornjavu u virtualnoj realnosti koju ce generirati umjetna inteligencija?
Vec smo o incestu pisali, na nekoj drugoj temi, ako se ne varam - nacelno, ne postoji objektivan razlog za zabranu incesta izmedju dvije odrasle osobe osim velike vjerojatnoce da ce (u slucaju da su to osobe razlicitog spola) takva veza rezultirati nastankom genetski poremecenog potomstva.
I koliko god vecini ljudske populacije na planeti (pa i meni) bio odbojan, incest nije parafilija.

Pedofilija, nekrofilija i zoofilija su apsolutno neprihvatljive iz prostog razloga sto podrazumijevaju seksualnu interakciju bez pristanka - dijete, mrtvac ili zivotinja ne mogu dati pristanak na seksualnu interakciju i zato je takva interakcija nedopustiva, tu se prica zavrsava.
Bodkin

#349 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Bodkin »

Ovdje ljudi kontaju da se seksualna privlacnost uci od drustva. Ono ako je drustveno prihvatljivo i ako se “reklamira” da spolno opcis sa lesevima, da ce ti se dizati na leseve

Zanimljivo

Ne mogu djeci da usade osnovnu kulturu iako je drustveno prihvatljiva i reklamira se ali ce ih “navuci” da budu pederi. Moguce moguce
John Cleese

#350 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by John Cleese »

Hank Paldum wrote: 12/04/2023 16:41 Imaju ljudi koji imaju neophodne kvalifikacije pa onda izgube licencu ako to nazovu bolešću.
Što se tiče homoseksualnosti, medicina se nije promjenila već društvo.
Da li bi to isto napisao forumašu penzionisanom doktoru, koji je radio dok je se to još uvijek smatralo bolešću, ili nekom forumašu doktoru čija je IP adresa iz države gdje se to još uvijek smatra kao bolest?

Također, ni druga strana nema kvalifikacije da bi se predstavilo kao činjenica da je to normalno.
Da, potpuno si u pravu - cak ni kvalifikacije nisu garancija da neko posjeduje dostatno znanje i sposobnost za obavljanje nekog posla :D
Neki retardirani bigot, primjera radi, ima dobre sanse da izgubi licencu - sasvim ispravno, vec i samo zbog toga sto njegovi prioriteti nisu u skladu s profesijom kojom bi se trebao baviti.

Kome bih sta napisao ovisi uglavnom od toga sta tacno komentiram, dakle sta je taj hipoteticki "penzionisani doktor" konkretno napisao - nemojmo robovati predrasudama i preuranjeno zakljuciti da bi covjek napisao neki kretenluk i glupost :D

A "drustvo" se tim povodom nije promijenilo jednom i tek nedavno.
U staroj Grckoj je istospolna ljubav bila itekako drustveno prihvatljiva, kao sto i treba biti - u Ujedinjenom Kraljevstvu je u duzem dijelu proslog vijeka jos uvijek bila krivicno djelo, dok se nisu dozvali pameti...
Ma bit ce to sve kako treba, prije ili kasnije :D
Post Reply