Naravno, samo kazem da ima tih slucajeva koje neko moze probati iskoristiti kao argument da se propagandom siri homoseksualizam ali to su neke druge stvari u pitanju.John Cleese wrote: ↑12/04/2023 10:18Ma mozemo sad do iznemoglosti izmisljati nekakve nategnute scenarije, ali sustina ostaje ista - seksualna orijentacija je urodjena i nije je moguce promijenitiAteista wrote: ↑12/04/2023 09:49
Realno govoreci, to "reklamiranje" moze dovesti do toga da odredjeni ljudi koji su inace labilni, imaju neke svoje probleme, u nekoj su furki bunta i slicno, odluce da to isprobaju da bi nekom tjerali inat i kontrirali, po meni ni to nije iskljuceno. Opet, to su ljudi koji imaju druge probleme i kod kojih se oni samo mogu tako manifestovati, i na razne druge nacine, a siguran sam da neko cija je orijentacija jasna i ko je nacisto sam sa sobom sta hoce, nikakva propaganda to ne moze promijeniti.![]()
Ako se neko ko inace misli da je iskljucivo heteroseksualan i upusti u homoseksualne odnose (desava se u zatvorima, na primjer), to ne znaci da je postao homoseksualac nego da nije ni bio heteroseksualan, kako je mislio, nego biseksualan.
To definitivmo, ko god se upusti u tako nesto sigurno nije potpuno strait, samo to mozda nije znao. Ne znam kakva propaganda ili situacija me ne bi natjerala na to, u to sam siguran.